Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Helios

6.3.2016 19:33
Helios

XXX.XXX.104.1

Ráda bych se pozeptala, co byste doporučili pro valacha 18 let. Nyní krmen denní dávkou cca 3 litry ječmene + mrkev + 50 ml lněného oleje. V létě (kdy koník více pracuje) částečně nahrazuji ječmen ovsem. Bohužel nám oves leze do hlavy a po ječmení zase natýkají nohy. Proto bych mu ráda nahradila část ječmene nějakým druhem müsli. Na značky Spillers a Pavo jsem četla jen samou chválu. Koník má zátěž cca 6x týdně (2x týdně jízdárna a 4 x týdně terénní práce). Je ustájen boxově - do výběhu chodí cca na 4 hodiny denně, kde bohužel nyní není tráva. Seno dostává 2x denně. Bohužel, vzhledem k ustájení není možné míchat statková krmiva, proto se snažím najít nějaký druh müsli, který by se koni jen nasypal. Nebo byste doporučili i jiné müsli?

Ojntvv

11.3.2016 06:55
Ojntvv

XXX.XXX.80.152

Mam starého kone (22let) a kdyz jsme ho koupili, to mu bylo 18, byl hubený a takovy bez jiskry... Tak jsem začala zkoušet jak ho vykrmit. Došla jsem k vysledku, ze dostává musli Besterly Herbic, ktere ma taky kvuli dýchání :) V lete pridavame granule Energys Extra. konik po tomto ma krásnou lesklou srst a ma vyrovnaný pěkný stav (nehubne ani netloustne). Samozrejme starším končím je dobre dávku roztrojit, aby se jim to lepe stravovalo ;).

Helios

11.3.2016 07:00
Helios

XXX.XXX.240.42

Moc děkuji smajlík A nemáte někdo zkušenosti s krmením Spillers? Hodně jsem si toho přečetla a vypadá to, že to bude kvalitní krmení. Přemýšlela jsem, že přes léto, kdy koník pracuje bych krmila Conditioning mix a přes zimu třeba ten Cool mix a nebo jednu z verzí pro seniory? Nemáte s tímto někdo zkušenosti? A jak krmení dávkujete? Doporučené dávkování je 3 - 4 kg denně, což mě přijde trochu hodně. A je možné koni k müsli přidávat ještě oves nebo ječmen?

Ooo

11.3.2016 08:16
Ooo

XXX.XXX.80.152

Senior conditioning mix je dobry, dávala jsem ho koním a spokojenost. Krmim kilo musli ráno a kilo večer a k tomu kilo ovsa a půl ječmene, v ničem to nevadi.

11.3.2016 09:13
mgtka

XXX.XXX.92.43

Krmila jsem spillersky pro brezi, kdyz jsme byli v ocekavani a byla jsem nad miru spokojena. Kobyla dostavala asi polovicni davku a dobre prospivala, takze ja bych se spillersu nebala. Pavo je tusim cenou docela jinde.

Helios

11.3.2016 09:28
Helios

XXX.XXX.240.43

Nejde mi až tak o cenu, jako o to, aby to k něčemu bylo. Nyní je koník krmen (denní dávka rozdělena do dvou) 3 litry ječmene + mrkev + 50 ml lněného oleje. Nevypadá špatně. Určitě není hubený, ale myslím si, že z této dávky nedostane všechny potřebné živiny. Myslela jsem, že bych krmila cca 0,75 kg müsli ráno a dodávala ještě třeba 0,5 kg ječmene nebo ovsa + mrkev + lněný olej a večer to samé. Myslíte, že by toto mohlo být dobré?

11.3.2016 10:32
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Já jsem spillers conditioning mix zkoušela a vůní dobrý, chuťově pro koně taky ok, ale u nás jedno velké mínus a to je vysoký obsah cukrů, které citlivějším koním může způsobit mírné přichvácení (hřející kopyta a tužší chody) a bohužel to byl taky náš případ, takže jsem musela spillers conditioning mix zavrhnout.

Značka energys zase obsahuje vysoké množství bílkovin, které koním nemusí dělat dobře na klouby.

Začala jsem krmit TH Western (3x denně cca 0.5l) a po práci přidávám ke granulím cca 0.5l ovsa, k tomu hodně sena - kůň cca 450kg a prospívá dobře, ani hubený, ani tlustý, energie na plemeno (arab) ucházející, dokonce v rámci krmné dávky ustojí v hlavě i oves, což by normálně nehrozilo.

Větší množství obilovin vám koně zakyselí a může mu způsobit žal.vředy a s tím související váhový úbytek a neschopnost nabrat. Navíc ječmen se apriori používá pro výkrm prasat...

Btw, je nějaký důvod, proč by měl 18 letý kůň pracovat šest dní v týdnu? Ovšem já si pod pojmem práce představuju min 1-1.5h pod sedlem ve všech chodech, možná že to zadavatelka myslela jinak.

Helios

11.3.2016 10:58
Helios

XXX.XXX.240.170

Pracuje 6x v týdnu hlavně kvůli artróze. Nikdo ho nikam nehoní, ale vysledovala jsem, že takto mu to vyhovuje nejvíce. Jakmile se jezdilo méně často, byl ztuhlý. Chodí 6x týdně na hodinu. Z toho čistá práce je cca 30 minut. Práce není náročná - klusat po polní cestě a nacválat na louce, nic víc. Co se týče práce na jízdárně, tak v sezoně 1x týdně skáče a to jen proto, že ho to moc baví. Jsou to spíše takové směšné výšky skoků a 1x týdně cca 30 minut drezurní práce. Jak říkám, nikdo ho nikam nehoní, pracuje s radostí. Pokud bych cítila, že to koníkovi nevyhovuje nebo na to nemá, nejezdila bych.

25.10.2017 09:37
zdravavyziva

XXX.XXX.151.69

Jestli chcete skusit radši něco kvalitnějši.
Skuste:
Krmiva - AGROBS.

Přidejte reakci

Přidat smajlík