asca

XXX.XXX.42.120
Dobrý den chci se zeptat jak je to na zemědělce obor jezdec a chovatel koní? jsou tam nějaká pravidla ? např. že se musíte koním věnovat několik let? nebo tam můžou jít i ti co mají koně jen rádi ale nemají kde jezdit a nevěnují se jim?
Rozhodně učební obor nemůže být nijak znalostně limitován, ale stejně jako polárka, akorát obšírněji ti doporučím, aby ses tam vůbec nehlásila, pro tebe jako budoucího zaměstnance je vyuční list na ošetřovatele koní k ničemu.
Koňma se dokáže živit jen velmi malé procento lidí a ti se rozhodně to co umí nenaučili na učňáku, ostatní absolventi těchto oborů jsou prakticky jen vyučení kydači hnoje a to asi celý život dělat nechceš. Udělej si maturitu v něčem všeobecnějším, třeba i ta zemědělka je lepší než ošetřovatel koní. Živ se pak jako každý jiný a koně nech v úrovni koníčku...a abys mohla tak drahý koníček pěstovat, musíš mít dobrou práci a tudíž se snažit se nějak vzdělat.
Třeba tě koně za rok přejdou (a zdaleka nebudeš první) a svého rozhodnutí budeš litovat.
Třeba zadavatelka vůbec nechce být budoucí zaměstnanec ale naopak zaměstnavatel¨
Promiňte ale musela jsem Hrozně mě fascinuje, jak se zde v republice automaticky předpokládá, že škola vychová zaměstnance.
Ps. K tématu. Nemusíte vědět o koni vůbec nic. Nic jako talenovky se nedělají. Tedy nevím jak kde ale tam kde jsem byla já stačil prospěch a nikdo se vás na nic neptal. Ve třídě byla směska závodních jezdců, hobýků a taky uplných laiků co znaly koně jen na fotkách..Samé baby.
Ale mgtka má pravdu, to jí potvrdím. Zaměstnanec se zde neuživý. Mzda nabízená za neuvěřitelnou práci je často velmi malá (kolem 12000) možná méně. Většina zaměstnavatelů ti nedá smlouvu, nechtějí platit soc a zdrav. pojištění. Nemáš osobní život, nemáš rodinu a vesměs se nikam nepodíváš. Běž na grafickou, počítačový obor nebo něco co má budoucnost. Technologie a né koňské zadky Věř mi, šla jsem a odešla jsem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
helllach
napsal(a):
Třeba zadavatelka vůbec nechce být budoucí zaměstnanec ale naopak zaměstnavatel¨
Promiňte ale musela jsem Hrozně mě fascinuje, jak se zde v republice automaticky předpokládá, že škola vychová zaměstnance.
Ps. K tématu. Nemusíte vědět o koni vůbec nic. Nic jako talenovky se nedělají. Tedy nevím jak kde ale tam kde jsem byla já stačil prospěch a nikdo se vás na nic neptal. Ve třídě byla směska závodních jezdců, hobýků a taky uplných laiků co znaly koně jen na fotkách..Samé baby.
Ale mgtka má pravdu, to jí potvrdím. Zaměstnanec se zde neuživý. Mzda nabízená za neuvěřitelnou práci je často velmi malá (kolem 12000) možná méně. Většina zaměstnavatelů ti nedá smlouvu, nechtějí platit soc a zdrav. pojištění. Nemáš osobní život, nemáš rodinu a vesměs se nikam nepodíváš. Běž na grafickou, počítačový obor nebo něco co má budoucnost. Technologie a né koňské zadky Věř mi, šla jsem a odešla jsem
Tedy nevím jak kde ale tam kde jsem byla já stačil prospěch a nikdo se vás na nic neptal
na kterým učňáku s koňma někoho zajímal prospěch? Co vím, tak na školy tohoto typu stačí, když umí uchazeč trochu číst a psát, popř. zná někoho kdo to umí, aby mu vyplnil přihlášku.
... a podle toho to tam taky většinou vypadá