Mist

XXX.XXX.65.220
Dobrý deň, mám nejaké otázky ohladne licencíí, pomôžete mi?
1. Potrebuje mať moja kobyla vyšetrenie na anémiu?
2. Môžem ísť na bezzubadlovom uzdení? (Nie hackamore, ale sidepull)
3. Musí mať moja kobyla licenciu?
Mist
napsal(a):
Dobrý deň, mám nejaké otázky ohladne licencíí, pomôžete mi?
1. Potrebuje mať moja kobyla vyšetrenie na anémiu?
2. Môžem ísť na bezzubadlovom uzdení? (Nie hackamore, ale sidepull)
3. Musí mať moja kobyla licenciu?
Dobrý den, myslim že na bezudidlovém uždění to nejde. A licenci tuším mít nemusí. Nevím to jistě, ale tuším že to takhle je. :).
Mist

XXX.XXX.65.220
LuciKub
napsal(a):
Vyšetření krve, pokud vím, musí mít KAŽDÝ kůň, který se účastní veřejné akce, vyšetření nesmí být starší šesti měsíců.
Ďakujem :) Som z týchto vecí trochu mimo :/ Musí byť očkovaná proti influencii 2x do roka?
Total

XXX.XXX.129.64
Tak všetkým dakujem, licencie sme zložili, šli sme bezzubadla a vyslúžili sme si iba chválu :) Rozhodcovia boli radi že niekto ida takýmto smerom.
+ vyšetrenie na anémiu sme nemali, organizátor povedal že netreba.
Tak licenci ti přeji ale jinak to je obraz dnešní ČJF na všechno se kašle hlavně když se platí asi tak k převozu koně bez krve navíc sem se byl podívat na zkoušky a na zzvj-d dostala licenci i slečna co s ní kůň odešel z jízdárny uprostřed úlohy takže za mě je ten papír dobrej jenom aby se smělo ale jestli umíš nikoho nezajímá
Total
napsal(a):
Tak všetkým dakujem, licencie sme zložili, šli sme bezzubadla a vyslúžili sme si iba chválu :) Rozhodcovia boli radi že niekto ida takýmto smerom.
+ vyšetrenie na anémiu sme nemali, organizátor povedal že netreba.
Netřeba anémii? To snad ne...
U nás se to změnilo už i na očkování - 2x ročně očkování,2x ročně krve.
Myslím, že to záleží hlavně na lidech, kteří vše mají na starost.
Někde to jde, někde nejde, jinde chtějí všechno a za humny skoro nic.
Kdysi dávno jsem dělala cvičitelskou a jezdeckou licenci. Pečlivě jsem se připravovala a nakonec dostala.
Z 35 lidiček jich 6 vypadlo( rok 1994 Frenštát p.R. ).
Moc si ji dodnes považuji, protože jsem si ji zasloužila.
Později jsem dělala licenci westernovou. Tu dostal každý, kdo přišel
Obojí jsem potřebovala kvůli práci. Nezávodím a teď už ani cvičitelskou licenci nepotřebuji, dělám jinou práci, koníky mám jako koníčka.
vattunka
napsal(a):
Hele Polárko 15, nevím jestli jezdíš na nějaký spešl závody, ale já letos teda jezdím na normální očkování jednou za rok, už jsem byla několikrát s různýma koňma...krve půl roku jasná věc!
Žádné spešl závody
Tyto informace mám z první ruky - od naší veterinářky, stejně tak kámošku teď nepustili na závody (hobby drezury) protože měla očkování delší dobu než 6 měsíců!
Navíc, proč se pořád divíte? Na jedněch závodech, pokud nevykládáte na udidle, tak Vás okamžitě vykáží z areálu a nebaví se s Vámi, na druhých závodech si člověk vesele pase na ohlávce a nikdo to neřeší. Někde dokonce povolí start člověku, který jede na obyčejné stájovce, kde má připlé otěže. Někde chtějí mít vyplněné papíry co se přepravy týče, jinde pomalu ani neví, že něco takového je. Anémie je povinná - zadavatelce řekli to, co jí řekli...
Odkud to máte, to očkování po půl roce? Zdroj? (Kromě veterinářky, nějaké prohlášení prosím, nikde jsem nic takového nezaregistrovala a nejde mi to do hlavy, protože očkování - vakcína - má danou platnost jeden rok...) Dovedu si představit, že při častějším očkování by vznikaly jen potíže.
flyhigh
napsal(a):
Odkud to máte, to očkování po půl roce? Zdroj? (Kromě veterinářky, nějaké prohlášení prosím, nikde jsem nic takového nezaregistrovala a nejde mi to do hlavy, protože očkování - vakcína - má danou platnost jeden rok...) Dovedu si představit, že při častějším očkování by vznikaly jen potíže.
A na závodech si to taky vymysleli? Není pravda, že očkování má trvanlivost rok, ale trvanlivost kratší, takže to tak nelogické není. Kámoška jezdí všestrannost CIC*, to taky o něčem svědčí Jsou to super koně, když jsou v dobrých a spravedlivých rukou.
kelpie

XXX.XXX.19.26
flyhigh
napsal(a):
V pravidlech stojí, že kůň musí mít primovakcinaci dle schématu. Pak na mezinárodní závody revakcinace po 6 měsících (+- 21) dní. U národních soutěží je to dle typu vakcíny (např Duvaxyn IE Plus má v příbalovém letáku revakcinaci po 12 měsících)
Toto hovoří pravidla, ale zde na ifauně je člVDr Švehlové, jak dlouho protilátky vydrží doopravdy
https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/5320/jak na-ockovani-koni/
Takže abych to shrnula na vesnické hobby postačí revakcinace 1x za rok, na mezinárodní závody pod hlavičkou FEI 2x do roka. Pokud chcete mít koně opravdu chráněného doporučuje se revakcinovat po 3 až 4 měsících. A pokud máte koně jen doma a očkovat nechcete nemusíte.
kelpie
napsal(a):
V pravidlech stojí, že kůň musí mít primovakcinaci dle schématu. Pak na mezinárodní závody revakcinace po 6 měsících (+- 21) dní. U národních soutěží je to dle typu vakcíny (např Duvaxyn IE Plus má v příbalovém letáku revakcinaci po 12 měsících)
Toto hovoří pravidla, ale zde na ifauně je člVDr Švehlové, jak dlouho protilátky vydrží doopravdy
https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/5320/jak na-ockovani-koni/
Takže abych to shrnula na vesnické hobby postačí revakcinace 1x za rok, na mezinárodní závody pod hlavičkou FEI 2x do roka. Pokud chcete mít koně opravdu chráněného doporučuje se revakcinovat po 3 až 4 měsících. A pokud máte koně jen doma a očkovat nechcete nemusíte.
Děkuju, super článek :).