Zdravím, ráda bych se Vás zeptala na radu. Mám mladou kobylu, která je delší dobu bez zátěže. Přes den venku na noc box. Krmení seno + pastva. Před pár lety jsem jsem jí nechávala dělat RTG zadní nohy, protože mi občas pokulhávala a RTG byly čisté. Veterinář řekl, že jí nic není. Po nějaké době kobyla naprosto v pořádku. Jenže teď pár dnů i když jí čistím, tak jako u lidí když se jim podlomí noha v koleni, tak to se teď občas stáva kobyle. Na fotce jsem označila místo. Noha nehřeje a je bez otoku. V klusu trochu pokulhává. Jde v kroku ve výběhu a také se to stane Po prohmatání je to nebolestivé. Myslíte si, že to může být nějaký blok či tak? Ještě nikdy jsem neměla tu čest, aby mi přijel chiropraktik. Nevím co vlastně s koňmi pořádně dělá? Můžete mi nějakého doporučit z Plzeňského kraje?Popř., jestli nemají své stránky nebo kontakt na nějakého. Snad to vyznělo trochu srozumitelně. Předem děkuji
Fyzioterapeut určitě nebude na škodu...můj koník ve stejném místě měl taky problém a nebyl schopen podat zadní nohu jelikož mu tam v kloubu vyskakovala čéška a to na obou nohách. Doporučilo se posilovat a pomohlo to.
Koník byl totiž dlouho nemocen (3 měsíce) a nemohl ani lehce pracovat a svaly povolily, ale co začal chodit zpět pod sedlo tak je to v pohodě.