Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Helios

8.1.2016 16:08
Helios

XXX.XXX.240.171

Jaké máte zkušenosti s maskami proti hmyzu? Chtěla bych pořídit koníkovi nějakou kvalitní, jelikož ta co máme nevyhovuje. Koník se pod ní paří. Proto bych se ráda poradila, s jakými maskami máte zkušenosti aby koně neodřeli, nepařil se pod ní a aby i něco vydržela.

8.1.2016 18:53
keira

XXX.XXX.106.7

Máme myslím tuto a je ok:
http://www.rajprokone.cz/maska-proti-hmyzu.

Ludmilk

8.1.2016 19:10
Ludmilk

XXX.XXX.78.82

Http://www.jezdecke-potreby-viktorie.cz/maska-proti-hmyzu-c1624.htmVezmu to z druhé strany... Já měla tuhle, pro dva koně a vydržely tak 14 dní... Musím uznat, že daleko lepší službu mi udělaly třásně za 59.-. Za mě tuhle masku určitě ne...

8.1.2016 19:28
Terezín

XXX.XXX.45.3

Http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/cabraky-masky-a-trasne-na-usi/masky-na-hlavu-proti-moucham/maska-na-hlavu-a-nozdry-equiline-benson.html?force_sid=9c3b04db741a47312db1c84085e93507

Tohle je naprostá top maska, minulé léto jsem do ní zkusila investovat a byla jsem nadšená, letos v létě ji dostane i druhý kůň :).

9.1.2016 00:18
helas

XXX.XXX.12.12

Http://www.equitum.cz/cz/detail/pro-kone/ohlavky-voditka-masky-proti-hmyzu/masky/maska-s-vyztuzi-pro-pourazovy-stav-oci

Maska mamut... držák, a dobře větrá.

Ovšem je třeba počítat s tím, že každý kůň je jiný, čili i citlivý na něco jiného.

16.1.2016 19:22
sisi58

XXX.XXX.218.3

Terezín napsal(a):
Http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/cabraky-masky-a-trasne-na-usi/masky-na-hlavu-proti-moucham/maska-na-hlavu-a-nozdry-equiline-benson.html?force_sid=9c3b04db741a47312db1c84085e93507

Tohle je naprostá top maska, minulé léto jsem do ní zkusila investovat a byla jsem nadšená, letos v létě ji dostane i druhý kůň :).

To ovšem nemáte v ohradě nic, o co by se Vám mohl kůň drbat

Helios

16.1.2016 22:00
Helios

XXX.XXX.104.1

Teď mě ještě napadlo při pohledu na ilustrační obrázek z Equiservisu, jestli je ta maska od Bukas na suchý zip pod žuchvami. Určitě nechci jen nějakou přetahovací. Prosím napište mi své zkušenosti s ní. Děkuji.

16.1.2016 23:01
shadow1

XXX.XXX.114.26

Aho, má suchý zip a je to hodně pevná síťovina.

17.1.2016 05:40
m i s i c k a

XXX.XXX.98.180

Helios napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s touto maskou?

http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/CABRAKY-NA-USI/MASKY-NA-HLAVU-PROTI-MOUCHAM/Maska-na-hlavu-sitBucas-Buzz-Off-Mask-145-L.html?force_sid=f842dbbc74ca24f0e23b99accee5e7ab.

Mám dvě už asi čtvrtým rokem, a je pořád dobrá. V létě ji asi 3x přeperu jak je zelená od válení, jinak žádná údržba.

17.1.2016 11:06
Terezín

XXX.XXX.58.236

sisi58 napsal(a):
To ovšem nemáte v ohradě nic, o co by se Vám mohl kůň drbat

To se pletete :) jeden výběh je v sadu (cca 12 jabloní), potom pastvina s hustě zarostlým potokem, kam mají koně přístup + nějaké ovocné stromy :), ta maska je na rozdíl od ostatních jakoby pevná, taková "umělá" síťovina nebo jak to mám popsat, když jí koni sundáte, stále drží tvar - nejde poskládat (i kvůli obruči, která je kolem očí) :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2016 15:44

m i s i c k a napsal(a):
Mám dvě už asi čtvrtým rokem, a je pořád dobrá. V létě ji asi 3x přeperu jak je zelená od válení, jinak žádná údržba.

Má Bucas díru pro čupřinu?

17.1.2016 15:46
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Nemá.

17.1.2016 16:00

Terven napsal(a):
Nemá.

Moc děkuju za odpověď. Pro mou máničku je to nutnost, pokud nechci do masky vyrábět díru navíc.

17.1.2016 16:20
sisi58

XXX.XXX.218.3

Terezín napsal(a):
To se pletete :) jeden výběh je v sadu (cca 12 jabloní), potom pastvina s hustě zarostlým potokem, kam mají koně přístup + nějaké ovocné stromy :), ta maska je na rozdíl od ostatních jakoby pevná, taková "umělá" síťovina nebo jak to mám popsat, když jí koni sundáte, stále drží tvar - nejde poskládat (i kvůli obruči, která je kolem očí) :).

Tak to bych ji brala.
Mám totiž muchařku, která se drbe o kdeco a masky podle toho vypadají.
Ty levnější vydrží stěží 14 dní

17.1.2016 16:36
Terven

XXX.XXX.110.147

Moc děkuju za odpověď. Pro mou máničku je to nutnost, pokud nechci do masky vyrábět díru navíc.

Jasně- pro naše tři chlupy na čele (plňas) je to naopak zbytečnost

17.1.2016 18:11
6kaca6

XXX.XXX.74.232

Já mám nejlepší zkušenost s maskami Crusader (nejlevněji k dostání na www.spokojenykun.eu). Vydržela mi i u muchare! několik sezón. A má díru na čupřinu ;-) Kůň ji nosil nonstop (v dubnu se nasadila a v listopadu sundala - když nepočítám ježdění nebo když bylo potřeba masku očistit) 24 hodin denně a nikdy žádný problém ;-).

17.1.2016 19:41
Terezín

XXX.XXX.45.3

sisi58 napsal(a):
Tak to bych ji brala.
Mám totiž muchařku, která se drbe o kdeco a masky podle toho vypadají.
Ty levnější vydrží stěží 14 dní

Jediný problém jsem u téhle masky viděla v materiálu na uších, ale počítám s tím, že si to přešiju na uši, které mám schované ze staré masky. Jinak materiál na masce je naprostý top, daleko od očí díky té obruči a materiál tvrdá síťovina.Zítra můžu vyfotit jak vypadá ve skutečnosti

17.1.2016 21:13
sisi58

XXX.XXX.218.3

Terezín napsal(a):
Jediný problém jsem u téhle masky viděla v materiálu na uších, ale počítám s tím, že si to přešiju na uši, které mám schované ze staré masky. Jinak materiál na masce je naprostý top, daleko od očí díky té obruči a materiál tvrdá síťovina.Zítra můžu vyfotit jak vypadá ve skutečnosti

No právě. Ty uši jsou fakt problém. Už jsem také přešívala z jiné masky.
Za fotku budu ráda

17.1.2016 21:23
6kaca6

XXX.XXX.74.232

Holky u těch vyztužených masek okolo očí (viz třeba ta maska equiline) pozor na promacknuti té výztuže. Někde jsem četla, že při intenzivním drbání se výztuž zdeformovala a promackla jakoby dovnitř a drazdila oko. Hodně se mi líbila, chtěla jsem ji taky, ale po tomhle zůstanu u ověřených crusaderek.

17.1.2016 21:36

6kaca6 napsal(a):
Já mám nejlepší zkušenost s maskami Crusader (nejlevněji k dostání na www.spokojenykun.eu). Vydržela mi i u muchare! několik sezón. A má díru na čupřinu ;-) Kůň ji nosil nonstop (v dubnu se nasadila a v listopadu sundala - když nepočítám ježdění nebo když bylo potřeba masku očistit) 24 hodin denně a nikdy žádný problém ;-).

Moc Vám děkuju za tip! Vypadají dobře. Ještě se mi líbí http://www.equiworld.cz/potreby-pro-kone/maska-pro-kone-lemieux-comfort-shield-half/. Teď jen která má více prostoru u očí.

17.1.2016 21:53
6kaca6

XXX.XXX.74.232

Moc Vám děkuju za tip! Vypadají dobře. Ještě se mi líbí http://www.equiworld.cz/potreby-pro-kone/maska-pro-kone-lemieux-comfort-shield-half/. Teď jen která má více prostoru u očí.

Není vůbec zač. Já už ty crusaderky doporučila více lidem a kdo vyzkoušel, už u nich zůstal. Z equiworldu jsem teď objednavala jiné věci a právě jsem taky koukala na ty jejich masky. Vypadá velmi podobně, ale odrazuje mne ten beránek. Nemám to ráda, zbytečně se pod tím koně potí a mohou se odřít. Já zůstávám teda u Crusaderek. Místo na oči mají dostatečné a navíc opravdu brání průchodu UV - ověřeno, když měl kůň problémy s očima, tak po nasazení masky bylo obrovské zlepšení (samozřejmě problém řešil vet, maska pouze pomohla při léčbě).

17.1.2016 23:03

6kaca6 napsal(a):
Není vůbec zač. Já už ty crusaderky doporučila více lidem a kdo vyzkoušel, už u nich zůstal. Z equiworldu jsem teď objednavala jiné věci a právě jsem taky koukala na ty jejich masky. Vypadá velmi podobně, ale odrazuje mne ten beránek. Nemám to ráda, zbytečně se pod tím koně potí a mohou se odřít. Já zůstávám teda u Crusaderek. Místo na oči mají dostatečné a navíc opravdu brání průchodu UV - ověřeno, když měl kůň problémy s očima, tak po nasazení masky bylo obrovské zlepšení (samozřejmě problém řešil vet, maska pouze pomohla při léčbě).

Strávila jsem hodinu a půl čtením postřehů majitelů Crusaderek a jdu do ní. Ještě jednou díky. Objednám radši hned. smajlík

17.1.2016 23:16
6kaca6

XXX.XXX.74.232

Strávila jsem hodinu a půl čtením postřehů majitelů Crusaderek a jdu do ní. Ještě jednou díky. Objednám radši hned. smajlík

Určitě to bude správná volba ;-). Mám ji léty prověřenou ;-). Začala jsem ji kupovat, když u nás byla ještě horko těžko k dostání, objednavala jsem ji tuším i z UK. Prostě skalní fanoušek :-D. Tak ať slouží ;-).

Helios

18.1.2016 07:27
Helios

XXX.XXX.240.170

Moc děkuji za Vaše postřehy a zkušenosti. Moc mi to pomohlo. Dívala jsem se i na masku Crusader a možná půjdu spíše do ní. Jen mám trochu strach, abych nezvolila špatnou velikost. Je jich opravdu hodně. Mám ČT uzdečky i ohlávky nosí FULL. Nevím, zda zvolit velikost Kůň (horse) - sedí většině teplokrevníků nebo Teplokrevník - teplokrevníci s větší hlavou, uzdečka 3-4, drobnější chlaďásci.

18.1.2016 07:49
6kaca6

XXX.XXX.74.232

Helios napsal(a):
Moc děkuji za Vaše postřehy a zkušenosti. Moc mi to pomohlo. Dívala jsem se i na masku Crusader a možná půjdu spíše do ní. Jen mám trochu strach, abych nezvolila špatnou velikost. Je jich opravdu hodně. Mám ČT uzdečky i ohlávky nosí FULL. Nevím, zda zvolit velikost Kůň (horse) - sedí většině teplokrevníků nebo Teplokrevník - teplokrevníci s větší hlavou, uzdečka 3-4, drobnější chlaďásci.

Řeším stejný problém :-D Masky pro hucula jsem vždycky brala horse (měl hlavu větší cob, menší full). Uzdecky měl taky full, ale na nejmenších dirkach. Teď jsem dovezla z pastvin ČT a řeším, kterou velikost jemu. Zkoušela jsem horse a ta by jako i šla, ale větší by klidně snesl. Tak zkusíme tu warmblood a uvidíme ;-). Ale on je skoro 180 cm kolos ;-).

24.2.2016 15:51
avelanc

XXX.XXX.156.2

Otevírám již chvíli nediskutované téma. Na jaře chci pořídit kobyle novou masku. Do teď používala no name ze zooproduktu. Nemá tendenci ji ničit, vypadá v ní spokojeně. Na druhou stranu mi ustajovatel říkal, že několikrát viděl kobylu do něčeho vrazit (osobně jsem neviděla, tak nevím). Ale i v té masce jí mírně slzely oči. A k dotazu. Potřebuji masku, ve které bude moci být i několik dnů (po dobu největších paren i v noci), aby v ní dobře viděla a aby maska plnila svou funkci. Hodně je tu doporučována crusader. Nevypadá špatně, pakliže neobjevím jinou, levnější, půjdu asi do ní.

Našla jsem tuto- typově mi přijde hodně podobná, jako ta crusader. Nemáte s ní někdo zkušenosti?
http://www.equisun.cz/cz/e-shop/1031074/c72262-masky-na-kone/maska-na-kone-horseware-amigo.html

A ještě dotaz, možná stupidní.. V těch maskách proti UV paprskům (stříbrným) vidí koně dobře?

24.2.2016 16:10
6kaca6

XXX.XXX.74.232

Crusaderka má opravdu propracovaný střih a zatím jsem nenašla levnější, stejně kvalitní variantu. Ono na fotce to často vypadá podobně, ale jak to člověk vzme do ruk, tak cítí rozdíl... Ta z odkazu se mi nelíbí - myslím, že jsou tam velice jemné uši a síťovina působí měkce - tzn zafouká a maska se prohne dovnitř a bude dráždit řasy a kun bude slzit. U muchaře jsme fungovali v režimu, že jsme někdy v březnu/dubnu zabalili do deky a masky a v říjnu/listopadu vybalili. Kůň byl v režimu 24/7, masku i deky nosil nonstop (sundávalo se pouze na ježdění) a nikdy neměl problém. Respektive v crusaderce ne. Levnější masky (když pominu jejich obrovskou spotřebu - nevydržely zdaleka to, co crusader) mi ho občas odřely, zapařily nebo se právě promáčkly na oko a konus pak slzel. Kůň měl na pastvině stromy a různé nerovnosti a nikdy neměl s maskou problém. Natož aby do něčeho boural. Masku si nechával nasazovat velice ochotně, snížil a nastavil hlavu... Vzhledem k tomu, jaká to byla citlivka si myslím, že kdyby ho maska obtěžovala, tak se ji určitě brání :).

24.2.2016 16:18
avelanc

XXX.XXX.156.2

Děkuji za info. Je tedy rozhodnuto, bude crusader. Kobyla není muchařka, ale když vidím, jak ji mouchy trápi, chci ji ulevit.

Takže děkuji :).

24.2.2016 16:26
6kaca6

XXX.XXX.74.232

Není za co :) Crusaderku kupuji i mému nemuchatému ČT :) Vážně jsem ještě lepší masku neobjevila. Snad bude kobuška spokojená :).

24.2.2016 23:39
koně

XXX.XXX.205.252

My máme už tři sezóny masku od Farnamu.
Kupovala se koni po operaci oka.Maska je z jakési tvrdé síťoviny, má švy tak, že od očí přirozeně odstává a není třeba žádné jiné výztuže.Je i proti pylu a slunečnímu záření.
Uši a nos má podložené.Zapínání na suchý zip. Kůň se s ní běžně válí, drbe apod.Každý večer ji pro jistotu propláchnu hadicí, nebo vyklepnu od prachu a pylu. Nosí ji po celou sezonu celé dny a maska drží stále.
Tahle tedy nemá uši, ale myslím, že bude dostupná i ve variantě s ušima.

26.2.2016 07:10
avelanc

XXX.XXX.158.2

Mně se u té od farmanu nelíbí beránek. Přijde mi na léto moc teplý..

A ještě mám dotaz k té crusaderce, jak to má s velikostmi? Standardně kobyla má cob, ale tady je cobka rozdělená do dvou velikostí. Hlavu nemá velkou, spíše menší, ale zase aby ji nebyla úplně malá...?

27.2.2016 16:46
6kaca6

XXX.XXX.74.232

avelanc napsal(a):
Mně se u té od farmanu nelíbí beránek. Přijde mi na léto moc teplý..

A ještě mám dotaz k té crusaderce, jak to má s velikostmi? Standardně kobyla má cob, ale tady je cobka rozdělená do dvou velikostí. Hlavu nemá velkou, spíše menší, ale zase aby ji nebyla úplně malá...?

Na velikost cob by měla pasovat velikost horse :) Pokud nemáte uplně pidi hlavu a ohlávku stáhlou na nejmenší :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík