Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2016 19:49
Simčaaa

XXX.XXX.54.251

Zdravim, jezdím jednu poničku a chtěla bych s ní začít víc skákat. Chci se tedy zeptat jestli by jste mi dokázali poradit jak moc s ní můžu skákat... Chtěla bych se letos i učastnit křižkoveho parkuru. Odhadnete to nějak a popř. myslíte že by jsme zvládly i parkur do 70cm ? Na jedne fotce jsme ve skoku na druhe asi nejnovější fotka poničky ( ta v pravo ).

Info
Já- 160cm,45kg, jezdim 4 roky takže vše normalně zvládám, jezdim sama i pod trenerkou
Ponička- 12 let, velš x shetland,120 cm, jezdi se na ni tak 2x tydně s jezdcem a 3x vozi děti, skačeme zatim jen male skučky do 40 cm asi

Kdyby něco chybělo dopíšu, předem děkuji

15.3.2016 00:15
lenacia

XXX.XXX.215.245

Tohle vám víceméně nikdo neodhadne říct...
N parkur chovaní wesh pony/cob koně víceméně skáčou dobře a i shetlanda jsem těch 70cm skočit viděla.
Nejlepší je zajít někam do jízdárny, kde nebudete skákat přes kbelíky a zúčastnit se soustředění nebo si zaplatit trénink a vyzkoušet. Nevím jak dobře máte vybavenou jízdárnu či zda ji máte... ale opravdu doporučuji, a je to dle mého nutné, tu poničku na to soustředění vzít. Překážky na parkurech mívají různé barvy a vzhledy, jsou nějak sestavené, je třeba zjistit jak moc ponička tyhle věci řeší. další věc je, že i kdyby dokázala těch 70cm překonat, zda by se jí chtělo, někteří koně prostě nic vyššího než klacek na kyblících skočit odmítají.

15.3.2016 08:49
koně

XXX.XXX.205.252

Simčaaa napsal(a):
Zdravim, jezdím jednu poničku a chtěla bych s ní začít víc skákat. Chci se tedy zeptat jestli by jste mi dokázali poradit jak moc s ní můžu skákat... Chtěla bych se letos i učastnit křižkoveho parkuru. Odhadnete to nějak a popř. myslíte že by jsme zvládly i parkur do 70cm ? Na jedne fotce jsme ve skoku na druhe asi nejnovější fotka poničky ( ta v pravo ).

Info
Já- 160cm,45kg, jezdim 4 roky takže vše normalně zvládám, jezdim sama i pod trenerkou
Ponička- 12 let, velš x shetland,120 cm, jezdi se na ni tak 2x tydně s jezdcem a 3x vozi děti, skačeme zatim jen male skučky do 40 cm asi

Ponice by možná 70ky skákala, ale proč?
Vy už teď na ní nevypadáte dobře a za pár let to bude úplná hrůza.Vyrostete, přiberete, což je naprosto normální a fyziologický jev a soudný organizátor, byť hobbíček v Horní Dolní, vás prostě na start nepustí.
Kymácející se těžiště, kilometr nad poníčkem nedělá dobře ani jezdci, ani koni, natož divákům!
Možná ještě letos dokážete doma nacvičit parkurek.Tzn. sehnat ke kbelíkům ještě nejdostupnější pneumatiky, a když ne klády, tak třeba latě, aby to mělo patřičnou šířku.Postavit něco na dlouhou stěnu, něco na diagonálu, abyste musela točit a najíždět.Natrénovat to určitě jde.
Možná ten letošek byste se ještě někde chytla.
Ale dále už bych se soustředila na velké koně, pokud opravdu máte zájem skákat.

15.3.2016 09:43
polárka.15

XXX.XXX.224.36

koně napsal(a):
Ponice by možná 70ky skákala, ale proč?
Vy už teď na ní nevypadáte dobře a za pár let to bude úplná hrůza.Vyrostete, přiberete, což je naprosto normální a fyziologický jev a soudný organizátor, byť hobbíček v Horní Dolní, vás prostě na start nepustí.
Kymácející se těžiště, kilometr nad poníčkem nedělá dobře ani jezdci, ani koni, natož divákům!
Možná ještě letos dokážete doma nacvičit parkurek.Tzn. sehnat ke kbelíkům ještě nejdostupnější pneumatiky, a když ne klády, tak třeba latě, aby to mělo patřičnou šířku.Postavit něco na dlouhou stěnu, něco na diagonálu, abyste musela točit a najíždět.Natrénovat to určitě jde.
Možná ten letošek byste se ještě někde chytla.
Ale dále už bych se soustředila na velké koně, pokud opravdu máte zájem skákat.

Naprostý souhlas, také bych se realizovala někde jinde, pokud to myslím vážně...

15.3.2016 15:52
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Simčaaa napsal(a):

Info

Tohle nikdo dle fotek nedokáže říci.Ale pravidelnou přípravou a tréninkem bych to reálně určitě viděla, ale letos si myslím, že ne.Je třeba postupně přidávat.Moje ponice kv 105-110nevim přesně, není to pro mě důležitý-skočila z místa 110cm.Sice bez jezdce, ale kdybych to neviděla na vlastní oči, tak tomu nikdy neuvěřím.Její matka je taky skokanka skvělá.Takže třeba u tý mojí po čase trénování bych to taky viděla na těch 70cm s jezdcem.Ale mám s ní jiné plány.

15.3.2016 19:22
Simčaaa

XXX.XXX.54.251

Děkuji za vše co jste mi napsali, ale i tak chci dodat pár věcí...
Na fotce jsou sice kyblíky, ale ve stáji máme normální kavalety a stojany na překážky.
Nepustí mě na závody ? Na prvni fotce je loňska vítězka jak křižkoveho parkuru tak i parkuru 60-70 cm u nás, která mě taky motivovala se něčeho zučastnit. Její poník porazil všechny jiné poníky a i koně a to byl výškově stejně jak ta moje, jestli ne i menší. A na druhé fotce je moje kamarádka, která se na svém poníkovi taky dělá všechno...

15.3.2016 20:42
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Taky jak to ale s prominutím vypadá...

15.3.2016 20:46
lenacia

XXX.XXX.215.245

Obávám se, že když běžně pustí na závody Pedex, tak pustí každého.

15.3.2016 21:13
kapička

XXX.XXX.5.211

Jaký má obvod holeně?
Stejně, pokud máš poničku ráda a záleží ti na jejím zdraví, tak to je tak na sezónu... Přes léto vyrosteš a už to na ni bude moc. Vždyť i teď už máš při překonání skůčku hlavu nad její hlavou ( i když je takový předklon podle mě zbytečný, ale každý se učí, já s tím mám taky problém, ale učím se na velkém koni, který by neměl problém skočit s pytlem písku 70 cm z klusu, pokud by ho ten pytel přivedl před překážku v tempu ). To ji musí rozhazovat rovnováhu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2016 21:51

No vidiš - a kdyby ten poník-vítěz křížkového závodu - měl na sobě menšího jezdce, který by ho uvedl, mohl by se klidně účastnit ofiko závodů a třeba se i kvalifikovat na republiku ;) jenže na to by právě bylo potřeba sladit ty proporce jezdce a koně..
Jestli má kobylka chuť skákat, spíš bych se porozhlédla po nějaké ambiciozní mamince-koňařce s dítětem, které by se mohlo na šikovné poničce vyjezdit a dělat Ti radost na závodech, jak jsou šikovné...

15.3.2016 22:37
marprot

XXX.XXX.149.11

Dobrý den nejspíš budeme kupovat fjorda 4 leteho a lidé s nim už začali skakat já se bojím ze mu to narušilo zdraví je to možný ?

15.3.2016 23:07

Jistě to není pro tento typ koně a jeho ranný věk vhodné, ale jestli to narušilo jeho zdraví Vám nikdo nepoví ;) Jestli se bojíte, že to "narušilo jeho zdraví", tak si ho nekupujte

Sophii

16.3.2016 00:50
Sophii

XXX.XXX.215.245

marprot napsal(a):
Dobrý den nejspíš budeme kupovat fjorda 4 leteho a lidé s nim už začali skakat já se bojím ze mu to narušilo zdraví je to možný ?

A co to znamená že s ním začali skákat? A kdy s ním začali skákat? Přes co? Jak vysoko?
Skoky ve volnosti se například dělají už ve třech letech. Pokud skákají ve stylu, že si skočej jednu pneumatiku jednou za čas, tak nevidím problém.
Jistě, že to možné je, všechno je dnes u koní na prodej možné (bohužel)... proto je také vhodné před koupí konzultovat zdravotní stav nejlépe s vaším vlastním veterinářem (nebude zaujatý jako veterinář, který koně jinak ošetřuje a může vám i o zdravotním stavu lhát).

Přidejte reakci

Přidat smajlík