Zdravím, mátě někdo nějakou zkušenost s posunutím třmenů dozadu u sedla, u kterého to nejde? (nemá posunovací třmenové zámky)..sedla jsem si do sedla, které je suprové, jediné co mi vadí jsou ty třmeny (hází nohy strašně dopředu, tudíž jsem jezdila bez třmenů). Zajímá mě jestli jste to někdo zvládl doma sám nebo jestli jste poprosili sedláře (žádného ze severní Moravy ale neznám :( )...chápu, že pokud do sedla jednou rýpnu je po záruce, ale pohodlněji se mi zatím v žádném sedle nesedělo, tak jsem chtěla aspoň nasbírat informace, zda se to někomu podařilo :).
V žádném případě bych je nepředělávala nijak, sedlo tím poškodíš. Jak píše Tamtam, jsou napevno součástí kostry sedla viz obrázek... Třmenové zámky jsou určitě na správném místě. (pokud tedy se nejedná o nějaký šunt sedlo) Pokud ti nesedí, je potřeba buď zkorigovat sed, nebo vyměnit sedlo. To že je to pohodlné pod zadkem neznamená, že sedí na tvou postavu, tvé nohy.
Nevím, co mají znamenat posunovací zámky, to jsem ještě neslyšela... pokud si to nepleteš s tou výklopnou částí, který uzamyká řemen v zámku.
Je to kvalitní australák (žádná indie) a ty třmeny jsou opravdu dost vpředu, při porovnání např. s drezurním, prostě to tak mají k mé smůle :( a nechci samozřejmě rozrýpávat kostru nebo tak... dá se no to krásně dostat i normálně tak jsem měla spíš na mysli nějak ten stávající úchyt prodloužit (cca o 3-4 cm) abych si mohla posunout i řemeny potom...jinak posunovací zámky má třeba WIntec Isabell, můžeš si tam nastavit několik možností kam si to posunout dopředu či dozadu aby ti to vyhovovalo :).