kat1956

XXX.XXX.21.181
Ahojte, prosím o radu. Chci připustit svoji šestiletou kobylku welsh mountain pony, ale nevím, jakého hřebce vybrat. Chtěla bych, aby hříbě bylo už o něco větší. Uvažovala jsem i nad ČSP, ale bohužel nemám moc možnost ji přepravit někam dál.. Máte nějaké zkušenosti? :).
Tak si někde poblíž zkuste vyhledat welsh pony typu cob.To je varianta silnějšího welše s kohoutkovou výškou 135cm.
My byli loni pouštět naší Áčkovou kobylku tímto hřebcem a máme hřebečka, který už teď je velký skoro jako máma.
Mrkněte se na stránky hřebčína Trawel Štichovice, manželů Blažkových.Mají velmi pěkné fotky, pro představu rozdílů mezi Mountain pony a Typ cob.
Do ČSP bych nešla.To je hrozná směs čehokoli menšího než ČT.Takže bych si nedokázala představit, po čem by se mi budoucí hříbě zvrtlo.
Zkuste Gabrielu Rottovou, má několik krásných hřebců Cčka i Dčka - volila bych nižší, nebo Jitku Kafkovou - Cčko Swalesmoor Tango - tím mám připuštěno já. Je to fešák, a charakter, očekávám hříbě do sportu. Nebo připusťte jakým koli jioným plemenem, pokud chcete do sportu a vyberte si, co chcete aby hříbě dědilo a budete mít WPBr.
kat1956

XXX.XXX.21.181
No bohužel nemám možnost přepravy, takže ještě mě napadl Vidar.