Co koně můžou jíst?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2016 20:11
Anonymnííí

XXX.XXX.54.251

Mam takový dotaz většinou dělám konim pamlsky z ovesnych vloček, ovoca, medu a vody... A nedávno jsem přemyšlela že bych mohla udělat něco jineho ale tak nějak nevím jestli koněmohou třeba mouku, vajíčko, mlíko, máslo, skořicovy cukr, kypřici prašek, oříšky, a třeba i trochu vice cukru moučky ?

Inula

3.2.2016 20:18
Inula

XXX.XXX.23.237

A co třeba jablko, mrkev, řepu, hrušku, cibuli, česnek, kdouli, rajče, okurku, meloun?

Inula

3.2.2016 20:21
Inula

XXX.XXX.23.237

Z toho, co jste Vy vypslala, si Vy upečte buchtu a necpěte to do koně! Nač, probůh, dávat koni cukr? Kypřící prášek? Lidi by měli začít víc makat, aby nevymejšleli takový bejkárny!

3.2.2016 20:26
sisi58

XXX.XXX.218.3

Anonymnííí napsal(a):
Mam takový dotaz většinou dělám konim pamlsky z ovesnych vloček, ovoca, medu a vody... A nedávno jsem přemyšlela že bych mohla udělat něco jineho ale tak nějak nevím jestli koněmohou třeba mouku, vajíčko, mlíko, máslo, skořicovy cukr, kypřici prašek, oříšky, a třeba i trochu vice cukru moučky ?

TOTO rozhodně NE :
vajíčko, mléko, máslo, kypřící prášek

Dělejte dál pamlsky ze stejných ingrediencí, jako dosud. Z ostatních složek upečte dobrůtky lidským kamarádům.

Pochoutky dáváme koním proto, abychom je potěšili nikoli, abychom jim uškodili

3.2.2016 20:27
Anonymnííí

XXX.XXX.54.251

Ale já to koni nedávm jen by jsem chtěla upect něco z trochu jiných ingrediencí nebo něco přidat a tak jsem vypsala pár věcí a tak se ptám co bych mohla použít a co ne ?

3.2.2016 20:28
Anonymnííí

XXX.XXX.54.251

sisi58 napsal(a):
TOTO rozhodně NE :
vajíčko, mléko, máslo, kypřící prášek

Dělejte dál pamlsky ze stejných ingrediencí, jako dosud. Z ostatních složek upečte dobrůtky lidským kamarádům.

Pochoutky dáváme koním proto, abychom je potěšili nikoli, abychom jim uškodili

Proto se ptám, abych neuškodila

3.2.2016 20:30
sisi58

XXX.XXX.218.3

Anonymnííí napsal(a):
Ale já to koni nedávm jen by jsem chtěla upect něco z trochu jiných ingrediencí nebo něco přidat a tak jsem vypsala pár věcí a tak se ptám co bych mohla použít a co ne ?

Netvrdím, že jim to dáváte.
Jen píši, že jim to vypsané rozhodně dávat nemáte.
Nikdy, ani trochu, ani omylem

3.2.2016 20:38
Anonymnííí

XXX.XXX.54.251

To nebylo na vás to bylo na ten příspěvek před váma.

3.2.2016 21:11
polárka.15

XXX.XXX.171.253

A co takhle mrkvacky? Nebo bylinkove kokyna.

3.2.2016 21:13
Anonymnííí

XXX.XXX.54.251

A to je co, o tom jsem neslyšela ?

4.2.2016 07:57
polárka.15

XXX.XXX.171.253

200g mouky
4 mrkve
ovesné vločky

To stejné a dala bych tam místo mrkve anýz, lněné semínko, fenykl, máta, šípek, nebo bylinky na kašel, atd. a jako pojivo použila třeba řepnou melasu.

4.2.2016 10:04
Danka777

XXX.XXX.141.11

Ahojte ja mam taku mensiu otazku.. ☺Kupila som mladu trojrocnu kobylku zacala som ju obsedlavat ale je dost chuducka kedze od malicka vyrastala na pastvine. Moja otazka znie cim ju mam krmit aby nabrala? Dakujem ☺.

4.2.2016 14:50
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Jak to tak vidím, asi začnu koním vařit

4.2.2016 17:27
Anonymnííí

XXX.XXX.54.251

A ještě mám par surovin a dotazu
Jaké ovoce koně mohou, můžou třeba banán, švestky, třešně,... ? A zeleninu jako zelí, hrášek, okurka...?
A když koně mohou chleba a rohlíky takže můžou i strouhanku ?
Co takhle ořechy nebo piškoty ? A jak moc cukru můžou ?
Děkuji za všechny informace o potravinách...

4.2.2016 17:33
sisi58

XXX.XXX.218.3

gitule vrtule napsal(a):
Jak to tak vidím, asi začnu koním vařit

Krupici? Vepřo-knedlo-zelo? Gulášek se šesti?

4.2.2016 17:37
sisi58

XXX.XXX.218.3

Anonymnííí napsal(a):
Jaké ovoce koně mohou, můžou třeba banán, švestky, třešně,... ? A zeleninu jako zelí, hrášek, okurka...?

S banánem nemám zkušenosti, ale švestky si naši koně obírají přímo ze stromu.
Zelí, hrášek, okurka jim nic potřebného nedají, snad že by jim to chutnalo?
Strouhanku jako takovou ne, je suchá! Dusili by se po ní, a z namočené bude glajda.
Ořechy koně žerou, ale piškoty dejte raději psům.
Cukr koním neprospívá, nedávat.

Inula

4.2.2016 18:00
Inula

XXX.XXX.180.53

Danka777 napsal(a):
Ahojte ja mam taku mensiu otazku.. ☺Kupila som mladu trojrocnu kobylku zacala som ju obsedlavat ale je dost chuducka kedze od malicka vyrastala na pastvine. Moja otazka znie cim ju mam krmit aby nabrala? Dakujem ☺.

Co třeba odčervit? Já mám mladou taky nonstop jen a jen na pastvě, a že by byla "chuducka" - to tedy rozhodně ne... a možná je to stavba těla? Oni jsou z pastvy spíš tučnější než hubenější.

4.2.2016 18:26
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Anonymnííí napsal(a):

Pečivo bych opravdu nedávala.

Klasika - jabka, řepa, mrkev - jestli bude jíst banán, pomeranče apod. to zkusit můžeš, ale já to koním nekrmím, je to naše surovina? Není, mrkev udělá daleko více služby.

A k té zelenině, NE. Zelí i hrášek nadýmá.

4.2.2016 19:02
Anonymnííí

XXX.XXX.54.251

Takže jenom klasika diky

4.2.2016 19:24
siposka

XXX.XXX.158.238

Nasi konici si obcas pochutnaj i na bananu, kivi, pomelu, melounu, hlavne slupkach, pomerance, mandarinky, ale davame jim to obcas ne porad, a daji si s chuti, zeleninu bych jim nedavala, to si nyslim ze je zbytecne, a pecivo obcas

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2016 20:12

Anonymnííí napsal(a):

Http://www.equichannel.cz/ovoce-zelenina-a-jine-dobroty-ve-vyzive-koni.

Inula

5.2.2016 13:51
Inula

XXX.XXX.123.95

Dávám i okurky i cukety, melouny, dýně (sázíme několi druhů speciálně pro zvířata), rajčata, žlutý melouny, cibuli, česnek, zelí, kedlubnu, kdouli, špendlíky, moruši, porek... ne kvanta, ale od každýho trochu.

5.2.2016 14:33
polárka.15

XXX.XXX.171.253

A já zase zastávám názor, že kůň je kůň a prase je prase...

5.2.2016 14:55
sisi58

XXX.XXX.218.3

polárka.15 napsal(a):

JJ, a to ovoce a zeleninu raději zbaštím sama ať jsem zdravá a mohu koním vydělávat na mrkev a jablka

5.2.2016 22:37
Preclík

XXX.XXX.114.71

Skořici koně mohou, ale nepřežeň to s ní.

Já si myslím, žev ovozelu nebude problém. Nedávno mě překvapil ten můj, že mi sežral kus banánu a on je taková frfňa=D

Nevidím problém v okurce, salátu, řepě, dýni, mrkvi, pastiňáku...
Nevybírej nadýmavé druhy jako fazole a hrášek.

6.2.2016 09:31
polárka.15

XXX.XXX.171.253

sisi58 napsal(a):
JJ, a to ovoce a zeleninu raději zbaštím sama ať jsem zdravá a mohu koním vydělávat na mrkev a jablka

Má slova Sisi

Inula

6.2.2016 13:42
Inula

XXX.XXX.105.192

sisi58 napsal(a):

JO jo, a potom jim budete péct sušenky... to já jim radši dám to ovoce, zeleninu a sušenky upeču ditěti nebo tomu praseti...

Inula

6.2.2016 13:46
Inula

XXX.XXX.105.192

polárka.15 napsal(a):

Pusťte koně někdy mezi pole, ale takový "lidský", kde lidi pěstujou rajčata, mrkev, okurky, melouny atd atd... uvidíte, že se vám vykašle na seno, i vojtěšku a pujde po zahrádkách, a sám si vybere, co je mu po chuti...a praseti dám radši šrot, hlavu a pařáty od slepice, přemzlý vejce, nedojezenej koláč, mléko a vejce...

6.2.2016 14:11
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Ano, a rovnou pripravenou rychlou volbu na veterinare a protahly nohy pripravene na koliku ;-).

6.2.2016 15:31
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Inula napsal(a):
Pusťte koně někdy mezi pole, ale takový "lidský", kde lidi pěstujou rajčata, mrkev, okurky, melouny atd atd... uvidíte, že se vám vykašle na seno, i vojtěšku a pujde po zahrádkách, a sám si vybere, co je mu po chuti...a praseti dám radši šrot, hlavu a pařáty od slepice, přemzlý vejce, nedojezenej koláč, mléko a vejce...

Proč ho rovnou neodvézt na jatka?Tohle by fakt udělal jen nesoudnej člověk, kterej svýho koně nemá rád a chce mu přivodit minimálně koliku

6.2.2016 18:48
sisi58

XXX.XXX.218.3

Inula napsal(a):
JO jo, a potom jim budete péct sušenky... to já jim radši dám to ovoce, zeleninu a sušenky upeču ditěti nebo tomu praseti...

Proč bych měla koním péci sušenky?
Zdravých cukrátek je v obchodech hafo, nějaké koupím a místo pečení koňouchy vezmu ven na procházku.

6.2.2016 19:11
keira

XXX.XXX.106.7

sisi58 napsal(a):
Proč bych měla koním péci sušenky?
Zdravých cukrátek je v obchodech hafo, nějaké koupím a místo pečení koňouchy vezmu ven na procházku.

Přiznám se, že ani nevím, proč kupovat pamlsky. Dřív jsem používala kousky chleba, tak ok, ty jsou trochu nepraktické, že drobí, ale pokud mám vyhrazenou kapsu jen na pamlsky, tak je to jedno. Poslední dobou používám kolečka mrkve, které dokáže rozkousat i s udidlem a rozumně zapnutým nánosníkem. A ty nedělají žádný svinčík a stojí 6kč/kg :D

Kdybych měla čas a chuť péct, upeču něco příteli, ten by to ocenil více, koni je to vcelku jedno, ocení i tu mrkev, hlavně že mu do té kušny něco strčím ;-)

Ale naštěstí chlap mrkev taky rád :D Jediný rozdíl je, že koni ji nakrájím a příteli ostrouhám :D.

Inula

10.2.2016 14:17
Inula

XXX.XXX.178.228

keira napsal(a):
Přiznám se, že ani nevím, proč kupovat pamlsky. Dřív jsem používala kousky chleba, tak ok, ty jsou trochu nepraktické, že drobí, ale pokud mám vyhrazenou kapsu jen na pamlsky, tak je to jedno. Poslední dobou používám kolečka mrkve, které dokáže rozkousat i s udidlem a rozumně zapnutým nánosníkem. A ty nedělají žádný svinčík a stojí 6kč/kg :D

Kdybych měla čas a chuť péct, upeču něco příteli, ten by to ocenil více, koni je to vcelku jedno, ocení i tu mrkev, hlavně že mu do té kušny něco strčím ;-)

Ale naštěstí chlap mrkev taky rád :D Jediný rozdíl je, že koni ji nakrájím a příteli ostrouhám :D.

Právě, že zadavatelka se ptá, z čeho má péct koni sušenky... tak ji taky odpovídám, at dá konovi ovoce-zeleninu... a sušenky radši našim dětem, přitelům, manželům .
Kobyla už přes tři roky dostává všelijaký ovoce-zeleninu, kterou si pěstujem, i zelí!, kdoule sežrala tuhle zimu celou bednu! a žije! Bez kolik, bez nateklých nohou, bez jatek a bez veterináře! Kůň je býložravec, a rajčata a dýně je "býlí" (tráva)...

Inula

10.2.2016 14:21
Inula

XXX.XXX.178.228

gitule vrtule napsal(a):
Proč ho rovnou neodvézt na jatka?Tohle by fakt udělal jen nesoudnej člověk, kterej svýho koně nemá rád a chce mu přivodit minimálně koliku

Co? Vy jste nikdy nedala koni rajče? Nebo okurku? Melouna? Nebo vojtěšku? Tak tohle by fakt udělal jen nesoudnej člověk, kterej svýho koně nemá rád a chce mu přivodit minimálně koliku!

10.2.2016 15:22
sisi58

XXX.XXX.218.3

Inula napsal(a):
Co? Vy jste nikdy nedala koni rajče? Nebo okurku? Melouna? Nebo vojtěšku? Tak tohle by fakt udělal jen nesoudnej člověk, kterej svýho koně nemá rád a chce mu přivodit minimálně koliku!

Někteří koníci jsou "prasátka" a spasou všechno.
U některých jakákoliv změna KD způsobí problém.
Já taky neexperimentuji, dávám jen to, na co je kůň zvyklý.

4.12.2018 20:07
lenacia

XXX.XXX.168.82

Tak mě dneska překvapilo co Sára všechno sežere
Normálně mi sežrala z ruky Jelly Beans bonbónky

4.12.2018 21:53
Slon Indický

XXX.XXX.252.182

Haha, to už Energys/De Heus neví, jak zvednout prodeje, že v každé diskusi od koní, až po slepice a králíky propagujete tyto krmiva? To u chovatelů pověst vážně nevylepší... Raději byste mohli uvádět reálná složení jako na pytlích krmiva třeba na vašich stránkách...

5.12.2018 08:36
Krasavice Carevna

XXX.XXX.13.10

Ve staji, kde jsem jezdila, sezrala kobyla chleba s rizkem, co si tam nekdo odlozil. A taky bez ujmy.

5.12.2018 09:08

Krasavice Carevna napsal(a):
Ve staji, kde jsem jezdila, sezrala kobyla chleba s rizkem, co si tam nekdo odlozil. A taky bez ujmy.

Můj kůň luxoval misky s kočičími granulemi. Samozřejmě občas a v pidi množství.

5.12.2018 09:25
saola

XXX.XXX.160.31

lenacia napsal(a):

A copak dělaly takové bonbonky ve vaší pracičce?
Snad je nejíte, proboha? Takhle ohrabanost z neohrabanosti nebude, jestli jsou bonbonky běžným futrem,co do sebe ládujete.

Jsem kruťák.

Jinak k tématu:
Je asi vhodné oddělovat, co jsou koně schopni slupnout v nestřežených okamžicích, co lze dát jako výjimečný pamlsek a co může být běžnou součástí krmné dávky.
Běžná zelenina a ovoce patří většinou do té třetí skupiny, pamlskem může být sušený chléb, vánočka, suchary, čerstvý banán, meloun či hroznové víno, no, a do té první skupiny může patřit prakticky cokoliv - od rybiček v konzervě (viz jeden příběh Dicka Francise) přes chléb se salámem, bramborové placky či buchty, chladnoucí na okně.
Překvapilo mne, když jsem se dočetla, že dřív se pracovním koním (les, pole) často dávaly vařené šťouchané brambory, to už si dnes asi málokdo umí představit. Ale asi proč ne, jsou to šetrné pomalé polysacharidy.

5.12.2018 10:28
polárka.15

XXX.XXX.45.253

lenacia napsal(a):

Nevidím jediný důvod, aby to jedlo člověk, natož kůň

5.12.2018 10:45
triphida

XXX.XXX.185.81

Jako dítě jsem chodila do dostihové stáje a jelikož nebyly žádné pamlsky dávali jsme kostku cukru.A trenér dával do krmení olej a někdy i vajíčko....
Nyní jsem sama chovatelkou a nic z toho nedávám...

5.12.2018 11:20
koně

XXX.XXX.174.63

triphida napsal(a):
Jako dítě jsem chodila do dostihové stáje a jelikož nebyly žádné pamlsky dávali jsme kostku cukru.A trenér dával do krmení olej a někdy i vajíčko....
Nyní jsem sama chovatelkou a nic z toho nedávám...

Do krmení olej se dává běžně

5.12.2018 11:33
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Olej je v podstatě i lněné semínko, které používá většina koňáků :-)

Neregistrovaný uživatel

5.12.2018 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

saola napsal(a):
Snad je nejíte, proboha? Takhle ohrabanost z neohrabanosti nebude, jestli jsou bonbonky běžným futrem,co do sebe ládujete.

Jsem kruťák.

Jinak k tématu:
Je asi vhodné oddělovat, co jsou koně schopni slupnout v nestřežených okamžicích, co lze dát jako výjimečný pamlsek a co může být běžnou součástí krmné dávky.
Běžná zelenina a ovoce patří většinou do té třetí skupiny, pamlskem může být sušený chléb, vánočka, suchary, čerstvý banán, meloun či hroznové víno, no, a do té první skupiny může patřit prakticky cokoliv - od rybiček v konzervě (viz jeden příběh Dicka Francise) přes chléb se salámem, bramborové placky či buchty, chladnoucí na okně.
Překvapilo mne, když jsem se dočetla, že dřív se pracovním koním (les, pole) často dávaly vařené šťouchané brambory, to už si dnes asi málokdo umí představit. Ale asi proč ne, jsou to šetrné pomalé polysacharidy.

Saolko už ti někdo řekl že jsi kruťák? 😂Ale máš pravdu s těmi bombónky.

5.12.2018 17:50
lenacia

XXX.XXX.211.203

saola napsal(a):

Jsem kruťák.

Jinak k tématu:

Mám prostě v taštičce od jara stále ještě plný pytlík bonbonků. Tyhle prodávají v Lidlu, když maj USA týden. Jednou za čas si dám jednu fazolku, pomáhá mi to nemít během práce sucho v ústech. Vytáhla jsem si jich pár, rozevřela dlaň, že si vyberu pdle barvy kterou si dám, a Sára mi je zničehonic slupla před očima.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2018 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Taky mi žerou bundu, pijou kafe nebo šampus, i půlku nanuka mi jednou ukous. Ale že bych je tím cíleně krmila, to asi ne no.

5.12.2018 21:22

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Saolko už ti někdo řekl že jsi kruťák? 😂Ale máš pravdu s těmi bombónky.

Ono hlavne je to vec lenacie co ji nebo neji myslim ze sama vi, ze bonbonky ji k stihlejsi postave nepomuzou, ale hned vrtat ze to nema co zrat - je to jeji vec.

5.12.2018 21:36
lenacia

XXX.XXX.211.203

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono hlavne je to vec lenacie co ji nebo neji myslim ze sama vi, ze bonbonky ji k stihlejsi postave nepomuzou, ale hned vrtat ze to nema co zrat - je to jeji vec.

to je vždycky tak strašně vtipný... dám si bonbón joo tím to bude... nebude to vůbec ničím jiným...
To už je jak debata s lidma kolem mě... Těstoviny sou špatný, vepřové maso je špatné, osolená zelenina je špatná, mozzarela v salátu je špatná, Balsamico v salátu je špatný, nedejbože abych jedla vajíčka, nebo si lžičkou medu osladila čaj...
všeho s mírou se říká... že si dám sem tam jeden bonbón už fakt nic nevytrhne, problém by byl, kdybych zežrala ten pytlík na posezení... alespoň takový je můj názor na věc.

5.12.2018 22:01
saola

XXX.XXX.151.21

Pro lenacii:
No, a to je právě ten špatný názor na věc a fatální nepochopení příjmu a výdeje energie.
Problém není v tom, že byste snědla celý pytlík sladkých fazolek z Lidlu na posezení. Problém je v tom, když příjem energie, přijaté stravou, dlouhodobě výrazně převyšuje výdej.
http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/11/08/twinkie.diet.professor/index.html
Stručně česky: profesor Haub během deseti týdnů zhubl 12 kg restrikcí denního energetického příjmu z 2600 kcal na 1600 kcal (z cca 90 kg na 78 kg, BMI kleslo z 33 na 25). Pikantní na tom je, že většinový podíl v jeho desetitýdenní dietě tvořily sladkosti (viz rozpis vlevo).

Neregistrovaný uživatel

5.12.2018 22:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ale tak vždyť já to rozhodně nemyslím zle vůči ní.Jen je skutečně pravdou,že drobné sladkosti ve stravě dokáží přidat spousty energie v celkovém příjmu za den.Já zlomil naši účetní ke zdravější stravě.☺️ Holka vážila 112 kg a za rok je na 81 kg.Bolet klouby přestali,s dechem nemá problém a už má chlapa.😂 To sice nebylo součástí plánu,ale spíš vedlejší efekt.😂 Přitom pouze změnila stravovací návyky.Já ti dám zákusek po obědě! 🤗 Jenže tohle je na celý život ta změna.Jak tělo vystavíte stresu z hladu,je konec.Bude šetřit každou tukovou buňkou a "pojídat" bude svalstvo.Nikdy nesmíte mít hlad,ale spíš hlídat čím ho zaženete.

6.12.2018 00:21
lenacia

XXX.XXX.211.203

saola napsal(a):
Pro lenacii:
No, a to je právě ten špatný názor na věc a fatální nepochopení příjmu a výdeje energie.
Problém není v tom, že byste snědla celý pytlík sladkých fazolek z Lidlu na posezení. Problém je v tom, když příjem energie, přijaté stravou, dlouhodobě výrazně převyšuje výdej.
http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/11/08/twinkie.diet.professor/index.html
Stručně česky: profesor Haub během deseti týdnů zhubl 12 kg restrikcí denního energetického příjmu z 2600 kcal na 1600 kcal (z cca 90 kg na 78 kg, BMI kleslo z 33 na 25). Pikantní na tom je, že většinový podíl v jeho desetitýdenní dietě tvořily sladkosti (viz rozpis vlevo).

Já mám poslední dobou spíš jiný problém. Moc toho nesním a do toho mám věčně zažívací problémy z většiny zeleniny....
A výživářka mi sice řekla co bych měla jíst, ale většinu z toho už podruhé nepozřu. Brrr.
Dávám si jednu jak jsem řekla na sucho v ústech. Takže jestli jsou to tři do měsíce...

6.12.2018 00:26
lenacia

XXX.XXX.211.203

Ale tak vždyť já to rozhodně nemyslím zle vůči ní.Jen je skutečně pravdou,že drobné sladkosti ve stravě dokáží přidat spousty energie v celkovém příjmu za den.Já zlomil naši účetní ke zdravější stravě.☺️ Holka vážila 112 kg a za rok je na 81 kg.Bolet klouby přestali,s dechem nemá problém a už má chlapa.😂 To sice nebylo součástí plánu,ale spíš vedlejší efekt.😂 Přitom pouze změnila stravovací návyky.Já ti dám zákusek po obědě! 🤗 Jenže tohle je na celý život ta změna.Jak tělo vystavíte stresu z hladu,je konec.Bude šetřit každou tukovou buňkou a "pojídat" bude svalstvo.Nikdy nesmíte mít hlad,ale spíš hlídat čím ho zaženete.

Já jestli zhubnu tak spíš budu just posílat všechny chlapy k šipku...
Já to mám špatné všechno. Donedávna sem měla strašně pomalý metabolismus. Jakože opravdu pomalý. A teď to mám zase naopak, věčně střevní potíže... A doktoři ne a ne přijít na to co mi je.... Spíš se ani nesnaží.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2018 01:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
Já jestli zhubnu tak spíš budu just posílat všechny chlapy k šipku...
Já to mám špatné všechno. Donedávna sem měla strašně pomalý metabolismus. Jakože opravdu pomalý. A teď to mám zase naopak, věčně střevní potíže... A doktoři ne a ne přijít na to co mi je.... Spíš se ani nesnaží.

To zn divně docela.Jídlo metabolismus zrychluje a hladovění zpomaluje.A co tedy doktoři? Vím že doktoři mojí mamce taky moc platní nebyli s podobným problémem.Zkus colonfit co to udělá.Moje mamka na tomhle zaznamenala velké zlepšení podobného stavu.Zkoušela si už nějaká probiotika?

6.12.2018 01:28
lenacia

XXX.XXX.211.203

To zn divně docela.Jídlo metabolismus zrychluje a hladovění zpomaluje.A co tedy doktoři? Vím že doktoři mojí mamce taky moc platní nebyli s podobným problémem.Zkus colonfit co to udělá.Moje mamka na tomhle zaznamenala velké zlepšení podobného stavu.Zkoušela si už nějaká probiotika?

Jednou jsem brala probiotika. Už nevím jaká, měla fialový obal... Zkoušela jsem i léčebnou kůru za pomoci zdejších pramenů. Dopuju se vitamínem B a C.... Chtěla jsem vysadit antikoncepci, ale pak sem zase začala trpět... No ehm... Na nedostatek železa v krvi... Tělo mi stále neprodukuje jeden z hormonů.
Doktoři prostě že mám všechno v pořádku, jen nám podrážděný žaludek či co....
To už mě zkrátka nebaví, přijde mi že mého doktora už otravuju

6.12.2018 06:59
kapička

XXX.XXX.5.211

Každý je jiný. Sestra má problém do sebe dostat kalorie, aby nehubla, a to jí jak nezavřená i sladké a nic.
Já hubnu nejvíc v psychické pohodě, takže na chalupě ( ne že bych nebyla v pohodě i doma, jenže tady musím řešit furt nějaké věci, práce, úřady...), kde začnu den hromadou bílého pečiva s medem, džemem a máslem, pak někdy oběd, večer se často griluje, cyklovýlety na zmrzlinu, do cukrárny.. Sice se skoro celý den nezastavím, kolo, běh, turistika, koně, práce na baráku, ale jím jak prase.
Doma jím mnohem zdravěji, jenže bohužel v pracovní dny sedím 11 hodim na zadku a smůla.
Takže ne na každého univerzální rady fungují...

Neregistrovaný uživatel

6.12.2018 07:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Už jsem měla strach, že se hubnutí vytratilo z běžné konverzace ....

6.12.2018 07:58
canka

XXX.XXX.35.234

lenacia napsal(a):
Já mám poslední dobou spíš jiný problém. Moc toho nesním a do toho mám věčně zažívací problémy z většiny zeleniny....
A výživářka mi sice řekla co bych měla jíst, ale většinu z toho už podruhé nepozřu. Brrr.
Dávám si jednu jak jsem řekla na sucho v ústech. Takže jestli jsou to tři do měsíce...

Tak to já jsem totální závislák na sladkém a tři bonbóny měsíčně by mě zabili Snídaně mi začíná sladkým jogurtem a sušenkou,zapíjím kakaíčkem .A bez čokolády a minimálně ještě jedné sušenky se neobejdu..a když jsem ve městě,nedokážu projít okolo cukrárny bez povšimnutí .Všichni mi říkají,že jsem čokoholik,ale co má člověk dělat,když je to tak dobrý...
Každopádně moje kobyla trpí stejnou nenažraností,tak se k sobě aspoň hodíme

6.12.2018 11:29
lenacia

XXX.XXX.211.203

canka napsal(a):
Tak to já jsem totální závislák na sladkém a tři bonbóny měsíčně by mě zabili Snídaně mi začíná sladkým jogurtem a sušenkou,zapíjím kakaíčkem .A bez čokolády a minimálně ještě jedné sušenky se neobejdu..a když jsem ve městě,nedokážu projít okolo cukrárny bez povšimnutí .Všichni mi říkají,že jsem čokoholik,ale co má člověk dělat,když je to tak dobrý...
Každopádně moje kobyla trpí stejnou nenažraností,tak se k sobě aspoň hodíme

no tak ty tři bonbony myslím tři ty fazolky :D.... ale výhod je že už mi většina jídel nechutná, další je moc drahá. ale je to špatné špatné, protože přichází vánoce a s nimi vosí hnízda od mojí maminky jinak většinou když mám chuť na sladké snažím se si alespoň dát raději ovoce... a když mám večer chuť na chroupání tak si dám papriku.
Jako závidím svojí kamarádce z první střední Během dne ve škole byla schopná sežrat dvě bagety, balení takové té velké milky, do toho během dne vypila dvoulitrovku koly, pořád od všech loudila něco k jídlu, pak jela domů a zbytek dne spala..... ale furt byla jak proutek.... Já nemůžu v ochoďáku ani projít kolem sekce sladkostí abych nepřibrala pět kilo.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2018 12:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Přišla jsem za doktorem s vysvětlením proč co a jak chci. Řekl mi, že to není možné téměř arogantně, slavnostně mi sdělil přijďte za měsíc s deseti kilo dole.... Já za měsíc přišla bez kila dole, tak se mi smál a že prej no vidíte. Jen jsem nepochopila, když s tím bojuju štyry roky, že za měsíc shodim deset kilo. Nicméně můj požadavek splnil a bez jakékoliv změny managementu to během půl roku samo kleslo o pět kilo, tak mám obezitu šest kilo nad normal, jsem spokojená, že jsem měla pravdu, a dále jsem již líná s tím cokoliv dělat.

6.12.2018 12:09
polárka.15

XXX.XXX.45.253

kapička napsal(a):
Každý je jiný. Sestra má problém do sebe dostat kalorie, aby nehubla, a to jí jak nezavřená i sladké a nic.
Já hubnu nejvíc v psychické pohodě, takže na chalupě ( ne že bych nebyla v pohodě i doma, jenže tady musím řešit furt nějaké věci, práce, úřady...), kde začnu den hromadou bílého pečiva s medem, džemem a máslem, pak někdy oběd, večer se často griluje, cyklovýlety na zmrzlinu, do cukrárny.. Sice se skoro celý den nezastavím, kolo, běh, turistika, koně, práce na baráku, ale jím jak prase.
Doma jím mnohem zdravěji, jenže bohužel v pracovní dny sedím 11 hodim na zadku a smůla.
Takže ne na každého univerzální rady fungují...

To nejsou žádné univerzální rady, jde o kalorický nadbytek/deficit. Klidně můžeš jíst čokoládu a řízek a můžeš hubnout, pokud se ti vejde do denního příjmu.

6.12.2018 13:05
kapička

XXX.XXX.64.44

polárka.15 napsal(a):
To nejsou žádné univerzální rady, jde o kalorický nadbytek/deficit. Klidně můžeš jíst čokoládu a řízek a můžeš hubnout, pokud se ti vejde do denního příjmu.

Samozřejmě, že jde o poměr příjem/výdej. Ale každý to má jinak.
Znám lidi, co jdou za celý týden na jednu dvě procházky ve velmi volném tempu, jinak sedí na zadku, k snídani si dají kopu míchaných vajec s pečivem, donuty nebo jiné sladké, oběd v restauraci a k večeři klidně svíčkovou, pitný režim žádný a nic to s nimi nedělá ( psychický stav, cholestetol a pozdější následky vidět nejsou) a okolí jim tleská, jak mají fajn postavu.
Já bych při tomhle režimu měla 90 kg za pár měsíců. (vyzkoušeno, když jsem 5 měsíců seděla se zlomenou nohou)

6.12.2018 13:29
canka

XXX.XXX.35.234

Já si prostě myslím, že pokud se člověk ve svém těle cítí dobře, nemá nic řešit, pokud mu to samozřejmě nijak neohrožuje zdraví. Já třeba nechápu ženský, co hubnou kvůli chlapům..buď chci prostě zhubnout kvůli sobě, tak fajn, ale kvůli někomu jinému, nebo abych se líbila okolí??? Tak na to z vysoka s.ru...Je mi jedno, co si o mě kdo myslí, ať se nejdřív podívá na sebe..a úplně nejlepší jsou takový ty zmalovaný hubeňounký nanynky s dlouhýma nehtama, který probírají své kalorické příjmy a celulitida by pro ně byla smrt .
Já mám prostě ráda jídlo, stejně tak ale mám ráda pohyb, a proto se asi zatím držím jakž takž v normě, jen zadnici mám jak pivovarskej valach. Ale i to má svá pozitiva, a to, že když jezdím bez sedla, je to jako na polštářku
Takže za mě, já prostě ničí postavu neodsuzuju, ať se každý nejdřív podívá na sebe a pak soudí...

6.12.2018 13:29
etnies86

XXX.XXX.245.26

tak já dřív mohla sníst snad cokoliv a byla jsem jak proutek. myslím, že to co jsem tenrkát snědla jiný by už měli nadváhu. po 30 už jsem se trošku musela hlídat, už bylo znát jak moc jím i jestli si zacvičím. Je teda pravda že dřív jsem měla zdaleka více pohybu, sice jsem přímo necvičila, ale lítala jsem na autobus cca 20 minut (věčně nestíhala, takže fakt rychlá chůze s popoběhnutím . Dopravní prostředek bylo kolo. Min. obden u koní......Takže i ten výdej byl o dost větší. Ted lítám okolo děcka, ale to je spíš po baráku. Procházky jsou velmi velmi pomalé. Všude jinak autem.
Koně jednou, vyjímečně 2x týdně, 1x týdně cvičení když do toho něco nehopslo.

Určitě souhlasím že jde o poměr výdej a příjem.
Určitě někdo má rychlejší metabolismu, někdo pomalejší (ale určitě ho jde zrychlit).
Někdo je na tom geneticky hůř. Takže to může být opravdu boj pro někoho.

Viděli jste to co jíte ? Tam je hezky vidět, jak člověk při ,,diete" má hodně jídla, ale kvalitního. Musí se dostatečně pít, úměrné jíst min. pětkrát denně., vhodný sport..... Žádný ládování před spaním. Jde o to nedržet dietu ale naučit se dobře stravovat a zdravě žít - dlouhodobě, pořád. Nevadí si dát čokoládu, když bude kvalitní a nebude to tabulka.... Nehltat ale jíst dlouho, ono to trvá než si člověk

Pokud se opravdu nedaří zhubnout a vše se dodržuje pak je skoro vždy zdravotní problém, můžou to dělat i léky. Ale ne jako kámoška, která prej drží dietu, pořád nehubne a pak zjistíte že vychlemtá flašku coly denně, což je kalorii jak kráva

6.12.2018 13:31
polárka.15

XXX.XXX.45.253

kapička napsal(a):
Samozřejmě, že jde o poměr příjem/výdej. Ale každý to má jinak.
Znám lidi, co jdou za celý týden na jednu dvě procházky ve velmi volném tempu, jinak sedí na zadku, k snídani si dají kopu míchaných vajec s pečivem, donuty nebo jiné sladké, oběd v restauraci a k večeři klidně svíčkovou, pitný režim žádný a nic to s nimi nedělá ( psychický stav, cholestetol a pozdější následky vidět nejsou) a okolí jim tleská, jak mají fajn postavu.
Já bych při tomhle režimu měla 90 kg za pár měsíců. (vyzkoušeno, když jsem 5 měsíců seděla se zlomenou nohou)

Tak to každý normální člověk by při takové stravě dost přibral. To je pár "šťastných" jedinců. Moje kamarádka ze střední to taky tak měla. Vůbec se nehlídala co jí a kolik, jedla smažené, sladkosti, čokolády, sladké nápoje a pořád byla nejdrobnější člověk ve třídě a za celé 4 roky nepřibrala ani gram. Teď je z ní dospělá ženská ve středním věku a je z ní ženská. Není tlustá, není hubená, je normální.

Jen by mě opravdu zajímalo s odstupem času, v jakém doopravdovém stavu tělo toho daného člověka je, protože je tam někde evidentně "chyba".

6.12.2018 13:49

Taky jsem na tom tak byla - mohla jsem sníst jakékoliv množství čehokoliv a nepřibrala jsem, i když jsem to potřebovala a chtěla - měla jsem totiž chronický nedostatek energie, stále jsem byla ze všeho unavená. Po třicítce jsem absolvovala ortopedickou operaci, po které jsem dlouho užívala enzymy, po nich přibrala 5 kilo a začala jsem normálně fungovat a zvládat běžný život. A teď v šestatřiceti už se dokonce musím chvílema hlídat, když víc jím, dokonce i přibírám Je to pro mě ale těžké, upravovat stravovací návyky, které jsem celý dosavadní život nemusela řešit...

6.12.2018 14:04
kapička

XXX.XXX.64.44

Blbý je, když vám od malička chutná ( naštěstí ne milka apod, ale třeba maso) a máte metabolidmus chudého horala ( všechno využijete na maximum) a kolem sebe kamarádky, kterým chutná taky, ale vidět to na nich není
V tomhle mám děsnou smůlu. Ale jak hezky píše canka, jím ráda, tak se nebudu trápit. Kvůli sobě a koním se držím na 70 kg, jím co chci, ale malé porce, sportuju skoro nejvíc ze svého okolí a vejdu se do kalhot ze základní školy.

Jediný, co mě dokáže naštvat, jsou soudy lidí, proč držíš v ruce tu zmrzlinu, ty špekoune.... Jako by ta zmrzlina nebyla stejně kalorická i pro štíhlé... A jak může člověk vědět, jak se kdo stravuje. Třeba ta tlustá holka přijela na zmrzlinu 30 km na kole a k obědu měla krůtí se zeleninou, a ta štíhlá se nechala dovést autem po návštěvě McDrivu....
Já mám ve svém okolí spíš tyhle případy.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2018 14:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Copak když to člověku nevadí a nepůsobí mu nadváha problémy,to se dá snadno pochopit.Ovšem u lidí co problémy mají je to něco jiného.A pár kilo nadváhy není nic s čím by vůbec mělo smysl něco dělat.Spíš ten rychlý cukr není dobré přehánět z důvodů zdravotních.Samozřejmě je naprostá pravda,že rychlý metabolismus je strašná výhoda.V podstatě můžete sníst co chcete a stejně nic nenaberete.Tito lidé přes den naberou půl kila a ráno ho nemají.😂 Prostě dar který někdo má a jiný ne.Dar stejný jako talentovaný matematik.On bude vždy ve strašné výhodě při výpočtech čehokoli.

6.12.2018 16:19
lenacia

XXX.XXX.211.203

mě třeba taky štve, že znám holčinu, co je širší ak já trochu nižší než já, a celkově nosí i častověci větší než já, a přitom váží o několik kilo míň než já....
Protože není nad to kromě nadváhy tak mít ony 'těžké kosti', a tím myslím opravdu že mám těžší kosti, máme to dědičný, v mojí rodině z máminy strany než aby nám praskly kosti stane se něco jinýho, třeba strýc přeletěl přes řidítka kola a spadl na ruce. Co se stane obvykle? No obvykle se ruce zlomí v nejslabším místě, vřetennínebo loketní kost případně zápěstí... ale ne naše rodina musí mít něco extra, takže strejdovi se na obou rukách vyklouily kosti ze zápěstí a z lokte...
A díky tomu se mi tenkrát při pádu zřejmě nezlomila kyčel, ale jen kyčelní kloub, a zřejmě proto teď neležím bez mozku v rakvi ale mám jen luxusní modřinu na hlavě, že nemůžu nosit ani čepici

6.12.2018 16:56
kapička

XXX.XXX.64.44

lenacia: mě třeba taky štve, že znám holčinu, co je širší ak já trochu nižší než já, a celkově nosí i častověci větší než já, a přitom váží o několik kilo míň než já....

To znám. Nedávno si ségra všimla, že mi padaj i běžecký legíny. Kapičko, ty si nějal zhubla. No, kvůli koni se snažím, abych měla max 70 kg. Tak to jsi v pohodě, to máš teď tak 65 maximálně. Hmmmm noooo, posledně váha řikala 71 kg... ????? Co???? Si se vážila s batohem?
Nevýhoda svalnaté, statné postavy, ale zas mi nedělá problém zastavit z kopečka se kutálející velký balík sena....

6.12.2018 17:31
etnies86

XXX.XXX.245.26

svaly jsou těžší než tuk na váze ne? aspon tak mi to bylo sděleno, takže můžete cvičit a paradoxne přiberete

Neregistrovaný uživatel

6.12.2018 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

etnies86 napsal(a):
svaly jsou těžší než tuk na váze ne? aspon tak mi to bylo sděleno, takže můžete cvičit a paradoxne přiberete

Ano samozřejmě.Nejrychleji záda,stehna a prostě velké partie.Ale jen měsíc možná dva od zahájení cvičení.Tam svaly reagují enormě rychle.Po roce se růst klidně i zastaví a vy makáte,stravu dodržujete a ono nic.☺️ Na to jsou pak různé "fígly" jak se dostat dál.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2018 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Mně stačí mejch 81. Já se už n starý kolena přece nebudu omezovat.

6.12.2018 21:56
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Ano, někdo má "výhodu" rychlejšího metabolismu, subtilnější konstituce apod.. Ale pořád je to jen rovnice příjem-výdej, akorát každý má holt bazální metabolismus jinde. Taky celý život bojuju s nadváhou (6-10 kg), ale už si umím přiznat, že to je nestřídmým jídelníčkem. Jasně, jsou metabolické poruchy, které hubnutí ztěžují, ale nečiní je nemožným.
Mám za sebou v posledních letech několik hormonálních kúr a čtyřicítku na krku, přesto jsem v létě shodila díky sázce 5 kilo za 3 měsíce celkem bez větší námahy omezením cukrů a běháním. Takže vím, že by to šlo i dál, akorát bych se musela dál omezovat a momentálně mi to za to nestojí. Pak ale nemá cenu závidět ostatním a hledat výmluvy, když je to hlavně otázka vnitřní motivace.

6.12.2018 22:28

Mám přirozené střídání zimní a letní váhy , pod šedesát a přes šedesát

....jako velký vyznavač medu, považuji za krajně barbarské ho dávat do čaje(předpokládám že do horkého ), stane se z něj jen opravdu sladidlo.....
K tématu: viděla jsem koně debužírovat na omáčce a knedlících(zbytky z kuchyně)

6.12.2018 23:03
lenacia

XXX.XXX.211.203

Mám přirozené střídání zimní a letní váhy , pod šedesát a přes šedesát

....jako velký vyznavač medu, považuji za krajně barbarské ho dávat do čaje(předpokládám že do horkého ), stane se z něj jen opravdu sladidlo.....
K tématu: viděla jsem koně debužírovat na omáčce a knedlících(zbytky z kuchyně)

dědeček byl včelař... o včelách a medu vím možná až moc zbytečností , takže slazní čaje medem dělám až ve chvíli kdy rozhodně není horký.

7.12.2018 15:13
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ohledně toho hubnutí - známá pracuje v hubnoucím centru v UK. Říkala, že za tři roky tama prošlo přes 5 tisíc lidí s vysokou nadváhou a obezitou. Ti, kteří kurzy dokončili, odcházeli s normální váhou - s jedinou výjimkou: Pána, který byl chromý od krku dolů.
Jinak všechno šlo - lidi po hormonální léčbě, lidi s hormonální léčbou, cukrovkáři, po chemoterapii, různé stupně handicapu a ochrnutí, rozvráceným trávením, po dlouhodobých nemocech trávicího traktu, po dlouhodobých střídavých dietách, lidi, co od dětství nepozřeli kousek zeleniny, paní tak tlustá, že ze cvičení mohla jenom tleskat rukama, nic jiného nezvládla...
Zhubnout se dá. Pokud nejste ten jeden člověk z pěti tisíc, tak se zhubnout dá. Ne vždy to za to člověku stojí, ne vždy je to jednoduché, ne vždy je to laciné (v UK to kupodivu často alespoň částečně hradí pojišťovna - prý), ne vždy je to časově nenáročné (někteří v centru strávili měsíce a další roky pravidelně docházeli), ale jde to.
Přibrat, když tělo nechce, to je teprve problém.

7.12.2018 15:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

polárka.15 napsal(a):
Tak to každý normální člověk by při takové stravě dost přibral. To je pár "šťastných" jedinců. Moje kamarádka ze střední to taky tak měla. Vůbec se nehlídala co jí a kolik, jedla smažené, sladkosti, čokolády, sladké nápoje a pořád byla nejdrobnější člověk ve třídě a za celé 4 roky nepřibrala ani gram. Teď je z ní dospělá ženská ve středním věku a je z ní ženská. Není tlustá, není hubená, je normální.

Jen by mě opravdu zajímalo s odstupem času, v jakém doopravdovém stavu tělo toho daného člověka je, protože je tam někde evidentně "chyba".

Do 45 let jsem měla max 63 kg. To už bylo!
A to jsem jedla jak horník. Pak jsem přišla o práci, seděla doma, nervičky a navíc přechod. Během roku jsem přibrala 10 kg. A to už jsem se neládovala. Když se mi podařilo shodit kilo, vzápětí jsem přibrala dvě. A je to tak doteď. Bohužel.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2018 16:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Devčat většina z Vás si s váhou asi lámat hlavu moc nemusí.Problém je asi mít 160 cm a 110 kg.Jestli měl někdo 63 a teď má 73 tak to spíš těch 63 bylo až moc štíhlých.Což ruku na srdce ani moc hezké na pohled není.

7.12.2018 17:36
koně

XXX.XXX.174.63

Devčat většina z Vás si s váhou asi lámat hlavu moc nemusí.Problém je asi mít 160 cm a 110 kg.Jestli měl někdo 63 a teď má 73 tak to spíš těch 63 bylo až moc štíhlých.Což ruku na srdce ani moc hezké na pohled není.

Konečně správné slovo od muže

Neregistrovaný uživatel

7.12.2018 18:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Fajn. Pak mi tedy vysvětli, proč denně na seznamu čtu, jak má ta či ona božské tělo, v bikinách samozřejmě, a chlapi slintejte? To dělaj asi ženský.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2018 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Fajn. Pak mi tedy vysvětli, proč denně na seznamu čtu, jak má ta či ona božské tělo, v bikinách samozřejmě, a chlapi slintejte? To dělaj asi ženský.

To jsou chlapi prostě.Je to hezké na pohled,ale doma by to chtěl málokdo.😊 Představ si že nyní jsme byli pracovat na rodinném domě a ten nebude mít kuchyň.Všichni si ťukají na hlavu co to může majitel mít za "píp"? Ani odpady,voda,elektrika,prostě nic tam nebude natahané.Ta mu zničí dům ještě dřív než spolu pořádně začali.Dovedeš si jistě představit kdyby náhodou to potřeboval prodat,jak by musel s cenou dolů.Kdo by chtěl dům bez kuchyně ,dodělat jí tam by byla neskutečná komplikace a samozřejmě drahá.Mimochodem případná návštěva bude asi koukat až majitelka přinese do "obýváku" rychlovarku a začne tam vařit kávu.Teda jestli tak náročný gastronomický úkol vůbec zvládne.😂 Já se jí ptal jestli si je úplně jistá s tou kuchyní.Ano je,jíst budou v restauraci a nebo si jídlo přivezou.A pak bys měla teprve když odjela slyšet ty chlapi."Tohle mít doma tak sušený na půdě","Ta by jela ani by zavřít za sebou nestačila".😂 Trochu něco jiného než na tom seznamu.😁

7.12.2018 20:11
lenacia

XXX.XXX.168.82

To jsou chlapi prostě.Je to hezké na pohled,ale doma by to chtěl málokdo.😊 Představ si že nyní jsme byli pracovat na rodinném domě a ten nebude mít kuchyň.Všichni si ťukají na hlavu co to může majitel mít za "píp"? Ani odpady,voda,elektrika,prostě nic tam nebude natahané.Ta mu zničí dům ještě dřív než spolu pořádně začali.Dovedeš si jistě představit kdyby náhodou to potřeboval prodat,jak by musel s cenou dolů.Kdo by chtěl dům bez kuchyně ,dodělat jí tam by byla neskutečná komplikace a samozřejmě drahá.Mimochodem případná návštěva bude asi koukat až majitelka přinese do "obýváku" rychlovarku a začne tam vařit kávu.Teda jestli tak náročný gastronomický úkol vůbec zvládne.😂 Já se jí ptal jestli si je úplně jistá s tou kuchyní.Ano je,jíst budou v restauraci a nebo si jídlo přivezou.A pak bys měla teprve když odjela slyšet ty chlapi."Tohle mít doma tak sušený na půdě","Ta by jela ani by zavřít za sebou nestačila".😂 Trochu něco jiného než na tom seznamu.😁

jo, tohohle důvodu mě oslovujou chlapi v okolí... protože umím dobře vařit .... vždycky mi to připomene takovej ten vtip, co dělat když vám žena stojí před televizí? Jít do kuchyně zkrátit řetěz... A kdy žena může vyndat ruce ze dřezu

Neregistrovaný uživatel

7.12.2018 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
jo, tohohle důvodu mě oslovujou chlapi v okolí... protože umím dobře vařit .... vždycky mi to připomene takovej ten vtip, co dělat když vám žena stojí před televizí? Jít do kuchyně zkrátit řetěz... A kdy žena může vyndat ruce ze dřezu

Joo tyhle vtípky to slýchám pomalu každý den mezi chlapy.Znám jich spousty,ale říkat je tady nebudu.😂 Jinak je to pravda s tím vařením a chlapi prostě takhle vnímají to teplo domova jak se tomu říká.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2018 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak taky jsem radši, když mužem jet na oběd do restaurace, ale nemit si kde vařit kafe... Ještě že vám neukázala, že m n jídlo apku 😋

7.12.2018 20:32

Myslim ze zenska muze vypadat dobre a zvladnout i uvarit
Vsechno je to jen o dnesni zdenegerovane populaci ktera muze mit vsechno hned aniz by hnula prstem. Ony ty zenske do bikin ty postavy taky nemaji jen tak, jsou to hodiny a hodiny driny v telocvicne, hlidani stravy atd, atd. Holt ne kazdy na to ma cas/penize/bunky, dosadte si kazdy svoje.

7.12.2018 20:58
lenacia

XXX.XXX.168.82

Vsechno je to jen o dnesni zdenegerovane populaci ktera muze mit vsechno hned aniz by hnula prstem. Ony ty zenske do bikin ty postavy taky nemaji jen tak, jsou to hodiny a hodiny driny v telocvicne, hlidani stravy atd, atd. Holt ne kazdy na to ma cas/penize/bunky, dosadte si kazdy svoje.

tak já vpodstatě vím jak bych mohla vypadat mít o několik kilo míň, můžu souit dle ségry... na bikiny to není, protože budu mít fakt odpornou pihel

Neregistrovaný uživatel

7.12.2018 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak taky jsem radši, když mužem jet na oběd do restaurace, ale nemit si kde vařit kafe... Ještě že vám neukázala, že m n jídlo apku 😋

Jo jsou to střelci dneska.😂

8.12.2018 00:42

...no ten koník je ale pjase ... už si nevybavuju kde to bylo, ale někde jsem zaznamenala, že takto asi v severských zemích koně "přežijou" tuhou zimu...nechtělo se mi to uvěřit, že koník přežije na rybách, našim by to asi pěkně zatočilo pajšlem naruby.

8.12.2018 01:19
lenacia

XXX.XXX.168.82

Já bych se docela bála kostí, ale nevím...

8.12.2018 07:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já si ani nemyslím, že v 19 potřebujete hodiny a hodiny v tělocvičně. A diety a tak. Měla jsem pěknou figuru aniž jsem nějak sportovala a nedržela jsem dietu. Ve 20 a i ve 30 a to po 2 dětech.
Když jsem pak začala jezdit na koni, měla jsem pěknou figuru a navíc svaly. A zase, žádná dieta.
Jen mládí a pohyb. A dobrý metabolizmus.

8.12.2018 09:02

sisi58 napsal(a):
Já si ani nemyslím, že v 19 potřebujete hodiny a hodiny v tělocvičně. A diety a tak. Měla jsem pěknou figuru aniž jsem nějak sportovala a nedržela jsem dietu. Ve 20 a i ve 30 a to po 2 dětech.
Když jsem pak začala jezdit na koni, měla jsem pěknou figuru a navíc svaly. A zase, žádná dieta.

Troufam si rict ze mam peknou postavu ale do bikin bych musela drit prave ve fitku, abych vypadala jako ty baby na plakatech (jen ks.icht bohuzel neziskam ).
Me to jen prislo jakoze ty zenske pro to nic nedelaji, a urcite vypada jinak stihla zpevnena postava a nebo - jako ta moje - stihla rozkydla

Neregistrovaný uživatel

8.12.2018 10:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Troufam si rict ze mam peknou postavu ale do bikin bych musela drit prave ve fitku, abych vypadala jako ty baby na plakatech (jen ks.icht bohuzel neziskam ).
Me to jen prislo jakoze ty zenske pro to nic nedelaji, a urcite vypada jinak stihla zpevnena postava a nebo - jako ta moje - stihla rozkydla

Jak říká nás MVDr, kdyz se někdo živí fasádou, tak pro to musí něco dělat. Akorát že ty bikinovy slintaci selebrity na to mají hlavně čas. Prachy samozřejmě taky. A Andulku z horní dolní, které to v plavkách taky může slušet samozřejmě nikdo vystavovatt na předních stránkách nebude, ta to bude dělat spíše pro svůj pocit, že chce takto vypadat. A ti co tak vypadat nepotrebuji do toho holt tu energii a čas vkládat nebudou. A pak vzniká ten rospor. Teda tak si to myslím já. O tom, že to má někdo od přírody se asi bavit nemusime 😊

8.12.2018 17:13
kapička

XXX.XXX.223.69

sisi58 napsal(a):

To je přesně moje mamka. Na tý se nějaký kilo nahoře objevilo až po přechodu. A jestli to je 10 kg, tak je to hodně. A to jí úplně špatně. Snídaně skoro v poledne X hodin po probuzení, oběd někdy uprostřed odpoledne a nejvíc jí večer/v noci. A nejen normální večeři, klidně si dá večer sladké kakao, čokoláda se musí mít na pozoru... Jediný pohyb jsou svižné procházky, nemá problém s šedesátkou na krku s náma dát 20 km výlet.
Od malička byla prý strašná kyselina na sladké, co já bych za to dala, já bych s jejím stravováním měla asi tunu

Prostě to není fér

8.12.2018 21:23
canka

XXX.XXX.35.234

kapička napsal(a):
To je přesně moje mamka. Na tý se nějaký kilo nahoře objevilo až po přechodu. A jestli to je 10 kg, tak je to hodně. A to jí úplně špatně. Snídaně skoro v poledne X hodin po probuzení, oběd někdy uprostřed odpoledne a nejvíc jí večer/v noci. A nejen normální večeři, klidně si dá večer sladké kakao, čokoláda se musí mít na pozoru... Jediný pohyb jsou svižné procházky, nemá problém s šedesátkou na krku s náma dát 20 km výlet.
Od malička byla prý strašná kyselina na sladké, co já bych za to dala, já bych s jejím stravováním měla asi tunu

Prostě to není fér

Tak to vážně není fér Vyřiďte mamince že jí tiše závidím..teda spíš pěkně nahlas
Já se teda taky neostejchám si večer dát teplý kakaíčko,ale kdyby bylo po mém,tak ho vypiju aspoň 5 litrů...ale to by mě pak už kobyla asi neuvezla
Jeden kolega v práci mi řekl,že kdyby do mě řízl doktor,tak vyteče Nuttela

8.12.2018 22:07
MalejVelkejJarda

XXX.XXX.252.238

Zkuste místo těhle blbostí dávat svému koni třeba seno nebo ho nechat, aby se mohl pást, je to pro ně nejpřirozenější.

9.12.2018 09:28

canka napsal(a):
Tak to vážně není fér Vyřiďte mamince že jí tiše závidím..teda spíš pěkně nahlas
Já se teda taky neostejchám si večer dát teplý kakaíčko,ale kdyby bylo po mém,tak ho vypiju aspoň 5 litrů...ale to by mě pak už kobyla asi neuvezla
Jeden kolega v práci mi řekl,že kdyby do mě řízl doktor,tak vyteče Nuttela

Tak a teď jste si odpověděla, je to o množství.....
Já si nic neodepřu a je mi jedno v kolik na to mám chuť, ale je to o tom, kolik té pochutiny do sebe nahážu, naházet to do sebe je taky blbě,.....mám chuť na čipsíky, tak si vychutnám malou hromádku, do kafe si dám smetanu, ke kávě dvě kostičky čokolády, zaleju to půl litrem sladkého čaje(cukr a šťáva), a k telce si dám víno a tak čtvrt kolečka fíků a nějaký dobrý sýr s klobáskou(pár kostiček, koleček).....kalorií haba kuk, kdybych se "šidila", šla by mi huba šejdrem a v záchvatu bych sežrala kde co a v možství nevídaném, každý své tělo zná nejlépe....

12.2.2019 12:40
Nana25

XXX.XXX.120.2

Veterinárka čo má tuna kone, tak im ako odmeny dáva horálky, a večer im naláme čerstvý chlieb

12.2.2019 13:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nana25 napsal(a):
Veterinárka čo má tuna kone, tak im ako odmeny dáva horálky, a večer im naláme čerstvý chlieb

Jste si jistá, že je to veterinářka?
Asi chyběla ve škole, když se učilo, co koně můžou a co ne.

12.2.2019 13:36
Nana25

XXX.XXX.120.2

sisi58 napsal(a):
Jste si jistá, že je to veterinářka?
Asi chyběla ve škole, když se učilo, co koně můžou a co ne.

No veď to som sa jej pýtala či je to v pohode. Povedala mi že koňom to nič nespraví, dokonca im dávala jesť aj cukríky...kone ale na počudovanie nikdy nemali žiadne trávitelné ťažkosti

12.2.2019 13:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Cukríky - pamatuji dušnou kobylu co milovala Hašlerky. Ale byl to takový exot v 90., kdy se o tom jak vytáhnout koně z dušnosti spíš začínalo diskutovat. Nic běžného.
Ale bylo časté dávat koni za odměnu kostku cukru. Jako fakt odměna a klidně ji i rozpůlit aby to sladko vydrželo déle... Jenže tehdy měli koně spíše 2 páce za den, ne jak dnes 2 práce za týden.
Jinak Tvrdý bonbón je snad 99% cukr. Jakýkoliv jiný bych měla obavy. A taky proč vlastně? Já dávám za odměnu kousky toho co mám doma - červená řepa, krmná řepa, mrkev, celer, pastiňák, jablko. Když chci suché odměny tak kostičky chleba, granulky vojtěšky, ovesné vločky, semínka, ořechy.
Když jsem si kobylu pořídila, spoustu věcí jako odměnu neznala a nechutnaly jí, přesto že byla hladová. Naučila se to.
Příjde mi blbost dávat koním nepřirozené žrádlo (tatranky ...). Oni sice ze zvědavosti sežerou cokoliv, ale jde o to co jim to přinese.

Neregistrovaný uživatel

12.2.2019 15:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Externí trenérka co jezdí k nám,dáva koním za odměnu kostku cukru dodnes.☺️ A já dostal dvě za pomoc s kavaletama.😂

13.2.2019 09:38
Žofi

XXX.XXX.80.55

Můj první kůň, jakmile ucítil v kapse Hašlerky, tak tu kapsu málem utrhl, aby se k ním dostal. Druhý kůň byl hodně velký frfňa a jedl jen to, co měl od malička ve žlabu, kostku cukru prostě nesežral.
Je to jako u lidí, sto chutí....

Ale rozhodně bych neexperimentovala, vzhledem k tomu, jak citlivý mechanismus trávení koně mají. A rozhodně bych nespoléhala na to, že trocha tohoto či támhle toho mu neuškodí. Je to opravdu zbytečný hazard 😉.

Napečte rodině, kamarádům a udělejte něco pro své blaho - s takhle dobrým rozpoložením se i koni s Vámi bude pracovat o mnoho lépe! 🌷🌷🌷

13.2.2019 16:12
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Pobavil mě Dream team Praha, snad nevadí, že to sem dám. :-)

https://www.facebook.com/dreamteampraha/videos/1591401940918008/

Poe

10.11.2020 17:26
Poe

XXX.XXX.140.39

Chtěla bych se zeptat, jestli koně mohou i hladkou mouku a ne jen pšeničnou a žitnou mouku.

10.11.2020 17:27
lenacia

XXX.XXX.173.31

Poe napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, jestli koně mohou i hladkou mouku a ne jen pšeničnou a žitnou mouku.

hladká mouka je obcykle pšeničná

10.11.2020 18:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Poe napsal(a):

Proč by měl kůň žrát mouku?
Má dostávat celé obilí, ne namleté na mouku. Navíc pšenice a žito není pro koně vhodná v žádném stavu. Z pšenice se dělají buchty a ze žita chleba. Koním patří oves a ječmen.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík