Jezdecká přilba povinná nebo nepovinná?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2016 19:41
EquisvetCz

XXX.XXX.41.14

Ahoj, tak řeším jednu zapeklitou věc, a to, zda je jezdecká přilba povinná pod hrozbou pokuty při pohybu na pozemní komunikaci? Našla jsem jen o cyklistech, že osoba do 18 let věku nesmí na kolo bez helmy, ale jak je to u jezdců různého věku na vyjížďce, jsem nikde nenašla. O povinnostech nošení přilby na závodech vím, jde mi jen o pohyb na silnici. Existuje vůbec nějaké takové nařízení pro jezdce na koních pohybujících se po silnici?

24.2.2016 20:40
sisi58

XXX.XXX.218.3

Povinná přilba je u jezdců v Anglii.
U nás nevím, ale co vím, že bez nohy či ruky se žít dá, ovšem s proraženou lebkou je to buď, a to v lepším případě, na smrt, v tom horším, na demenci.
Stačí si vybrat.

24.2.2016 20:50
keira

XXX.XXX.106.7

Slyšela jsem o případu cyklisty, který měl vážný úraz cizím zaviněním. Jelikož ale neměl na hlavě helmu, tak dostal od soudu jen minimální odškodnění, protože s helmou by se mu tak vážný úraz nestal. Takže byť zcela ochrnul, tak dostal peníze jen jako kdyby měl pár škrábnutí. Což je dost důležitý, když už pak byl odkázaný jen na dávky a nemohl si vydělávat.

Z toho plynou 2 poučení - helma člověku může zachránit život či kvalitu života, případně může ve specifických případech rozhodnout, jestli po zbytek života budeš alespoň vůbec mít z čeho žít.

Takže mam helmu na kolo, lyže i koně. Ačkoli do svých 18ti jsem neměla ani jednu. Alespoň v něčem jsem zmoudřela :D

Proč to vůbec řešíte?

24.2.2016 20:59
EquisvetCz

XXX.XXX.41.14

Doplnění do článku. A zrovna dnes jsem četla článek o cyklistech, tam je to dosti ošetřené, ale u jezdců na koni jsem nic podobného nenašla. Sama jsem jako náctiletá helmu nenosila, abych nebyla trapná :D a dnes na ni nedám dopustit, už mi zachránila nejednou hlavu a kudy chodím, tudy nabádám k nošení helmy :).

24.2.2016 21:03
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Ze zákona povinná není. Samo je to jako se vším někdy pomůže někdy ublíží to si člověk nevybere

25.2.2016 16:29
polárka.15

XXX.XXX.224.192

Povinná není, ale člověk je vůl, pokud tuto samozřejmost ignoruje..

25.2.2016 18:39
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

polárka.15 napsal(a):
Povinná není, ale člověk je vůl, pokud tuto samozřejmost ignoruje..

Děkuji polárko

Sophii

25.2.2016 19:09
Sophii

XXX.XXX.113.44

Pamatuju si kdysi video na youtube... možná ho dokonce znáte i vy, bylo docela profláklé.
kde holka skákala na kobyle přes takovou provizorní překážku na dvorku. Ona bez helmy, navíc teda nic moc jezdec.
Při upozornění na to, že nemá helmu si pamatuju její perly z diskuze:
"nenosím helmu, protože mi to nepřijde přirozené jezdit s helmou"
"Pásy v autech jsou k ničemu, stejně tak helma, pásy nikoho nidky doopravdy nezachránily"
"Ze svého koně umím padat"
"Moje kobyla by mě enshodila, narozdíl od těch vašich koní"
"Když jezdím bez sedla, tak se helma k ježdění nehodí."

Načež vám ale byla schopná říct následně hlášku
"Vy neumíte jezdit, dkybych vás posadila na svou kobylu, tak by se vrátila domů sama a vy byste se váleli v příkopu".

25.2.2016 20:03
peggi16

XXX.XXX.61.147

Sophii, jak se říká, každý jsme svého štěstí strůjcem. Dotyčná holka z koně spadla, dle jejích řečí, přímo na hlavu.

25.2.2016 21:13
EquisvetCz

XXX.XXX.41.14

No, to by pak vysvětlovalo ty její pomatený řeči :D.

Sophii

25.2.2016 22:46
Sophii

XXX.XXX.113.44

peggi16 napsal(a):
Sophii, jak se říká, každý jsme svého štěstí strůjcem. Dotyčná holka z koně spadla, dle jejích řečí, přímo na hlavu.

Je pravda, že když jsem ji hledala dle jejího urážlivého komentu u mého videa tak kromě mé odpovědi tam její reakce není, takže zmizela :D kdo ví xo se s ní stalo.

26.2.2016 04:44
sisi58

XXX.XXX.218.3

No nejspíš jí ta její kobyla odnesla v dál... bez přilby

Sophii

26.2.2016 05:33
Sophii

XXX.XXX.113.44

sisi58 napsal(a):
No nejspíš jí ta její kobyla odnesla v dál... bez přilby

Jojo, v plné přirozenosti splynula s okolím...

26.2.2016 12:01
polárka.15

XXX.XXX.224.192

tony-jcb napsal(a):
Děkuji polárko

Prosím tony

Nic proti nikomu, ale je to zbytečné hazardování se zdravím. Hlavu a zdraví máme jen jedno a nikde si ho nekoupíme, novou helmu hned..

Zdraví až na první místě.

26.2.2016 12:15
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Já si přilbu koupila hned potom, co mě po 6 týdnech vyndaly z kanafasu.Kobyla se mnou dobře vytřela a při pádu jsem neměla helmu-když vidíte modrej filtr, je to hnus.Pro mě to bylo varování a zároveń připomínka toho, jak člověk zbytečně hazarduje s vlastním životem.Pokud se něco stane, může si to pak člověk vyčítat sám sobě.Ale záleží na každém.Zlomený žebra a ruce jsou lepší, než zlomenina lebky.

26.2.2016 15:04
sisi58

XXX.XXX.218.3

Sophii napsal(a):
Jojo, v plné přirozenosti splynula s okolím...

Jak poetické

Přidejte reakci

Přidat smajlík