Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2015 09:16
andmac

XXX.XXX.114.96

Nemáte někdo zkušenost s různými verzemi winteca wide? Mám doma tu drezurní verzi se 2 delšíma zápinkama a sedlo má tendenci se vzadu nadzvedávat. Předpokládám, že zkoušet tu všestrannou verzi se 4 řemeny asi nemá moc smysl, protože dotvarovávat sedlo násilím dotažením as nebude to pravé.

Jaja007

7.9.2015 09:22
Jaja007

XXX.XXX.41.2

Špatně vykrojená komora na koníka, zbytečně vysoká a úzká přední rozsocha.

Pořiďte širší komoru, širší páteřní kanál. Kamarádka má také hafloška (i známá co hafloška měla) a Wintec na něm. Ta měla tuším Wintec 2000 a ta druhá tuším také. Nevím, odkud jste, ale určitě by nebylo marné se spojit s paní Dohnalovou (www.a-sedla.cz), s tou se můžete domluvit a společně problém vyřešit.

7.9.2015 09:29
andmac

XXX.XXX.114.96

Širší komoru mám v plánu vyzkoušet, ale myslím, že ten zadek se s ní ještě víc přizvedene, když předek klesne níž. Široký páteřní kanál tohle sedlo má.
Wintec 2000 jsme měla na jiného koně a nedokážu si moc představit jak ho napasovat na takhle široká záda, navíc je spíš na prohnutější hřbet. S paní Dohnalovou to řeším, ale zajímal mě i názor jiných, kteří řeší co napasovat na podobný hřbet.

Jaja007

7.9.2015 10:18
Jaja007

XXX.XXX.41.2

Právě že se předek nezvedene výš. Komora je úzká, tudíž "váha" sedla je primárně na předku na kohoutku a lopatkách ne na celém polštáři.

Toto sedlo není vhodné pro Vašeho koníka ani při širší rozsoše. Včetně toho vykrojení přední rozsochy a typu ušití polštářů.

Jinak - právě ten Wintec 2000 měla ta známá na mladou kobylu, která ty záda měla jako pravítko :) (Na vyšší kohoutek a spíše prohnutá záda je to, co máte na fotce). Ono to chce bohužel zkoušet a zkoušet no.

14.9.2015 11:29
andmac

XXX.XXX.114.96

Tak jsem vyzkoušela širší komoru a moje domněnka se potvrdila. Nezbývá než hledat jiné sedlo, jen mi nejde do hlavy proč ten wide všude na hafly doporučují, asi mám doma nějaký atyp.

18.2.2016 18:21
Jessa106

XXX.XXX.190.135

Když jsem koupila sedlo wintec 2000 a nejspíš je to Wide nevšimla jsem si toho no. Myslíte že tam narvu zelenou komoru středně úzkou a bude to A1/1?

Přidejte reakci

Přidat smajlík