Prodej staršího koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2015 11:26
lafina

XXX.XXX.12.171

Po přestěhování do jiné vesnice jsme se seznámila s lidmi, kteří mají doma staršího plňáska - 15 let. Jelikož paní má delší dobu zdravotní problémy (ne z koně), dostal se koník ke mě do stáda. Je hodný, zvykl si rychle. S paní jsme mluvily o jeho budoucnosti, prodat ho nechtěla, ale zdravotní stav se zhoršil a koně prostě nezvládne. Takže je k prodeji. Když kouknu na prodejní portály, koní je mraky. Má vůbec šanci se prodat za slušnou cenu? Paní si představuje tak 25 tis....no, já prostě nevím, jasně, každý kůň má svého kupce, ale když si vezmu, že jsem před rokem prodávala 3 letou wpbr a dalo to práce, tak jsem dost skeptická. Nevím, jestli dát takovou cenu, jestli rovnou nedat méně?

18.9.2015 11:43
hellen

XXX.XXX.179.169

No a jaky je valach pod sedlem? Je hodny? Prijezdeny? Jak dlouho na nem nikdo nesedel?
Za 25 se da koupit i mlady plnokrevnik, takze kun by musel byt opravdu pohodar, aby se hodil nejakemu hobbyckari na klidnou rekreaci.

18.9.2015 11:55
GuntaHunta

XXX.XXX.240.194

Záleží na povaze, pokud to je kůň i pro začátečníka, tak 25K by docela šlo. Ale spíš by tomu odpovídalo tak 20K.

18.9.2015 11:57
ilka

XXX.XXX.26.66

Ahoj, jak píše hellen, záleží na povaze a zdravotním stavu koníka, jo inzerce je plná koní za menší částky ale...právě to ale. Plno lidí co koníka kupuje ti řekne, že 3/4 inzerátů je kůň vybarven jak ten nej a při osobní návštěvě je vše jinak. Jestli máš koníka ustájeného u sebe, dohodni se s majitelem, co umí a neumí, vyzkoušej si ho pod sedlem a uvidíš, ještě bych se poradila s vetem, ať si ho přijede okouknout a poslechnout jestli je ok. Vždy se dá o ceně jednat, samozřejmě bych se snažila jestli by s cenou nešel dolů Přeji hodně štěstí při rozhodování.

18.9.2015 13:41
lafina

XXX.XXX.12.171

Já ho pod sedlem zkoušela (na nějaké delší ježdění čas nemám, mám svoje čtyři koně), reaguje pěkně, je hodný, jde v terénu sám i s koňmi, nic nevymýšlí.
Původem je z Polska, je mohutnější stavby, pak působil v Kolesech, kde na něm jezdili učni. I na ošetřování je hodný. Sama mám plnokrevnou kobylu, ta je o proti němu pěkné kvítko smajlík. Jak dlouho nebyl ježděný přesně nevím, ale v rámci svého omezeného času s ním začínám spolu s dcerou majitelky pracovat. Na svůj věk rozhodně nevypadá, zuby má dělané zjara, zdravotně je na tom dobře, vetka na něj koukala, když byla u mne odebírat krve na anémii.
Přímo pro začátečníka bych jen nedoporučila (žádnému začátečníkovi bych nedoporučila kupovat si vlastního koně), spíš bych to kvalifikovala jako koně pro poučeného jezdce. Nebo tak nějak smajlík. Mě totiž vždycky vstávají vlasy hrůzou, když někdo řekne, že je začátečník a chce si koupit koně a pak z něj vypadne, že se dvakrát svezl. Je pro člověka, který zná plnokrevníky, nepůjde na něj zhurta - má rád citlivé zacházení a bude se mu věnovat. Je škoda, že se jen pase, ještě může dělat radost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2015 22:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych to zas tak černě neviděla. Polemizovat o ceně můžete vždycky - ale to bych nechala až na osobní schůzku, po vyzkoušení a kdyby se lidi cukali, že na něj nemaj, a vy jste si fakt mysleli, že jsou to ti praví, dá se slevit pár tisíc. Pod 25 bych nešla. Není ještě do starého železa!

Znáte to - důležité je prodávané pěkně nafotit - vždycky obrázky přitáhnou jako první.
A být upřímný k zájemcům - nezatajovat skutečnosti a zkusit odhadnout, zda ten který člověk by si mohl s koněm sednout, už podle telefonátu.. otázka je, zda-li pak se Vám, jakožto ne až tak zúčastněnému člověku, bude chtít tomu věnovat čas. Protože je to opravdu občas na šišku s těmi nakupujícími... mě se nejvíc osvědčilo dát co nejvíc info (co člověk chce zveřejňovat) do inzerátu a nepsat mailový kontakt. Pokud má někdo opravdu zájem, ať si zavolá a vyptá, na co ho ještě zajímá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík