Uživatel s deaktivovaným účtem

Skúšala si už použiť vyhľadávanie?
https://www.ifauna.cz/diskuse?hledat=Boty+pro+kon%C4%9B
Parkury se v dnešní době skáčí většinou na speciálním povrchu, kde nevidím důvod používat jakoukoli ochranu kopyt.. Nebo maximálně na trávě, a tam budou bosá kopyta klouzat stejně jako okovaná. Ale osobně bych na trávě neskákala, více tam hrozí poranění a opotřebovávání kloubů. Takže bych klidně zula.
Boty se hodí spíš když člověk jede na vyjížďku a je buď strašně sucho nebo holomráz. Případně obecně kamenitý terén a makadamové cesty.
Urcite ne pouzivam je i na piskove jizdarne. Kovat nechci zduvodu ze kobylka uz je starsi a jen jedno kopytko je citlivejsi. Proto jsem poridila boty. Drzi perfektne. Navic se da dokoupit na zimu dalsi prislusenstvi proti uklouznuti a ty opravdu drzi a neklouznou ani na lede. Doporucuji prikoupit gelove vlozky a ponozky....
My skacem teda max do 120 cm ale naprosto bez problemu. Kobylka s nima skace jako by je ani nemels. Opravdu je to super vec.
Prikoupila jsem kazdemu koni jeden par. Takze mame botky na vsechny. Daji se vyuzit i pri ruznych zranenich a opravdu bych nemenila.
Kobylka sediva : děkuji mockrát :) podívám se jak kopyto naměřit a hne jdu objednávat :) děkuji mockrát za radu jsem vám zavázána. Skoro všichni mi říkali že se mi na nich kobyla "zabije", bude jí to klouzat a bude jí to při skákání vadit. Děkuji moc :) přesně tohle jsem potřebovala slyšet! Od člověka který s nimi má nějakou zkušenost :) ;) ještě jednou děkuji :).

Ještě mě k tomu napadá - jak upravujete kopyta, aby botičky stále seděly? Taky je zvažuji, protože mám na kopyta náchylnější kobylku a v okolí velmi kamenitý terén. Ale předpokládám, že je třeba častější úprava kopyt, aby měly víceméně stále "stejnou" velikost.. díky za odp.
Je to tak, musíš často upravovat. Čím přesněji a lépe bude botička sedět a tím i víc držet na kopytě, tak v podstatě tím častěji. Taky jsem se kdysi měla, ale když je bláto a zima, tak je to hroznej opruz. Když mrzne, tak zase kloužou. My nakonec koveme, vydržela jsem to jednu sezónu.

Přesně takovéhle informace, co říkáš, rebeks, mi dal i můj kovář...
Je to tak, jak píše rebeks.
Buď zvolíte pohodlí pro koně = botičky nebo pro sebe = podkovy.
Nedivím se kováři, že říká to, co říká. Kutí je VŽDY dražší než strouhání.
Ale i kdybych jezdila 6 x týdně po 3 hodinách tj.21 hodin (což těžko kdo jezdí, z běžných majitelů koní), stále mi zbývá 147 hodin týdně, kdy chodí kůň nakutý zbytečně.
Zde názor renomované osoby:
http://www.dominika-svehlova.cz/kopyta6.php.
Kopyta upravujeme kazdych cca pet tydnu jen trochu pristrouhnem. Nekdy opravdu jen milimetr.. jinak v blate ani v zime boty neklouzou. Naopak podrzi vas lepe nez jakakoli klasicka podkova. Opravdu mluvim z vlastni zkusenosti. Je to nejlepsi varianta. Navic kdyz je blato boty v pohode ostrikate vodou a jede se dal. Udrzba tedy nula. Nemluve o to. Ze kdyz v zime chcete kovat. Castose musi davat podlozky proti naslapum a to pro kopyto taky neni uplbe idealni. Za me jednoznacne boty. Pohodli kone je na prvnim miste.
kobylka sediva
napsal(a):
Kopyta upravujeme kazdych cca pet tydnu jen trochu pristrouhnem. Nekdy opravdu jen milimetr.. jinak v blate ani v zime boty neklouzou. Naopak podrzi vas lepe nez jakakoli klasicka podkova. Opravdu mluvim z vlastni zkusenosti. Je to nejlepsi varianta. Navic kdyz je blato boty v pohode ostrikate vodou a jede se dal. Udrzba tedy nula. Nemluve o to. Ze kdyz v zime chcete kovat. Castose musi davat podlozky proti naslapum a to pro kopyto taky neni uplbe idealni. Za me jednoznacne boty. Pohodli kone je na prvnim miste.
Já bych si na to pozvala odborníka a boty nechala napasovat (vybrat typ) odborně. Vím, o čem píšu, než jsem se trefila, dvoje botky mi kobyla zničila. První boty si samam ušlápla a urvala gaiter, druhé jí jednoduše padaly při prudších obratech. Až třetí boty seděly. Naštěstí už je nepotřebujeme, je to úleva. Právě to bláto čistit hadicí a boty sušit od podzimu do jara doma není úplně praktické. Navíc obouvání zablácených kopyt taky nic moc.
Ja teda nejsem proti kovani ale reknu to jednoduse. Mam ctyri kone. Vsichni vyuzivani sportovne. Dve westernove a dve parkurove. Vsechny obouvam do bot. Ve vybehu podkovy nepotrebujou. A pri sportu a trenincich nazouvam boty. Kdyz si spocitate ze kazdych 6-8 tydnu musite prekovavat cena cca 1300 kc za jednoho kone a dve hodiny na kazdou, tzn.8 hodin kovani po 5 200kc. Strouhani jednou za pet tydnu cca pul hodka na kone po 300 kc. At pocitam jak pocitam dve hodiny a osm je rozdil. Pet tisic a 1200 kc taktez. A jak rikate cistit boty od blata. Kdyz je bahno ma kun zajeteleny kopyta tak i tak a urcite ho nestrcite do staje z nohamo po kolena od blata ze ani kopyto nenajdete. Tez cistite. Takze vzit kartac a dodrbat z bot to nejhorsi trva cca 5minut. Navic umete boty i kdyz je strsite do kyblu z vodou a pak proste otrete a nechate usnout. Nevim zda se diskuze rozviji smerem pohodli kone ci lemplovitosti a lenosti jezdcu.
Kobylka sediva : svatá pravda ! botky chci dát jen kvůli pohodlí koně a hlavně za boty zaplatím cca 2/3 tis ale za kování daleko více a navíc si myslím že to není koni moc pohodlné. Po této diskuzi jsem už napsala odborníkovi který přijede naměřit kopyto na míru a botky budou na světě... :).
To doufám ! mě jde hlavně o to že kobylka byla dříve kovaná a neprospívalo jí to... a jezdila jsem závody jen 1 do týdne a kvůli závodům se mi kovat nechtělo... to si radši koupím botky, a budeme je nosit na ně a alespoň bez kování... Moc vám děkuji všem za rady... nebít vás nevím jestli bych do bot šla :).
O botkách uvažuji na jaro. Nikdy jsem nekovala. Do terénu se dá jít pohodlně i bez podkov (trasu a rychlost uzpůsobuji kobyle), ale když jdu s někým nebo lotem, tak nechci prudit, že tady cválat nechci nebo že tady ani neklušeme.. Navíc jsem si v poslední době všimla, (začínáme chodit na jízdárně), že kobylu omlouvám kvůli povrchu (nechce cválat - je moc sucho, kopýtka tlačí, je trochu měkčeji, zase nechce proto, že se jí to smeká :) Takže moje uváha je taková, že když vezmu botky 2x do týdne, mohly by vydržet poměrně dlouho.
Určo souhlas se zavoláním odborníka, který boty rovnou napasuje. Kamarádka si koupila z eshopu, dvakrát měnila a po tom, co ji kůň botu ztratil ve cvalu definitivně vrátila...
Jen dotaz- kde jste objednávala odborníka?
avelanc
napsal(a):
Tam jsem přesně na to koukala taky. Napsali Vám už předběžný termín, kdy k Vám sjedou? Napsala byste pak svoje zkušenosti?
Tak to se domluvte s Polinkou.
Já mám bohužel smůlu, že k nám je odevšad daleko.
Použiji proto spíše
http://www.boty-pro-kone.cz/alenkavostatkova-yahoo-com-au/11-ASISTENT-PRO-NAPASOVANI-BOT
než aby k nám někdo jel, snad to dobře dopade.
Já mám tyhle.
http://www.propodkovare.cz/boty-pro-kone-delta/pid-1323
jela jsem tam se starou podkovou a vybrali jsme. pak jsem zkoušela botu přes pytlík a byla jsem domluvená, že to když tak vyměníme.
kacklicka

XXX.XXX.41.2
Dobrý den,
uvažuji o botkách pro valacha. Nemám s tím ale žádné zkušenosti. Zajímalo by mě, jestli se to finančně vyplatí, oproti podkovám. Jak dlouho takové boty vydrží? Samozřejmě za předpokladu, že o ně člověk poctivě pečuje a nestane se nějaká náhoda, že se venku zničí. Jezdíme rekreačně, cca 2-3x týdně hodinovou vyjížďku, kamínko-štěrkovitý terén. Takže taková lehčí, nebo průměrná zátěž botiček.
kacklicka
napsal(a):
Dobrý den,
uvažuji o botkách pro valacha. Nemám s tím ale žádné zkušenosti. Zajímalo by mě, jestli se to finančně vyplatí, oproti podkovám. Jak dlouho takové boty vydrží? Samozřejmě za předpokladu, že o ně člověk poctivě pečuje a nestane se nějaká náhoda, že se venku zničí. Jezdíme rekreačně, cca 2-3x týdně hodinovou vyjížďku, kamínko-štěrkovitý terén. Takže taková lehčí, nebo průměrná zátěž botiček.
Myslím, že při vaší zátěži se určitě vyplatí. Pokud budou dobře sedět, koník nějak významně nešmatlá, že by si ochodil podrážku nestejnoměrně, nebo pokud je nezničí (zašlápnutí, roztrhnutí), tak vydrží i několik let. Cena se pohybuje kolem 4,5 - 6 tis. za pár podle typu, což se vám do roka vrátí (uvazujeme-li kování á 6týdnů za 1000, - orientačně). Spousta koní po nějaké době, jakmile se spraví tvar kopyta a zesílí chodidlo, už boty nepotřebují vůbec, nebo jen na nějaké delší nebo kamenité trasy. Určitě bych doporučila nechat si boty napasovat - vyzkoušet několik typů ve všech chodech, tak se nejlépe pozná, které drží...
kacklicka
napsal(a):
Dobrý den,
Pokud má váš valach menší kopýtka, napište, mám jedny na prodej, naše koby už je nepotřebuje.
Ekonomicky- záleží, jak drahý model zvolíte a jak moc ho budete využívat, na jakém povrchu, jak kůň chodí, jak máte drahého kováře atd, ale nám to vyšlo levněji jak kování.
keira
napsal(a):
Pokud má váš valach menší kopýtka, napište, mám jedny na prodej, naše koby už je nepotřebuje.
Ekonomicky- záleží, jak drahý model zvolíte a jak moc ho budete využívat, na jakém povrchu, jak kůň chodí, jak máte drahého kováře atd, ale nám to vyšlo levněji jak kování.
Mohu se zeptat jaké botky a v jaké velikosti prodáváte? Kobča má kopyta kolem 12,5 výšku a 11,7 šířku.
kacklicka

XXX.XXX.41.2
Já právě bohužel budu potřebovat nějaké abnormální botky, pokud se něco takového vůbec vyrábí, ještě jsem nestihla si o tom něco víc pozjišťovat, zatím o tom jen začínám uvažovat. Mám valacha 180kvh a kopyta má obrovská. Bohužel na sebemenším nerovném terénu strašně našlapuje, hledá si cestičky, kudy chodit. Trpím za něj. Byla jsem nucena ho proto okovat - o 100% se to zlepšilo, ale jelikož jsme změnili ustájení, přestala jsem ho před zimou kovat. Zaprvé kvůli zimě, za druhé kvůli novému, lepšímu terénu - ovšem stále není ideální. Teď bych mu nejraději podkovy vůbec nedávala - za rok nošení vidím markantní rozdíl v kvalitě kopyt, strašné zhoršení oproti obyčejnému strouhání, třepí se, lámou.. Zatím tedy opět jen strouháme, ale bohužel se nám vrátilo i zlověstné našlapování na kamínkách. Snažím se s ním chodit na místa, kde je tráva, ale ne vždy to jde a navíc jsme na statku, takže v okolí se prostě tvrdému a štěrkovitému povrchu nevyhneme.
Napadla mě tedy ideální varianta botiček, jelikož s ním pracuji pouze v rámci rekreace (tj.2-3x týdně vyjížďka, občas práce na lonži nebo na travnaté jízdárně, ale nic převratně náročného). Na závody nejezdíme. Takže podkovy byly nasazeny opravdu jen z důvodu našlapování na nerovném povrchu..
Jinak za kování jsme platili cca 800-1000Kč na předky. Valášek trochu šmatlal na předky je, ale opět to přisuzuju spíše nepohodlí na kamínkách, při podkovách zakopával minimálně. Pokud se to vyplatí, nemám problém do botiček třeba 5tisKč vrazit, zajímalo mě proto, jak dlouho vydrží při běžném používání (za předpokladu slušného zacházení)... jestli vydrží i roky, nebo jsou za 3 měsíce zničené..
My mame take botky klisna 175 kvh holstyn. Jedno kopyto mirne spalovite druhe normalni. Stejny problem jako u vas. Uz je to pani v letech ale stale rekreacne pracujem. Huberty, vyjizdky po lese obcas trochu jizdarna. Botky mame cca 5 let. Jsou ochozene ale stale v pohode plni funkci. Pouzivam je 2x az 4x tydne.100 % spokojenost. Porizovaci cena byla 3500.
musela jsem hodne merit aby opravdu sedly a vyplatilo se. Kobca hodi jako mladice.
Doporučuji Alenku Vostatkovou
http://www.boty-pro-kone.cz/
evcusik
napsal(a):
Mohu se zeptat jaké botky a v jaké velikosti prodáváte? Kobča má kopyta kolem 12,5 výšku a 11,7 šířku.
Http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/PODKOVARSKY-SORTIMENT/PODKOVY-A-BOTICKY/Ochranne-boticky-Cavallo-Simple-Boots-pr.html
Velikost 1. Je lepší, když sedí hodě natěsno.
keira
napsal(a):
Http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/PODKOVARSKY-SORTIMENT/PODKOVY-A-BOTICKY/Ochranne-boticky-Cavallo-Simple-Boots-pr.html
Velikost 1. Je lepší, když sedí hodě natěsno.
Můžu na Vás poprosit email? Nebo napíšete mi na evcusik@email.cz ? Botičky mě velmi zaujali :).