Palomino - do jake barvy ladite?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2015 12:52
july8

XXX.XXX.96.6

Prosim, kdo mate barvu palomino do jake barvy ladite? Pokud pridate i foto, budu jen rada ;-).

25.10.2015 13:14
lenacia

XXX.XXX.205.245

july8 napsal(a):
Prosim, kdo mate barvu palomino do jake barvy ladite? Pokud pridate i foto, budu jen rada ;-).

Já na svou palominku mám károvaně červený set, ale enž jsem si jej pořídila, tak jsem na ní měla zapůjčenou modrou podsedlovku.
Teď už nějakou dobu uvažuji o nějaké světle modré až tyrkysové případně o zelené nebo petrolejové.
Na Izabelách ovšem nejlépe vyniká Vínová barva.

25.10.2015 14:51
july8

XXX.XXX.96.6

lenacia napsal(a):
Já na svou palominku mám károvaně červený set, ale enž jsem si jej pořídila, tak jsem na ní měla zapůjčenou modrou podsedlovku.
Teď už nějakou dobu uvažuji o nějaké světle modré až tyrkysové případně o zelené nebo petrolejové.
Na Izabelách ovšem nejlépe vyniká Vínová barva.

Prave pronajala jsem si QH valaska a premyslim o kombinaci tyrkysove hneda. Jen nevim, jak by to vypadalo.

25.10.2015 16:29
lenacia

XXX.XXX.205.245

july8 napsal(a):
Prave pronajala jsem si QH valaska a premyslim o kombinaci tyrkysove hneda. Jen nevim, jak by to vypadalo.

Tyrkysová je celkem univerzální, zatím jsem nepotkala koně, kterému by neslušela... možná jednou jedné pstruhaté bělce.

25.10.2015 18:20
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak každýmu koni nejvíc sluší dobrej jezdec a klidně bez sedla

25.10.2015 18:38
Terven

XXX.XXX.110.147

tony-jcb napsal(a):

Chceš tím říct, že tobě neladí oblečení s podsedlovkou, čabrakou a bandážema?

25.10.2015 18:49
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

To víš že to hlídam podsedlovku bandáže prostě všechno

25.10.2015 18:52
lenacia

XXX.XXX.205.245

tony-jcb napsal(a):

Jednou bych si takhle vylezla na Sáru... no a nejspíš bych v té nemocnici skončila znova :(
na druhou stranu pokrok... když má dobrou náladu funguje na jezdecké ohlávce.

25.10.2015 19:21
Terven

XXX.XXX.110.147

tony-jcb napsal(a):

Vždyť já vím, Tony
Pro lenacia - ten červeně károvaný set s hnědou uzdečkou je fakt luxusní a vím, že je fajn si občas udělat radost a pěkně se s koněm vyladit. Já jsem o minulých vánocích snažila ladit do zelena, objednávala přes net a ve finále přišlo všechno v jiném odstínu. Ale čert to vem.
Tony má pravdu - žádné udělátko - ani na hlavě, ani na zádech- vám nezaručí bezpečnost, pokud nefungujou základy. Doporučuju zpomalit a vrátit se na začátek - není kam spěchat.
Hm, ale tyrkys bych na svojí tmavou hnědku v životě nedala

25.10.2015 20:02
lenacia

XXX.XXX.205.245

Terven napsal(a):
Vždyť já vím, Tony
Pro lenacia - ten červeně károvaný set s hnědou uzdečkou je fakt luxusní a vím, že je fajn si občas udělat radost a pěkně se s koněm vyladit. Já jsem o minulých vánocích snažila ladit do zelena, objednávala přes net a ve finále přišlo všechno v jiném odstínu. Ale čert to vem.
Tony má pravdu - žádné udělátko - ani na hlavě, ani na zádech- vám nezaručí bezpečnost, pokud nefungujou základy. Doporučuju zpomalit a vrátit se na začátek - není kam spěchat.
Hm, ale tyrkys bych na svojí tmavou hnědku v životě nedala

To jo, teď to probíhá "všechno špatně zpátky na stromy" od začátku září jsem na Kobče ani vůbec neseděla... zkrátka není čas a hlavně není nikdo zkušený co by mi pomohl.
Já si červenokárovaný set nechala šít na míru, takže bezestrachu ze špatného odstínu, ale vybrala jsem špatný lem dečky... měla jsem si říct o černej :D (ale to bych mohla, protože tu látku mají znovu naskladněnou v dumlatek.cz :D :D)
ostatně, já chtěla původně cordullu červeně kostkovanou od HKM ale už se nevyrábí, tak jsem si nechala ušít tuhletu :D No a pro hnědou jsem se rozhodla tak nějak náhodou, protože ze začátku jsem hledala černou, no a tu, kterou jsem si vybrala měli na obrázku i ve světle hnědé, a já se do ní zamilovala :D :D.

26.10.2015 21:28
july8

XXX.XXX.96.6

tony-jcb napsal(a):

Tak tohle je celkem hodne diskutabilni...kdo je dobry jezdec?
A co se tyka jezdeni bez sedla...ano obcas jezdim i takhle, ale nejsem uplnym zastancem dlouhodobeho jezdeni bez sedla ;-).

26.10.2015 21:31
july8

XXX.XXX.96.6

Jee to se vazne nenajde nikdo, kdo ladi do tyrkysove? Chtela bych videt alespon na obrazku, na fotce, jak to vypada a pokud mozno pod westernem.

26.10.2015 21:38
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

July taky nejezdim na dlouhý bez ale kdo by se sedlal z koněm na dvě hodinky když jdem jenom zacválat a hopkat do 50cm ? jinak dobrej jezdec je každej kdo neubližuje koni rvaním za hubu drncáním na zádech a nepadá když kůň náhodou klopýtne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2015 05:43

tony-jcb napsal(a):

To je dost dobrá fotkasmajlík.Na pohodu, krásné prostředí, a pro poníšky mám slabost, pro červené šimly v težším provedení téžsmajlík.

Jen mám holt míru preventivní opatrnosti /předposranostismajlík/ jinde, pro sebe i pro koně- těm dětem bych určitě dala přilby, i když souhlasím s tím, co píše terven.

28.10.2015 08:08
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je dost dobrá fotkasmajlík.Na pohodu, krásné prostředí, a pro poníšky mám slabost, pro červené šimly v težším provedení téžsmajlík.

Jen mám holt míru preventivní opatrnosti /předposranostismajlík/ jinde, pro sebe i pro koně- těm dětem bych určitě dala přilby, i když souhlasím s tím, co píše terven.

Možná to vyznělo jinak než jsem myslela
Udělátkem na hlavě jsem myslela samozřejmě udělátko na hlavě koně. Jsem ten poslední, kdo by nabádal v internetové diskuzi k nenošení helmy.
I když připouštím, že bezpečnější kombinace je asi vychovaný kůň a jezdec bez helmy než naopak

28.10.2015 11:53
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Nic proti bezpečnosti takže helma vesta kdo má na sobě nic proti u nás to máme jinak takže je zázrak když si vezmou sedlo .Mají svoje koně který jsou vychovaný po našem.

28.10.2015 12:50

tony-jcb napsal(a):
Nic proti bezpečnosti takže helma vesta kdo má na sobě nic proti u nás to máme jinak takže je zázrak když si vezmou sedlo .Mají svoje koně který jsou vychovaný po našem.

Je hezké, že máte vychované koně a děti, které umí jezdit. Přiznám se, že trochu Vám/Ti (?) závidím pocit, že tím je k bezpečnosti dětí uděláno dostatečné. Já jsem v tomhle škarohlíd, furt hledám a představuju si, co by se mohlo stát. Když jedu na kole, na koni, i v běžném životě. Jako že kůň brkne a spadne. Nebo mi spadne meteorit na hlavu. smajlík Máte/máš to se svým přístupem v životě jednodušší.

28.10.2015 17:30
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

U mě klidně, ty" zvyk od koní tam jde etika stranou nějak mi to tam nesedí

28.10.2015 19:19
kapička

XXX.XXX.5.211

K helmovému OT: mně trvalo hodně dlouho, než jsem překousla doprovod bez helmy, teď už mi to je jedno, ať si každá jezdí jak chce, moje hlava to není. Když dělámm někomu doprovod já, tak je to jiná, bez helmy nikoho neberu. Já si svoji helmičku nechám, jsem strašně šikovná na vymetání všech možných větví. Dejte nad cestu jednu jedinou větev a já ji bezpečně trefím hlavou

K barvám, já bych všechno ladila do fialova, je to moje oblíbená barva. Na palomino by se mi líbila nějaká méně sytá, třeba světlejší levandulová..

28.10.2015 20:43
hellen

XXX.XXX.252.11

jazzinka napsal(a):
K té tyrkysové z netu.

No jo, na černých koních stejně vypadá všechno nejlíp...
Ta modrá tady nic moc. Přikláním se k fialové.

Přidejte reakci

Přidat smajlík