Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2016 18:45
petrfarkas

XXX.XXX.50.196

Zdravím, mám dotaz koupil jsem koně s modrou knížkou, ale v té době jsem nebyl registrovaným chovatelem (to si zařizuji teprve teď). V modré knížce mám napsaného majitele (je tam dotyčný od koho jsem koně koupil) a v políčku chovatel je prázdno. Poraďte mi jak tuhle situaci řešit. Děkuji za rady.
S pozdravem Petr.

9.2.2016 19:27
polárka.15

XXX.XXX.124.17

A vadí Vám to? Já osobně bych to neřešila...

malioren

9.2.2016 19:30
malioren

XXX.XXX.158.158

Chovatel je ten, u koho se koník narodil, majitelem budete vy, až vás přepíšou.

9.2.2016 20:00
aggitta

XXX.XXX.249.59

petrfarkas napsal(a):
Zdravím, mám dotaz koupil jsem koně s modrou knížkou, ale v té době jsem nebyl registrovaným chovatelem (to si zařizuji teprve teď). V modré knížce mám napsaného majitele (je tam dotyčný od koho jsem koně koupil) a v políčku chovatel je prázdno. Poraďte mi jak tuhle situaci řešit. Děkuji za rady.
S pozdravem Petr.

Chovatel je patrně neznámý, kůň byl registrovaný jako dospělý u bůhvíkolikátého majitele...

malioren

9.2.2016 20:52
malioren

XXX.XXX.158.158

Nejspíš ale musíte zažádat o přepis koně na vás, abyste byl v knížce uveden jako majitel -na to je třeba dokument hlášení změny (uek.cz a tam ke stažení), vyplnit a poslat spolu s knížkou. pošlou vám to zpátky a v kolonce už budete uveden. pán, který je uvedený jen jako majitel a jako chovatel není uveden nikdo, možná koně skutečně odchoval, ale registroval až v dospělém věku... každopádně byl koník registrován později, ne jako hříbě, proto má políčko chovatel prázdné. možná to vidíte v průkazu (srovnejte datum narození koně a datum vystavení průkazu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík