včelka

XXX.XXX.132.208
Ahoj, je tu někdo po císařském řezu? kdy jste se vrátili zpět do sedla? jelikož podstupuji již 3.císařský řez nejezdím od 2měsíce, nevím jestli si po tak dlouhé době nedám někde hodinu na školním koni abych si to připomněla než vlezu na toho svého opravdu mám pocit, že jsem všechno zapomněla. Ale já už se tak nemůžu dočkat
Ahoj, mám to stejně. Nejezdila jsem okamžitě od té doby, co jsem zjistila, že jsem těhotná, tozn. od nějakého 6.týdne. Do sedla jsem se vrátila když mělo mimčo 2 měsíce. A musím říct, že ačkoliv mám aktivně naježděno nějakých 18let, tak dobře první dva, tři týdny ježdění po 11 měsících "abstinence" to byl boj - koordinace rukou, nohou, těla, a to nemluvím jak jsem z toho byla celá bolavá a slabá. Stehy to vydrží, v té době už by mělo být vše zcela zhojeno.
Já se držela hesla...dělej co tělo dovolí. Jezdila jsem celé těhotenství, poslední vyjížďka byla na Nový rok a to bylo 3 týdny před termínem. Přestala jsem pouze z toho důvodu, že mě nebavilo neustále slejzat na čůrání během vyjížďky :D
Porod byl na císaře - neplánovaného, prostě přenášení, následné vyvolání a spodek na tablety lautr nereagoval.
Poprvé jsem sedla do sedla po šestinedělí a to za souhlasu doktora ;).
Jsem 3 měsíce po císaři, na koni jsem neseděla cca rok.Chystám se také zpět do sedla.Na kontrole na gyndě mi bylo řečeno, že je vše ok a tak jsem čekala ještě měsíc a je mi fajn, takže se velice těším zpátky.Jen mám problém s větším bříškem, které se špatně vrací zpátky a to mi dělá větší potíže, než se zpátky naučit správně koordinaci a sed apod.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já teda nebyla po císaři, naštěsí, ale mám to nastavené stejně jak Danny - poslouchat své tělo.. ;)
U prvního jsem jezdila do cca 8mého měsíce, u druhého jsem se už na začátku 6tého necítila dobře, tak jsem toho nechala. Do sedla jsem vlezla dřív než po šestinedělí - ale při spontánním porodu je to něco jiného, když člověk není moc pocuchaný. U císaře bych poslouchala radši doktora, co doporučuje a dle svého uvážení pak začala pomalu jezdit. Pokud máte divocha, klidně bych si, jak jste říkala, zaplatila nejdřív někde procházku na hodném školním koni.
Já tehdá ještě neměla své, jezdila jsem, kde sem se komu hodila. Po tom pprvním orodu jsem byla tak oráchlá, že jsem takhle jela s kočárkem po cyklostezce kolem ranče a vrtalo mi hlavou, zda už bych to zvládla - tak jsem se prostě zašla zrovnajezdící paní na koni zeptat, zda by mi ho na jízdárně pod dohledem nepůjčila - vysvětlila svůj důvod (zda už můžu jezdit z důvodů rozvolnění kyčlí po porodu, atp.) a paní mě s přehledem nechala pojezdit si na jízdárně ve všech chodech tak jsem zjistila, že už to jde! To bylo radosti!
Po císaři jsem si sedla poprvé po šestinedělí. Ale to jsem si opravdu jen sedla. Cítila jsem se dobře, nic nebolelo. Ale bylo to divný a myslím, že ani koník se necítil dobře, jak tam sedím. Po nějakých třech měsících jsem šla poprvé na krokovku. Ale potom jsem zase všechno přehodnocovala. Břicho sice OK, ale s mlíkárnama to nešlo :D.