Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2015 00:43
kathie111

XXX.XXX.21.146

Dobry den, chtela bych se zeptat jak zklidnujete sve kone pred silvestrem ( petardami ). Konici ve staji je zvladaji bez problemu. Hure je na tom kobylka ve venkovnim boxu. Bohuzel ji nemohu dat nekam jinam. A sousede delaji ohnostroj primo za nasi staji. Moc dekuji za rady.

13.12.2015 08:29
mgtka

XXX.XXX.92.43

Moje každý rok hlídám a oni akorát zvědavě čučí jak to tam hezky blýská:)
Pokud víte, že je kobyla z toho chabruz na nervy a nemáte jinou možnost tak převést do jiné stáje, kde pro ni místo v boxe bude (na ten jeden den).

13.12.2015 11:02
Eliška0011

XXX.XXX.130.151

Já mám za domem hospodu, takže na Silvestra nám to skoro vysklí okna. Každopádně chodím s koňmi ve třištvrtě na 12 na procházku aby byli daleko od ohňostroje. Vždy pomůže mít mrkev kdyby náhodou ;).

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2015 11:44

Tyjo, to mi prijde jako dost hazard, prochazka tesne pred Pulnoci. Vzdycky se najde nekdo, kdo presne pulnoc nedodrzuje a mit hysterickeho kone na ruce a riskovat, ze mi praskne delbuch za zadkem a ja uz kone nikdy nedohonim...
Ja bych to taky resila optimalne prevozem do jine staje. Potazmo kdybyste nenasla nikde nic, tak me jeste napada (pokud mate osvetlene prostory pred staji a kobyla dobre snasi prepravnik) proste ji nalozit do vozejku jeste s nejakym konem a vyvezt ji na tu hodinu ramusu mimo civilizaci..
Se sousedy se neda rozumne promluvit o tom, jak to kone tezce nesou a pozadat je, zda by nemohli poustet rachejtle nekde dal?

13.12.2015 11:51

Nemáme boxy, sedujeme. Keďže máme kone v obci, nie je možnosť ich hluku uchrániť... Sú zavreté v menšich, bezpečných výbehoch, ktoré poznajú, o deviatej-desiatej dostanú pastu a cez ten najväčší rachot sú pod dozorom.
Pri poslednom pokuse o domluvu do púšťali rovno do výbehu, niekedy dohovor nemá požadovanym efekt...

13.12.2015 12:51
Eliška0011

XXX.XXX.136.152

Bydlíme na klidné a SLUŠNÉ vesnici, takže nemám strach že by se něco stalo.

13.12.2015 13:42
-šumák-

XXX.XXX.166.0

Vždy jsem s nimi přes půlnoc byla v boxe ale mám doma 2 extrémy- kobyla se toho bojí tak mi skoro vleze na hlavu a valach je naštvaný, že na to nevidí... ale nedokážu se rozpůlit abych byla po ruce valachovi kdyby toho na něj bylo moc a kobyla by se sama zbláznila... Letos tu kobylu mít nebudu a nový nevím jak bude reagovat ale chtěla bych jim nechat přístup ven, minimálně jeden bude spokojený, že vidí, rámus mu nevadí

13.12.2015 14:40
mgtka

XXX.XXX.92.43

No my máme hospodu taky kousíček, ale mám naštěstí asi opravdu salámisty. Kdyby neměli výhled, možná by nervozní byli, ale oni stojí a koukají. Každopádně jsem vždycky venku kdyby náhodou, ale zatím nikdy nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík