Uživatel s deaktivovaným účtem

Svařená konstrukce z kovových hranolů v rozměru takovém, aby se do něj vešel balík, cca 80 cm vysoká, aby to z něj nepadalo. Fotku jsem nenašla, pokusím se vyfotit...

No, to je jednoduchý. Je třeba konstrukci svařit z takového materiálu, aby bylo reálné to zvednout nad hlavu ve dvou lidech ;) Máme to z jeklů cca 4 x 2 cm a drží to jak křesťanská víra ;).

Mohla by sa použiť aj taka tá kovová klietka na plastové nádrže, konštrukcia je ľahká, dvaja ľudia v pohode. Len tam asi celý balík naraz nevôjde, bolo by treba asi kúsok odbaliť.

No a hlavně vzhledem k výšce je spíš nereálné, že by z toho koně jedli vrchem.
Takže - vzhledem k tomu, že se do té klece nevejde celý balík a koně by z toho mohli jíst jen dokud by něco čouhalo ze stěn, tak mi to přijde dost k ničemu.
Každopádně, baarboro, my to používali jako krmítko pro ovce - tam je to naopak vychytávka dobrá. Vrchem se to plní volným senem a ovce stojí kolem dokola a baští s prostrčenými hlavami, takže toho tolik nevycmrndají kolem ;) ale taky je to jen pro chovatele pár oveček (koz). Jinak prostě rozbalují celé balíky, jako koňáci.
Nám se osvědčila tato síť v kombinaci s nízkým kruhem, který unesu i já sama.
Ten je vhodný proto, aby koně hrabáním síť netrhali.
http://www.konikum.cz/sit-na-velke-baliky-sena/#
http://www.juko-krmiva.cz/sit-na-seno-krmici-pro-kone-1-6x1-6m-10488-obj-ean10488-skup114.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/50926193/Site-na-seno-pro-kone.php.
A jedno video
https://youtu.be/JOFvOaid-tQ
snad to půjde přehrát.
Mě to přehrát nepůjde páč v práci se na YT nedostanu, ale i tak moc děkuji
Na tom bazoši už jsem ten inzerát objevila před časem, otázka je jak je praktická síť bez dna-to mě celkem zarazilo a taky mám strach jestli se síť nerozpadne po pár balíkách-přece jen dva tisíce není málo a koně tomu dávají pohulit.
Líbilo by se mi sehnat takovou tu klasickou síťku s malými oky (což mám), ale v rozměru tak cca 4x větším než malá verze aby se tam vlezlo sena na půl dne a dala bych to do dřevěné bedny co mám na zimu.
mgtka
napsal(a):
Mě to přehrát nepůjde páč v práci se na YT nedostanu, ale i tak moc děkuji
Na tom bazoši už jsem ten inzerát objevila před časem, otázka je jak je praktická síť bez dna-to mě celkem zarazilo a taky mám strach jestli se síť nerozpadne po pár balíkách-přece jen dva tisíce není málo a koně tomu dávají pohulit.
Líbilo by se mi sehnat takovou tu klasickou síťku s malými oky (což mám), ale v rozměru tak cca 4x větším než malá verze aby se tam vlezlo sena na půl dne a dala bych to do dřevěné bedny co mám na zimu.
Až si přehrajete to video, zjistíte více a nejspíš Vám i zodpoví otázky, které máte.

Mám taky nějakou takovou představu - teď vyrábím. Až bude hotovo, můžu vyfotit - třeba pro inspiraci. Mám rozpracovanou takovou dřevěnou konstrukci (bez dna a bez víka), jedna podlouhá strana je zapuštěná do ohrady, jedna do seníku. Dovnitř chci připnout na dno po straně, kde budou stát koně rozloženou síť na seno z Kamíru - mají tam ne ty klasické dokulata pletené, ale i sešívané obdélníkové - tak, aby když to z jedné strany naplním a zavřu šuplík, koně budou žrát seno přes síť... otázka je, zda mi koně nevysvětlí, že takhle to nepůjde a zase budu plnit sítě. Ale když tady lidi říkali, že používají navrch i karisíť přiheftovanou gumycukama... tak ono fungovat může skoro cokoli, jen to musí být "šité na míru" konkrétním koním nebo stádu ;).

Vždycky nevím, jestli vysvětluju pochopitelně, tak jsem radši ještě udělala skicu. Tak třeba v této dvojkombinaci to už pochopitelné bude

napsal(a):
No a hlavně vzhledem k výšce je spíš nereálné, že by z toho koně jedli vrchem.
Takže - vzhledem k tomu, že se do té klece nevejde celý balík a koně by z toho mohli jíst jen dokud by něco čouhalo ze stěn, tak mi to přijde dost k ničemu.
Každopádně, baarboro, my to používali jako krmítko pro ovce - tam je to naopak vychytávka dobrá. Vrchem se to plní volným senem a ovce stojí kolem dokola a baští s prostrčenými hlavami, takže toho tolik nevycmrndají kolem ;) ale taky je to jen pro chovatele pár oveček (koz). Jinak prostě rozbalují celé balíky, jako koňáci.
Dávame do toho seno koňom bežne a vyžerú pekne do čista, zatiaľ sa nesťažovali. Pravda ale je, že celé balíky nie. Ale nejaký zásadný rozdiel to nebude.