Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2016 16:27
kšanda

XXX.XXX.199.183

Dobrý den, chci se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s tímto problémem, popř. jak jste to řešili:
Koník nemá průjem, ale normální bobky, nicméně z něj často vyteče hnědá voda.
radu veterinář, si prosím nechte to vím taky, zajímá mě, jestli s tim má někdo zkušenost...

edwina

1.2.2016 16:37
edwina

XXX.XXX.40.41

Na doporučení veterináře jsme podávali koni s tímto problémem probiotika od Dromy (http://www.profiequis.cz/preparaty-na-imunitu-traveni-zklidneni-kone/dromy-gastroline-probiotika-pro-kone/) a pomohlo to. Nicméně prvotní příčinou bylo zřejmě zanedbané odčervení na hříbárně. I když v domácím prostředí kůň odčerven řádně byl, měl sklony k průjmu, resp. na konci vyprazdňování z něj čas od času vyteklo trochu "špinavé vody". Po zkrmení přípravku od Dromy problém ustal. Má bílou barvu, takže je pěkně vidět, že je zcela bez potíží.

1.2.2016 16:38
kšanda

XXX.XXX.199.183

Děkuji, odčervený je takže příčinu přesně nevím začalo to až ted. Nicméně par typu mám tak se uvidí během následujícího týdne, šlo mi jen o zkušnosti. Děkuju smajlík

1.2.2016 16:43
polárka.15

XXX.XXX.171.253

A vy ten problém vyřešit chcete nebo se o něm jenom chcete bavit a ušetřit peníze?

Nedostatečné odčervení, sníh, přemrzlá tráva, přemnožení prvoci ve vodě, zapískování,...toho je tolik.

např. toto by mohlo pomoci

http://www.centrumkrmiv.cz/product/psyllium-350-g-1210/

http://www.naturherb.cz/products/bylinna-smes-proti-prujmu-3-l/

a další, fundovanou odpověď ale dostanete od odborníka.

Zadavatelka

1.2.2016 17:40
Zadavatelka

XXX.XXX.87.20

Přesně tohle řeším teď i já a byla mi doporučena pasta Entero mulgat, půlka jedno denně, tak snad zabere...

1.2.2016 18:37
kšanda

XXX.XXX.97.126

Jestli chci nebo nechci problém řešit to tady řešit nebudu, prostě se ptám. Děkuji za radu ale on nemá průjem bobky jsou normální jen z něj občas vyteče voda...

Děkuji, prosím jestli si vzpomenete, napište sem jak jste dopadla smajlík

2.2.2016 07:36
polárka.15

XXX.XXX.171.253

kšanda napsal(a):
Jestli chci nebo nechci problém řešit to tady řešit nebudu, prostě se ptám. Děkuji za radu ale on nemá průjem bobky jsou normální jen z něj občas vyteče voda...

Děkuji, prosím jestli si vzpomenete, napište sem jak jste dopadla smajlík

Ano, bavím se o tom, co jste napsala - ne o klasickém průjmu. Léčba je podobná.

2.2.2016 09:01
cerysek

XXX.XXX.174.34

Náš kříženec hucula má toto pravidelně každý rok. Celé léto nic, jakmile začne podzim, začne se míň hýbat, teče z něj hnědá voda, to trvá celou zimu, zjara to zase odezní. Je odčervený, na podzim nežere žádnou zmrzlou trávu, protože většinou v říjnu ještě nemrzne, celou zimu je jenom na seně a je to hrůza. Odčervujeme pravidelně. Řešili jsme to s vetem, zkoušeli různé směsi pro koně-müsli, když sežral celý kýbl a nepomohlo to, vzdali jsme to. Druhý koník který je s ním a žere totéž, je v pohodě. Vet došel k závěru, že pravděpodobně mu to způsobuje právě seno, které je ostré a proto to v létě po trávě nemá. Nevím, každopádně vím že na to nepojde, už to má x let. Je čilý, lítá jako blázen, nezdá se, že by mu to nějak vadilo. Maximálně slepené chlupy na zadních nohou, až se oteplí, uděláme kompletní servis. Teď ho nechci máčet, aby nenastydnul.

2.2.2016 10:31
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Já znám i koníka, který to má celoživotně bez ohledu na roční období.

Přidejte reakci

Přidat smajlík