Byla by velikost COB ponikovi a velkému koni?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2015 19:15
agar

XXX.XXX.42.189

Dobry den nevite někdo jestli by byla velikost COB ponikovi a velkému koni?

15.12.2015 19:41
sisi58

XXX.XXX.218.3

Od toho jsou věci pro koně značené PONY, COB a FULL aby každý věděl na jakého koně to je.
Pokud by velikost COB byla i poníkovi či tažákovi, bylo by zbytečné nějak ty věci značit.
COB snad může být vetšímu poníkovi či menšímu ČT. Ale nikde není jistota, že to tak fakt bude.

15.12.2015 19:54
kapička

XXX.XXX.5.211

Záleží na koni, Jsou poníci, kterým je velikost PONY malá, naši irští cobové musí mít FULL, COB je jim malá nebo úplně na těsno. A navíc bych řekla, že některé značky dělají velikosti větší a jiné menší. Aspoň podle toho, že irům jsou některé FULLky jak ulité a jiné obří. A1/1, kterou znám musí mít COB, normální je jí velká. Docela dobrý kompromis by mohla být ohlávka s nastavovacíma přeskama, ta by se asi dala nastavit jak na většího poníka, tak na drobnějšího teplokrevníka.

16.12.2015 17:37
agar

XXX.XXX.42.189

Mam ponika 127 cm nosy ohlávku po velkym koni a je mu tak jakou velikost by ste doporucili?

16.12.2015 17:54
sisi58

XXX.XXX.218.3

Půjčte si od někoho ohlávku s označením velikosti a podle toho objednejte.
Nebo přeměřte tu, co mu pasuje, zavolejte do některé prodejny a poproste, ať vám nějakou vyberou.
Výška v kohoutku má stěží vliv na velikost ohlávky.
Copak je to první ohlávka toho koně?

Norerian

30.5.2017 09:15
Norerian

XXX.XXX.90.93

Ha teď čekám na ohlavku cob pro ponúka 130 cm vysokyho a teď je otázkou taky jestli ji to bude. Asi hodně záleží na tom, odkud je ohlavka objednana. Každá cobka totiž nemusí být cobovi ale může být ponikovi. Záleží jak ma kůň hlavu velkou. Jsou drobnější typy poniku a větší typy, třeba na haflinga nebovfjorda bude spíš ohlavka cob nebo full. Na shetlanda zas bude pony. Ja mám krizenku takže tot otázka. Je krizena a fjordem a nějakým ponym. Proto jsem zvolila cob s vlastním nastavením.

30.5.2017 14:18
kacule

XXX.XXX.182.109

Já kupovala loni COB ohlávku a welsh coba, a byla jí velká

31.5.2017 00:50
lenacia

XXX.XXX.205.245

Já měla vínovou ohlávku od waldhausenu, velikost FULL, bohužel se rozbila, ale byla jsem s ní absolutně spokojená, i vzhledově moc krásná práce. Takže jsem objednala tutéž, barva, výrobce, velikost... kobyle byla totálně malá, na posledních dírkách a nezapla jsem ji.
Cob a full se dají ještě tak nějak vyřešit stylem, že u kožených můžeš přidělat a oddělat dírky (asi by to šlo i u nylonu, ale podle mě mnohem hůř).
Ty velikosti, to je prostě boj. Právě, že na tu svou kobylu potřebuju velikostně u ohlávek a uzdeček něco mezi full a x-full, dle výrobce a typu... no a pak si pořídím FULL poprsák, a i po přidělání několika dírek na všem zapinatelném je nám poprsák stále volný a plandá... a já nechci věřit tomu, že tak mohutný kůň by potřeboval PONY velikost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík