Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

WendyTheHorse

17.4.2016 18:38
WendyTheHorse

XXX.XXX.20.40

Dobrý den, chci si pořídit holštýnskou klisnu ale nejsem si jistá její výškou, klisna má cca 161 cm a já 170. Co myslíte? Samozřejmně bych si jí napřed musela vyzkoušet ale chci slyšet váš názor:)
Děkuju za odpovědi

17.4.2016 19:14
marprot

XXX.XXX.114.32

Jj taky by me zajímalo když mám 170cm a 56kg jestli bych si mohla na rekreační ježdění koupit ponika kvh 145cm je to tíži velký sen

Locz

17.4.2016 20:48
Locz

XXX.XXX.10.196

Výška je naprosto v pořádku. U obou případů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2016 21:03

Jediný co, tak nižší kůň může mít s vyšším jezdcem z počátku balanční problém a asi to není na žádnou extra divočinu, kde je to obzvlášť náročné na rovnováhu dvojice (třeba barely, pony games - ikdyž tam se doporučují nízcí koně, aby se na ně dobře naskakovalo, ale asi to chce kvalitní trénink..). Taky mám 172 cm a mladou wpbr kolem 145 cm - zpočátku vychytávala oblouky jízdárny, ale už to zvládá ok ;).

WendyTheHorse

17.4.2016 21:05
WendyTheHorse

XXX.XXX.20.40

Locz napsal(a):
Výška je naprosto v pořádku. U obou případů.

Opravdu? S klisnou plánuji parkurovou kariéru a nerada bych klisně nějak poranila záda když mám 170 cm a 50 kg.

17.4.2016 21:14
keira

XXX.XXX.106.7

Jsem vysoká a jezdím malého koně... a uplně bych to nedoporučovala. Ne že by štíhlý zkušenější jezdec koni poranil záda, ale znáte to, někdy kůň odskočí dříve než čekáte, někdy si přidupne, takové ty drobné nedokonalosti... a nejenom že vysoký jezdec na malém koni vypadá i normálně tak trochu blbě, ale v takových okamžikách tam vypadá fakt jak idiot a hlavně toho koně velikým posunem těžiště hodně rozhodí, takže kůň spíš shodí a i když to vybere, tak z toho asi sám nemá moc dobrý pocit.

17.4.2016 21:53

Jako kdybych si kupovala koně pro sebe, tak bych hledala něco mezi 160 - 170 cm. Ale protože dělám koníka pro děti, tak jsem volila takového, co mě ještě unese, ale nebude extra vysoký pro děti... jinak souhlas s Keirou. Jak jsem říkala, jde to, ale optimální to není.

WendyTheHorse

17.4.2016 22:00
WendyTheHorse

XXX.XXX.20.40

keira napsal(a):
Jsem vysoká a jezdím malého koně... a uplně bych to nedoporučovala. Ne že by štíhlý zkušenější jezdec koni poranil záda, ale znáte to, někdy kůň odskočí dříve než čekáte, někdy si přidupne, takové ty drobné nedokonalosti... a nejenom že vysoký jezdec na malém koni vypadá i normálně tak trochu blbě, ale v takových okamžikách tam vypadá fakt jak idiot a hlavně toho koně velikým posunem těžiště hodně rozhodí, takže kůň spíš shodí a i když to vybere, tak z toho asi sám nemá moc dobrý pocit.

Já už mám frískou kobylku a ta má v kohoutku 163 a jezdíme spolu drezuru a nevypadá to vůbec špatně spíš naopak. Ale přeci jenom frísák a holštýn a drezura a parkur je něco jiného.
A na fotce klisna vypadá docela velká a to i s jezdcem.

17.4.2016 22:02
Aristoz

XXX.XXX.211.121

Já bych měla taky jeden dotaz. Mam tříletého hřebečka po Aristo Z.A má asi 158 - 160 cm vím, že asi ještě poroste času má na to ještě habaděj.Ale chtěla bych se zeptat jestli kdybych ho vykastrovala vyrostl by víc než kdybych ho nechala hřebcem.Bylo mi to jedním chovatelem doporučeno, ale tak nějak si yslím, že tam už se hraje jen o centimetry.

18.4.2016 07:39
keira

XXX.XXX.106.7

WendyTheHorse napsal(a):
Já už mám frískou kobylku a ta má v kohoutku 163 a jezdíme spolu drezuru a nevypadá to vůbec špatně spíš naopak. Ale přeci jenom frísák a holštýn a drezura a parkur je něco jiného.
A na fotce klisna vypadá docela velká a to i s jezdcem.

Ještě jedna věc - pokud je jezdec štíhlý, zvládne se myslím vmáčknout do drezurního sedla s menším posedlím. Ale může být člověk hubený jak chce, ale do skokového sedla s menším posedlím se dlouhé stehenní kosti nevejdou. Výsledkem je sedlo, které je na koně příliš dlouhé, pro jeho záda to není ideální, vy máte pocit, že kolena máte skoro až na krku a kůň končí hned za vaším zadkem :D

Neříkám, že to nejde a navíc vy jste menší než já, ale ideální mi to prostě nepřipadá.

Lina225

18.4.2016 08:18
Lina225

XXX.XXX.131.91

Dodávám, že velkou roli hraje zejména tělesná stavba koně. Sama mám 173 a koupila jsem si koně o výšce 160. Ze začátku se nám několik lidí ušklíbalo, že jsem na něj moc velká a i já sama jsem vnímala, že si s koněm navzájem rušíme rovnováhu. Faktem ale je, že jsem koně koupila zcela nenasvaleného a hubeného, takže v průběhu několika měsíců se úplně přestavěl, nasvalil a ačkoli nenarostl do výšky, opticky se jednoduše zvětšil. Nyní už žádný nepoměr ve výšce není znát.
Kobylka podle fotky vypadá jako 3leté nenasvalené miminko, takže je možné, že po zapracování bude vypadat úplně jinak. Hodně můžou napovědět nohy, pokud má kůň pevnou silnou holeň, pravděpodobně to nebude žádný drobítek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík