Katarinne

XXX.XXX.10.165
Ahoj, jezdím 23 letého hucula a na svůj věk je dost divoký. Má propadlý hřbet ale majitel říká že je to v pohodě že můžu na něm jezdit. Kdykoliv na něj sednu začne vyvádět. Když jsem s ním občas se po mě ožene a to i při hřebelcování..Nejednou se mi splašil uprostřed pole a mám díky němu hezkou jizvu na zadku hihi. Nevím čím ho uklidnit. Býval to ještě v létě tak milý koník.Budu ráda za jakoukoliv reakci. Děkuju.
Tohle není fake...jedná se o ježdění v Kroměříži, inzerát pod jménem Kejtý.
Hucul asi v pohodě není, když jen na něj sednete, začne vyvádět. Asi by bylo lepší nechat ho už v důchodu a nezatěžovat hřbet, svá nejlepší léta má již zřejmě za sebou. Dává Vám najevo, že ho pravděpodobně bolí záda nebo má nějaký jiný zdravotní problém (možná jiné sedlo?).
Koně jsou touhle dobou živější, je méně práce a dosti krmení.
S jarem a prodlužujícími se dny bude více ježdění a koníci se uklidní.
Hucula si hlídejte, ať si z občasného ohánění neudělá zlozvyk. Vázat na kratší vazák, při vodění držet vodítko tak, aby nedosáhl zuby na vodiče.
Určitě dávat bezobilné krmení. Pokud už chcete hucula krmit. Pokud má dost dobrého sena, ani krmení nepotřebuje.
Při vyjížďkách jezdit hlavou, s rozumem a bezpečně, ať nepadáte, jinak koník zjistí, že se může jezdce lehce zbavit.
Chvíli je padání legrace, ale jen do doby, než se něco stane. Pak se to svede na koně, který za to vůbec nemůže.
edwina

XXX.XXX.40.41
Poohlédla bych se po jiném koni na ježdění. Ať se s ním trápí majitel, pokud si myslí, že 23letý kůň s nekorektní stavbou těla nutně potřebuje ježdění. Bude lepší učit se od koní, kteří něco umí, a to nejen kousat a plašit se na polích. To tam nemáte v okolí slušný jezdecký klub?
Katarinne

XXX.XXX.10.165
edwina
napsal(a):
Poohlédla bych se po jiném koni na ježdění. Ať se s ním trápí majitel, pokud si myslí, že 23letý kůň s nekorektní stavbou těla nutně potřebuje ježdění. Bude lepší učit se od koní, kteří něco umí, a to nejen kousat a plašit se na polích. To tam nemáte v okolí slušný jezdecký klub?
Máme 2 kluby v okolí, ale holky co tam znám tak se jen předhání co kdo si koupil nového pro svého miláčka, hádají se tam a jednou jsem v jednom byla a zkušená holka ječela po začátečnici, které zrovna zlobil koník ať ho zmlátí bičem že si jen kůň vymýšlí.. A pak se to zhoršilo. Raději budu jezdit někde v klidu u soukromníka kde po mě nebude ječet banda holek. Toho hucula mám ráda nějak jsem k němu přirostla a nedokážu přejít jinde.
Katarinne

XXX.XXX.10.165
kallisto
napsal(a):
To zas bude fake.
Není to fake, proč si to myslíš?
Už jen věta-kůň má propadlý hřbet, ale majitel říká, že je to v pohodě napoví to, že jsi těžkej laik, kterej toho o koních moc neví.Pokud majitel tvrdí, že je to v pohodě a kůň naznačuje chováním, že není, tak je chyba na vaší straně.Navíc honit někde 23 letýho koně s jeho hendykepem mi přijde nelogický.Zlom si nohu a jdi na výšlap-uvidíš, bude to fakt v pohodě.Najdi si jiného mladšího zdravého koně a tohohle nechte v klidu někde dožít, nebo ho vezmi na vycházku na lonži.Nevím, proč má spousta holčiček potřebu richtovat nezdravé kone
Abychom předešli dohadům.
Katarinne prosím vyfoťte hucula bez sedla, ať víme, jak je to s tím hřbetem.
Já sama jsem jezdila 23 letého koně v typu hucul a nikterak mu to nevadilo.
Takže nejde o věk, ale o ta záda.
Takže VYFOTIT !
Jestli kouše a shazuje, protože není zdravý a je přetěžovaný nebo protože má hodně energie, tak to tu nikdo nemůže vědět.
Tak prosím to foto.
sisi58
napsal(a):
Takže VYFOTIT !
Jestli kouše a shazuje, protože není zdravý a je přetěžovaný nebo protože má hodně energie, tak to tu nikdo nemůže vědět.
Tak prosím to foto.
Moc ráda bych přidala fotku ale píše mi to tu že z nedostatku paměti nejde vložit.
sisi58
napsal(a):
Takže VYFOTIT !
Tak prosím to foto.
Takže bohužel. Jediná fotka je ta co mám na profilovém obrázku.
Katarinne
napsal(a):
Takže bohužel. Jediná fotka je ta co mám na profilovém obrázku.
Katarinne, přikládám fotku koníka.
Je hucul stejný nebo horší či lepší?
Na fotce je váš huculík zešikma a nasedlný, to prostě není vidět
Katarinne
napsal(a):
Moc ráda bych přidala fotku ale píše mi to tu že z nedostatku paměti nejde vložit.
Tak ji nahraj třeba na http://www.imgup.cz/ a vlož sem odkaz.
Katarinne
napsal(a):
Ahoj, jezdím 23 letého hucula a na svůj věk je dost divoký. Má propadlý hřbet ale majitel říká že je to v pohodě že můžu na něm jezdit. Kdykoliv na něj sednu začne vyvádět. Když jsem s ním občas se po mě ožene a to i při hřebelcování..Nejednou se mi splašil uprostřed pole a mám díky němu hezkou jizvu na zadku hihi. Nevím čím ho uklidnit. Býval to ještě v létě tak milý koník.Budu ráda za jakoukoliv reakci. Děkuju.
Příčin neposlušnosti a neochoty starého hucula může být dost.
Mohou ho opravdu bolet záda, nebo cokoli jiného, věk na to má.Nepíšete, co má za sebou.
Také sedlo mu nemusí padnout.
Jak jste na tom vy, jezdecky?Kde jste se učila, kolik koní jste měla pod zadkem a jak pod vámi fungovali?
Dědek, který byl v létě hodný vás klidně mohl prokouknout.Zjistit, že mu spousta věcí projde, tak svou neochotu stupňuje.
Protože je prostě chytrý a radši se bude plácat po výběhu, než s někým na zádech.
Katarinne
napsal(a):
Přijde mi že je stejný.
Tak to snad nebude tak zlé.
Ale veterinář by ho měl vidět, pro čisté svědomí.
Něco ke čtení o zádech.
https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/4492/jak-funguje-kun/
Ale pořád tu chybí ta fotka
sisi58
napsal(a):
Tak to snad nebude tak zlé.
Ale veterinář by ho měl vidět, pro čisté svědomí.
Něco ke čtení o zádech.
https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/4492/jak-funguje-kun/
Ale pořád tu chybí ta fotka
Bohužel tu fotku nemůžu nahrát. Nějak to nejde. A moc si cením vaší pomoci i pomoci ostatních děkuju.
koně
napsal(a):
Příčin neposlušnosti a neochoty starého hucula může být dost.
Mohou ho opravdu bolet záda, nebo cokoli jiného, věk na to má.Nepíšete, co má za sebou.
Také sedlo mu nemusí padnout.
Jak jste na tom vy, jezdecky?Kde jste se učila, kolik koní jste měla pod zadkem a jak pod vámi fungovali?
Dědek, který byl v létě hodný vás klidně mohl prokouknout.Zjistit, že mu spousta věcí projde, tak svou neochotu stupňuje.
Protože je prostě chytrý a radši se bude plácat po výběhu, než s někým na zádech.
Učila jsem se jen chvilku a to jen základy od jednoho staršího pána. Jezdila jsem 3 koně a nejdéle jeho nevlastního bráchu taky hucula, je starší a pod sedlem je absolutně klidný a poslušný. První kůň kterého jsem jezdila byla kobyla Českého teplokrevníka taky bez problémů. Myslím že mě asi opravdu prokoukl protože já s koňma problém neměla teprve až teď s nim. Nesedela jsem na něm už od prosince, ale čas s ním trávím jen procházky nebo jsem s ním ve výběhu a tak. A to myslím že mu vyhovuje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že by si spousta koní ve svých 23 letech přála mít takhle pěkná záda
Jasně, že tihle kompaktní koně netrpí na propadání zad tak moc, ale... nevím, co řeknou ostatní, (stejně těžko posuzovat z fotek), ale mě se teda zdají takle od pohledu v pohodě.
Jestli není problém fakt v nadměrném množství energie a nevychovanosti (chňapání)..