Neví někdo o koníkovi na prodej v jihočeském kraji?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Terkakoupikone

23.3.2016 08:27
Terkakoupikone

XXX.XXX.168.5

Ahoj, mám takový dotaz. Vím, že to patří do inzerce, ale chtěla jsem spíš takové to "známá mé známé prodává kobylu".

Chtěla bych koně na rekreačko,100% zdravého a hodného. Dneska asi moc luxusní požadavek. Koně bez zlozvyků, okolo 155 cm kvh, tak do 13 let. Okolo 20 000 Kč.

Byla bych moc ráda, kdyby se mi někdo ozval. Jsem z Českých Budějovic. Děkuji smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2016 09:46

Vlastniť koňa na predaj, ktorý by bol 100% zdravý, hodný, bez zlozvykov a niekto mi za neho ponúkne 20.000kč, tak ho vysmejem. Buďto budete musieť zľaviť z požiadaviek( a to hodne), akebo šetrite ďalej a s kúpou počkajte.

edwina

23.3.2016 10:38
edwina

XXX.XXX.40.41

Souhlasím s Baarborou. Prodejní cena takového koně, jakého hledáte, bude spíš kolem 50-60 tisíc korun, když budete mít štěstí, tak pořídíte kolem 40-45 000, -, ale s menší částkou bych nepočítala. Anebo nebude hodný a 100% zdravý. KVH 155 cm je spíš nedorostlý ČT, A1/1, Shagya arab nebo americká plemena (QH, APH) či jejich kříženci, případně ještě welsh cob a irský cob (tinker). Za 20 000 si pořídíte spíš kupu problémů než kvalitního koně pro rekreaci. A to i kdybyste hledala poníka s KVH kolem 120 cm. Slušný hobby kůň je poklad, není to tak, že do lesa se hodí každý vyřazený plňas z dráhy, nebo zaštycovaný teplokrevník, který neuspěl ve sportu. Takový kůň musí mít klidný temperament, být nelekavý, přivyklý na silniční ruch a pohyb v přírodě (nevyvede ho z míry bláto, brod, srnka, bouřka...), k tomu být přátelského charakteru a lehce ošetřovatelný. To je vážně jiná cenová kategorie. Takoví koně se neprodávali za 20 000 ani před 15 lety, kdy jsem pořizovala prvního koně pro rekreaci.

23.3.2016 11:22
danluci

XXX.XXX.213.186

Tak to si troufám říct, že za tuhle cenu opravdu neseženete. Já jsem sháněla do 40 000, -, požadavky jsem měla 100%hodný ze země a hodný pod sedlem. Nakonec jsem koupila za 50 000, -. V inzerátu vypadali vždy dobře, ale realita byla jiná :(.

23.3.2016 12:06
22verunka

XXX.XXX.224.212

Urcite se da sehnat konik i v teto cenove relaci. Pokud bude na rekre muze se jednat i o krizence a ti uz se daji kolem tech 25 tisic sehnat. Nebo sme jen meli stesti. Mam doma nekolik takovych zvirat. Jsou vyuzivani jen na vyjizdky do lesa s detmi obcas jizdarna se zacatecnikama. Vsichni 100 % charakter a zdrav stav. Kdyz teda opominu tenkou kopytni stenu jedne plnasky. Jinak jsou opravdu zdravi a ceny od 15 - 35 tis. Tak ze sehnat se asi da. Ale je pravda ze to vzdy bylo uplne nahodne a koupe neplanovane. Jinak maji lide pravdu. Takova zvirata jsem velmi cenena a lide to vedi. Tudiz cena je vyssi.

terkakoupikone

23.3.2016 12:23
terkakoupikone

XXX.XXX.168.5

Je mi jedno, jestli to bude kříženec. Jde mi jen o to, aby byl hodný, nekopal a nekousal. I nějaké zranění z dřívějška, které teď koníka nijak neomezuje mi nevadí. Ale bohužel více finančních prostředků nemám a koně chci od mala. Teď jsem se dostala na nějakou finanční sumu, za kterou jsem myslela, že se koník dá sehnat a koukám, že se mi to pěkně bortí. smajlík Jsem bohužel naivní...

23.3.2016 12:29
keira

XXX.XXX.132.244

Ono je hlavně potřeba mít ještě dost tisíc rezervu pro případné veterinární výlohy. V mém okolí teď nedávno pořídili krásnou mladou zdravou hodnou kobylku a hle- hned týden po koupi přišla kolika. Naštěstí to rozehnali na místě, ale někdy je potřeba koně dovéz na operaci na kliniku, aby nezemřel.

Bohužel, vlastnit koně není pro chudé.

Kolik ti měsíčně zbývá na péči o koně? Jak to máš vymyšlené s ustájením? Doporučuji dávat si nějakou dobu peníze stranou a pořídit si jej, až na to skutečně budeš mít. Jinak jen budeš koně i sebe trápit tím, že mu nemůžeš dopřát takovou péči, jakou potřebuje.

23.3.2016 12:35
22verunka

XXX.XXX.224.212

Ale tak naivni je silne slovo. Hledejte zkousejte. Urcite se neco objevi. Kdyz na to nebudete nejak extra chvatat tak se neco najde. Kamoska koupila loni na podzim 10 letou a1/1 bez dostihove minulosti. Za 15 tisic i s namiru sitym sedlem pani opravdu vybirala nove majitele. Musela ji dat pryc po autonehode a na penize nekoukala. S kobcou absolvovala kurzy pk a kobylka opravdu slape jak hodinky. Na vyslani chodi do privesu. Uzasny charakter a je zdrava. Takze da se najit jen hledat. Jinak internet je plny radoby koni pro zacatecniky a 100% zdravych za 50 tisic a nakonec maji nejaky problem.

terkakoupikone

23.3.2016 12:43
terkakoupikone

XXX.XXX.168.5

Měla bych ho ustájeného nedaleko v jedné stáji a samozřejmě má připravené peníze i bokem, nejsem ten choval, co si myslí, že si koupím koně a tím to hasne. Chci, aby se koník měl co nejlépe a rozhodně bych ho nenechala bez veterinární péče... Tak já tedy ještě počkám a budu šetřit smajlík

terkakoupikone

23.3.2016 12:45
terkakoupikone

XXX.XXX.168.5

22verunka napsal(a):
Ale tak naivni je silne slovo. Hledejte zkousejte. Urcite se neco objevi. Kdyz na to nebudete nejak extra chvatat tak se neco najde. Kamoska koupila loni na podzim 10 letou a1/1 bez dostihove minulosti. Za 15 tisic i s namiru sitym sedlem pani opravdu vybirala nove majitele. Musela ji dat pryc po autonehode a na penize nekoukala. S kobcou absolvovala kurzy pk a kobylka opravdu slape jak hodinky. Na vyslani chodi do privesu. Uzasny charakter a je zdrava. Takze da se najit jen hledat. Jinak internet je plny radoby koni pro zacatecniky a 100% zdravych za 50 tisic a nakonec maji nejaky problem.

Právě, to jsem myslela, že jsou i tací, co nekoukají na peníze, ale na to, jak se kůň bude mít a to věřím, že dobře. Ale nevím, kde takové lidi hledat, na inzerátech se jich moc neobjeví a proto jsem napsala sem. smajlík

23.3.2016 12:55
taiza222

XXX.XXX.74.7

Osobně si myslím, že pokud vás trápí finance už při koupi koně, tak bych vám doporučila s koupí koně ještě počkat. Pořizovací cena je zanedbatelná suma. Chovatelé s omezeným rozpočtem nezřídka zanedbávají jak péči o kopyta (přece nebudou platit kvalitní péči každý dva měsíce, nedejbože každých šest týdnů), tak veterinární péči (koni je blbě, ale vet si jenom za cestu vezme pětistovku, tak ještě počkáme) apod. A když se pak stane opravdový malér, třeba kolika, jak někdo zmínil výše, tak budete dělat co. Nebo se vám kůň schvátí, kryoterapie taky něco stojí. Takových věcí je plno. Určitě to dobře promyslete.

23.3.2016 13:11
22verunka

XXX.XXX.224.212

To uz je vec druha. Pani schani kone v teto cenove relaci. Ja kdyz jsem dostala prvniho konika bylo mi cca 10 let. Meli jsme pozemky dobytek...krmeni dost. Jen se nasim take nechtelo do koupe kone za 100 tisic.
Takze ono je to tezke. Nikdo z nas nevi jake ma pani podminky a co koni dokaze nabidnout.
A videla jsem i qh prodavaneho za 130 tisic s cipy..
Obcas se tu v okoli nekdo rozhodne prodat sveho milacka a chce pro nej jen to nejlepsi a penize nejsou priorita.
Pro taiza 222
Ja tez nemela vic kdyz jsem jako 18 leta porizovala dalsiho kone. A kdyz dostal koliku vezl se do Hm na kliniku a penize jsem na to proste sehnala. A kopytar jezdil tez pravidelne. Radsi sem si nekoupila pro sebe ale kun mel vsechno.

edwina

23.3.2016 13:14
edwina

XXX.XXX.40.41

terkakoupikone napsal(a):
Právě, to jsem myslela, že jsou i tací, co nekoukají na peníze, ale na to, jak se kůň bude mít a to věřím, že dobře. Ale nevím, kde takové lidi hledat, na inzerátech se jich moc neobjeví a proto jsem napsala sem. smajlík

Já třeba při prodeji každého koně (prodala jsem tedy zatím jen 3, nejsem žádný handlíř ani prodejní stáj) koukala kromě vzájemných sympatií jezdec-kůň i na to, aby nový majitel byl dospělý vydělávající člověk s alespoň nějakým finančním zázemím a představou, co vlastnictví koně obnáší. "Dobré ruce" si nepředstavuji tak, že prodám koně někomu, kdo horko těžko našetřil na kupní cenu. Vlastně si jako "dobré ruce" představuji zejména zkušené koňáky, kteří už nějakého vlastního koně mají a hledají k němu dalšího - ideálně do rodinné stáje, a ne dospívající slečnu, která má pro koně sice spoustu "lásky", ale když se něco přihodí (stačí úraz ve výběhu), musí o peníze prosit rodiče. Ono i kvalitní padnoucí sedlo něco stojí... A nejlevnější ustájení také nemusí koni vyhovovat. Prostě jezdectví je drahý koníček, i když se nedělá závodně, ale jen rekreačně.

terkakoupikone

23.3.2016 13:27
terkakoupikone

XXX.XXX.168.5

edwina napsal(a):
Já třeba při prodeji každého koně (prodala jsem tedy zatím jen 3, nejsem žádný handlíř ani prodejní stáj) koukala kromě vzájemných sympatií jezdec-kůň i na to, aby nový majitel byl dospělý vydělávající člověk s alespoň nějakým finančním zázemím a představou, co vlastnictví koně obnáší. "Dobré ruce" si nepředstavuji tak, že prodám koně někomu, kdo horko těžko našetřil na kupní cenu. Vlastně si jako "dobré ruce" představuji zejména zkušené koňáky, kteří už nějakého vlastního koně mají a hledají k němu dalšího - ideálně do rodinné stáje, a ne dospívající slečnu, která má pro koně sice spoustu "lásky", ale když se něco přihodí (stačí úraz ve výběhu), musí o peníze prosit rodiče. Ono i kvalitní padnoucí sedlo něco stojí... A nejlevnější ustájení také nemusí koni vyhovovat. Prostě jezdectví je drahý koníček, i když se nedělá závodně, ale jen rekreačně.

Myslím si, že od toho, kolik do koně chci zainvestovat se neodvíjí to, jak se kůň bude mít. Jak jsem již psala, rozhodně bych neomezovala veterináře, ani kováře, nic skrz koně. Finanční rezervu samozřejmě mám. Mohla jsem jít a koupit koně za 40 000 Kč, ale to by mi nezbývalo na tu péči a proto jsem to zkusila takhle. A rozhodně nepůjdu k rodičům prosit na veterináře, jelikož rodiče nemám. Jsem už dlouho vydělávající člověk, který se o sebe musel a uměl postarat. Tak jsem si troufla na to, chtít si pořídit svého vlastního koně. Do teď jsem měla koně v pronájmu a platila jsem samozřejmě veškerou péči okolo. Ale koník se teď prodal.

23.3.2016 13:32
taiza222

XXX.XXX.74.7

Myslím si, že od toho, kolik do koně chci zainvestovat se neodvíjí to, jak se kůň bude mít. Jak jsem již psala, rozhodně bych neomezovala veterináře, ani kováře, nic skrz koně. Finanční rezervu samozřejmě mám. Mohla jsem jít a koupit koně za 40 000 Kč, ale to by mi nezbývalo na tu péči a proto jsem to zkusila takhle. A rozhodně nepůjdu k rodičům prosit na veterináře, jelikož rodiče nemám. Jsem už dlouho vydělávající člověk, který se o sebe musel a uměl postarat. Tak jsem si troufla na to, chtít si pořídit svého vlastního koně. Do teď jsem měla koně v pronájmu a platila jsem samozřejmě veškerou péči okolo. Ale koník se teď prodal.

To jistě ne, ale z příspěvku zadavatelky jsem měla dojem, že by klidně dala víc, ale navíc se zatím nedostala. Což je potom situace trochu jiná.

23.3.2016 13:38
22verunka

XXX.XXX.224.212

To je presne ono. Nikdo nevime co je zdavatelka za cloveka a proc shani kone za dvacet a ne za 100. Od pc ji tu muzete kazat o tom co co stoji ale nikdo nevime jake podminky je schopna nabidnout.

terkakoupikone

23.3.2016 13:41
terkakoupikone

XXX.XXX.168.5

22verunka napsal(a):
To je presne ono. Nikdo nevime co je zdavatelka za cloveka a proc shani kone za dvacet a ne za 100. Od pc ji tu muzete kazat o tom co co stoji ale nikdo nevime jake podminky je schopna nabidnout.

Myslím, že podmínky naprosto vyhovující, nikdy bych si totiž nepořídila koně, kdybych na to neměla prostředky. Myslím na tu péči. Na to je mám až moc ráda, abych na koni šetřila smajlík

23.3.2016 13:48
22verunka

XXX.XXX.224.212

Ja vas taky neodsuzuji. Naopak jako jedina chapu oco jde. Kdyby nekdo neco prodaval dam vedet.

terkakoupikone

23.3.2016 14:11
terkakoupikone

XXX.XXX.168.5

22verunka napsal(a):
Ja vas taky neodsuzuji. Naopak jako jedina chapu oco jde. Kdyby nekdo neco prodaval dam vedet.

Moc děkuju smajlík

23.3.2016 14:49

Měla bych ho ustájeného nedaleko v jedné stáji a samozřejmě má připravené peníze i bokem, nejsem ten choval, co si myslí, že si koupím koně a tím to hasne. Chci, aby se koník měl co nejlépe a rozhodně bych ho nenechala bez veterinární péče... Tak já tedy ještě počkám a budu šetřit smajlík

Ja si myslím, že toto je veľmi rozumné riešenie.
Kone za 20.000 častokrát mávajú nejaké "ale", v lepšom prípade to bude iba nejaký nedostatok v prijazdenosti, či zlozvyk, v horšom prípade to bude charakterová, alebo zdravotná vada.
Schválne si pozrite inzerciu na bazoši, okrem poníkov sú tam kone s nálezom na rtg, s artrózou, magori(citujem z inzerátu), zo zdrwvotných dôvodov na ľahkú rekreáciu, plńaska po úraze... Jeidné, čo by možno stálo za skúsenie je valach a1/1, to zas ale nie sú kone pre všetkých, o čom sa tu na faune presviedčame každý týždeň minimálne raz...
Ja by som vám doporučila hľadať ďalej pravidelné jazdenie, trebárs aj za príspevok. Za dva-tri roky uvidíte, možno nájdete stajňu, v ktorej si zajazdíte aj bez príspevku a budete mať kone "ako vlastné", len s tým rozdielom, že vás to nebude stáť ani korunu.

Makys

23.3.2016 17:45
Makys

XXX.XXX.185.8

Mate někdo skušenosti s dostihovými koňmi, kteří byli vyřazeni z dostihu ? Jací jsou povahově a byla nutná nějaká velká převychova nebo to uz nejde? Kolik jim je a jak dlouho jste s nima museli pracovat? Jaké byly začátky? Děkuji.

23.3.2016 18:31
22verunka

XXX.XXX.168.47

Myslim ze je to kun od kone. mela jsem kobcu cerstve vyrazenou tzn. v sobotu běžela posl. dostih za 14 dni na ni u me jezdila moje 9 leta neter :)
zadna prevychova nutna nebyla.
oproti tomu se mi dostala do staje 6 leta klisna bez dostihove minulosti ale byla v treninku, tam trvalo cca rok nez se dala psychicky dohromady. byla od podzimu jen na pastve a v lete jsem s ni znovu zacala. takze cca rok
další pnas byla také kobca které stacilo jen vysvětlit kze na louce s nezavodi a také byl klid.
chce to proste člověka co ma praxi a vi jak na ne. nekteri jsou mezi konmi nervozni snazi se za kazdou cenu zavodit atd... ale pokud mate zkusenosti, trpelivost a dokážete zachovat chladnou hlavu většinou to jde.
mozna ze se do me ted spousta lidi pusti ale proslo mi rukama desitky těchto koni a pro me lepsi kun neexistuje.

Makys

23.3.2016 19:01
Makys

XXX.XXX.185.8

Moc dekuji časem až si to budu moc dovolit jsem o něm uvažovala tak me jenom zajimalo jaké byly zkušenosti

26.3.2016 15:09
keira

XXX.XXX.106.7

30.3.2016 11:59
Terka 7

XXX.XXX.34.110

Já mám zkušenost z dostihovými koňmi po vyřazení jen tu nejlepší.
Měla jsem šestiletého valacha, kterého mi přivezli rovnou z dostihu, byl zlatej moc hodnej, na ježdění pohodář, který se nelekal a nikdy nešel do ruky, chodil jak první tak poslední smajlík

Simona585

1.4.2016 15:21
Simona585

XXX.XXX.168.7

Chybí Vám peníze do mateřské, výplaty nebo důchodu? Půjčte si až 8.000KČ na 30 DNÍ ZDARMA!
http://www.penizeprolididneska.cz/a/cb2.

ssssss

20.12.2019 22:30
ssssss

XXX.XXX.168.39

mohu poprosit kontakt ? zvazuji prodej sveho uzasneho 8 leteho valacha a byla bych moc rada, kdyby mi zustal na blizku - nejlepe v soucasne staji. majitele si chci vybrat, proto by nebyl problem ani pronajem s pozdejsim odkupem. v prodejni smlouve musi byt predkupni smlouva, je to uzasne zvire a nebyt zdravotnich problemu, nikdy bych ho nedala...

Přidejte reakci

Přidat smajlík