Arka Sl

XXX.XXX.48.98
Takhle ve staji jsme meli taky kousavou a kopavou kobylku, byla velice dominantni jak k lidem tak ke konim, kdyz to prevedu do stadoveho jednani tak napr. Jeden kun stal kobylce v ceste ta se ozene zuba, a a kun uhne a necha ji. My js, e ji to odnaucili praci a "kousnutim spatky" nebili kdyz nas koisla ci ohrozila behem prace tak rovnou dostala po hube a pak naka prace treba vyhnani na kruh, pak ji pochvalit, kdyz se to stalo ve vybehu tak byla od nas vyhnana, ale kdyz prisla a nic neprovedla tak pohladi pochvalit, hlavne jsme ji muselo ukazat ja sem za dominantni ale nesmeli k ni holciny ktery se ji bali protoze ty pak je honila po ohrane nez je nekdo nerozdwlil.
Arka Sl

XXX.XXX.48.98
Pardon zrovna nejlepsi pisař nejsem,
Oprava: js, e -jsme nebili-neboli koisla-kousla nerozdwlil -nerozdelil.
Když jsem si já pořídila ponika udělala jsem hroznou chybu, že jsem se ho 3x lekla, nevrátila mu to jen varovnym hlasem a přiznávám, že jsem prostě ztratila důvěru v sobě a malinko pocítila strach, toho on hned využil k dalším kousavo -stipajicim útokům, trvalo to takhle pár dní, ale následky byli o hodně delší, respekt se zpět získává těžko a můžu říct, že nám trvalo sakra pár měsíců než si nedovolil se ohnat. Ale pomalu to šlo, zezacatku jsem ho opravdu bouchla loktem či nasadou od lopaty či něčím, co jsem hned měla po ruce a můžu říct, že docela koukal prvních pár ran co dostal se divil jak dítě :D postupem času už to udělal třeba jen jednou týdně a podobne, teď se ozene v situaci, kdy se nudí a nemá co zkoumat, naposledy se nám to stalo při strouhání, ale věřím, že i to časem odbourame. :).