Jak uchovnit čt kobylu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2015 13:52
v v

XXX.XXX.164.188

Můžete mi prosím někdo zasvětit co je třeba k uchovnění ČT kobyly? Díky.

5.10.2015 17:12
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

v v napsal(a):
Můžete mi prosím někdo zasvětit co je třeba k uchovnění ČT kobyly? Díky.

Zavolat si na svaz chovatelů čt a zeptat se-nejlepší řešení.Oni se také budou ptát co a jak s kobylou apod.Je to jednoduché řešení.Info přímo ze zdroje.

5.10.2015 19:37
v v

XXX.XXX.164.188

Není to můj kůň, ale tchyně která to chtěla zjistit, Alena netu jsem nic moc nenašla. Šlo mi jen o obecné info. Jestli musí jet na svod, nebo jezdí komisař za vama a zda musí projít nějakým testem vparkuru nebo skoky ve volnosti...

5.10.2015 20:05
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

v v napsal(a):
Není to můj kůň, ale tchyně která to chtěla zjistit, Alena netu jsem nic moc nenašla. Šlo mi jen o obecné info. Jestli musí jet na svod, nebo jezdí komisař za vama a zda musí projít nějakým testem vparkuru nebo skoky ve volnosti...

Když ona na netu neumí, tak co jí napsat číslo na svaz, aby si tam zavolala a oni jí řeknou co a jak?Číslo na svaz na internetu je.Komisař za nikým nejezdí.Chcete do hlavní plemenné knihy, nebo do plemenné knihy čt uchovnit?

5.10.2015 20:06
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

v v napsal(a):

Podmínkou zápisu klisny je:

a) Hlavní plemenná kniha klisen (HPK):
- klisna má oboustranně prokazatelný minimálně 4generační původ (viz.tabulka)
- výsledná známka při zápisu klisny do HPK ČT nesmí být nižší než 7,1 b.
- absolvovala výkonnostní zkoušky s hodnocením 7,1 a vyšším
- má minimální KVH 159 cm

OTEC

MATKA OTEC

OTEC

OTEC
matka po hřebci nebo reg.č.*
* reg.č. = výžeh v pravém sedle nebo výžeh na pravém krku
Součástí HPK je její vyšší oddíl. Do tohoto oddílu jsou zařazovány klisny v HPK, které splňují některou z podmínek AP ČT

Klisny zapsané v tomto vyšším oddílu HPK budou nazvány a v potvrzení o původu označeny jako klisny prověřené na vyšším stupni. V potvrzení o původu jejich potomstva budou označeny symbolem PRO.

b) Plemenná kniha klisen (PK)
- - klisna má minimálně 3-generační původ, kdy otec a otcové matek v přímé mateřské linii nejméně do 3.generace předků přísluší k danému plemeni nebo k plemenům vyjmenovaným v ŠP bod 5
- známku za celkový dojem podle metodiky určené ZŘ pro hodnocení bodu k) má 6,1 a vyšší
- má minimální KVH 157 cm

OTEC

MATKA OTEC

OTEC
matka po hřebci nebo reg.č.*
* reg.č. = u tuzemských klisen výžeh v pravém sedle nebo výžeh na pravém krku, u zahraničních klisen identifikační číslo klisny

c) Pomocná plemenná kniha klisen (PPK)
- klisna má oboustranně prokazatelný minimálně 2generační původ
- známku za celkový dojem podle metodiky hodnocení bodu k) má 5,1 a vyšší
- má minimální KVH 156 cm

OTEC

OTEC
matka po hřebci nebo reg.č.klisny *
* reg.č. = výžeh v pravém sedle nebo výžeh na pravém krku
Zápis klisen v teplokrevném typu do PPK ČT proběhne na základě individuálního posouzení Radou PK ČT po zaslání kompletního původu posuzované klisny.
Přeměření klisen z PPK a PK je možno uskutečnit nejdříve po dvou letech od zařazení klisny do PPK.

Přidejte reakci

Přidat smajlík