Koník5678
napsal(a):
Po nuceném stěhování zůstal náš minikoník o samotě a momentálně nemám finanční prostředky na koupi dalšího koníka. Bude dobře fungovat i s kozlíkem jako společníkem ? Děkuju za názory
Fungovat bude i o samotě, pokud mu nic jiného nezbyde.Ale pro jeho pohodu psychickou bych to raději-pokud je možno-dala někam do stádečka a našetřila na par´táka.Kozel může být společníkem, ale nikdy nenahradí plnohodnotné stádo, byť byl parťák byl jeden, už ve dvou se jim lépe táhne a rozumí si spolu.Kůň je stádové zvíře, ale to určo víš.Záleží pouze na majiteli, zda koni v jeho základních potřebách vyhoví.Taky jsem našetřila na společnici pro velkou a pohoda.Je pak kůň více vyrovnaný s parťákem stejného druhu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně připadá dát k němu kozla jako dost nešikovný nápad. Opravdu se mi zdá lepší třeba ho nechat samotného, bude pozorovat, co se děje okolo, klidně se bude dívat na ptáčky. Ale kozla ani malého k němu nedávejte. Ani pro toho kozla to není žádná výhra. M.

Koník5678
napsal(a):
Dobře, zatím bude prostě sám ( jsou tam psy, kočky, slepice), a do budoucna to nějak vyřešíme...
To je rozumné, jestli tam nebude úplně sám a bude mít co pozorovat, zvládne to.
Koník5678
napsal(a):
Zaujal mě Alex, myslíte, že může být problém s tou nohou ?
Majitelé mají RTG a popř. si můžete pozvat svého veta.
Jako společník se mi jeví v poho.
A vzhledem k tomu, že má být vhodný i k dětem, bude to koník hodný, tudíž bezproblémový.
Poník toho moc nesežere, vlastně musíte hlídat aby moc nesežral, jinak mu hrozí zdravotní problémy. Tudíž malé náklady na provoz.
Takže pokud by byla noha v pořádku, tedy pro koníka, u společníka je přípustný i nějaký ten hendikep, jen aby ho to nebolelo, není co řešit.

sisi58
napsal(a):
A vzhledem k tomu, že má být vhodný i k dětem, bude to koník hodný, tudíž bezproblémový.
Poník toho moc nesežere, vlastně musíte hlídat aby moc nesežral, jinak mu hrozí zdravotní problémy. Tudíž malé náklady na provoz.
Takže pokud by byla noha v pořádku, tedy pro koníka, u společníka je přípustný i nějaký ten hendikep, jen aby ho to nebolelo, není co řešit.
Minihorse je malé a oproti třeba shetlandům subtilní zvíře. Někdy soužití velikostně a především hmotnostně příliš rozdílných zvířat nemusí být pro toho drobnějšího jedince zrovna bezbolestné. Poníci si umějí zjednat respekt a vydrží i nějakou tu ránu, ale odsamsaď posamsaď. Rozdíl je, jestli kopne drobný plnokrevník béčkovýho welsh ponyho, nebo began shetlanda. Takže bych vzala v úvahu komu má být společníkem. A jak se domácí koník chová k ostatním. I kdyby byl mezi nimi malý hmotnostní rozdíl, může kopanec do nohy minihorse definitivně vyřadit ze hry zvané život.
Pokud je minikoníkem zadavatelky míněn minihorse, tak bych do toho šla.

Já bych teda za poníka, který je po takovémto úrazu a není jisté, do jaké míry bude "provozuschopný", resp. životaschopný - zda ho to nebude zlobit, zda s tím nebudou spojené další náklady - 10.000 Kč nedala. To radši mladšího, nezaježděného.. není to o ježdění - k tomu ti minísci stejně moc nejsou určení, ale o náročnosti péče o koně v rekonvalescenci...
Takže za mě radši ten první ze Sisi vložených inzerátů ;)
Jsem zvědavá, co vymyslíte pro Vás nejvhodnější
sisi58
napsal(a):
No upřímně-zase člověk nesmí věřit všemu, co je napsaný v inzerátu-nejednou se člověk přesvědčí o opaku a pak hořce lituje.Někteří napíší cokoli, jen aby prodali a o zatajování vad a zdrav.problémů radši nemluvit.
Ja tedy mela kozlika u koni kteri nepotrebovali spolecnika. V te dobe jich bylo 6.
Ale svete div se, kozel se skamaradil s jednou kobylou tak ze preskakoval k ni do boxu otevrenym okynkem a lezeli spolu jako dva psy. Jednou rano ji stal na zadech a kobca v pohode zvykala seno a asi ji to neprislo ani divny. Normalne chodil s konma do vybehu kde jsou jen drevene ohrady na velke kone a nikdy ani nebyl ani naznak toho ze by chtel uteci. Kobca bez nej nedala ani ranu. Chodil s nami i na vyjizdky.Dokonce kdyz sme ho prodali kobca dlouho volala a truchlila po nem.
22verunka
napsal(a):
Ja tedy mela kozlika u koni kteri nepotrebovali spolecnika. V te dobe jich bylo 6.
Ale svete div se, kozel se skamaradil s jednou kobylou tak ze preskakoval k ni do boxu otevrenym okynkem a lezeli spolu jako dva psy. Jednou rano ji stal na zadech a kobca v pohode zvykala seno a asi ji to neprislo ani divny. Normalne chodil s konma do vybehu kde jsou jen drevene ohrady na velke kone a nikdy ani nebyl ani naznak toho ze by chtel uteci. Kobca bez nej nedala ani ranu. Chodil s nami i na vyjizdky.Dokonce kdyz sme ho prodali kobca dlouho volala a truchlila po nem.
A nebude to tím, že i kozy, ovce apod. jsou stádová zvířata, tudíž jim chybí stádo a tak se prostě drží u koní?
22verunka
napsal(a):
To je asi urcite dost pravdepodobne. Mela jsem ho jen chvilku. Ale tim bylo mysleno ze i koza muze byt s konem kamos.
Kámoš může být i masožravec s býložravcem, ovšem je rozdíl mezi kámošem a zvířecím kamarádem stejného druhu.To je jako by nás zavřely do místnosti s někým komu nerozumíme.Nebudeme sami, ale nebudeme si moc pokecat
Měli jsme poničku z cirkusu, moc se bála chlapů.
Jinak byla hodná a v 18 letech nám zabřezla a porodila krásného hřebečka.
Ponička je ta vepředu, vpravo je otec hřebečka, ten je zadkem k nám. Úplně vlevo je jeho nevlastní sestra z jiné kobylky.
U těch poníčků z cirkusu nebo z vožení dětí dokola, člověk nikdy neví, co kupuje.
Může to být zlatíčko, vděčné za lepší život nebo lump, který vás, až mu otrne, sežere.
Simona585

XXX.XXX.168.7
Chybí Vám peníze do mateřské, výplaty nebo důchodu? Půjčte si až 8.000KČ na 30 DNÍ ZDARMA!
http://www.penizeprolididneska.cz/a/cb2.