Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2015 19:46
anna.win

XXX.XXX.54.94

Měla bych dotaz na toto uždění... mám kobylu haflinga, kterou jezdím od malička na parelce a chtěla bych vyzkoušet hackamore ale bojím se, a to z toho důvodu, že když chci přejit do cvalu, tak háže hrozně hlavou (jakoby takové oblouky) není potřeba nějak tahat za otěže ale mám strach, že by jsi s hackamore mohla nějak ublížit...děkuji za rady a zkušenosti :).

12.10.2015 22:13
Íháček

XXX.XXX.236.80

Dřív než změnu uždění bych řešila to házení hlavou. Proč to dělá a snažit se to odstranit. Jestli hází až tak že by si mohla ublížit tak to asi není úplně normální.

12.10.2015 22:39
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak všeobecně je kůň daleko citlivější na nos než na hubu takže stačí malinko necitlivá ruka a ublížíte mu víc jak z udidlem takže kdo nemá, medový" ruce by to na koníka neměl v žádnym případě dávat to házení nejpravděpodobněji bude od tvrdý ruky na parelce.

13.10.2015 08:16
anna.win

XXX.XXX.36.129

Hlavou haže z radosti B-)..sve vybehu, pri zrychleni chodu
Žádné problémy nemá a na parelce jezdila na provesenych otezich.

13.10.2015 09:12
avelanc

XXX.XXX.158.2

Nezdá se mi, že by házel hlavou (nějak výrazně a pravidelně) z radosti. Spíše bych viděla problém v zádech, nepadnoucím sedle nebo právě ve velkém tlaku na ohlávku. Možná by pomohlo video. Ale na radost bych to nesváděla. Spokojený kůň nehází cituji: hrozně hlavou (jakoby takové oblouky).

13.10.2015 12:06
anna.win

XXX.XXX.36.129

Znám 3 haflingy a u vsech sem se s tim potkala. Jeden jezdi parkur zavodne, prijezden je dobře aa hází hlavou úplně stejně...až budu moct video natocim smajlík

13.10.2015 12:11
anna.win

XXX.XXX.36.129

A kdyby to mela ze špatně padnouciho sedla, tak nebude hlavou hazet ve vybehu bez sedla...a ještě k tomu sedlu: když jsme vybírali spravne sedlo, pomahal nam zkušený člověk smajlík

13.10.2015 12:23
stacey

XXX.XXX.194.90

anna.win napsal(a):
Znám 3 haflingy a u vsech sem se s tim potkala. Jeden jezdi parkur zavodne, prijezden je dobře aa hází hlavou úplně stejně...až budu moct video natocim smajlík

To je zase argument. Chce tím říct, že když znáte tři haflingy, kteří hází hlavou, že je to jako v pořádku? No, tak není. To je jak říct, že znám tři koně, co koušou lidi, tak ten můj může taky. Nemůže.

Tak tedy. Sedlem to může i nemusí být. Každopádně, pokud už je to zlozvyk, tak doporučuji odbourat. Možná zavolat fyzioterapeuta či někoho podobného, ať koukne na záda. Pokud to dělá i ve výběhu, může mít něco zablokovaného.
Možností, proč háže hlavou je milion. Ale v pořádku to určitě není.

13.10.2015 12:39
anna.win

XXX.XXX.36.129

No dobře tak děkuji za názory...dostali jsme se jaksi někam jinam než jsem chtěla ale nevadí.
Vím, že od zad to určitě nemá.

13.10.2015 12:45
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak ty záda bych taky neřek spíš drobná chyba při ovládání a pamatuje si to.

13.10.2015 12:54
stacey

XXX.XXX.194.90

Nezlobte se na mě, ale vymlouvat se na to, že když znám tři jiné koně, co to taky dělají, tak je to v pořádku... To je teda něco...

Netvrdím, že to musí mít ze zad. Může i nemusí. Může to už být jen zlozvyk. Ale nemusí. To my tady z internetu těžko posoudíme.

13.10.2015 12:57
anna.win

XXX.XXX.36.129

Jasně, chápu ze to tezko posoudite...ja to po vas ani nechci, ptala jsem na jinou otazku. A ne na to, jak mám řešit házení hlavou.

13.10.2015 12:59
avelanc

XXX.XXX.156.2

Než si myslet, že to je jen nějaká libůstka z radosti, asi bych raději vyloučila všechny možnosti, které by koníkovi mohly ubližovat. Případně se pak zaměřit na skutečný důvod. Vy znáte tři koně, kteří to dělají a já znám desítky koní, kteří to nedělají a přesto cval milují. Házení hlavou je prostě chyba!
A k dotazu, proč chcete přecházet na hackamore? Asi bych na koni nejezdila ani na parelce, jestliže někdy dojde k tomu, že v důsledku házení hlavou bude kůň dostávat špatné podněty skrz ohlávku, k čemuž podle mě musí dojít, pakliže nejezdíte úplně na volné otěži... I parelka je hodně ostrá.

13.10.2015 15:15
Íháček

XXX.XXX.236.80

I kdyby házel z radosti tak je třeba ho naučit že to dělat nemá. Když odbouráte tento problém tak mu můžete dát na hlavu cokoli a nemusíte se bát že mu ublížíte. Ve výběhu ať se třeba staví na hlavu ale pod sedlem toto prostě žádoucí není. Čím dřív ho to naučíte tím líp později už to třeba bude neodbouratelný zlozvyk.

13.10.2015 17:12
anna.win

XXX.XXX.54.94

Tak 10lety zlozvyk je uz docela dlouho...ale tak třeba se to dá ještě odnaučit.

13.10.2015 17:16
anna.win

XXX.XXX.54.94

avelanc napsal(a):
Než si myslet, že to je jen nějaká libůstka z radosti, asi bych raději vyloučila všechny možnosti, které by koníkovi mohly ubližovat. Případně se pak zaměřit na skutečný důvod. Vy znáte tři koně, kteří to dělají a já znám desítky koní, kteří to nedělají a přesto cval milují. Házení hlavou je prostě chyba!
A k dotazu, proč chcete přecházet na hackamore? Asi bych na koni nejezdila ani na parelce, jestliže někdy dojde k tomu, že v důsledku házení hlavou bude kůň dostávat špatné podněty skrz ohlávku, k čemuž podle mě musí dojít, pakliže nejezdíte úplně na volné otěži... I parelka je hodně ostrá.

A na čem by jste kobylu jezdila? Kdyz na udidle je neovladatelna a chyta hysterii...

13.10.2015 17:44
stacey

XXX.XXX.194.90

anna.win napsal(a):
A na čem by jste kobylu jezdila? Kdyz na udidle je neovladatelna a chyta hysterii...

Namátkou: BB, sidepull, jezdecká ohlávka...
Parelka je opravdu dost ostrá, ale pokud je na ní zvyklá a ovladatelná, tak proč přecházet na něco jiného? Klasické mechanické hackamore je dost ostré uždění.

13.10.2015 19:19
anna.win

XXX.XXX.54.94

stacey napsal(a):
Namátkou: BB, sidepull, jezdecká ohlávka...
Parelka je opravdu dost ostrá, ale pokud je na ní zvyklá a ovladatelná, tak proč přecházet na něco jiného? Klasické mechanické hackamore je dost ostré uždění.

BB i sidepull jsem měla možnost vyzkoušet a bylo to marné :/.

13.10.2015 19:25
koně

XXX.XXX.205.252

Marné?To znamená, že reagovala hůře než na čem chodila doteď.Nedala se zastavit, utočit ?Zkuste definovat
Otázka, čeho vy chcete docílit změnou ?Píšete, že na parelce je ovladatelná a zvyklá, tak i nějak uniká smysl záměny.

13.10.2015 20:26
anna.win

XXX.XXX.54.94

Na bb i na sidepulu se nedala ovládat, dala, ale silou, proto jsem to vyloucila...hackamore chci vyzkoušet proto, abych zjistila jak na nej reaguje, lepe nebo hůře...nemam v planu ji na tom drezurovat nebo neco takoveho...jen za účelem vyzkoušení "co na to řekne".

14.10.2015 07:29
stacey

XXX.XXX.194.90

Tak to bych spíš doporučila kobylu začít pořádně přiježďovat.
Kůň se totiž ovládá sedem a holeňema. Plus hlasové pobídky. Korekce rukou má být jen jemná, ne silou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2015 12:42

Pročetla jsem si celou debatu a napadlo mě ještě: jestli si jí zadavatelka jezdí od malička a kobyla začla toto dělat, tak je to prostě nějaký zlozvyk vytvořený zadavatelkou. Taky bych tipla buď špatnou ruku nebo nejemný sed při přechodech. Je možné, že si tento zlozvyk prostě přenesla i do svého "volna" ve výběhu..
Možná by stálo za to zauvažovat dát jí na nějaký čas jezdit pouze někomu jinému, zkušenějšímu - věřím, že by se to mohlo odbourat. ikdyž haflingové jsou paličáci :)
Změna uždění, jak už Vám tu řekli všichni, jistě nic nevyřeší..
Co jsem znala koně, co VÝZNAMNĚ házeli hlavami: u obou se to víceméně odbouralo nasazením sítěk před nozdry - bylo to způsobeno buď hmyzem, nebo drobnými částečkami, které jim létaly při ježdění do nozder... ale předpokládám, že toto nebude Váš případ.

14.10.2015 18:22
anna.win

XXX.XXX.54.94

Hmyzem to určitě není :)
Jinak kobulu od malička nemáme. Jezdím na ní jen já a ruku mám jemnou až moc, takže v tom taky nevídím důvod.
Nechci měnit uždění proto, že háže hlavou! Hazení hlavou jsem tu nechtěla (a ani nehodlám) řešit. A ani nehodlám se tím u kobyly nějak zabývat. Tento typ uždění chci na kobyle vyzkoušet, jak už jsem jednou psala...(právě proto, že mám jemnou rukou)
A otázka, kterou jsem položila nezněla jak odnaučit házení hlavou ale zněla, zda by si mohla ublížit s hackamore, ale už jsem zjistila, že se to těžko posoudí, když nemám video :(.

14.10.2015 19:24
Íháček

XXX.XXX.236.80

Ublížit si samozřejmě může ale to s parelkou taky stejně jako s čímkoli jiným. Nějak nechápu na co to vlastně chcete zkoušet. Píšete že na perelce je ovladatelná na všem ostatním ne. Přiježďovat ji nechcete, házení hlavou vám nevadí tak v čem je problém? Jezděte dál na perelce a bude klid.

14.10.2015 19:38
anna.win

XXX.XXX.54.94

Na parelku reaguje krásně protože nikdy na nicem jiném nejezdila...
a co chci zkoušet? Třeba to jak na to bude reagovat?

14.10.2015 19:51
stacey

XXX.XXX.168.56

Tak to vyzkoušejte, ne? To na to potřebujete svolení cizích lidí z diskuze?

14.10.2015 19:57
Íháček

XXX.XXX.236.80

Parelka je taky dost ostrá tak když se nebojíte že si ublíží s ní tak nevím proč se bojíte hackamore. Na každé uždění si kůň musí nějaký čas zvykat a ne že to zkusíte jednou a řeknete že je to marné. Základem je samozřejmě ovládání sedem a holeněmi pak vám může být jedno co má na hlavě.

14.10.2015 20:14
anna.win

XXX.XXX.54.94

stacey napsal(a):
Tak to vyzkoušejte, ne? To na to potřebujete svolení cizích lidí z diskuze?

Nepotřebuji svoleni, lidi jsem se ptala na neco jineho

14.10.2015 20:16
anna.win

XXX.XXX.54.94

Íháček napsal(a):
Parelka je taky dost ostrá tak když se nebojíte že si ublíží s ní tak nevím proč se bojíte hackamore. Na každé uždění si kůň musí nějaký čas zvykat a ne že to zkusíte jednou a řeknete že je to marné. Základem je samozřejmě ovládání sedem a holeněmi pak vám může být jedno co má na hlavě.

Jasně, sed a holen je nejdůležitější...kdyby byla na světě jen parelka tak nic neřeším...jen tak nevyrábějí X druhů uzdeni.

14.10.2015 20:27
Íháček

XXX.XXX.236.80

anna.win napsal(a):
Jasně, sed a holen je nejdůležitější...kdyby byla na světě jen parelka tak nic neřeším...jen tak nevyrábějí X druhů uzdeni.

Nechápu. Vám může být jedno kolik je druhů uždění důležité je co vyhovuje vám. Přece nemusíte vyzkoušet všechno co je na trhu jen pro ten pocit že jste to zkusila když vám parelka vyhovuje a žádné drezurování v plánu nemáte. Já jsem taky na svém koni jezdila celý život na obyčejné uzdečce s obyčejným stihlem a vyhovovalo mi to. Přece nebudu měnit něco s čím jsem spokojená jen proto že se vyrábí tisíce druhů udidel a uždění. Obzvlášť když máte koně kterému nic jiného nevyhovuje jak píšete.

14.10.2015 20:31
anna.win

XXX.XXX.54.94

Íháček napsal(a):
Nechápu. Vám může být jedno kolik je druhů uždění důležité je co vyhovuje vám. Přece nemusíte vyzkoušet všechno co je na trhu jen pro ten pocit že jste to zkusila když vám parelka vyhovuje a žádné drezurování v plánu nemáte. Já jsem taky na svém koni jezdila celý život na obyčejné uzdečce s obyčejným stihlem a vyhovovalo mi to. Přece nebudu měnit něco s čím jsem spokojená jen proto že se vyrábí tisíce druhů udidel a uždění. Obzvlášť když máte koně kterému nic jiného nevyhovuje jak píšete.

Právě chci vyzkoušet jestli ji bude vyhovovat toto ;-)..bez vyzkoušení to nezjistim, aa kdyz mam tu možnost, proc toho nevyužít.

14.10.2015 20:50
sisi58

XXX.XXX.218.3

Kdysi mi jeden starý koňák řekl, že jezdec, který neujezdí koně na obyčejném stíhle, na něm nemá co dělat.
Změna uždění nepomůže.Chce to jiného koně.

Vás se to ovšem netýká, Vy jezdíte na koni na ohlávce, která slouží Parellimu pro výcvik ze země.
Klasická ohlávka a běžná uzdečka jsou dělané tak, aby v případě problému (úlek koně, šlápnutí do otěží po pádu jezdce, klopýtnutí koně, atp.) povolily, to proto, aby nedošlo ke zranění koně.
Což parelka absolutně vylučuje. Je to pevné lano na kterém utáhnete auto.
Pokud bych se chtěla oběsit, vezmu si na to parelku. Určitě mi dobře poslouží.

14.10.2015 20:53
anna.win

XXX.XXX.54.94

Ano to souhlasím! Takže chcete říct že hackamore je bezpečnější..
Nemam absolutně nic proti udidlum pokud ten člověk s tím umí smajlík

14.10.2015 20:55
stacey

XXX.XXX.194.90

sisi58 napsal(a):
Kdysi mi jeden starý koňák řekl, že jezdec, který neujezdí koně na obyčejném stíhle, na něm nemá co dělat.
Změna uždění nepomůže.Chce to jiného koně.

Vás se to ovšem netýká, Vy jezdíte na koni na ohlávce, která slouží Parellimu pro výcvik ze země.
Klasická ohlávka a běžná uzdečka jsou dělané tak, aby v případě problému (úlek koně, šlápnutí do otěží po pádu jezdce, klopýtnutí koně, atp.) povolily, to proto, aby nedošlo ke zranění koně.
Což parelka absolutně vylučuje. Je to pevné lano na kterém utáhnete auto.
Pokud bych se chtěla oběsit, vezmu si na to parelku. Určitě mi dobře poslouží.

Spíš než jiného koně, to chce jiného jezdce...

Parelka a stejně tak i hackamore může být velmi nebezpečný nástroj. Záleží na rukách a jezdci. V něčích rukách může být i nylonka nebezpečná.
Pravdou ale zůstává, že ztupená huba koně, dá se zjemnit. Ztupený nos koně už ne...

14.10.2015 21:05
anna.win

XXX.XXX.54.94

Tak jiný jezdec zatím nepřipadá v úvahu
Jemnou ruku mám. A jelikož teda nebude jezdena na udidle tak se holt bude muset "smířit s tupym nosem".

14.10.2015 21:07
stacey

XXX.XXX.194.90

anna.win napsal(a):
Tak jiný jezdec zatím nepřipadá v úvahu
Jemnou ruku mám. A jelikož teda nebude jezdena na udidle tak se holt bude muset "smířit s tupym nosem".

Po tomhle prohlášení bych vám do ruky nesvěřila ani křečka. Natož koně...

14.10.2015 21:10
anna.win

XXX.XXX.54.94

Nemůžu za to, že nechápete ironii...

14.10.2015 21:12
Íháček

XXX.XXX.236.80

Noo tak napsat že mám jemnou ruku a kůň se bude muset smířit s tupým nosem si teda dost protiřečí. A když to berete takhle tak asi nemá smysl cokoli radit.

14.10.2015 21:13
anna.win

XXX.XXX.54.94

A o to právě jde

14.10.2015 21:15
Íháček

XXX.XXX.236.80

anna.win napsal(a):
A o to právě jde

O co? že vám to celé přijde směšné? K čemu pak tahle diskuze?

14.10.2015 21:20
anna.win

XXX.XXX.54.94

O to že si to proti řečí?..joo a vlastně máte pravdu, protože jsme se dostaly úplně někam jinam - od házení hlavou a jejího odnaucovani přes uzdeni až po to že bych vlastně neměla vůbec jezdit..

14.10.2015 21:54
Íháček

XXX.XXX.236.80

anna.win napsal(a):
O to že si to proti řečí?..joo a vlastně máte pravdu, protože jsme se dostaly úplně někam jinam - od házení hlavou a jejího odnaucovani přes uzdeni až po to že bych vlastně neměla vůbec jezdit..

Vy jste totiž nepochopila že všechno souvisí se vším. To co se vám tady většina snažila říct je že hackamore není vhodné uždění na koně který není přiježděný, háže hlavou a jeho majitelka s tím nemá v plánu nic dělat a vlastně jí to přijde normální jenom zkouší jestli se vůbec najde něco na čem bude kůň ochotný chodit a poslouchat sám od sebe aniž by se musela nějak snažit.10 let jezdí na parelce tak proč teď najednou něco měnit?

14.10.2015 22:04
sisi58

XXX.XXX.218.3

Pro Íháček
Snažíte se marně. Když někdo nechce, je to horší, než když nemůže.
Radíte dobře, ale na špatném místě.
Tady nešlo o to získat radu, ale OBDIV.

14.10.2015 22:41
anobbona

XXX.XXX.84.98

No jo, to musí být děsně jemná ruka a korektní sed, když na udidle je kůň neovladatelný a chytá hysterii, na parelce mlátí hlavou div si neublíží...
ne vážně, pokud tohle zas není jen pro pobavení zadavatele, nad tím jak se ostatní přispívatelé snaží..., tak hakamore, pakliže je správně nasazeno, má stejný účinek jako ostatní udidla - záleží na působení ruky.

Jaja007

15.10.2015 07:03
Jaja007

XXX.XXX.41.2

Přečetla jsem si celou diskuzi, občas jsem se i pousmála.. holt komu není radno, tomu není pomoci...

Snad zadavatelka pochopí, o čem tu je řeč, a že nezáleží na řemínku, ale na přístupu...

15.10.2015 08:18
stacey

XXX.XXX.194.90

Ano, zajímavá diskuze se z toho vyvinula, jen co je pravda. Holt na internetu se s tím počítat musí. Teď už je jen na zadavatelce, zda jí to k něčemu bude. Ale vzhledem k její prezentaci zde, bych řekla že ne.
Z celkového přístupu mám pocit, že opravdu chtěla slyšet jen to, že hackamore vyzkoušet na kobylu může...

Pro zdavatelku: Nic není jen černé nebo bílé. Takže házení hlavou není v pořádku. To, že na udidle chytá husterii není v pořádku, i když ano, může se stát, že kůň udidlo nesnese. To, že je na BB a sidepullu neovladatelná značí, že kůň je nepřiježděný. A tvrzení "mám ruku jemnou až moc" do toho moc nezapadá a je jen těžko uvěřitelné. Navíc nějak nevím, co si představit pod pojmem "jemnou až moc".
Upřímně nechápu, proč chce zkoušet, jak na hacka bude reagovat, ale klidně si to vyzkoušejte.

Jaja007

15.10.2015 08:23
Jaja007

XXX.XXX.41.2

Tak tak, jak píšeš stacey...

15.10.2015 11:01
anna.win

XXX.XXX.36.129

Jelikož tu kobylu neznáte, tak nechápu proč se k tomu tak vyjadřujete" jako že nesnese v hube udidlo atd.." ale proč to udidlo nesnese? Tak to vam může být popravdě jedno...a to, že mám jemnou ruku jsem si nevymyslela.. Myslím, že tuhle diskuzi mužem uzavřít pac je tak nějak už k ničemu.

Jaja007

15.10.2015 11:21
Jaja007

XXX.XXX.41.2

Ta diskuze je o ničem už od začátku...

15.10.2015 11:25
anna.win

XXX.XXX.36.129

Jaja007 napsal(a):

15.10.2015 11:37
stacey

XXX.XXX.194.90

Jaja007 napsal(a):

Ano.
Protože komu není rady, tomu není pomoci.

Jaja007

15.10.2015 12:51
Jaja007

XXX.XXX.41.2

stacey napsal(a):
Ano.
Protože komu není rady, tomu není pomoci.

Pravdu díž...

15.10.2015 15:54
avelanc

XXX.XXX.130.169

Pakliže máte ruku jemnou tak, že vás kůň na nose vlastně ani necítí, tak nechápu dotaz. Logicky mu za nos nemůžete vzít i třeba přes metrovou páku.. To pak můžete jezdit třeba s drátem koni v hubě a je to jako na nákrčáku.. Pakliže skutečně takhle jezdíte, gratuluji! Jste asi jediná rarita na tomto světě a skutečně by mě od vás zajímalo video, ze kterého se mohu poučit, jak si přijezdit koně na tak jemné přilnutí...
Jen ještě dotaz. Měla jste na mysli mechanické hackamore nebo bosal? Bosal by pro koníka mohl být příjemná změna, ale člověk se s ním musí naučit pořádně zacházet.
Jinak souhlas se vším ostatním.
A taky souhlas se změnou parelky. Je skutečně ostrá a v případě pádu může koni hodně ublížit.. Sama jsem nas hackamore (mechanickým) uvažovala, ale vzhledem k riziku pádu jsem ho zavrhla. Neb když padám, mám tendenci držet otěže a tím bych koni mohla s přehledem zlomit kůstky.

15.10.2015 16:10
anna.win

XXX.XXX.36.129

avelanc napsal(a):
Pakliže máte ruku jemnou tak, že vás kůň na nose vlastně ani necítí, tak nechápu dotaz. Logicky mu za nos nemůžete vzít i třeba přes metrovou páku.. To pak můžete jezdit třeba s drátem koni v hubě a je to jako na nákrčáku.. Pakliže skutečně takhle jezdíte, gratuluji! Jste asi jediná rarita na tomto světě a skutečně by mě od vás zajímalo video, ze kterého se mohu poučit, jak si přijezdit koně na tak jemné přilnutí...
Jen ještě dotaz. Měla jste na mysli mechanické hackamore nebo bosal? Bosal by pro koníka mohl být příjemná změna, ale člověk se s ním musí naučit pořádně zacházet.
Jinak souhlas se vším ostatním.
A taky souhlas se změnou parelky. Je skutečně ostrá a v případě pádu může koni hodně ublížit.. Sama jsem nas hackamore (mechanickým) uvažovala, ale vzhledem k riziku pádu jsem ho zavrhla. Neb když padám, mám tendenci držet otěže a tím bych koni mohla s přehledem zlomit kůstky.

Měla jsem namysli mechanický...jelikož jsem s bosalem nepřišla nikdy do styku, tak me to ani nenapadlo, ale je pravda, že by třeba změnu uvítala
To že mam jemnou ruku, jsem myslela, to, že nervu koně za otěže jak "de*il, ruku mám klidnou...

15.10.2015 22:01
anobbona

XXX.XXX.84.98

anna.win napsal(a):
Měla jsem namysli mechanický...jelikož jsem s bosalem nepřišla nikdy do styku, tak me to ani nenapadlo, ale je pravda, že by třeba změnu uvítala
To že mam jemnou ruku, jsem myslela, to, že nervu koně za otěže jak "de*il, ruku mám klidnou...

Škoda, že není video, fakt bych ráda viděla toho koně i jezdce v akci...

mě to totiž dle popisu zatím přijde, že sice si myslíš, že máš jemnou ruku, ale spíš bych řekla, že máš pasivní ruku, která není aktivní a nejde s koněm, proto ti kůň při přechodech mlátí hlavou, proto ti na udidle nerví a panikaří. To že to dělá i na volno není omluva pro tvou ruku, prostě už je to zvyk.

15.10.2015 22:19
anna.win

XXX.XXX.54.94

Kůň nepanikari jen podemnou, kdysi ji delší dobu jezdil zkušený jezdec a bylo to stejne...a hazeni hlavou neni problem ani z uzdeni ani se sedla...

15.10.2015 22:49
stacey

XXX.XXX.194.90

Kdo chce, hledá důvody. Kdo nechce, hledá výmluvy.
A výmluv už tady zadavatelka napsala pěknou hromadu...

16.10.2015 09:33
anna.win

XXX.XXX.197.2

stacey napsal(a):
Kdo chce, hledá důvody. Kdo nechce, hledá výmluvy.
A výmluv už tady zadavatelka napsala pěknou hromadu...

Klidně to berte jako výmluvy...promiňte ale nechápu jak to můžete napsat když vlastně kone neznáte..dotaz jsem nepsala jen tak, ale proto, abych se aspon něco dozvěděla a určitě jsem tu nechtěla probírat kde co.

16.10.2015 10:20
stacey

XXX.XXX.194.90

anna.win napsal(a):
Klidně to berte jako výmluvy...promiňte ale nechápu jak to můžete napsat když vlastně kone neznáte..dotaz jsem nepsala jen tak, ale proto, abych se aspon něco dozvěděla a určitě jsem tu nechtěla probírat kde co.

Myslím, že jste se toho dozvěděla hodně. A všechno to byli a jsou velmi užitečné rady. Tak se tady přestaňte ohánět tím, že koně neznáme a že máte super jemnou ruku a podobně a raději jděte s kobylou něco dělat. Jestli máte tu ruku tak úžasně jemnou jak píšete, tak jí dejte na čumák klidně drát. Je to vaše věc, co bude mít váš kůň na hlavě. Já opravdu nechápu, co jste se vlastně chtěla dozvědět, když veškeré rady jste smetla ze stolu.

Naposledy: Pokud chcete zkusit hackamore, zkuste. Ano, může si na něm ublížit.

16.10.2015 12:16
anna.win

XXX.XXX.51.47

stacey napsal(a):
Myslím, že jste se toho dozvěděla hodně. A všechno to byli a jsou velmi užitečné rady. Tak se tady přestaňte ohánět tím, že koně neznáme a že máte super jemnou ruku a podobně a raději jděte s kobylou něco dělat. Jestli máte tu ruku tak úžasně jemnou jak píšete, tak jí dejte na čumák klidně drát. Je to vaše věc, co bude mít váš kůň na hlavě. Já opravdu nechápu, co jste se vlastně chtěla dozvědět, když veškeré rady jste smetla ze stolu.

Naposledy: Pokud chcete zkusit hackamore, zkuste. Ano, může si na něm ublížit.

Ano, ano, velmi užitečné rady
Však jsem za ně ráda, ale myslím, že to nejspíš nepomůže.

16.10.2015 12:42
sisi58

XXX.XXX.218.3

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Myslet, znamená houby vědět.

Není, nad lidová moudra.

16.10.2015 20:19
anna.win

XXX.XXX.51.47

sisi58 napsal(a):
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Myslet, znamená houby vědět.

Není, nad lidová moudra.

Tak určitě
Holt, někteří lidé jsou nepoučitelný..a starého psa (kone) novým kouskům nenaucis
Řekla bych, že to je též pravdivé

17.10.2015 00:47
stacey

XXX.XXX.194.90

anna.win napsal(a):
Tak určitě
Holt, někteří lidé jsou nepoučitelný..a starého psa (kone) novým kouskům nenaucis
Řekla bych, že to je též pravdivé

To zrovna pravdivé není
Strého psa (koně) novým kouskům naučíš. Možná to bude trvat o fous dýl než u mladého jedince, ale to jen z toho důvodu, že už má něco zažitého a zafixovaného.
To je jen další výmluva...

17.10.2015 15:52
canka

XXX.XXX.33.9

Pro zadavatelku: Přečetla jsem celou diskuzi, a ráda bych také přispěla, jakožto jezdec, který na hackamore jezdí. Jezdím western, nyní už jen rekreačně do terénu, ale aktivně. jezdím na nejjemnějším typu hackamore. V terénu na volné otěži, při jízdárenské práci jen na lehkém přilnutí. Kobyla zvyklá naprosto na vše, od silničního provozu, kombajnů, traktorů, až po potoky, řeky, vyběhnutí zvířat z lesa, nezvyklé zvuky. K tvému dotazu zkusit hackamore ti doporučuji ne. Vím, že tady neustále píšeš, že neřešíš házení hlavou, ale že se ptáš na to, zda toto uždění zkusit. Ale právě to házení hlavou s tím významně souvisí. Pokud chceš jezdit na hackamore, musíš mít koníka opravdu přiježděného, to znamená, že tvoje kobylka musí velmi dobře reagovat na tvůj sed a holeně. Přechody z vyšších chodů do nižších jen pomocí sedu, zatáčení, ustupování..Též musí, ít jezdec jemnou ruku, protože jak jemnou ruku má jezdec, tak jemné je uždění. Kůň musí být klidný, vyrovnaný..pokud vyjedeš do terénu a vyběhne srnka či bažant, neměl by se leknout tak, že vystřelí, nebo vyskočí do boku. V tu chvíli právě jezdec zpanikaří a v úleku stáhne prudce otěže a už koně rve za hackamore a prrblém může být na světě. Stejně tak jak někdo výše uváděl, když spadneš, to je stejný případ(každý samozřejmě může spadnout, nikdo nejsem dokonalý). Pokud tvá klisna hází hlavou, hackamore pro ní opravdu není..byl by spíše vhodný, jak už někdo uváděl, třeba sidepull..ten působí opravdu jemně, a pokud tvoje kobyla nesnese to, nesnese ani hackamore. Opravdu by jsi měla vyřešit to házení hlavou...a ještě bych ti chtěla říct, z čeho soudíš, že máš tak jemnou ruku? Myslet si to můžeš, ale už tě viděl jezdit třeba trenér? Posoudil to? Možná by stálo za to vyzkoušet opravdu kobylu nejlépe pod nějakým opravdu zkušeným jezdcem, zatímco např. ty a ještě nějaký zkušený člověk by jste kobylu sledovala ze země při jízdě a mohli tak třeba snáze odhadnout problém, proč kobyla háže hlavou.

17.10.2015 18:24
anna.win

XXX.XXX.51.47

Jezdim 8 rokem pod trenérem, takže to ze maam jemnou ruku vím od něho.
A jak už jsem psala, kobylu delší dobu jezdil zkušený člověk a hlavou haze stále.

17.10.2015 19:31
sisi58

XXX.XXX.218.3

Navrhuji vyšetření veterinářem.
Koně hlavou bez příčiny neházejí. Není to normální.
Pokud tedy není příčina v jezdci, je to zdravotní problém.

17.10.2015 22:46
anna.win

XXX.XXX.51.47

sisi58 napsal(a):
Navrhuji vyšetření veterinářem.
Koně hlavou bez příčiny neházejí. Není to normální.
Pokud tedy není příčina v jezdci, je to zdravotní problém.

A co když to zdravotní problém neni? Pak už jedině zlozvyk a to mi nejde do hlavy kde se ho naučila...

18.10.2015 03:52
polárka.15

XXX.XXX.36.129

anna.win napsal(a):
A co když to zdravotní problém neni? Pak už jedině zlozvyk a to mi nejde do hlavy kde se ho naučila...

A to nám všem zde přítomným chceš tvrdit, že je vše OK a kůň žádný problém nemá?

18.10.2015 07:34
sisi58

XXX.XXX.218.3

anna.win napsal(a):

Teď už je fakt jedno, kde se to naučila, pokud je to naučené.
Prostě to není normální.
Takže napřed veterinář a pokud ten bude negativní, řešit dál.

Házení hlavou může být headshaking.
cituji:
Přestože headshaking je především zdravotní problém, velmi úzce souvisí s psychikou. Při zkoumání tohoto problému u vašeho koně se proto musíte zaměřit jak na stránku somatickou, tak na stránku psychickou.

Bez strašení, to je potom OPRAVDOVÝ problém.

18.10.2015 08:25

sisi58 napsal(a):
Prostě to není normální.

cituji:
Přestože headshaking je především zdravotní problém, velmi úzce souvisí s psychikou. Při zkoumání tohoto problému u vašeho koně se proto musíte zaměřit jak na stránku somatickou, tak na stránku psychickou.

Pokud háže hlavou jen při nacválání tak bych v tom headshaking neviděla. Může se to ale časem zhoršit, pět let třeba nic a pak začít i při cválání, naklusání, v klusu... A to ať je příčina pohození hlavou při nacválání fyzická nebo psychická.

Vyšetření veterinářem je často negativní, i když se o headshaking jedná.

18.10.2015 08:26
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Prostě to není normální.

cituji:

Házení hlavou je VŽDY headshaking. To je prostě překlad do angličtiny
A jeho příčiny mohou být různé - od banálních až po vážné - nepadnoucí výstroj, neklidná ruka, problém se zuby, alergie, problémy s očima, neurologické problémy...

18.10.2015 08:56
stacey

XXX.XXX.194.90

anna.win napsal(a):

No, pokud to začala dělat pod vámi, tak se to pravděpodobně naučila od vás. A asi ta ruka nebude tak jemná, jak tvrdíte. A nebo možná neumíte sedět... tam je možností, kde se to mohla naučit.

18.10.2015 09:33
anna.win

XXX.XXX.51.47

Kdyby to byl zlozvyk (nebo i ten zdravotní problém), tak pochybuji, že to budou dělat další 3 koně (na kterých nejezdím )
Nechci ze sebe dělat nějakou super mega jezdkyni, která je bez chyb atd...ale na svůj sed a ruku se můžu 100% spolehnout :).

18.10.2015 10:20
koně

XXX.XXX.205.252

anna.win napsal(a):
Kdyby to byl zlozvyk (nebo i ten zdravotní problém), tak pochybuji, že to budou dělat další 3 koně (na kterých nejezdím )
Nechci ze sebe dělat nějakou super mega jezdkyni, která je bez chyb atd...ale na svůj sed a ruku se můžu 100% spolehnout :).

Kobyla je vaše? Včetně obsedání ji jezdíte vy?
To znamená, že udidlo jste jí nějakým způsobem dokázala znechutit, až ho nesnese.Tak jste nasadila parelku a na té, podle vašeho názoru, fungujete.
Mezi tím jste zkoušela sidepul, proč?Na tom nefungovala.
Momentálně vás napadlo hackamore.Tak ho prostě nasaďte a uvidíte. Máte li jemnou ruku, a spolehlivý sed, jak neustále zdůrazňujete, dokážete s otěžemi pracovat, abyste nos nezlomila.Jiná rada asi není.
Jestli se ve vašem okolí vyskytuje převaha koní, co házejí hlavou, asi tam nebude něco v pořádku.

18.10.2015 10:38
sisi58

XXX.XXX.218.3

Pro zadavatelku
Nerozumím tomu, proč všude dáváte usmívající se smajlík?
Máte problém a vám to příjde k smíchu?
Normální koně prostě hlavou NEHÁZÍ !
U vás to dělá několik koní včetně vašeho.

Všichni tam jezdíte dobře, zkušený jezdec to taky nezvládl bez házení. Všechno máte v pořádku
JEN VÁM TAM KONĚ HÁZÍ HLAVAMA ,
což NENÍ V POŘÁDKU !

Řešte problém u koní ne v diskuzi.

Ostatním diskutujícím koně hlavou NEHÁZÍ, těm to může být šumák, co vaše koně dělají, jen se vám pokusili poradit, vy jste s tím tu začala, z vaší strany je to pořád nějaké ale,
tak už konečně něco dělejte nebo se tu na to vyprdněte.

18.10.2015 10:58
kapička

XXX.XXX.5.211

Znám asi 50 koní, převážně používaných pro výuku jezdců, hlavou hází pravidelně tak 3. U 2 bych řekla, že je to způsobeno tvrdší rukou, i když jedna mi hází i po vyjížďce na volné otěži, už z toho je zlozvyk,3. záda (řeší se návštěvama fyzioterapeuta)... tak teda nevím, jak je házení hlavou normální, asi ta většina koní, co nehází je divná... A představa, že tomu házejícímu koni dám na čumák hackamore, mě docela děsí, jednou si hodí a má po kůstkách na nose.

18.10.2015 11:14
stacey

XXX.XXX.194.90

anna.win napsal(a):

Nechápu. Co s tim ty další 3 koně maji společnýho? A proč se na ně neustále vymlouváte?
Vaše kobyla háže hlavou. Házení hlavou může mít 100 + 1 důvodů.

Takže problém je, že kobyla háže hlavou. Měla by jste si uvědomit, že nám je tady uplně jedno, jaký to má důvod. Je to vaše kobyla, vy by jste to měla řešit. A ne tady pořád dokola tvrdit, že probém nemáte. Protože ho máte.

18.10.2015 11:27
anna.win

XXX.XXX.51.47

stacey napsal(a):
Nechápu. Co s tim ty další 3 koně maji společnýho? A proč se na ně neustále vymlouváte?
Vaše kobyla háže hlavou. Házení hlavou může mít 100 + 1 důvodů.

Takže problém je, že kobyla háže hlavou. Měla by jste si uvědomit, že nám je tady uplně jedno, jaký to má důvod. Je to vaše kobyla, vy by jste to měla řešit. A ne tady pořád dokola tvrdit, že probém nemáte. Protože ho máte.

Vy si myslíte, že to problem je. Já v tom problem nevidím a nevidím ani důvod proč se ti zabývat...kobyla je zdravá, tohle dělá od te doby co jí mam. Nehorsi se to nijak ji to neomezuje...

18.10.2015 12:13
stacey

XXX.XXX.194.90

anna.win napsal(a):
Vy si myslíte, že to problem je. Já v tom problem nevidím a nevidím ani důvod proč se ti zabývat...kobyla je zdravá, tohle dělá od te doby co jí mam. Nehorsi se to nijak ji to neomezuje...

Já vím. Vy v tom problém nevidíte, protože znáte 3 další koně, co to taky dělají.

Úvaha malého dítěte: Když všichi měli z písemky za pět a já taky, tak je to v pořádku.

18.10.2015 12:37
anna.win

XXX.XXX.51.47

Ne kvůli ostatnim konim...ale kvuli tomu, že to ma od te doby co ji mám, drivejsi majitelka take nevidela duvod proc to řešit

18.10.2015 13:04

Terven napsal(a):
Házení hlavou je VŽDY headshaking. To je prostě překlad do angličtiny
A jeho příčiny mohou být různé - od banálních až po vážné - nepadnoucí výstroj, neklidná ruka, problém se zuby, alergie, problémy s očima, neurologické problémy...

Tak v překladu určitě, jak se to bere oficiálně netuším. Když kupuju hotdog tak taky nečekám, že dostanu naporcovaného psa. Nebo když zůstanu u češtiny a koní, černé močení se taky nemusí projevovat černou močí. Za sebe nepovažuju jako headshaking pohození hlavou při nacválání jako reakci na jezdcovu ruku, sed, ani vytřepávání hlavy na pastvině, když lezou mouchy do ucha apod. Ale jen něco trvalejšího nebo když není na první pohled znatelný důvod. Ale fakt je to jen můj osobní názor, který píšu pro vysvětlení mého příspěvku výše. Rozhodně netrvám na tom, že mám pravdu.

18.10.2015 13:14

anna.win napsal(a):
Ne kvůli ostatnim konim...ale kvuli tomu, že to ma od te doby co ji mám, drivejsi majitelka take nevidela duvod proc to řešit

Mohla bych vědět, proč Vaše kobylka nebyla ovladatelná na sidepullu? Jak se to projevovalo, nechtěla zatáčet, zpomalovat nebo něco jiného? A z jakého uždění na sidepull přecházela? Pokud mělo původní jiné ovládání, prodělala nejprve seznamovací výcvik ze země? A nánosník měla měkký široký, z lana, kulaté kůže? Nechci z Vašich odpovědí vyvozovat nějaké rýpavé závěry, jen mě to zajímá - obsedám kobylku na sidepullu. Pokud byste se bála reakcí tak klidně do osobní zprávy. Děkuju.

18.10.2015 17:38
anna.win

XXX.XXX.51.47

V pohodě, reakcí se nebojím, ikdyž určitě nějaké budou.
Když jsem chtěla přejít na sidepull, tak nejdřív jsem ho zkoušela ze země, to už mi přišlo, že prostě není ve své kůži a že se jí to zrovna 2x nelíbí, tak měla ho poprvé na sobě, tak jsem si řikala, že potřebuje čas si na něj zvyknout, takže jsem se sidepullem pracovala ze země ještě asi tak 14 dní. Nánosník byl z kulaté kůže. Před tím byla ježděná na parelce. Už vlastně od mala je na parelce přiježďována.

Po těch cca 14 dnech jsem si na ní na jízdárně sedla a ikdyž je přiježděná, na holeně reaguje dobře, tak nebyla schopná se vůbec soustředit. Ovládala jsem jí stejně jako na parelce ale bylo to k ničemu. Na přilnutí nešla ani náhodou, byla napjatá. Když jsem zkusila naklusat nebyla schopná vůbec spomalit, ani na sed. Tudíž jsem přešla opět na parelku a bylo to v poho.

19.10.2015 21:40

anna.win napsal(a):
V pohodě, reakcí se nebojím, ikdyž určitě nějaké budou.
Když jsem chtěla přejít na sidepull, tak nejdřív jsem ho zkoušela ze země, to už mi přišlo, že prostě není ve své kůži a že se jí to zrovna 2x nelíbí, tak měla ho poprvé na sobě, tak jsem si řikala, že potřebuje čas si na něj zvyknout, takže jsem se sidepullem pracovala ze země ještě asi tak 14 dní. Nánosník byl z kulaté kůže. Před tím byla ježděná na parelce. Už vlastně od mala je na parelce přiježďována.

Po těch cca 14 dnech jsem si na ní na jízdárně sedla a ikdyž je přiježděná, na holeně reaguje dobře, tak nebyla schopná se vůbec soustředit. Ovládala jsem jí stejně jako na parelce ale bylo to k ničemu. Na přilnutí nešla ani náhodou, byla napjatá. Když jsem zkusila naklusat nebyla schopná vůbec spomalit, ani na sed. Tudíž jsem přešla opět na parelku a bylo to v poho.

Děkuju.

japalou

26.10.2015 13:52
japalou

XXX.XXX.53.162

Kamaradce kobca taky zacala hazet hlavou, udelali se ruzna vysetreni vse vporadku..byla zoufala az ji napadlo zkontrolovat tlamu...zavolala konskeho zubare a problem byl v zubech...ve staji jsme take nechavali konikum ostre zuby pribrousit, musi se o ne pecovat, hodne lidi si to neuvedomi

26.10.2015 14:05

Teda, lidi, upřímně, tohle bych fakt chtěla vidět na vlatní oči... přemílá se to tady už takovou dobu, zadavatelka nám dementovala všechno, co jsme jí navrhly, s tím, že na její straně přijímače (vysílače) chyba není a že kůň je zdravý, skvělý trenér holky jen chválí a přijde mu normální, jak kůň chodí (vždyť v té stáji má toto postižení vícero koní, i sporťáci)...

Jestli on nakonec nebude zakopán pes v tom chválícím trenérovi, který nevidí věci, co by vidět měl a ostatním namlouvá něco, co se neslučuje s realitou...

26.10.2015 16:02
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Evidentně problém bude v něčem, když to má vícero koní v jednom místě, ono to ježdění asi až tak extra super a jemné nebude...

26.10.2015 18:07
anna.win

XXX.XXX.51.47

At uz je chyba ve me, v koni nebo snad v trenerovi , tak už mi to je jedno a nehodlam to tady opakovat stale dokola...asi bude lepsi trávit čas jinak nez tady premyslet nad tím v kom je vlastně chyba a jak bych to ja měla řešit...opravdu ztracime čas ;-).

26.10.2015 18:10
anna.win

XXX.XXX.51.47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teda, lidi, upřímně, tohle bych fakt chtěla vidět na vlatní oči... přemílá se to tady už takovou dobu, zadavatelka nám dementovala všechno, co jsme jí navrhly, s tím, že na její straně přijímače (vysílače) chyba není a že kůň je zdravý, skvělý trenér holky jen chválí a přijde mu normální, jak kůň chodí (vždyť v té stáji má toto postižení vícero koní, i sporťáci)...

Jestli on nakonec nebude zakopán pes v tom chválícím trenérovi, který nevidí věci, co by vidět měl a ostatním namlouvá něco, co se neslučuje s realitou...

"Postižení" koně nejsou ze stejné stáje ani pod stejnym trenérem smajlík

26.10.2015 19:00
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Pravda, kde není chyba, není třeba řešení :).

26.10.2015 19:10
anna.win

XXX.XXX.51.47

polárka.15 napsal(a):
Pravda, kde není chyba, není třeba řešení :).

26.10.2015 19:39
avelanc

XXX.XXX.130.169

Komu není rady, tomu není pomoci. Všichni vám napsali možnosti k zamyšlení. Neřešit zjevný problém je vaše rozhodnutí a máte na něj právo. Jen prosím, až tu budete řešit problémy s bolavým nebo neochotným koníkem, změňte si nick, v zájmu zachování duševního zdraví ostatních...

27.10.2015 06:26
anna.win

XXX.XXX.178.112

avelanc napsal(a):
Komu není rady, tomu není pomoci. Všichni vám napsali možnosti k zamyšlení. Neřešit zjevný problém je vaše rozhodnutí a máte na něj právo. Jen prosím, až tu budete řešit problémy s bolavým nebo neochotným koníkem, změňte si nick, v zájmu zachování duševního zdraví ostatních...

nebojte, zmenim

27.10.2015 13:44
lizbeth

XXX.XXX.213.21

avelanc napsal(a):

Dotyčná by bolavá záda koně určitě tady neřešila, protože by to jednoduše nepoznala, nebo by ji to přišlo normální...chudák kůň.

27.10.2015 14:37
Íháček

XXX.XXX.236.80

Až bude mít kůň bolavá záda tak se tomu spíš dotyčná zasměje stejně jako všemu ostatnímu co jí tady někdo napsal.

27.10.2015 15:58
anna.win

XXX.XXX.178.112

Íháček napsal(a):
Až bude mít kůň bolavá záda tak se tomu spíš dotyčná zasměje stejně jako všemu ostatnímu co jí tady někdo napsal.

Ano, směji se tomu, protože mě přijde úplně naivni co vsechno ten kun má, kdyz toho kone neznáte...pochybuji, ze kdyby mel bolave zada, ze nas necha na sobe jen tak jezdit. Kdyby hazela hlavou od rana do večera, tak bych tto i začala řešit, ale toto?

27.10.2015 17:02
stacey

XXX.XXX.194.90

anna.win napsal(a):
Ano, směji se tomu, protože mě přijde úplně naivni co vsechno ten kun má, kdyz toho kone neznáte...pochybuji, ze kdyby mel bolave zada, ze nas necha na sobe jen tak jezdit. Kdyby hazela hlavou od rana do večera, tak bych tto i začala řešit, ale toto?

Hodně koní nechá na sobě lidi jen tak jezdit i s bolavýma zádama...
A čekám výmluvu typu "moje kobyla by mi dala dost jasně najevo, že jí bolí". Nebo něco podobného...No, možná tím házením hlavou něco najevo dává..

27.10.2015 17:18
avelanc

XXX.XXX.130.169

Přesně tak.. Moje stará dobrá kobylka vyrostla ze sedla a dávala to najevo jen tím, že při sedlání ustoupila. Pod sedlem člověk nic nepoznal.. Prostě každý koník komunikuje jinak..
Myslím, že tahle diskuze je bez efektu... Zkušenost je nepřenositelná a srabem si člověk musí projít sám.. Jen doufám, že to neodnese koník...

27.10.2015 17:51
Íháček

XXX.XXX.236.80

anna.win napsal(a):

Mě zas přijde naivní myslet si že je normální když kůň háže hlavou i když se tady všichni kromě tebe shodli na tom že není. A je úplně jedno z jakého důvodu to dělá normální to není z žádného důvodu. Na to toho koně nemusíme znát. Je spousta koní kteří nosí jezdce i když při tom trpí bolestí proto by se nemělo podceňovat jakékoli neobvyklé chování koně.

27.10.2015 20:28
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Ono, kdybyste znala chování koní, tak pochopíte, že když kůň projeví nevoli, projevy bolesti či nějaké známky nepohodlí, tak je namístě se nad tím zamyslet a udělat řešení. Kůň je stvoření, který bolest nedává moc znát, malými nepatrnými projevy a pokud to člověk nevidí a řeší to až je opravdu zle, tak mu živé zvíře do rukou opravdu nepatří.

28.10.2015 09:27
anna.win

XXX.XXX.51.47

polárka.15 napsal(a):
Ono, kdybyste znala chování koní, tak pochopíte, že když kůň projeví nevoli, projevy bolesti či nějaké známky nepohodlí, tak je namístě se nad tím zamyslet a udělat řešení. Kůň je stvoření, který bolest nedává moc znát, malými nepatrnými projevy a pokud to člověk nevidí a řeší to až je opravdu zle, tak mu živé zvíře do rukou opravdu nepatří.

Chování koni znám, uz 4 rokem studuji chov koni a jezdectvi...samozřejmě za 4 roky ani za 10 nebudu nikdy umet a znát vše, důležitá je praxe...věnuji se jezdectvi spis jako sportu, ne rekreačně a už to tady dal nemíním řešit!

28.10.2015 11:45
Íháček

XXX.XXX.236.80

anna.win napsal(a):
Chování koni znám, uz 4 rokem studuji chov koni a jezdectvi...samozřejmě za 4 roky ani za 10 nebudu nikdy umet a znát vše, důležitá je praxe...věnuji se jezdectvi spis jako sportu, ne rekreačně a už to tady dal nemíním řešit!

Čili tím chcete říct že je vám jedno jak se kůň cítí hlavně když vyhraje pár mašlí. Pak asi opravdu nemá smysl cokoli radit.

28.10.2015 12:18
koně

XXX.XXX.205.252

anna.win napsal(a):

Tak to je pěkné shrnutí.
Věnovat se sportu, znamená vůbec nehledět na to, jak se cítí tvor, kterého máte pod zadkem?
Myslím, že s vaším přístupem byste mohla být velmi dobrou jezdkyní.Ale zkuste vybrat jiný sport, třeba kolo, lyže, motorku, auto, nebo tak něco.To vám vždycky nějaký mechanik sešteluje a bude to jezdit dál.Přemýšlet nad tím vůbec nemusíte, jen se budete věnovat praxi

28.10.2015 15:42
anna.win

XXX.XXX.51.47

koně napsal(a):
Tak to je pěkné shrnutí.
Věnovat se sportu, znamená vůbec nehledět na to, jak se cítí tvor, kterého máte pod zadkem?
Myslím, že s vaším přístupem byste mohla být velmi dobrou jezdkyní.Ale zkuste vybrat jiný sport, třeba kolo, lyže, motorku, auto, nebo tak něco.To vám vždycky nějaký mechanik sešteluje a bude to jezdit dál.Přemýšlet nad tím vůbec nemusíte, jen se budete věnovat praxi

Tak nejspíš si rozhodnu sama jak a na čem budu sportovat :-D.. jak říkám, neznate mě ani moje koně...haflinga vůbec nemam do sportu, mam jiné kone na závodění a s rekreacnim haflingem nemaji vubec nic společného . Nezačala jsem závodit před týdnem a "mechanika" na koně mám

28.10.2015 16:33
sisi58

XXX.XXX.218.3

Dnes jsme si s kamarádkou vyjely na koních. Krásné počasí, jako stvořené pro vyjížďku.
Dvě hodiny v terénu. Do kopce, z kopce, potoky, oranice, louky, les, silnice, střelnice, auta, traktory, cizí koně, zajíci, psi a pod.
Jezdím na vysoké kobyle v australském sedle, uzdečka bez nánosníku, lomené udidlo.
Kobyla je starší, zkušená, klidná, nikam při leknutí neprchá. Nechá se krásně vést, je pozorná, sleduje terén a hlídá si parťáka.

Při představě, že mi na takové vyjížďce kůň hází hlavou, mě přechází chuť někam jet.
Nic bych z toho neměla, pořád čekajíc, kdy ji to házení zase chytne, to musí být pořádný opruz, je to nepohodlné a blbě to vypadá. Kůň se nesoustředí ani na cestu, ani na jezdce.
Prostě cesta do pekel.

28.10.2015 16:48
stacey

XXX.XXX.194.90

Lidičky už to ukončeme.
Slečna zadavatelka ví všechno nejlíp (studuje přece chov koní a navíc závodí). Rady nechce, na všechno má jen výmluvy a vysmáté smajlíky (ta arogance z toho jen čiší). Tato diskuze je od začátku zbytečná, jelikož kůň je naprosto v pořádku (až na to házení hlavou a že se dá ovládat jen na parelce). Odpovědi na otázku tu padly, tak není co dál řešit.

28.10.2015 18:19
anna.win

XXX.XXX.51.47

sisi58 napsal(a):
Dnes jsme si s kamarádkou vyjely na koních. Krásné počasí, jako stvořené pro vyjížďku.
Dvě hodiny v terénu. Do kopce, z kopce, potoky, oranice, louky, les, silnice, střelnice, auta, traktory, cizí koně, zajíci, psi a pod.
Jezdím na vysoké kobyle v australském sedle, uzdečka bez nánosníku, lomené udidlo.
Kobyla je starší, zkušená, klidná, nikam při leknutí neprchá. Nechá se krásně vést, je pozorná, sleduje terén a hlídá si parťáka.

Při představě, že mi na takové vyjížďce kůň hází hlavou, mě přechází chuť někam jet.
Nic bych z toho neměla, pořád čekajíc, kdy ji to házení zase chytne, to musí být pořádný opruz, je to nepohodlné a blbě to vypadá. Kůň se nesoustředí ani na cestu, ani na jezdce.
Prostě cesta do pekel.

Kobyla nehazi hlavou celou vyjizdku
To by me to taky nebavilo

28.10.2015 18:20
anna.win

XXX.XXX.51.47

stacey napsal(a):
Lidičky už to ukončeme.
Slečna zadavatelka ví všechno nejlíp (studuje přece chov koní a navíc závodí). Rady nechce, na všechno má jen výmluvy a vysmáté smajlíky (ta arogance z toho jen čiší). Tato diskuze je od začátku zbytečná, jelikož kůň je naprosto v pořádku (až na to házení hlavou a že se dá ovládat jen na parelce). Odpovědi na otázku tu padly, tak není co dál řešit.

Konečně rozumny příspěvek
Tady to jinak, než s arogancí nejde

28.10.2015 18:31
stacey

XXX.XXX.194.90

anna.win napsal(a):
Konečně rozumny příspěvek
Tady to jinak, než s arogancí nejde

Buď od té dobroty a už se nevyjadřuj.
Zatím se chováš jenom jako rozmazlený fracek, kterej spolkl encyklopedii. A tady na to opravdu neni nikdo zvědavý.
Jestli si nyní připadáš jako nějaká frajerka, jak si to tady těm ostatním tou svojí namyšleností a arogancí natřela, tak si to užij. Lidi se ti tu pokoušeli slušně a dobře poradit. Takže věta, že to tu jinak než s arogancí nejde, opravdu není na místě.

28.10.2015 18:40
anna.win

XXX.XXX.51.47

stacey napsal(a):
Buď od té dobroty a už se nevyjadřuj.
Zatím se chováš jenom jako rozmazlený fracek, kterej spolkl encyklopedii. A tady na to opravdu neni nikdo zvědavý.
Jestli si nyní připadáš jako nějaká frajerka, jak si to tady těm ostatním tou svojí namyšleností a arogancí natřela, tak si to užij. Lidi se ti tu pokoušeli slušně a dobře poradit. Takže věta, že to tu jinak než s arogancí nejde, opravdu není na místě.

Jedinej kdo se tu stále jste vy...ja uz navrhovala, ze se to tu ukonci ale stale mate pocit, že mi musite neco strašně poradit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík