Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2016 12:25
sisa2723

XXX.XXX.109.194

Krmíte s kukuřici někdo, zkušenosti, dávkování? Kupovala jsem od jedné paní kobylku a ta se zminila, že se Tim da také krmit.
Máme vlastni kuk.i silaz pro skot.
Děkuji za poznatky.

Inula

3.3.2016 09:29
Inula

XXX.XXX.2.121

Kukuřice - zrno nekrmím, sem tam dostávala jako pamlsek někdy i celou paličku. Když mi došlo, že je po ní "energická", přestala jsem. Já vlastně zrno nedávám vůbec.
Pak - u nás se krmí i kukuřicný stvoly, čerstvý zelený to kobyla žere, ale už starý, pokošený, jí to dávám spíš pro zábavu, než na nějaký nažraní se.
Kukuřicná siláž - kousek je kravín, kde je 5 pracovních koní. Co dostávaj krávy, dostávaj i ti koníci - šrot, minerály, siláž kukuřičnou. Já je neviděla, jen manžel - říkal, že normálně žerou, ale že jsou kost a kůže - jenže oni to jsou opravdu PRACOVNÍ koně, kde 4 od rána do večera makaj a jeden má volněji...
Asi jde o to, jestli jsou koně zvyklí, a kolik toho je - tak jak u všeho ostatního. Já k tomu mít přístup, tak bych kobyle taky nabídla. Notabene v zimě.

3.3.2016 19:21
milcek

XXX.XXX.252.163

Já siláží krmím když jsem ještě měl koně do lesa a půjčoval jsem je občas se stalo že mi koně vrátili vyhublého a neznám výživnější krmení které by koně vrátilo zpět do svalu krávám i koním dávám kolečko na hlavu a den. jinak je to vynikající oběmové krmivo plné vitamínů.

Inula

21.3.2016 16:29
Inula

XXX.XXX.159.77

milcek napsal(a):
Já siláží krmím když jsem ještě měl koně do lesa a půjčoval jsem je občas se stalo že mi koně vrátili vyhublého a neznám výživnější krmení které by koně vrátilo zpět do svalu krávám i koním dávám kolečko na hlavu a den. jinak je to vynikající oběmové krmivo plné vitamínů.

Kolečko siláže na jednoho koně? Není to moc "překyselené" ? A seno k tomu taky? Nebo vysloveně jen siláž? A tak, jak je teď moderní držet koně celoročně na pastevku a v zimě jen seno - může se v zimě místo toho "jen sena" dát "jen siláž" ?

Inula

21.3.2016 16:32
Inula

XXX.XXX.159.77

A když jste to těm koním dával, byli v práci? Těžký koně? Jestli je to možný dát i lehčímu koni, který v zimě nic moc nedělá (leda táhne sáňky s dětma, když je sníh )...

Přidejte reakci

Přidat smajlík