nezaregistrovany

XXX.XXX.143.160
Práce, práce, práce a vhodně zvolené krmení.
vzhledem k tomu že jí jsou ale dva roky, nepředpokládám tedy že by jste ji chtěla již obsedat. Možná ji můžete začít lonžovat, ale pochybuju že se kobylka naučí sama bez pomoci různých pomocných otěží atd. nosit tak, aby pracovaly záda a nasvalila, v tomto případě spíš začne ještě víc opadat na váze - více práce, stress, stejné krmení?
Čím víc ji necháte nasvalit v tomto věku, tím větší vám může způsobovat potíže při obsedání - bude mít větší sílu.
Jinak z krmení já koníka podporuji sojou, ale ten má pravidelnou práci. (jízdárenská, lonžování, chození kopečků venku).
nezaregistrovany
napsal(a):
Práce, práce, práce a vhodně zvolené krmení.
vzhledem k tomu že jí jsou ale dva roky, nepředpokládám tedy že by jste ji chtěla již obsedat. Možná ji můžete začít lonžovat, ale pochybuju že se kobylka naučí sama bez pomoci různých pomocných otěží atd. nosit tak, aby pracovaly záda a nasvalila, v tomto případě spíš začne ještě víc opadat na váze - více práce, stress, stejné krmení?
Čím víc ji necháte nasvalit v tomto věku, tím větší vám může způsobovat potíže při obsedání - bude mít větší sílu.
Jinak z krmení já koníka podporuji sojou, ale ten má pravidelnou práci. (jízdárenská, lonžování, chození kopečků venku).
Práce, práce, práce u dítěte?
Kůň musí choti na lonži okamžitě na pomůckách, a nosit se?
Zajímavé věci se dozvídám
Uživatel s deaktivovaným účtem

Radiť niekomu, aby lonžoval dvojročka a ideálne na vyväzovákoch... Hm.
Dostatok voľného pohybu, dostatok krmiva a vhodne zložená spoločnosť vo výbehu je v tomto veku tak maximum, čo možno urobiť, aby sa kôň vyvíjal správne.
nezaregistrovany

XXX.XXX.143.160
polárka.15
napsal(a):
Práce, práce, práce u dítěte?
Kůň musí choti na lonži okamžitě na pomůckách, a nosit se?
Zajímavé věci se dozvídám
Proto tam píši, že o tom pochybuji, jako o vhodném způsobu nasvalení, a hned v druhém řádku je zmínka o věku
stačí pozorně číst
nezaregistrovany

XXX.XXX.143.160
A propo: to že kůň bude chodit dokola mu svaly neudělá, kůň se nejdříve lonžuje bez pomůcek aby se to naučil, později, když už umí chodit na lonži se mu pomůcky pomalu dávají, aby se naučil chodit správně, přes hřbet a hezky se nosil, používal záda. Ale není to otázka deseti lonžování.
Eliška0011
napsal(a):
Dobrý den mám dvouroční kobylku welsh cob a potřebuji aby nasvalila, máte nějaké rady? Děkuji.
V tomto veku jedine dostatkom pohybu na čo najväčších pastvinách ideálne so žriebätami podobného veku, ktoré sa budú ochotné s ňou naháňať a hrať. Žiadne iné špeciálne nasvalenie u dvojročka nie je potrebné.
Ukázka optimální práce pro nasvalení hřbetu a zádě mladého kone:
http://www.hqphotography.com/photos/1010_horses.jpg
Doporučuji zařadit již v nejranějším věku ;-)
http://imagecache2.allposters.com/images/NPLPOD/1145881.jpg.

Pro výstavu v Německu jsem musela taky připravovat dvouročku (i ročku) tak, aby měly "vyrýsovaná" těla. Chodila jsem s nimi na ruce (nebo na vazáku na jiném koni) kopečky (bylo to v oblasti vinic, takže kopečků bylo požehnaně). Fungovalo to.
Každopádně k tomu nejspíš musíte mít nějaký velmi pádný důvod k tomuhle počínání. Já bych tedy svoje mlaďásky netrápila jakoukoli prací a už vůbec ne jen kvůli tomu, aby měly (dle laického pohledu) pěkné osvalení :( samozřejmě brát je s sebou na procházky s ostatními koňmi je prima - okoukají si jiné prostředí, atp.

Navíc, když jsem si to zadání znovu přečetla, bych řekla, že welsh cobové jsou už od přírody dobře rostlí - žádní nedomrlí disproporční teplasi...
Na lonžování s dvouletkem zapomeňte a ty, kteří vám to doporučují, bych nejraději víte co a víte kam.
Klouby dvouletého koně se teprve vyvíjejí a jakoukoli stranovou a na klouby namáhavou prací (včetně lonžování) jen zvyšujete riziko vzniku degenerativních onemocnění kloubů. Po nějaké době byste se asi dost divila kdybyste to přece zkusila... Špánky, artrózy a já nevím co jsou sice z části založené na dědičně předávaných dispozicích (vadný postoj apod), ale ve velké míře je ovlivňuje i prostředí a zatížení, se kterým se kůň musí vyrovnávat.
Berte ho na ruce, vedle koně na délkou přiměřené vyjížďky. Dopřejte mu pak i dost odpočinku, aby svaly měly čas regenerovat.
Výsledky rozumně vedené činnosti nemůžete čekat dřív než za 2-3 měsíce poctivé a pravidelné práce takže, jestli to potřebujete rychle, rovnou na to můžete zapomenout. Urychlování by jen vedlo ke zdravotním problémům zvířete.

Mě by právě zajímalo, z jakého důvodu zadavatelka "potřebuje" nasvalit dvouletka.
Jediné, co mě napadá, je právě výstava. Jinak nic :(.
kallisto
napsal(a):
Já si spíš myslím, že nakonec půjde ve skutečnosti o koně co nebude potřebovat nasvalit, ale nakrmit.
Jo a pak se z líného masa udělají pravidelnou prací ( přiměřenou věku) ty svaly.
Jsou období v růstu koně, kdy vypadá podivně a ne hezky. Občas něco roste rychleji než to druhé a koník je nesouměrný.
To se všechno spraví, jen co doroste.
Na koňské dorostence se prostě nemá spěchat.
Kvalitní péči do 5 let pak koník v dalších letech stonásobně vrátí.
Lidi čtěte trochu, z příspěvku neregistrovaného uživatele je jasné, že první věta je obecně a hned ve druhé říká, že pro dvouletého koně je to nevhodné. Ale hned tu x lidí, kteří z příspěvku přečtou půlku (nebo mají fakt problém s pochopením psaného textu) začne řešit, že je dotyčný blb a radí lonžovat...
jazzinka
napsal(a):
Lidi čtěte trochu, z příspěvku neregistrovaného uživatele je jasné, že první věta je obecně a hned ve druhé říká, že pro dvouletého koně je to nevhodné. Ale hned tu x lidí, kteří z příspěvku přečtou půlku (nebo mají fakt problém s pochopením psaného textu) začne řešit, že je dotyčný blb a radí lonžovat...
No znovu jsem si ten příspěvek přečetla a nic o nevhodnosti tam nevidím
Druhá věta zní, cituji:
"vzhledem k tomu že jí jsou ale dva roky, nepředpokládám tedy že by jste ji chtěla již obsedat"
o lonžování je tam toto:
"Možná ji můžete začít lonžovat, ale pochybuju že se kobylka naučí sama bez pomoci různých pomocných otěží atd. nosit tak, aby pracovaly záda a nasvalila, v tomto případě spíš začne ještě víc opadat na váze - více práce, stress, stejné krmení?"
Tohle mi nepřijde jako odsouzení lonžování. Spíš jako konstatování, že bez "udělátek" to lonžování nepůjde. A pokud tedy koně začnou lonžovat, bude opadat na váze. Nikoli, že si ho s největší pravděpodobností zmrzačí.

Celkově je ten příspěvek od neregistrovany o *. Krom toho již zmíněného sisi, je např. tvrzení, že pokud koně nasvalí teď, bude mít problém při obsedání, protože bude mít víc síly, taky vycucaný z malíčku
napsal(a):
Celkově je ten příspěvek od neregistrovany o *. Krom toho již zmíněného sisi, je např. tvrzení, že pokud koně nasvalí teď, bude mít problém při obsedání, protože bude mít víc síly, taky vycucaný z malíčku
To jsem nepsala, protože s jistotou nevím, jak to vlastně je.
Westernoví jezdci tvrdí, že právě z tohoto důvodu se obsedají OH a APPA na podzim, ve dvou letech.
Kůň je dosti zdatný, aby unesl jezdce, ale v hlavě je ještě hříbě, které poslouchá
Nevím jak to je. S opravdovými kvalitními western. jezdci jsem se nesetkala i když jsem 5 let dělala na ranči.

No tak to jsem nikdy neslyšela :( ale je fakt, že jsem úzkoprofilová na anglii. Western neznám, dostihy taky ne - tak tam to mají třeba jinak, no...
Tak třeba mi tu někdo doplní vzdělání. Pro mě je prostě lezení na nedospělé koně prasárna
Ono nejde o rajtování, ale o seznámení.
S cajkama, sedláním, jezdcem na zádech.
Nejde o naučení všeho, co má remonta umět. Jde opravdu jen o otrkání.
Na co si koník zvykne, považuje za normální.
Taky na nich nejezdí 100 kg chlapi, ale štíhlí kluci či holky.
A u hřebců mi tento systém přijde dosti rozumný.
Kvalitní western.koně jsou drazí, nikdo, kdo má dost rozumu, si je nezkazí.
Co se ale děje s levnějšími koňmi a kříženci, to ví jen Bůh.
napsal(a):
Myslím si že pokuď máte koně slušně "vychovaného" tak to že bude mít více síly nebude mít na obsedání vliv. QH jsou od přírody dobře osvalení a nebývají s nimi potíže. Jde jen o to jak si na obsednutí koně připravíte. Na obsednutí můžete připravovat již půlroční hříbě.
Elisko jakého mate welshe? Já mám rocku a taky se letos chystame vystavovat.myslím, ze jsem někde i četla, ze u těhle mimin se s výstavní kondici ani moc nepočítá, tak to moc nehrotim.mala je 24/7 ve výběhu, dostává trochu müssli a mrkev, chodíme 2-3x týdně na ruce a trenujem prodloužený klus.včera jsme si daly procházku v oranici, a funěly jsme obě
Simona585

XXX.XXX.168.7
Chybí Vám peníze do mateřské, výplaty nebo důchodu? Půjčte si až 8.000KČ na 30 DNÍ ZDARMA!
http://www.penizeprolididneska.cz/a/cb2.