Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli není lepší se zeptat rovnou v tom e-shopu? ;).
Uživatel s deaktivovaným účtem

No právě. Ono se to různí i vůči výrobci. Nejlíp asi zkusit ochotu v e-shopu, jestli by ohlávku nepřeměřili... porovnat se starou a máte to jisté. Já mám třeba problém, že má kobyla hodně suchou hlavu a úzký čumák, tedy jí jsou, ač je to velký jezdecký pony, někdy jen "pony" velikosti ("1")... na shettlandku zase nebyly ani pony velikosti, té jsem musela přeměřovat všechno (taky měla hlavu jemnější než bylo obvyklé) a pasovala jsem jí do minishetty (špatně shánitelné). Tedy pokud máte zkušenost, že je kobyla "tak trochu atyp", tak vážně nejlíp sehnat ochotný e-shop, vytypovat konkrétní druh ohlávky, který se Vám líbí, a nechat přeměřit ;).
1 = pony
2 = COB
3 = Full
Němci mají na č.2 označení VB(plnokrevník)
na č.3 označení WB(teplokrevník)
ale pozor, protože třeba velikosti ohlávek italských a francouzských výrobců, jsou vždycky menší.Německé velikosti jsou ok.Pokud tedy kupujete ohlávku Equitheme, Norton a nebo Tattini, tak tam ty velikosti fakt nesedí a to ani u dek.Je vždy lepší, si to nechat přeměřit.
megi
napsal(a):
Jaký je rozdíl ve velikostech? Kobyla jemnější ČT 159 v kohoutku velikost ohlávky nosí 2. Číslování ještě z dřívějších dob když bylo 1,2,3. Chci objednávat přes net a nevím která z těchto dvou velikostí odpovídá dřívější dvojce.
Tejto kobylke bude dobrá veľkosť COB. Veľkosť FULL je pre väčšie teplokrvníky.
ivkab
napsal(a):
1 = pony
2 = COB
3 = Full
Němci mají na č.2 označení VB(plnokrevník)
na č.3 označení WB(teplokrevník)
ale pozor, protože třeba velikosti ohlávek italských a francouzských výrobců, jsou vždycky menší.Německé velikosti jsou ok.Pokud tedy kupujete ohlávku Equitheme, Norton a nebo Tattini, tak tam ty velikosti fakt nesedí a to ani u dek.Je vždy lepší, si to nechat přeměřit.
Kdyby jen to.
Měla jsem ohlávku normálně od Waldhausnu, vínová s matným kováním. Obyč FULL, a mé kobče seděla vcelku dobře. Jenže ta potvora zlikvidovala karabinu, takže sem měla po ohlávce. Objednala jsem tedy úplně tu samou ohlávku ve stejné barvě a velikosti.. jediný rozdíl byl časový (tedy cca rok a půl mezi tím).
No a druhá, jinak identická ohlávka byla zoufale malá, na poslední dírky a byla jí zkrátka těsná.
Těžko potom vůbec něco pořizovat.
lenacia
napsal(a):
Kdyby jen to.
Měla jsem ohlávku normálně od Waldhausnu, vínová s matným kováním. Obyč FULL, a mé kobče seděla vcelku dobře. Jenže ta potvora zlikvidovala karabinu, takže sem měla po ohlávce. Objednala jsem tedy úplně tu samou ohlávku ve stejné barvě a velikosti.. jediný rozdíl byl časový (tedy cca rok a půl mezi tím).
No a druhá, jinak identická ohlávka byla zoufale malá, na poslední dírky a byla jí zkrátka těsná.
Těžko potom vůbec něco pořizovat.
A není jednodušší koupit novou karbinu za pár Kč než kupovat novou ohlávku?
polárka.15
napsal(a):
A není jednodušší koupit novou karbinu za pár Kč než kupovat novou ohlávku?
No což o to, jenže je tady pár problémů. Jednak karabina, kterou neprodávají ani v jednom ze zdejších železářství a takovouhle velkou s hranatým zakončením na popruh ani jejich dodavatelé nenabízejí. Muselka bych si ji objednat z netu, nebo si pro ni dojet do jezdeckých potřeb. No a v obojím případě bych zaplatila přes 100 korun jenom za dopravu/poštovné.
Další problém je, že karabinu nelze vyměnit, protože jsou tam čtyři vrstvy nylonu, které jsou několikrát prošité. Já sama neumím pracovat na šicím stroji ani neumím takovéto prošití odstranit, a můj táta ten už vůbec ne, musela bych to dát někomu zkušenému... no a taková práce mě u švadleny nebo zdejšího orpaváře pásků, který pracuje i s nylonem vyšla na cca 150-200 korun. Takže se stejnak pohybuju v ceně nové ohlávky.