Původ hřebce? Dovoz a neznámí rodiče

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2015 20:16
mrscrazy

XXX.XXX.221.114

Dobrý den, zajímalo by mě, jak je možné, že můj pony dovezený z Holandska nemá v očkovacím průkazu napsanou matku ani otce -oba neznámí. Kupovala jsem ho už v ČR a na původu mi nezáleží, ale zajímalo by mě jak se to stalo. díky :).

21.9.2015 21:22
aggitta

XXX.XXX.249.59

Jak je to možné? I holanďani nejsou všichni správní chovatelé a také jsou tam tací, co na chov koní dle pravidel plemenných knih hází bobek...

22.9.2015 10:19
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

mrscrazy napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě, jak je možné, že můj pony dovezený z Holandska nemá v očkovacím průkazu napsanou matku ani otce -oba neznámí. Kupovala jsem ho už v ČR a na původu mi nezáleží, ale zajímalo by mě jak se to stalo. díky :).

Mám pocit, že takto vypadá černá plemenitba.Ani jeden z rodičů nenapsán v průkazu.

22.9.2015 10:20
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

aggitta napsal(a):
Jak je to možné? I holanďani nejsou všichni správní chovatelé a také jsou tam tací, co na chov koní dle pravidel plemenných knih hází bobek...

Souhlasím.Je dle mne velká pravděpodobnost, že se jedná o černou plemenitbu.Nebo se mýlím?

22.9.2015 12:05
koně

XXX.XXX.205.252

Hlavně, že má vydaný průkaz a očkování.
Pravděpodobně to bude u Holanďanů, jako u nás.Měli nějakou kobylu bez původu, jen s modrým průkazem (případně jiné barvy, nevím) na tu skočil hřebec s tím samým handicapem, a máte tu hned hříbě.
Neznámý, neověřený a nezapsaný původ bohužel nepůsobí jako antikoncepce

Jaja007

22.9.2015 12:38
Jaja007

XXX.XXX.41.2

A víte jistě, že je z Holandska?

22.9.2015 12:50
Terven

XXX.XXX.110.147

Nevím, nevyznám se, ale zřejmě je to běžná praxe. Viděla jsem moc hezkého áčkového velšíka, původem prý z Holandska, koupeného v ČR od nějakých překupníků.

22.9.2015 22:27
mrscrazy

XXX.XXX.235.222

Ano, je narozený v Holandsku, jako zástavče převezen do Belgie a poté sem. Stejně by mě zajímalo, jak je možné, že má čip :) Ale každý si už dokážeme představit praktiky a čachrymachry černých chovatelů :D Děkuji všem za názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.9.2015 07:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Netrba si predstavovať vôbec nič, čip slúži ako označenie koní- tak isto mám doma psa kríženca a má čip a nijako to nesúvisí s jeho pôvodom.
Možné je to proste tak, že chovateľ bol buďto lenivý riešiť nejaké papiere, alebo proste mal kone doma a bolo mu to jedno, tak si holt vyrobil žriebä bez papierov, žiadna detektívka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík