Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

adinos

30.1.2016 17:25
adinos

XXX.XXX.79.140

Ahoj, dnes jsem byla jezdit na jízdárně.Zase jsem cválala. Jen mi nejde koně ve cvalu moc ovládat.Spíš se snažím udržet. Poradíte mi prosím? Cval jezdím 3-5 lekcí. Já vím...ale prosím o radu.

30.1.2016 18:30
kapička

XXX.XXX.77.39

To přijde časem, neboj ;-) Určitě tu další, mnohem zkušenější než já, napíšou, že se cval má učit na lonži. Mají pravdu, ale najdi takovou stáj... Pokud kůň není zkažený a zákeřný, což by rozhodně kůň pro výuku být neměl, tak z tebou bude prostě kroužit po jízdárně ve větších či menších kruzích a časem přijdeš na to, že jde ovládat úplně stejně jako v klusu. Aspoň pokud můžu soudit ze své vlastní zkušenosti. Důležitý je se nebát, uvolnit se a ono to půjde

31.1.2016 13:56
kerrynekk

XXX.XXX.92.42

Ze začátku jsem se taky držela, hlavně jsem měla problém cválat na lonži.. když kůň jezdí do kola hůř se začátečníkovi drží rovnováha než když jede rovně. Ze začátku jsem raději cválala na jízdárně pouze rovně abych si na to zvykla, abych se přestála bát. Časem to bude v klidu, zvykneš si na to a ani ti to nepříjde.

3.2.2016 14:47
stovi

XXX.XXX.112.229

To časem zmákneš mně to taky dalo zabrat. Jen musíš pravidelně trénovat a získat si grif.
A nebo taky na jednom koni to šlo líp a na druhym hůř.

8.2.2016 21:52
garmin

XXX.XXX.66.145

Myslíte, že když mi nejde pobídka, stačí to taky jen "dostat do noh" ? prostě čekat dokud to nepřijde?

8.2.2016 22:11
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

garmin napsal(a):
Myslíte, že když mi nejde pobídka, stačí to taky jen "dostat do noh" ? prostě čekat dokud to nepřijde?

Záleží na jakou pobídku je koník zvyklý, někdo má naučeného na slovní pobídku, na zamlaskání atd.. Někdo zase musí použít pobídku sedem nebo nohama popřípadě bičíkem. Některým koním se vážně nechce a zkouší co si můžou dovolit. Tady si myslím není na co čekat, kůň příjde na to že nemusí nic dělat a tím tuplem se na vás vyprdne.

10.2.2016 23:18
EquisvetCz

XXX.XXX.41.14

Není to tím, že ještě nemáte pevný sed v pracovním klusu? Bez toho se těžko nacválává (pokud se nejedná o nějakého plašana, o kterého stačí jen otřít holeň).

12.2.2016 07:08
Jessa106

XXX.XXX.25.254

EquisvetCz napsal(a):
Není to tím, že ještě nemáte pevný sed v pracovním klusu? Bez toho se těžko nacválává (pokud se nejedná o nějakého plašana, o kterého stačí jen otřít holeň).

Přesně takového plašana jezdím, a jelikož je to bývalý dostihák a jeho nynější majitelé s tim nic neudělli spíš ho vždy v klusu nechali "uklidnit-vybehat" jak potrebuje a pak kdyz to bylo lepsi proste nacvalali a zadnou jizdarenskou praci nezna je to o to tezsi... na konich jezdim nejakych 10 let nejsem profik spis rekre...ale s timhle konem mam vylozene strach cvalat vzdy vystreli a ja ho neshromazdim ve cvalu ani na kruhu... nekdo nejaky tip? kobylu kterou jsem jezdila predtim to delala taky ale byla kontaktnejsi a slo s ni lepe pracovat - shromazdeny cval nam trval asi mesic...

Přidejte reakci

Přidat smajlík