Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2015 16:42
hellen

XXX.XXX.39.202

Pěkný den,
měl někdo možnost vyzkoušet tato sedla od Hauzra? O Nově jsem něco málo našla a ohlasy jsou většinou pozitivní, ale na Principessu ani slovo. Jde mi hlavně o podržení sedu a obě sedla mají pěkná hluboká posedlí i velké opěrky, takže zkrátka zkoumám, v čem je ten hlavní rozdíl :) sám Hauzr bohužel na stránkách žádné popisky jako třeba u Kentauru nevede.

5.11.2015 20:59
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Ano jedno, pořiďte si Kentauta.

5.11.2015 21:32
keira

XXX.XXX.106.7

polárka.15 napsal(a):
Ano jedno, pořiďte si Kentauta.

Nesouhlasím. Obecně jsem sice měla výrazně lepší zkušenost s Kentaury než s Hauzry. Ale u Kentaura jsem nenašla tak univerzální sedlo jako je Nova. Apollon je už moc skokový a v Jupiteru se mi na naší kobyle prostě nesedělo dobře. Nova umí jezdce velmi dobře podržet a nekazí sed ani dlouhonohým.

Sophii

6.11.2015 01:35
Sophii

XXX.XXX.82.91

Většinou lidé tvrdí, že sedla od Hauzra jsou velmi pohodlná pro jezdce, nicméně koni nesedí.
Hauzr je u nás jediný finančně dostupný sedlář anglických sedel na míru, nicméně kamarádka z Aše si pořídila právě jedno z jeho sedel z druhé ruky, kobylce nesedělo přesně 100%, zkontaktovala jej tedy, a sedlo se přepasovalo za pomoci přecpání polštářů, aby lépe seděly na zádech. Od té doby spokojenost. Věřím, že pokud si chcete sedělo nechat ušít, je velmi lákavá hlavně široká škála barev kůže, ve kterých lze sedlo kombinovat.
Jistě, kentaur a prestige jsou o jiné písničce, ale každý zadek je jiná a sedne na jinej hrnec :).

6.11.2015 06:21
polárka.15

XXX.XXX.171.253

keira napsal(a):
Nesouhlasím. Obecně jsem sice měla výrazně lepší zkušenost s Kentaury než s Hauzry. Ale u Kentaura jsem nenašla tak univerzální sedlo jako je Nova. Apollon je už moc skokový a v Jupiteru se mi na naší kobyle prostě nesedělo dobře. Nova umí jezdce velmi dobře podržet a nekazí sed ani dlouhonohým.

Vždy jde docpat, upravit, aby to maximálně sedělo koni i jezdci.

Hauzra v dnešní době už nikdo nechce, má starý designy, postupy, neinovuje, nejde dál, zamrazil se na jednom místě a tak to už je několik let.
Kentaur naproti tomu jde s dobou, inovuje, upravuje, spravuje se, dělá jakoby "kopie" Prestige (jsou jsou nejkvalitnější sedla vůbec). Třeba začal dělat odlehčení na lopatkách, což je pro Hauza naprostá zbytečnost a změna (přitom je to jedno z nejdůležitějších míst při sedlání) atd...

Kentaur se přizpůsobuje, Hauzr ne.

Jinak Apollona jsem měla, to byla spíš taková skákající drezura, to do skokového sedla má sakra daleko ještě smajlík

6.11.2015 06:55
keira

XXX.XXX.106.7

polárka.15 napsal(a):
Vždy jde docpat, upravit, aby to maximálně sedělo koni i jezdci.

Hauzra v dnešní době už nikdo nechce, má starý designy, postupy, neinovuje, nejde dál, zamrazil se na jednom místě a tak to už je několik let.
Kentaur naproti tomu jde s dobou, inovuje, upravuje, spravuje se, dělá jakoby "kopie" Prestige (jsou jsou nejkvalitnější sedla vůbec). Třeba začal dělat odlehčení na lopatkách, což je pro Hauza naprostá zbytečnost a změna (přitom je to jedno z nejdůležitějších míst při sedlání) atd...

Kentaur se přizpůsobuje, Hauzr ne.

Jinak Apollona jsem měla, to byla spíš taková skákající drezura, to do skokového sedla má sakra daleko ještě smajlík

Mám 2 sedla, Novu a drezurní Kentaur nejnovější generace. Pravda je, že se mi zdá, že ten Kentar naší kobyle sedí lépe - měkoučké polštáře, široký páteřní kanál, super rovnoměrné opocení, ta fičurinka pro volnější lopatku... ale byť je naše kobyla na všechno citlivá jak princezna na hrášku, tak jsem si nevšimla, že by pod tím sedlem chodila lépe.

6.11.2015 08:52
hellen

XXX.XXX.252.11

Nemám bohužel finance na to, abych si pořizovala nové kvalitní sedlo, takže musím volit sedla z druhé ruky. Z Kentauru mi vyhovuje pouze Apollon, nicméně seděla jsem jen v novějším typu, zatímco v inzerci jsou z 90% nabízeny starší modely, které prý nejsou moc dobré. Proto hledám alternativu.

6.11.2015 09:21
polárka.15

XXX.XXX.102.145

hellen napsal(a):
Nemám bohužel finance na to, abych si pořizovala nové kvalitní sedlo, takže musím volit sedla z druhé ruky. Z Kentauru mi vyhovuje pouze Apollon, nicméně seděla jsem jen v novějším typu, zatímco v inzerci jsou z 90% nabízeny starší modely, které prý nejsou moc dobré. Proto hledám alternativu.

Já měla starší model tehdy a super, chce to jen zkusit. Copak Hauzr je z druhé ruky lepší varianta? Proč jich je tolik za tak levný peníze? Proč asi? smajlík

Já prodávala KT a do měsíce byl pryč - i rychleji, kamarádka měla Hauzra, nechala si udělat a napasovat namíru a Hauzra nemohla ani zaboha prodat - a to není jediná co znám.

Kentaur má tu výhodu, že i když je sedlo na míru s tisícero úpravami, tak stojí jako sériový kus, nepočítá se nic navíc, stejně tak je možné dopasování a "vylepšení" sedla již hotového na koně dle aktuálních potřeb.

6.11.2015 10:05
azo

XXX.XXX.125.186

Hellen a jakou potřebuješ u toho Apollona komoru a posedlí?

6.11.2015 10:13
hellen

XXX.XXX.252.11

azo napsal(a):
Hellen a jakou potřebuješ u toho Apollona komoru a posedlí?

17-17,5 komora 2. V podstate tu nejbeznejsi velikost.

6.11.2015 11:49
azo

XXX.XXX.125.186

Aha...tak to já ho posílám do světa na komoře 4

6.11.2015 17:17
liva

XXX.XXX.100.170

Podobnost Apollona a Novy je velmi relativní. Záleží co od sedla jezdec očekává.
Novu jsem kupovala v roce 2000 a byla jsem velmi spokojena. Používala jsem ji jak na jízdárně tak v terénu, na malé skoky i na základní drezůrní práci.
Když z ní kůň vyrostl, prodala jsem ji kamarádce a její dcera v ní jezdila parkury Z a ZL. Když přestalo slečnu ježdění bavit, putovala Nova naší společné známé pro dceru a louží perfektně už 15 let.
V Apollonu jsem seděla jen jednou.
Jako jezdce, který trochu jezdit umí, mě velmi omezoval. Prostě mě usadil do určité pozice a nepustil. A to se mi vůbec nelíbilo..

Přidejte reakci

Přidat smajlík