Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jentaksijezdim

1.12.2015 07:00
Jentaksijezdim

XXX.XXX.212.124

Dobrý den, chtěla bych se na něco zeptat.
Pokud by měl kůň ve stájí hliněnou podlahu, potřeboval by slámu? Jak je to s koňmi 24/7 mají v přístřešku slámu nebo spí na holé zemi? Omluvte mě pokud je dotaz hloupý, ale vždy jsem se setkala jen s ustájením s betonovou podlahou.

1.12.2015 07:05
mgtka

XXX.XXX.22.69

Mám pastevko, hliněná podlaha v přístřechu, nestelu, protože tam koně ani nikdy neleží, spí venku odkud mají výhled.

1.12.2015 09:06
Berticek

XXX.XXX.68.253

Zdravím, je tedy jsem se setkala jak s betonovou tak s hlinenou. Mám betonovou tedy, ale nemyslím, že na tom at tak záleží, koně tam stejně skoro nejsou i presto, ze mají vysypano hoblinama tam chodí jen dělat bobky. Jinak jsou na větru, dešti v bahně a podobne :).

1.12.2015 09:50
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Jentaksijezdim napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se na něco zeptat.
Pokud by měl kůň ve stájí hliněnou podlahu, potřeboval by slámu? Jak je to s koňmi 24/7 mají v přístřešku slámu nebo spí na holé zemi? Omluvte mě pokud je dotaz hloupý, ale vždy jsem se setkala jen s ustájením s betonovou podlahou.

Mám koně 24/7 s přístřeškem, hliněná podlaha, na ní gumy do stájí, na nich nastláno i když tam koně nespí, ale když tam přijdou, aby měli izolaci od zmrzlé země.Občas hodí bobík, tak se vídlema odklidí, jinak si udržují pořádek tam.Za mě rozhodně nastlat, aby v mrazech měli možnost si dojít stoupnout do závětří a stály izolováni nohama byť na malé vrstvě slámy.

1.12.2015 10:24
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Dakedy som mala koňa ustajneného vo vonkajších boxoch s hlinenou podlahou. Normálne sme to nastieľali ako aj betón s tým, že v zime sme vždy nechali trocha vrstvu hnoja aby to izolovalo.
Kebyže mám kone pod prístreškom tak im ho tiež nastieľam, naše kone sa milujú váľať a ležať v slame, určite je to príjemnejšie ako na holej zemi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2015 11:46

Na zimu vždy robíme hlbokú podstielku koňom, z troch pristreškov je iba jeden taký horší, dva sú pekné suché. Vykydať sa dajú bezproblémov všetky, ale sú aj stavané tak, aby sa kydať dali. Na leto podstielku potom vyberieme. Všetky kone si v noci ľahnú, na holú zem by si v zime asi tak často neľahli.

1.12.2015 12:07
polárka.15

XXX.XXX.41.2

My máme přístřešek betonový, nesteleme. Náhodou je to ku prospěchu, kůň nechodí celý den v bahně a měkkém, je to snadné na údržbu - a stejně tam dostávají jen snídani/večeři a mají tam napáječku, jinak spí a leží venku na hlíně, takže stlát je zbytečné.

1.12.2015 18:03
neluše

XXX.XXX.146.210

Mám přístřešek a už jsem ho nastlala, ale žádné vyvalování ve slámě se nekoná, můry stále leží jen venku na mokré a lehce rozbahněné zemi.
Přes léto teda samozřejmě nestelu, tak tam ani nesraly, měla jsem strach, že do slámy začnou. Díky bohu je to zatím nenapadlo a to tam mají krmelce s nonstop senem. Jsou to holky šikovný

1.12.2015 18:42

Mě se holky začaly stahovat do nového přísřešku, ve kterém jsem nechala vrstvu štěpky. Normálně taky celoročně spěj venku, ale když mají teď tenhle domeček, tak chodí spát tam. Alespoň nejsou tak zabahněné, jako když spějí venku.. na štěpku jsem nově dala trochu slámy, ale to myslím není nutnost. Pokud bych měla zem betonovou a koně se tam chodili často schovávat, taky bych zauvažovala na zimu vytvořit "koberec" - vrstvu hnoje, který zespoda hřeje a tu přestýlat slámou. Venku by neměl být až tak problém, že se z toho uvolňuje čpavek (ve stáji může vytvářet respirační obtíže i chronického charakteru) a podklad je měkký a hřeje.

1.12.2015 21:06
canka

XXX.XXX.33.9

Já mám v přístřešku hliněnou podlahu, kterou jen na zimu nastýlám slámou. Jak už holky psaly výše, aby měl koník možnost si lehnout do suchého a v případě mrazů, aby neležel na studené zemi(samozřejmě pokud koník sám nechce a nelehne si na tvrdou studenou zem, jak to někdy dělají herečky jedny, i když mají v přístřešku nastláno jak pro princátka ) Musím říct, že v tomhle mám miliónovou kobylu, do přístřešku vůbec nekadí ani nemočí, chodí na jedno nebo dvě místa na kraj výběhu. Takže má stále sucho...z toho důvodu nám stačí jen jeden balík slámy na zimu.

Anderle

30.4.2019 22:23
Anderle

XXX.XXX.33.153

Vždy a jedině dřevěnou z trámů nebo kostek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík