Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2015 15:26
Mája Pája

XXX.XXX.168.52

Dobrý den, jezdim na koni, který je necitlivý a nereaguje na pobídky holení reaguje pouze na pobídky patama, a proto jsem se chtěla zeptat jak koně napravit aby začel aspoň trochu reagovat na pobídky holení. Koně bohužel obsedal člověk, který pobízel jenom patami. Předem děkuji za odpovědi .

10.12.2015 17:45
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Ty ho nepotřebuješ napravit ale naučit normální pobídky takže jako k syrovému koni prostě ho pomalu uč reagovat a čekej si až pochopí a nesklouzávej k zlozvykům a ono se to podá samo

10.12.2015 17:59
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Přesně tak, práce jako s remontou smajlík

10.12.2015 18:59
Mája Pája

XXX.XXX.168.52

Děkuji za rady. Snad se to povede.

10.12.2015 19:48
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Neboj nic dostal sem pod zadek kobču co jezdily turisti na páce. První měsíc bída a utrpení jenom vybočit z řady po půl roce na ní můžu bez použití jakýkoliv síly co chci a je zlatá

neznam

11.12.2015 09:28
neznam

XXX.XXX.153.89

tony-jcb napsal(a):
Neboj nic dostal sem pod zadek kobču co jezdily turisti na páce. První měsíc bída a utrpení jenom vybočit z řady po půl roce na ní můžu bez použití jakýkoliv síly co chci a je zlatá

Turisti a na páce? :(.

11.12.2015 10:08
polárka.15

XXX.XXX.41.2

neznam napsal(a):
Turisti a na páce? :(.

Nic neobvyklého či zvláštního

11.12.2015 14:53
sisi58

XXX.XXX.218.3

tony-jcb napsal(a):

Napište, která to byla jízdárna, ať se jí mohou všichni slušní lidé vyhnout!

11.12.2015 15:31
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Sisi nechci ti brát iluze ale to je všude stejný pronajmou si koně na hodinu otěže pužívají jako rajčáky u tanku takže jakejkoliv turisták má oplechovanou hubu a boky když budou turisty pérovat jak mají zacházet s koněm tak jim nikdo nepřijde a zase co je můžou při 5 min instruktáži jako naučit ? Jinak tuhle sem kupoval v KIelu a provoz nijak nevybočoval z průměru nebylo tam nic za co bych chtěl majitelku kárat. To máš jako výcvik dostiháků nevim jestli jsi to někdy viděla a pohybovala se okolo ale to se ty turistáci mají ještě dobře Na jednoho vychovanýho dostiháka připadá 5 mrtvejch a 20 zničenejch koní zase bez nich už by jsme dávno koně v čechách neměly

11.12.2015 15:54
sisi58

XXX.XXX.218.3

Pro tony-jcb
Pokud je to opravdu tak, tak jsem ráda, že s tím jezdeckým vrcholovým sportem nemám nic společného.
Dál budu drndat po lese na spokojeném, kulatém koni a domlouvat se s ním na spolupráci, nikoli ho držet v otroctví, pod knutou.
Mám z toho větší radost, než vyhrát pohár na zlomeném zvířeti a co víc, dobře spím, protože mám svědomí čisté.
Pro některé lidi to nic neznamená, ale každý máme hodnoty jinak nastavené.

13.12.2015 13:00
Eliška0011

XXX.XXX.136.152

Měla jsem Klisnu kterou jsem koupila obsedlou bohužel byla tvrdá jak na pobídky tak na hubu. Vzala jsem jí na jízdárnu a měla jsem bičík v ruce. Nejprve jsem jí pobídla holení a když nic přidala jsem k holeni bičík. takže jsem přiložila holeně a poťukala bičíkem, pak zase nejdříve jen holeň a když nic tak zase s bičíkem. Zachvilku jsem měla kobylku citlivou jako nikdy.

13.12.2015 16:23
sisi58

XXX.XXX.218.3

Eliška0011 napsal(a):
Měla jsem Klisnu kterou jsem koupila obsedlou bohužel byla tvrdá jak na pobídky tak na hubu. Vzala jsem jí na jízdárnu a měla jsem bičík v ruce. Nejprve jsem jí pobídla holení a když nic přidala jsem k holeni bičík. takže jsem přiložila holeně a poťukala bičíkem, pak zase nejdříve jen holeň a když nic tak zase s bičíkem. Zachvilku jsem měla kobylku citlivou jako nikdy.

Tak to jste fakt dobrá
Být Vámi, živím se tím.

18.12.2015 16:34
Eliška0011

XXX.XXX.233.62

sisi58 napsal(a):
Tak to jste fakt dobrá
Být Vámi, živím se tím.

Nejsem si jistá v jakém smyslu to myslíte.

19.12.2015 10:00
sisi58

XXX.XXX.218.3

Eliška0011 napsal(a):
Nejsem si jistá v jakém smyslu to myslíte.

Zvládla jste napravit kobylku za chvilku.
To každý neumí.

Lenuuska

19.12.2015 17:18
Lenuuska

XXX.XXX.53.162

Me to trvalo 3mesice udelat z otraveneho konika uvolnene spokojene zvirtko chodici na jemne pobidky...drive tupohuby a okopavany

chce to cas

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2015 19:08

Jsou typy koni, kterym je nejake potukani tusirkou uplne sumak, ikdyz nikdy nebyli ztupeni. Mam tinkerku, ktera proste plac nemusi a ikdyz umi byt jemna, pres vrstvu strsti, kterou celorocne ma, potukani bicikem nema zadny efekt.. V ramci jejich moznosti ji jezdim nejjemneji, jak to jde a snazim se prave o to, aby se nestupila. Zajimalo by me vlastne, jak by se pod takovym superjezdcem, jakym je kuprikladu Eliska001, "srovnala" a poslouchala na jemne prilozeni holene ;) kobylu jsem si delala od dvou let a proste je takova salamistka od jakteziva ;) umi praci ze zeme, bez dotyku ustupovat, atp., ale obcas tam zase na druhou stranu proste tlak "potrebuje".

edwina

21.12.2015 07:38
edwina

XXX.XXX.40.41

Každý kůň se rodí jinak citlivý a ochotný se hýbat. Myslím, že určitá nevzrušivost některých plemen (hafling, fjord, tinker, hucul...) je spíš výhodou, pokud hledáte pohodového koně na vyjížďky. Chcete-li sportovat, chodivějšího koně naopak potřebujete. Prostě není kůň jako kůň, na to se často zapomíná. Přitom plemenná příslušnost i stavba těla leccos napoví: lehká x těžká konstituce, ušlechtilost x hrubost hlavy, obvod holeně. Divit se, že tinker nechodí na jízdárně tak ochotně jako temperamentnější plemena koní, mi připadá poněkud zvláštní. Prostě byl po generace šlechtěn k něčemu jinému (spolehlivé tahání vozíku?). I když v rámci plemen existují výjimky (A1/1 salámista, přecitlivělý hafling), měli by si lidé uvědomit, za jakým účelem si určitého koně kupují. Nejen kvůli rousům, skvrnám či dlouhé hřívě. Mám dojem, že v poslední době panující móda: Kdokoli může dělat cokoli, popírá šlechtitelskou práci jako takovou.
Něco ježděním zlepšíte, ale geny jsou mocné.

21.12.2015 14:19

Mila Edwino, vzhledem k tomu, ze jsem tu jedina, kdo psal o tinkerovi, nejspis narazka o udiveni, ze tinker nechodi ochotne na place, patrila me.
Jestli jste cetla dobre, co jsem psala, tak neslo vubec o udiveni, ale o srovnani, ze ne na kazdeho kone muze platit stejny styl jezdeni. Vlastne jste zopakovala, co jsem psala ja. Jen ja jsem k tomu pouzila priklad z praxe, co mi stoji ve vybehu ;)
Tinkera jsem porizovala s naprostym zamerem a to proto, ze slouzi zejmena pro praci s detmi a obcas vyuku zacatecniku. Ja s ni pracuji, kdyz ji potrebuji trochu prijezdit, nejradeji v terenu, kde chodi ochotne a da se s ni delat totez jako na place, ale neni otravena ;)
Pravda, ze pro me to rozhodne neni vhodny typ kone (jezdeckeho az sportovniho), ale co uz - to nebyl kun pro me, ale pro vyse uvedene. Na coz vyhovuje maximalne ;).

21.12.2015 14:23

Mimochodem to, zejsou strakati kone in, je jasne. Ale dlouha hriva ani bohate rousy uz takova vyhra nejsou - vyzaduji daleko slozitejsi udrzbu nez jakykoli teplokrevnik.

edwina

22.12.2015 09:01
edwina

XXX.XXX.40.41

Tak to se omlouvám. Na mě to dělalo dojem kritiky tinkerů, že je chybou, že nejsou dostatečně citliví a poklepání tušírkou je nevyvede z míry. Sice v převážné většině nejsou, ale má to na druhé straně spoustu výhod. Já je také vidím jako ideální koně pro děti, začátečníky, bázlivější jezdce (třeba po úrazu či špatných zkušenostech s temperamentními koňmi). Koní bychom si měli vážit, nacházet na nich to dobré a rozvíjet to, pro co mají talent. Jsem ráda, že to vidíte stejně.

22.12.2015 11:07

18.2.2016 14:13
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Co dělat s koněm který byl ježděn s holeněmi vepředu jak když sedíte na wc, je to bývalý dostihák poměrně mladý a naopak než neochota chodit chce pořád běhat... byl naučený že okrokuje-začne klusat rychlostí "vyletím jak kulový blesk " po chvilce se uklidní- fáájn "jezdec" ho vezme na otež a začne nekontrolovaný cval... občas skok nějaké kavalety... naprostá katastrofa- děti bez trenéruů no... hlavně aby se kůň "vyběhal" a domů...3x v týdnu...Já jezdím tohodle koně asi měsíc jelikož je pořád ještě dost brzy tma a než dorazím z práce je to naprd... vseho vsudy jsme spolu měli tu čest asi 5krát... vím jsme v začátcích ale i po tak málu se nám daří alespoň shromážděný klus hodně koleček během tréninku atd... jak postupovat aby mi kůň reagoval na správné pobídky(pomůcky) nechci se jeho "zlozvyku " nebo jak to nazvat přizpůsobovat..zároveň vůbec nechodil na vyjizdky ale stale jen na jizdarnu... nejaky tip aby me pri prvni vyjizdce do terenu hned nezabil?

18.2.2016 20:22
siposka

XXX.XXX.158.238

No to bude horsi dostihaky jsem chodivala obsedat, a pomahat jezdit v treninku, kdyz byl cas, je to neco jineho nez teplokrevni kone a pro me to byla zkusenost a neco noveho, ale je to des, krok je ve splasenem tempu, sotva clovek stiha dychat, kone maji naucene misto kde zacinaji klusat, a to se muzete stavet na hlavu, ale proste kluseme a pak faze cvalu ( spise neudrzitelneho uprku) docela jsem se bavila kdyz jsem slezla z kone a nemohla jsem chodit ani udrzet v ruce hrnicek s kafem. Casem to preslo, ale ty kone to maji proste v sobe, to z nich nedostanete. Mela jsem.plnasku kterou stahli po dvou letech z rovin pac ji tekla krev z nosu porad a nebyla zadny zazrak. Na vyjizdkach to ze zacatlu byl des, takze na lonz dvacet minut olonzovat a pak jit na vyjizdku, treba jen kousek a v kroku, aby kun pochopil ze se lroate behat nebude a pak to casem prodluzovat a treba kousek klusnout a tak dal. Jinak nevim jak bych to delala. Ale lonz se mi osvedcila a jestli ne lonz tak aspon plac a pak az vyjizdka, az se trohu uklidni.

19.2.2016 06:48
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Díky, no mám v plánu ji vzít na jízdárnu a pak "za odměnu" se projít terénem... dokud tak nějak nepochopí co se po ní v terénu chce...

19.2.2016 06:58
siposka

XXX.XXX.158.238

Taky bych to tak vidla, zkuste to, myslim si, ze to brzo pochopo, plnasove nejsou zase hloupy, a docela ucenlivy. Drzim palce

Přidejte reakci

Přidat smajlík