Jezdecká pérka HKM Rex Neolite

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kxkxkxkxk

4.3.2016 17:45
kxkxkxkxk

XXX.XXX.116.32

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s těmihle pérky? :)
Předem děkuji všem za odpověď:)
http://www.jpostrava.cz/detail/jezdecka-perka-hkm-rex-neolite.

kxkxkxkxk

4.3.2016 18:18
kxkxkxkxk

XXX.XXX.116.32

A ještě bych se chtěla zeptat, jaké by jste doporučili minichapsy? Nějaké zkušenosti a tak:) Jestli spíše z tvrdé hladké kůže a nebo měkké..děkuji.

Sophii

4.3.2016 19:41
Sophii

XXX.XXX.82.103

kxkxkxkxk napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s těmihle pérky? :)
Předem děkuji všem za odpověď:)
http://www.jpostrava.cz/detail/jezdecka-perka-hkm-rex-neolite.

Tyto perka nemám, zato mám prakticky totožné od kentauru (navíc o cca 500 kč levnější) a jsem s nimi spokojená.
Chapsy mám elastické :) Kožené bych na svoje lýtka nenarvala, nevím kdo tyhle věci vyrábí, ale vůbec nemyslí na holky, který nemaj na nohách úzká brčka

4.3.2016 22:08
ryzáček

XXX.XXX.126.26

Vypadají dobře, je fajn, že mají zip na boku, na zadní straně boty se docela často rozjíždí. Chapsů jsem měla dost, převažovaly teda kožené (nebo syntetická kůže), značka především Kentaur. Jako poslední jsem měla tyto: http://www.jpostrava.cz/detail/minichaps-livorno
Byly super, akorát když jsem měla dlouho pokrčenou nohu (třeba ve skočce), tak mě kvůli toho, že byly pro mě dlouhé, tlačily do kolene. Takže brzy šly z domu a jezdila jsem jen v pérkách a podkolenkách. Poté, co se mi zničily i pérka (jak jsem již zmínila, rozjel se zip, když jsem byla zrovna s ořem týden v horách ), jsem do terénu jezdila buď v teniskách, nebo jsem na jízdárenskou práci vytáhla ze skříně dlouho udržované a hlavně neježděné :) vysoké kožené boty. V nich se mi jezdí jedna báseň.

kxkxkxkxk

4.3.2016 22:17
kxkxkxkxk

XXX.XXX.116.32

Díky moc:)
No já měla právě ty od kožený pérka od Kentauru, jenže se po dvou letech totálně rozpadly.. Ta kůže se strašně vytahá a dokonce i podrážka:D mám 38 nohu a oblíkne je i kamarádka co má nohu 41:D Proto bych chtěla pérka z tého tvrdší kůže, jenže se zase bojím, že ta kůže bude rychleji praskat:/ A přesně tak nechci ty se zipem vzadu, protože se to rychleji ničí! Tak uvidím, asi si je objednám a uvidím:)
Nad těmi livorni taky přemýšlím, ale ještě budu chvíli přemýšlet:D.

4.3.2016 22:23
ryzáček

XXX.XXX.126.26

Livorno nebyly špatné, byly i takové "tvrdší" takže to hezky zpevnilo nohu. Nechtěla bych třeba chapsy typu Daslo nebo USG, takové ty textilní typy. Proč si myslíte, že by ta kůže praskala? Při dobrém užívání a mazání by podle mě neměl být problém.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5.3.2016 09:31
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

XXX.XXX.35.112

No spolukoňáci maji spoustu těchhle perek z tvrde kuze, a vim ze se o ne opravdu peclive starali, ale stejne jim vetsina popraskala.:( nejvice v mistech ohybu prstu, nebo ja nevim jak to vysvetlit:D.

5.3.2016 15:37
peggi16

XXX.XXX.61.147

Mně se zas líbí tyhle, v hnědé barvě http://aurashop.cz/jezdecke-potreby-anglie/pro-jezdce/boty-jezdecke-perka/boty-nizke/jezdecka-perka-norton-first-synteticka-10046.html?v=36295
Vím, že to nebude bůhví co, ale jsem začátečník, co se dostane ke koním tak 3x měsíčně, bohužel, koně mám docela daleko.
Co myslíte, budou v pohodě? Máte zkušenosti s něčím podobným? Díky.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5.3.2016 20:14
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

XXX.XXX.104.163

peggi16 napsal(a):
Mně se zas líbí tyhle, v hnědé barvě http://aurashop.cz/jezdecke-potreby-anglie/pro-jezdce/boty-jezdecke-perka/boty-nizke/jezdecka-perka-norton-first-synteticka-10046.html?v=36295
Vím, že to nebude bůhví co, ale jsem začátečník, co se dostane ke koním tak 3x měsíčně, bohužel, koně mám docela daleko.

No hele je to na tobe, ale ja bych si tyhle noty uz asi nekoupila.. a nebo kdyz uz nazouvaci, tak aspon kozeny;) vydrzi ti dyl a lip se natvaruju;) ale je to na tobe

Sophii

5.3.2016 23:06
Sophii

XXX.XXX.113.44

peggi16 napsal(a):

Do začátku dobrá volba. Nevíte jak dlouho budete jezdit, Jak často budete jezdit... já osobně teď budu gumová perka kupovat taky. Protože do bahna a nečasí s koženejma je to za trest. Hlavně je musím hned potom zase umývat aby opečovávat přípravkem na kůži...

6.3.2016 09:58
peggi16

XXX.XXX.61.147

Sophii napsal(a):
Do začátku dobrá volba. Nevíte jak dlouho budete jezdit, Jak často budete jezdit... já osobně teď budu gumová perka kupovat taky. Protože do bahna a nečasí s koženejma je to za trest. Hlavně je musím hned potom zase umývat aby opečovávat přípravkem na kůži...

Díky za odpověď. Jasně, člověk nikdy neví, navíc jsem kapku limitovaná financemi a ještě bych si ráda pořídila bezp.vestu a rukavice. Na chladnější nečas mám vysoké holínky s neoprenem, jsou vhodné i na ježdění a perka bych měla, když už bude teplej (přece jen jsou lepší než hrubé boty do terénu, kvůli případnému pádu). A kůže do bahna se mi moc nezdá, to máte pravdu.
Navíc jak jsem psala, koně mám daleko,40km jedna cesta, blíž jsem sehnala ježdění u trenéra, a to mám 33 km jednu cestu. Takže opravdu nemůžu jezdit vícekrát týdně a intenzívněji jak bych si přála.

ff12345

6.3.2016 10:29
ff12345

XXX.XXX.172.226

Na zimu mám vysoké gumové jezdecké holinky a jsem v nich 100% spokojená, do bahna jsou velice praktické a není v nich zima. Ale! Na teplé měsíce bych si gumové boty v žádném případě již znovu nekoupila. Narozdíl od kůže totiž materiál "nedýchá", a proto se v nich v teplejším počasí okamžitě potí a zapařuje noha a je to opravdu hodně nepříjemné. Přetrpěla jsem v nich minulou sezónu a už je vážně nikdy nechci vidět. Radši si připlatím za poctivé kožené.

6.3.2016 11:17
peggi16

XXX.XXX.61.147

ff12345 napsal(a):
Na zimu mám vysoké gumové jezdecké holinky a jsem v nich 100% spokojená, do bahna jsou velice praktické a není v nich zima. Ale! Na teplé měsíce bych si gumové boty v žádném případě již znovu nekoupila. Narozdíl od kůže totiž materiál "nedýchá", a proto se v nich v teplejším počasí okamžitě potí a zapařuje noha a je to opravdu hodně nepříjemné. Přetrpěla jsem v nich minulou sezónu a už je vážně nikdy nechci vidět. Radši si připlatím za poctivé kožené.

Já jsem zvyklá si obout gumové boty (holínky) i v létě...taky chovám, ale ne koně, a když jdu na pastvu, bývají tu zmije a já se hadů děsně bojím. Navíc mi bývá od noh dost zima, takže to se zapařením není vůbec žhavé, nikdy nebyl problém. Když je moc horko stejně nejezdím, není to příjemné ani pro koně, žerou je hovada a je to na zabití. Taky majitelka nechce jezdit, když je moc horko, což respektuju. Ale děkuji za názor...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

8.3.2016 18:34
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

XXX.XXX.38.224

At se vratim k tematu! mate nekdo zkusenosti s těmito boty? Opravdu by me zajimalo, jaky na to mate nazor?

Přidejte reakci

Přidat smajlík