Síť na seno - jste spokojeni?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2015 22:29
westgirl

XXX.XXX.132.78

Máte někdo síť na seno - na balík, např od Kamíru?
http://www.kamir.cz/sit-na-seno-do-prikrmiste?po=5#zld
Popř. jakou síť doporučíte? A jak jste spokojeni s kvalitou sítě..nejsou ta oka pro koně příliš malá? Děkuji

23.12.2015 05:37
mgtka

XXX.XXX.22.55

Mám od paní z bazoše, která se opravdu navléká a jsem s ní spokojena velmi. Očka mají cca 5cm.
Už tam bohužel inzerát nemá, fotku mám v mobilu, mohu později dodat.

edwina

23.12.2015 08:04
edwina

XXX.XXX.40.41

Máme ji. Navléká se bez potíží. Trochu koně při žraní zpomalí, ale nijak zásadně. Pokud krmíte celý kulatý balík a máte problém se zašlapáním sena, určitě je to úspora píce a koupě se v takovém případě vyplatí. Se sítí koně opravdu žádné seno neznehodnotí. Když ale seno denně dávkujete, dost ho ušetříte. Nám 2 koně dokázali opakovaně kulatý balík zabalený v síti s oky 5 x 5 cm sežrat za 5 dní. Sice to pro ně asi není tak pohodlné jako bez ní, ale věnují se tomu zase o to déle. Jeden z valachů je "ničitel", takže když ho síť hodně popuzovala, vykousal do ní díry. Takže úplně trvanlivá záležitost to není. Je určitě lepší kombinovat ji s kruhovým krmelcem, aby koně nemohli balík povalit a dostat se do něj odspodu, kde je síť stažená k sobě.

23.12.2015 13:31
westgirl

XXX.XXX.225.47

Děkuji..kruhový krmelec mám,
koně zlobí- dokážou vyházet sena čím dál více, že balík asi 150-160cm rozhážou a sežerou nejdřív za 13,5dne, teď už je to 12dní..ve dvou.
Zatím tam mají síť podomácku vyrobenou ale oka jsou 20x 16cm..stačila by mi síť která se cik-cak připevní lankem k tomu krmelci k obruči. Navlékat to na síť by bylo i nemožné při té váze balíku a pak to zvedáme na "podstavec" a krmelec matičkama sešroubujeme.
Denně dávkovat si moc nemůžu dovolit, protože pracuji na 3směny a někdy vstávám 4:15..to by se mi asi nechtělo vstávat ještě dřív a s čelovkou seno nosit..

23.12.2015 17:09
mgtka

XXX.XXX.92.43

Joo ty směny, to je taky moje největší trápení, kor teď když je pořád tma.
My síť navlékáme a to nemáme žádnou techniku, ale docela se s přítelem ve dvojko s tím udrbeme...ale pak máme 10 dní klid:)
Teď jak jsou ty bláta stejně seno dávkuju a před odchodem z domu jen nahážu do bedny, seno už mám v kolečkách nachystané z večera.

Přidejte reakci

Přidat smajlík