july8
napsal(a):
Prosim, kdo mate barvu palomino do jake barvy ladite? Pokud pridate i foto, budu jen rada ;-).
Já na svou palominku mám károvaně červený set, ale enž jsem si jej pořídila, tak jsem na ní měla zapůjčenou modrou podsedlovku.
Teď už nějakou dobu uvažuji o nějaké světle modré až tyrkysové případně o zelené nebo petrolejové.
Na Izabelách ovšem nejlépe vyniká Vínová barva.
lenacia
napsal(a):
Já na svou palominku mám károvaně červený set, ale enž jsem si jej pořídila, tak jsem na ní měla zapůjčenou modrou podsedlovku.
Teď už nějakou dobu uvažuji o nějaké světle modré až tyrkysové případně o zelené nebo petrolejové.
Na Izabelách ovšem nejlépe vyniká Vínová barva.
Prave pronajala jsem si QH valaska a premyslim o kombinaci tyrkysove hneda. Jen nevim, jak by to vypadalo.
tony-jcb
napsal(a):
To víš že to hlídam podsedlovku bandáže prostě všechno
Vždyť já vím, Tony
Pro lenacia - ten červeně károvaný set s hnědou uzdečkou je fakt luxusní a vím, že je fajn si občas udělat radost a pěkně se s koněm vyladit. Já jsem o minulých vánocích snažila ladit do zelena, objednávala přes net a ve finále přišlo všechno v jiném odstínu. Ale čert to vem.
Tony má pravdu - žádné udělátko - ani na hlavě, ani na zádech- vám nezaručí bezpečnost, pokud nefungujou základy. Doporučuju zpomalit a vrátit se na začátek - není kam spěchat.
Hm, ale tyrkys bych na svojí tmavou hnědku v životě nedala
Terven
napsal(a):
Vždyť já vím, Tony
Pro lenacia - ten červeně károvaný set s hnědou uzdečkou je fakt luxusní a vím, že je fajn si občas udělat radost a pěkně se s koněm vyladit. Já jsem o minulých vánocích snažila ladit do zelena, objednávala přes net a ve finále přišlo všechno v jiném odstínu. Ale čert to vem.
Tony má pravdu - žádné udělátko - ani na hlavě, ani na zádech- vám nezaručí bezpečnost, pokud nefungujou základy. Doporučuju zpomalit a vrátit se na začátek - není kam spěchat.
Hm, ale tyrkys bych na svojí tmavou hnědku v životě nedala
To jo, teď to probíhá "všechno špatně zpátky na stromy" od začátku září jsem na Kobče ani vůbec neseděla... zkrátka není čas a hlavně není nikdo zkušený co by mi pomohl.
Já si červenokárovaný set nechala šít na míru, takže bezestrachu ze špatného odstínu, ale vybrala jsem špatný lem dečky... měla jsem si říct o černej :D (ale to bych mohla, protože tu látku mají znovu naskladněnou v dumlatek.cz :D :D)
ostatně, já chtěla původně cordullu červeně kostkovanou od HKM ale už se nevyrábí, tak jsem si nechala ušít tuhletu :D No a pro hnědou jsem se rozhodla tak nějak náhodou, protože ze začátku jsem hledala černou, no a tu, kterou jsem si vybrala měli na obrázku i ve světle hnědé, a já se do ní zamilovala :D :D.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tony-jcb
napsal(a):
To víš že to hlídam podsedlovku bandáže prostě všechno
To je dost dobrá fotka.Na pohodu, krásné prostředí, a pro poníšky mám slabost, pro červené šimly v težším provedení též
.
Jen mám holt míru preventivní opatrnosti /předposranosti/ jinde, pro sebe i pro koně- těm dětem bych určitě dala přilby, i když souhlasím s tím, co píše terven.
napsal(a):
To je dost dobrá fotka.Na pohodu, krásné prostředí, a pro poníšky mám slabost, pro červené šimly v težším provedení též
.
Jen mám holt míru preventivní opatrnosti /předposranosti/ jinde, pro sebe i pro koně- těm dětem bych určitě dala přilby, i když souhlasím s tím, co píše terven.
Možná to vyznělo jinak než jsem myslela
Udělátkem na hlavě jsem myslela samozřejmě udělátko na hlavě koně. Jsem ten poslední, kdo by nabádal v internetové diskuzi k nenošení helmy.
I když připouštím, že bezpečnější kombinace je asi vychovaný kůň a jezdec bez helmy než naopak

tony-jcb
napsal(a):
Nic proti bezpečnosti takže helma vesta kdo má na sobě nic proti u nás to máme jinak takže je zázrak když si vezmou sedlo .Mají svoje koně který jsou vychovaný po našem.
Je hezké, že máte vychované koně a děti, které umí jezdit. Přiznám se, že trochu Vám/Ti (?) závidím pocit, že tím je k bezpečnosti dětí uděláno dostatečné. Já jsem v tomhle škarohlíd, furt hledám a představuju si, co by se mohlo stát. Když jedu na kole, na koni, i v běžném životě. Jako že kůň brkne a spadne. Nebo mi spadne meteorit na hlavu. Máte/máš to se svým přístupem v životě jednodušší.
K helmovému OT: mně trvalo hodně dlouho, než jsem překousla doprovod bez helmy, teď už mi to je jedno, ať si každá jezdí jak chce, moje hlava to není. Když dělámm někomu doprovod já, tak je to jiná, bez helmy nikoho neberu. Já si svoji helmičku nechám, jsem strašně šikovná na vymetání všech možných větví. Dejte nad cestu jednu jedinou větev a já ji bezpečně trefím hlavou
K barvám, já bych všechno ladila do fialova, je to moje oblíbená barva. Na palomino by se mi líbila nějaká méně sytá, třeba světlejší levandulová..