Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.12.2015 14:05
AmynaLivula

XXX.XXX.148.101

Dobrý den, chtěla bych doporučení na nějaké letní tábory s koňmi, nebo jestli někdo nenabízí ježdění za výpomoc na nějaký ten týden o prázdninách (s ubytováním)? Okolí jihomoravského kraje, může být i dál, můžeme dojet autem není problém., Malou'' bere přirozená komunikace a tak, takže třeba něco s touto tématikou :) Ale není nutnost.

Arka Sl

28.12.2015 00:46
Arka Sl

XXX.XXX.42.77

Dobrý den, znám pouze v České lípě, jmenuje se to ranch Falada, učí se tam přirozena komunikace ( Parelli) a jezdi se tam nejvice Western (jedna jejich kobylka vyhrala mistrovstvi ve Westernu ČR) stoji to za to i když je to daleko, daji nejlepsi zaklady a zmeni i pohled na kone a pristup k nim, loni tam byly i holciny ze zahranici, velice doporučuji, pokud mate i svého konika je možnost i s ním projit taborem a zlepši si tak Vaše vztahy.

28.12.2015 08:18
kallisto

XXX.XXX.157.94

Hermelín ranč v Novém Jičíně. Kdysi dávno jsem tam jako děcko vypomáhala a o letních prázdninách pořádali super letní tábory s koňmi, mohu doporučit. Mají koně i poníky pro menší děti.

Stránky nemají sice moc aktualizované, ale tábory pokud vím probíhají, chce to trošku googlit, případně nejlépe zavolat.

28.12.2015 09:46
AmynaLivula

XXX.XXX.148.101

No ona je už trošku větší :) není to už žádné malé děcko. spíš taková puberťačka no :).

28.12.2015 10:44
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

To asi záleží jak je na tom z koníkama to dítě primárně je to pro děti co koně neviděli jinak než na obrázku ono moje děti taky chtěly na tábor z koníkama tak jeli a podle nich už nikdy víc nepojedou protože se samozřejmě neprojeli jak jsou zvyklé z domova ale o iluze se musí připravit samy to jinak nejde mě je samozřemně jasné že na táborech nemají šanci normální vyjdu absolvovat takže nic proti pořadately. Z domova jsou děti navyklé si koně obstarávat samy mi jen dozor a kontrola a vyjda je tak 2-4 h ve všech chodech to by vedoucí táborů asi neuřídily v tlupě dětí různé úrovně

28.12.2015 13:32
kapička

XXX.XXX.5.211

Tony kdyby děti měly ještě táborové choutky, zkuste je poslat do Borčic u Turnova (https://www.facebook.com/DvurBorcice/?fref=ts). Sice budou muset mít helmu atd. ale jezdí se tam 2x denně, koně si kromě sedlání ( to kvůli eliminaci odřenin a otlaků koní) obstarají děti, ráno se chodí pomáhat do stáje, krmení, kydání... Moc netuším, jak je to s poměrem jízdárna/ vyjížďka na dětských táborech, ale řekla bych, že pokročilí budou velkou část týdne trávit režimem dopoledne jízdárna, odpoledne hodinová vyjížďka ve všech chodech, ale v klidu, žádné zběsilé lítání po loukách, ale klidný i když svižný cval po písčitých lesních cestách v zástupu. Děti si fakt dělí na několik družstev podle jezdecké zdatnosti, při rozumném počtu dětí jsou 4 družstva, při plném obsazení (40 dětí? netuším...) je družstev až 6, takže opravdu prostor na rozdělení veliký...
Pro AmynaLivula. Nevím, kdy Borčice vypisují termíny táborů, navíc to je pro Vás dost z ruky, ale stejnak... každý rok mají jeden turnus zaměřený trošku směr přirozená komunikace, letos to byl podle fb turnus L6, tak koukněte na fotky a videa a případně se borčického týmu přes fb zeptat, kdy by ho pořádali 2016...

28.12.2015 13:45
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

kapička napsal(a):
Tony kdyby děti měly ještě táborové choutky, zkuste je poslat do Borčic u Turnova (https://www.facebook.com/DvurBorcice/?fref=ts). Sice budou muset mít helmu atd. ale jezdí se tam 2x denně, koně si kromě sedlání ( to kvůli eliminaci odřenin a otlaků koní) obstarají děti, ráno se chodí pomáhat do stáje, krmení, kydání... Moc netuším, jak je to s poměrem jízdárna/ vyjížďka na dětských táborech, ale řekla bych, že pokročilí budou velkou část týdne trávit režimem dopoledne jízdárna, odpoledne hodinová vyjížďka ve všech chodech, ale v klidu, žádné zběsilé lítání po loukách, ale klidný i když svižný cval po písčitých lesních cestách v zástupu. Děti si fakt dělí na několik družstev podle jezdecké zdatnosti, při rozumném počtu dětí jsou 4 družstva, při plném obsazení (40 dětí? netuším...) je družstev až 6, takže opravdu prostor na rozdělení veliký...
Pro AmynaLivula. Nevím, kdy Borčice vypisují termíny táborů, navíc to je pro Vás dost z ruky, ale stejnak... každý rok mají jeden turnus zaměřený trošku směr přirozená komunikace, letos to byl podle fb turnus L6, tak koukněte na fotky a videa a případně se borčického týmu přes fb zeptat, kdy by ho pořádali 2016...

No právě tam taky chodily tak na hodinku ráno a odpol pro naše holčičky fakt děsně málo a v zástupu po cestách žádný teréní jízdy před každym rygolem do kroku pouze citace na co si ty drndy stěžovaly

28.12.2015 13:56
vattunka

XXX.XXX.129.153

Přidám jen svůj postřeh jako pořadatel táborů-Šumpersko.Neumím si moc představit individuální přístup při hromadném táboře.-jako ta přirozená komunikace a tak, jako já ukazuju vy se díváte a pak si každý chvilku něco ze země zkusí to jo-to děláme, ale jinak si myslím, že to je bohužel pak spíš na soukromém výcviku.My máme zpravidla 10-12 dětí v turnuse, podle počtu koní 5-6, každé dvě děti mají jednoho koně, zase moc nechápu tábory se 40ti dětma a podobně, buď si ty děti nezajezdí, nebo ty koně jsou chudáci a podle toho se pak chovají.
Děláme každé dopoledne, začátečníci v kruhovce na madlech, pokročilejší jízdárna-vlastně se celý tábor nacvičuje na poslední den vystoupení pro rodičesmajlík, na tento počet dětí je jeden certifikovaný cvičitel a jeden pomocník, přes poledne jsou děti předáni certifikované vychovatelce, která je s nimi přes polední klid a pak zase odpoledne je v plánu jezdecký výcvik a vyjížďky pro pokročilé.Ale upřímně, máme blízko přehradu na koupání a ty děti mě kolikrát zaráží, že chtějí radši hromadně blbnout v přehradě než jet ven na vyjížďku, že jim to dopoledne stačí a otázky typu a to jako na tu vyjíždku dneska musím mě udivují, ale jsme tábor a ne teror takže nikoho do ničeho nenutíme.
Navíc máme vždy jeden celodenní výlet s koňmi, kdy se i zapřáhne a děti se střídají jak na voze tak na dalších sedlových koních a mají toho někdy až nad hlavu, když si vzpomenu jak já měla energie, ty dnešní děti už jsou hold jiný...
Ono právě u nás funguje to že ty děti si koně odloví, přivedou, vyčistí, nasedlají-začátečníci během pár dní se to naučí, my jen zkontrolujeme usazení sedla před dotažením, nauzdí, prostě vše si dělají sami, takže jsou opravdu celé dopoledne s koňma a ne jenom že si odjezdí to svoje a předají koně dál...určitě bych vybírala i podle toho...
Jinak náš syn taky kdysi mermomocí chtěl na tábor, to jsme ještě tábory nedělali, ale herek už jsme doma měli dost, ale jak bylo výše, dítě na tábor odjelo a už nikdy více nechtělo, to že celé dopoledne kydali a koně vlastně ani neviděli, jezdili víceméně na holých koních bez sedla, takže odřené zadky od ČT páteří asi fakt nic moc...

28.12.2015 14:21
kapička

XXX.XXX.5.211

Tábor se 40 dětma tam funguje tak, že mají cca 30 koní a ti se točí, taky každé 2 děti mají na den svého koně, kterého si střídají. Můžu porovnat chování koní týden před letníma prázdninami a po týdenní pauze na pastvinách po letních prázdninách. Co se týče ochoty ke spolupráci pod sedlem, žádný rozdíl. Výživový stav též beze změny. A když mám to štěstí a přijedu úplně mimo sezónu různých prázdnin nic mě nepřekvapí, koně stále stejně ochotní. Žádné okopané odevzdané herky jsem tam nikdy neviděla, ani po letošním extrémně teplém létě, takže i tábory ve velkém jdou zvládnout dobře, pokud je dost koní a lidí.
Navíc při takovém počtu koní se dá vybrat, kterému koni nevadí drncání začátečníků a je naopak vděčný, že se držej sedla a nijak mu nevekslujou v hubě, který zas snese trochu těch neklidných rukou a už potřebuje sem tam pobídnout a pak jsou ti, co chodí pod opravdu jezdícíma dětma.

No jo Tony, když vy už patříte do kategorie "extrémních" koňáků, já mám podobnou zkušenost jako vattunka (ne z Borčic), děti přijedou celé natěšené, ale ke konci týdne to už je jen na krokovku, kde nemusí nic řešit...

ne

29.12.2015 09:33
ne

XXX.XXX.23.85

Jo, ted jsem četla článek na idnes http://brno.idnes.cz/konske-tabory-bezpecnost-a-regulace-db7-/brno-zpravy.aspx?c=A151208_093721_brno-zpravy_mav a vím, že nic nevím. Respektive tuším jaksi sama od sebe už dlouho. Fakt je, že i ve svém okolí jsem si všimla, že nějak přibilo pořadatelů prázdninových táborů a čert se v tom vyznej. Bohužel z nich mám velmi silný pocit, že je pořádá každý, kdo má rektální otvor. Co jsem se koukala, tak se nemohu zbavit dojmu, že do koní fušuje každý, kdo jim měsíc sbíral koblihy a už je maestro. A oprávnění ten cvičitelský nebo trenérský poukaz jsou jen kusy papíru.
Kdysi dávno (ted jsem si vzpoměla) paní Gothadová vydávala Cesty ke koním nebo tak nějak. To už asi není, že.

29.12.2015 12:12
vattunka

XXX.XXX.129.153

Souhlasím, že dneska jakmile má někdo jednoho koně už na něm "učí jezdit" a jakmile má dva už dělá letní táborysmajlík
Ale ty papíry na nic určitě nejsou, teda aspoň ty od ČJF, rozhodně je jen tak nerozdávají.Já mohu porovnat, mám jak tehdejšího Instruktora od pí.Nesňalové-zaměřený na turistiku, hodně mi to dalo ve smyslu, zákonů co se řešily, pojistky, prostě jak to dělat, aby člověk neskončil v kriminále...což dnešní jezdectví téměř zaručuje...s Cvičitelem od ČJF, kde se hlavně řeší to ježdění a výcvik.Ale stejně vždy záleží na člověku, protože ten učitelský cit se nedá naučit a ne všichni kdo ten papír mají, ho mají.
Pro tábor bych se nebála dříve místo navštívit, případně dítku tam zajistit nějakou tu hodinu, pokud to je daleko, rozhodně na doporučení někoho kdo tam již byl a byl spokojený.Ono ani 10ti letá tradice nemusí nic zaručit, kor když tam ty dítka se už nikdy nevrátí.Ale pokud se spokojené děti vracejí je to nejlepší reklama.
My třeba máme jen jeden turnus, děláme to jen pro radost dětem a upřímně i my u toho omládnemesmajlík a víme, že loňské děti se nám vrátí takže tábor máme do předu na 90% obsazený ještě než se vypíše...

29.12.2015 12:42
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Papíry od ČJF DĚLÁ kůň takže je uplně běžné že mi chodí lidi do stáje s licencema a v podstatě se neurřží na koni o ježdění nemluvě naposled mi sletěla paní s platnou licencí a cvičitelákem protože koník v kroku zakopl tak jsou ty papíry asi důležitý pouze z hlediska uředního šimla a o urovni jezdce vypovídají prd

29.12.2015 13:04
vattunka

XXX.XXX.129.153

Hele Tony-jcb s tím bych až tak nesouhlasila, ty cvičitelák máš, že to víš jak to chodí?Jako jasný šikovný kůň je neskutečný plus a dokážu si to představit na obyč.licenci, že toho jezdce proveze, ale na cvičiteláku už musíš trošku vědět vococogo.A obyč.licence tě k žádnýmu učení neopravňuje.Rozdíl je pokud to je člověk v pokročilém věku, kdysi se totiž licence rozdávali na požádání, takže pak tu máme spoustu těhlech cvičitelů a hlavně rádoby trenérůsmajlík, ale neříkám, že jsou všichni špatní, je to jen o lidech...

konici a spol

24.1.2016 13:12
konici a spol

XXX.XXX.39.19

Tony:
Mohu nabídnout tábor v malé soukromé stáji nedaleko Prahy. Max.2-4 děti takže opravdu individuální přístup! Termín je na Vás, takže je možno se domluvit aby v turnusu nebyli začátečníci tudíž více možností...
případně se koukněte na web: rodinna-staj-alaska.webnode.cz

7.2.2016 15:54
bantender

XXX.XXX.201.255

AmynaLivula napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych doporučení na nějaké letní tábory s koňmi, nebo jestli někdo nenabízí ježdění za výpomoc na nějaký ten týden o prázdninách (s ubytováním)? Okolí jihomoravského kraje, může být i dál, můžeme dojet autem není problém., Malou'' bere přirozená komunikace a tak, takže třeba něco s touto tématikou :) Ale není nutnost.

Dobrý den,
zkuste Valkyra v Hustopečích pořádají tábory :).

7.2.2016 15:59
AmynaLivula

XXX.XXX.148.101

bantender napsal(a):
Dobrý den,
zkuste Valkyra v Hustopečích pořádají tábory :).

To je ale příměstský tábor

17.3.2016 21:35
marprot

XXX.XXX.149.11

Dobrý den, sháním tábor kde bude jeden kůň na jednoho člověka. Ježdění min.2 krát denně 1 hodinu. Ovládáním krok, klus a ve cvalu se zaucuji ale do prázdnin to bude dobrý. Ne příměstský tábor ! Je jedno jestli western nebo anglie muze i přirozenou komunikaci když si na koních vyrázime např. ven. Lepší by bylo kdyby to bylo pod 10 děti ale když to splní všechny tyto podmínky není tam problém. Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík