pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152
Dobrý den, dnes se mojí kobyle dělaly zuby, přišlo se na to, že má kobča oteklé horní patro a přehazuje jazyk.
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152
pjshfabzyjka
napsal(a):
Dobrý den, dnes se mojí kobyle dělaly zuby, přišlo se na to, že má kobča oteklé horní patro a přehazuje jazyk.
Myslíte, že by bylo řešením nelomené udidlo? Popřípadě jaké jsou vaše zkušenosti s tímto udidlem a jak na něj reagují vaší koníci, názory atd.? Děkuji za odpovědi.
No tak napřed jí nějakou dobu nedávat do huby nic, aby se jí to patro zahojilo. A třeba i zjistí, že nemá důvod ten jazyk přehazovat, protože ji to už nebolí.
Až pak zkoušet udidla.
Takhle po netu nejde radit; každý kůň je jiný. Chce to "zeptat se koně", co mu vyhovuje.
Ale napřed nechat zahojit.
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152
keira
napsal(a):
Kdyby měl můj kůň oteklé patro, tak bych se napřed hluboce zastyděla, koni alespoň omluvila a pak hodně zamyslela nad svým jezdeckým stylem.
Jaké má teď udidlo? Jednou lomené? Není ji náhodou veliké? Pomocné otěže nebo ruce u kolen používáte? Přetahujete se s koněm často?
Mám na kobču 2×lomené stihlo a sedí jí super. Pomocné otěže nepoužívám, protože je 1. Nechci kobylu svazovat 2. Nepotřebuju je. Jak jsem psala tak je jemná takže se s ní ani nepřetahuju. Už od začátku co kobylu jezdím cvakala zubama a právě proto jsme ji nechali zkontrolovat.