Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gigi55

15.4.2016 19:58
Gigi55

XXX.XXX.252.219

Zdravím, od kolika let mohu jezdit sama na svém koni na vyjížďku? A ještě něco, je dobré, abych jezdila jen sama s koněm?
Děkuji.

15.4.2016 21:00
humba

XXX.XXX.113.236

Asi tak. Bezpečnější ve dvou. Pokud sama, aspoň nahlásit trasu a v kolik se asi vrátím. Jak je to z hlediska zákona a věku, to nevím.

15.4.2016 21:38
kallisto

XXX.XXX.135.38

Tuším že od 12 let.

15.4.2016 21:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kde není žalobce, není soudce. Můžete jet do terénu od kolika chcete.
Ale za mladistvé odpovídají rodiče a za jezdce majitel koně.
Tak to bude posuzováno, pokud se něco stane.

15.4.2016 22:52
kallisto

XXX.XXX.135.38

Na silnici, místní komunikaci a veřejně přístupné účelové komunikaci smí jet na zvířeti jen jezdec starší 15 let. Osoba starší 12 let smí jet na zvířeti na silnici, místní komunikaci a veřejně přístupné účelové komunikaci jen pod dohledem osoby starší 15 let. Jezdci na zvířatech smějí jet jen jednotlivě za sebou. Jezdec smí vést jen jedno zvíře.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2016 10:21

Bezpečnost. Pro vás, pro ostatní lidi, pro toho koně. + pojištění, můj kůň zaviní autonehodu, mohou po mně chtít dost peněz. Jsem dospělá, spolumajitel.

Vozila jsme na těle připnutou makou ledvinku, v ní mobil nabitý a s dostatečným kreditem, na třech tlačítkách předvolbu- členy rodiny + místního koňáka, který je nejen trvale v místě a mobilní, ale ví, když řeknu "jsem za brodem u včelínů".Taky kousek provázku, zavírací nůž, číslo na člověka s hengrem a veta. A tenkou igelitku na bobkysmajlík. Bez přilby nesedám, výstoj s ohledem na to, aby mi nezůstala noha ve třmenu a aby kůň nevisel na silonovém tenkém lanku - jezdila jsme ven na BB nebo barefooru s westernovými třmeny, na BB s provazovými otěžemi připnutými karabinkou, která by snad povolila.

Pokud bych slítla a kůň utekl, byla jsem připravena volat 158 nebo 150 nebo 112- v blízkosti je hlavní železniční koridor a silnice Kterékoli z těchto čísel by vyhodnotilo a předalo dalším.
A že jedu ven a cca kam a kdy asi návrat jsme informovala rodinu též, dělají to i ostatní členové, pokud jedou sami.

16.4.2016 10:59

Taky jsem to mohla kapku zeditovat, omlouvám se za formu příspěvku.

Jezdila jsem na padu bez třmenů nebo na barefootu cheyenne s westernovými třmeny, mělo být. Na hlavě koně většinou BB od Hakena, občas spíš v minulosti i jednoduchou koženou anglickou uzdečku bez nánosníku, se stíhlem a podbradním řemínkem nebo roubíkem bez podbradního řemínku, s plátěnými otěžemi.

16.4.2016 12:55
Eliška0011

XXX.XXX.133.160

Já jezdím ven sama už od deseti let. Souhlasím že je mnohem bezpečnější jezdit ve dvou ale je to na Tobě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík