Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.10.2015 11:09
Majka111

XXX.XXX.47.1

Plánovali jsme na podzim dosít jednu z našich pastvin, osivo mám koupené už skoro půl roku. Bohužel vzhledem k extrémnímu suchu jsme v září neseli. Nyní již krásně prší, ale zase to vypadá, že jsme rovnou skočili do zimy. Pod 10°C mi na vzejití zase připadá málo. Poradíte? Rozum mi říká počkat do jara, ale kdyby to ještě stihlo vzejít, přes zimu by se travička mohla pěkně rozkořenit. Je to pastvina, kterou používáme od června.

15.10.2015 12:12
spajzka

XXX.XXX.27.64

Počkejte na jaro, akorát vám to pojde a škoda drahého osiva. Podle toho odkud jste a jaká bude zima, respektive jaro, by koncem března - duben bylo optimální.

15.10.2015 12:38
apolo2

XXX.XXX.0.19

Také jsem to chtěla udělat jak zadavatelka, bohužel jara jsou u nás poslední dobou dost suchá, když to vyschne dostatečně tak, aby se dalo vjet technikou, tak pak už téměř neprší.
Jednou jsem dosívala trávu v únoru a vzešla a do dnes vypadá lépe než ostatní plochy, které jsem sela "normálně", pamatuji si, že ještě na ní napadlo trochu sněhu, ale nemrzlo, alespoň ne moc a dlouho. Myslím, že těch 10°C by stačilo, jen nesmí v začátku mrznout. Ovšem počasí je nevyzpytatelné, u nás bylo v pondělí mrazivo a teď je zase teplo, tak si člověk nevybere.
Tak nevím, asi to risknu, my jsme v teplejší zóně, takže zima zase vypadá na déšť a bláto , sníh jsme v loni neměli vůbec. Koně pouštím na pastvu tak v květnu, chtěla jsem získat čas, aby tráva mohla zakořenit.

15.10.2015 20:32
jazzinka

XXX.XXX.185.160

Pokud vím, tráva roste dokud průměrná teplota neklesne cca pod 7 stupňů. Takže teď už bych nesela.

16.10.2015 00:37
helas

XXX.XXX.12.12

Rostou houby = vzchází tráva.
Blažen, kdo dosel předevčírem smajlík

Ale ona žádná zima fakt ještě není. Rozhodující je přece teplota v zemi.

16.10.2015 12:37
apolo2

XXX.XXX.0.19

jazzinka napsal(a):
Pokud vím, tráva roste dokud průměrná teplota neklesne cca pod 7 stupňů. Takže teď už bych nesela.

Jo, ale u nás je celý týden kromě pondělka třeba 12°C a ty bývají třeba i přes zimu, posledních pár let máme místo zimy období dešťů. Pokud tráva vzejde než zase klesne teplota, tak by jí to už vadit nemuselo?

16.10.2015 21:19
Majka111

XXX.XXX.47.1

V noci tu už i mrzlo, já radši počkám do jara. Zkusím ale ze zvědavosti malou část osít a zbytek osiva nechám na jaro. Budu to pozorovat, sama jsem zvědavá, tak půl kyblíku osiva obětuju smajlík. Dnes bylo kolem 10°C, což by bylo v pohodě, ale rána už za moc nestojí. Pytel osiva vyšel na 3tis., byla by škoda to zlikvidovat. Moc děkuji za názory!

Přidejte reakci

Přidat smajlík