Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2015 19:24
mgtka

XXX.XXX.22.95

Ahojte,
jaké máte po domácku vyrobené krmiště?my teď doma špekulujeme co vymyslet abychom to alespoň ve dvojko byli schopni přehodit přes balík, ale originál krmiště jsou velmi drahé, tak nač vymýšlet něco nového, co už třeba bylo někde jinde dávno vymyšleno:)

Díky za tipy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2015 23:46

Svařená konstrukce z kovových hranolů v rozměru takovém, aby se do něj vešel balík, cca 80 cm vysoká, aby to z něj nepadalo. Fotku jsem nenašla, pokusím se vyfotit...

22.9.2015 21:29
mgtka

XXX.XXX.22.95

A zvládáte to přes ten balík přehodit?
za fotku budu ráda, děkuji.

23.9.2015 05:28
m i s i c k a

XXX.XXX.217.52

mgtka napsal(a):
A zvládáte to přes ten balík přehodit?
za fotku budu ráda, děkuji.

Většinou se konstrukce dá bokem, balík se dá na místo a pak konstrukci na něj dáte

23.9.2015 08:24
mgtka

XXX.XXX.92.145

m i s i c k a napsal(a):
Většinou se konstrukce dá bokem, balík se dá na místo a pak konstrukci na něj dáte

Vím:) to mi je jasné, jen mi jde o váhu, aby to zvládli nadzvednout dva lidé růčo:).

23.9.2015 11:18
m i s i c k a

XXX.XXX.217.52

mgtka napsal(a):
Vím:) to mi je jasné, jen mi jde o váhu, aby to zvládli nadzvednout dva lidé růčo:).

Jsem to špatně přečetla ten předchozí příspěvek

23.9.2015 12:26

No, to je jednoduchý. Je třeba konstrukci svařit z takového materiálu, aby bylo reálné to zvednout nad hlavu ve dvou lidech ;) Máme to z jeklů cca 4 x 2 cm a drží to jak křesťanská víra ;).

23.9.2015 15:02

Mohla by sa použiť aj taka tá kovová klietka na plastové nádrže, konštrukcia je ľahká, dvaja ľudia v pohode. Len tam asi celý balík naraz nevôjde, bolo by treba asi kúsok odbaliť.

23.9.2015 19:21

No a hlavně vzhledem k výšce je spíš nereálné, že by z toho koně jedli vrchem.
Takže - vzhledem k tomu, že se do té klece nevejde celý balík a koně by z toho mohli jíst jen dokud by něco čouhalo ze stěn, tak mi to přijde dost k ničemu.
Každopádně, baarboro, my to používali jako krmítko pro ovce - tam je to naopak vychytávka dobrá. Vrchem se to plní volným senem a ovce stojí kolem dokola a baští s prostrčenými hlavami, takže toho tolik nevycmrndají kolem ;) ale taky je to jen pro chovatele pár oveček (koz). Jinak prostě rozbalují celé balíky, jako koňáci.

23.9.2015 20:13
sisi58

XXX.XXX.218.3

Nám se osvědčila tato síť v kombinaci s nízkým kruhem, který unesu i já sama.
Ten je vhodný proto, aby koně hrabáním síť netrhali.

http://www.konikum.cz/sit-na-velke-baliky-sena/#
http://www.juko-krmiva.cz/sit-na-seno-krmici-pro-kone-1-6x1-6m-10488-obj-ean10488-skup114.php

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/50926193/Site-na-seno-pro-kone.php.

23.9.2015 20:20
sisi58

XXX.XXX.218.3

A jedno video
https://youtu.be/JOFvOaid-tQ

snad to půjde přehrát.

23.9.2015 20:58
mgtka

XXX.XXX.22.95

Mě to přehrát nepůjde páč v práci se na YT nedostanu, ale i tak moc děkuji
Na tom bazoši už jsem ten inzerát objevila před časem, otázka je jak je praktická síť bez dna-to mě celkem zarazilo a taky mám strach jestli se síť nerozpadne po pár balíkách-přece jen dva tisíce není málo a koně tomu dávají pohulit.

Líbilo by se mi sehnat takovou tu klasickou síťku s malými oky (což mám), ale v rozměru tak cca 4x větším než malá verze aby se tam vlezlo sena na půl dne a dala bych to do dřevěné bedny co mám na zimu.

23.9.2015 21:33
sisi58

XXX.XXX.218.3

mgtka napsal(a):
Mě to přehrát nepůjde páč v práci se na YT nedostanu, ale i tak moc děkuji
Na tom bazoši už jsem ten inzerát objevila před časem, otázka je jak je praktická síť bez dna-to mě celkem zarazilo a taky mám strach jestli se síť nerozpadne po pár balíkách-přece jen dva tisíce není málo a koně tomu dávají pohulit.

Líbilo by se mi sehnat takovou tu klasickou síťku s malými oky (což mám), ale v rozměru tak cca 4x větším než malá verze aby se tam vlezlo sena na půl dne a dala bych to do dřevěné bedny co mám na zimu.

Až si přehrajete to video, zjistíte více a nejspíš Vám i zodpoví otázky, které máte.

23.9.2015 21:44

Mám taky nějakou takovou představu - teď vyrábím. Až bude hotovo, můžu vyfotit - třeba pro inspiraci. Mám rozpracovanou takovou dřevěnou konstrukci (bez dna a bez víka), jedna podlouhá strana je zapuštěná do ohrady, jedna do seníku. Dovnitř chci připnout na dno po straně, kde budou stát koně rozloženou síť na seno z Kamíru - mají tam ne ty klasické dokulata pletené, ale i sešívané obdélníkové - tak, aby když to z jedné strany naplním a zavřu šuplík, koně budou žrát seno přes síť... otázka je, zda mi koně nevysvětlí, že takhle to nepůjde a zase budu plnit sítě. Ale když tady lidi říkali, že používají navrch i karisíť přiheftovanou gumycukama... tak ono fungovat může skoro cokoli, jen to musí být "šité na míru" konkrétním koním nebo stádu ;).

23.9.2015 21:51

Vždycky nevím, jestli vysvětluju pochopitelně, tak jsem radši ještě udělala skicu. Tak třeba v této dvojkombinaci to už pochopitelné bude

23.9.2015 22:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No a hlavně vzhledem k výšce je spíš nereálné, že by z toho koně jedli vrchem.
Takže - vzhledem k tomu, že se do té klece nevejde celý balík a koně by z toho mohli jíst jen dokud by něco čouhalo ze stěn, tak mi to přijde dost k ničemu.
Každopádně, baarboro, my to používali jako krmítko pro ovce - tam je to naopak vychytávka dobrá. Vrchem se to plní volným senem a ovce stojí kolem dokola a baští s prostrčenými hlavami, takže toho tolik nevycmrndají kolem ;) ale taky je to jen pro chovatele pár oveček (koz). Jinak prostě rozbalují celé balíky, jako koňáci.

Dávame do toho seno koňom bežne a vyžerú pekne do čista, zatiaľ sa nesťažovali. Pravda ale je, že celé balíky nie. Ale nejaký zásadný rozdiel to nebude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík