Dep

XXX.XXX.235.4
Prosím Vás pěkně, před 14 dny u mě byl hodnotitel na mojí kobylku aby jí ohodnotil a posléze jí zapsal do ČT ( je A1/1) domů mi ještě nepřišlo od svazu vůbec nic v PK online též nic a jsem z toho již lehce nervózní. Při pondělku se chystám tam brnknout, ale je to normální, že to trvá ?
Dep

XXX.XXX.235.4
Pokud nepojedete na svod zaplatíte cestu inspektorovi. Já dala 500 Kč, jel k nám z Brna a po cestě měl ještě jedny hříbata na zápis. No a potom se něco platí chovatelům, ale nevím kolik poněvadž mi ještě nic nepřišlo . Hodnotitel říkal, že to bude do 500Kč a možná ještě budu muset platit něco JCČR za to, že si SCHČT od nich sondovala informace.
Target

XXX.XXX.104.23
Dobrý den.Každý koník má být pálený, nebo mít čip.Český teplokrevník má mít výžeh. U plnokrených koní toto neplatí.Cesta hodnotitele stojí cca 1500kč, čip cca 800kč, vystavení průkazu cca 500kč. Trvá to déle.Plnokrevnou kobylku, nemůže zapsat do ČT. Příp. ráz /nikoli plemeno / teplokrevné. Určite je dobré zavolat. Držím vám pěstičky.S pozdravem.
Dep

XXX.XXX.235.4
Zdravím dámy, slečny :)
Ano vše již mám vyřízené. V pondělí mi přišel dopis, to byl fofr od října ! . Už jsem tam chtěla volat jestli stihnou kobylu zapsat dřív než mi chcípne ( je desetiletá :) ).
NIcméně nechala jsem ji zapsat jako A1/1, ale je v plemnné knize ČT. Přijel hodnotitel zhodnotil zapsal vzal si 500 Kč za cesťák. Pak dloooooouho nic. Přišla mi kus tvrdého papíru na kterém je kobyla popsaná jaký má krok, jak je na tom s tělesným zjevem a KVP, KVH, OH a Ohol. Z druhé strany je plemenitba. Tenhle papír plus výcuc předků od JCČR a pošta mě stál 1280 Kč. Takhle vypadá na SCHČT :
http://www.schct.cz/cz/plemenna-kniha/284030/brilanta.html
Dep

XXX.XXX.235.4
Právě při té rychlosti úředního šimla, který ani necválá spíš někde šel krokem ztratil se a pocestě pošel, nechápu jak někdo prvně připouští a poté kobylu zapisuje...
Kdy budete chtít zapouštět ? Já plánuji březen/duben.
Dep

XXX.XXX.37.60
To chápu. Já půjdu též inseminačně, ale z toho důvodu, že kobča má docela velký stres z vozíku. Naložíme jí a všechno. Jenže v tom vozíku je vždycky celá vyklepaná a zplavená. Bojím se, aby mi nevstřebala. Akorát to zase máme horší z říjí. Má jí celkem nevýraznou. Teď jsme změnili stáj a to se hned rozříjila. Dost mi to pomohlo :). Mojí je zase deset let a nikdy neměla hříbo, musíme si proto přichvátnout.
Já mám vybraného Warnesse z Písku. Je krásně mohutný, tak snad z té mé žouželínky bude hezké hříbátko
Dep

XXX.XXX.37.60
Je krásnej :) chci se tam dojet mrknout naživo. Go-On mi přijde taková žoužel :) ale taky jsem nad ním přemýšlela nicméně rozhodla jsem se pro Warnesse, který nám byl i doporučen.