Jak dlouho vám vydrží botičky pro koně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alb

18.4.2016 09:53
Alb

XXX.XXX.231.1

Dobrý den, zvažuji zakoupení bot pro koně, ale mám trochu obavy z výdrže. Jak dlouho vám boty vydrží při jaké zátěži? Jaké boty máte? Celkové zkušenosti? Jak boty drží? Nějaké problémy, postřehy? Jak často strouháte když kůň nosí boty? Za odpovědi děkuji.

18.4.2016 10:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Velmi dobře vám objasní problematiku botiček zde

http://www.boty-pro-kone.cz/.

Alb

18.4.2016 12:10
Alb

XXX.XXX.233.0

Problematiku mám samozřejmě prostudovanou, staré diskuze přečtené. Většina diskuzí je staršího data. Zajímají mě názory majitelů bot s odstupem času a uživatelské recenze. Ne základní informace. Zejména bych si ráda přečetla jak dlouho boty vydrží při jaké zátěži přímo od lidí, co s nimi jezdí. Každopádně děkuji za odpověď.

18.4.2016 12:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ok. My máme botičky asi půl roku, jezdíme tak 2 x týdně 1-2 hod. Zatím žádné změny.
Boty tyto
http://www.boty-pro-kone.cz/alenkavostatkova-yahoo-com-au/eshop/1-1-EASYCARE/0/5/36-Easyboot-Glove-siroka-verze.

Alb

18.4.2016 20:05
Alb

XXX.XXX.136.181

A například ve cvalu nebo v horším terénu nemáte problém s přetáčením nebo tak?

18.4.2016 20:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

Alb napsal(a):
A například ve cvalu nebo v horším terénu nemáte problém s přetáčením nebo tak?

Máme. Ale jen proto, že má koník kulatá kopyta a na botičky jsme ještě nepřidělali přezky. Moje vina, trest smrti

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2016 20:58

Nojo, jenže pokud je tento typ přímo doporučovaný na kulatá kopyta a přesto se Vám přetáčejí, tak to asi zas taková hitparáda nebude, ne? Jaké přezky? Píšou, že nic jiného, než na nich je, nepotřebují...

18.4.2016 20:58
22verunka

XXX.XXX.132.22

Boty mam 5 let. Zadna zmena. Napasovane primo od vyrobce. Zatez 3x tydne + veskere akce vandry atd...nekrouti se nepretaci.. porizovaci cena 3500.

18.4.2016 21:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nojo, jenže pokud je tento typ přímo doporučovaný na kulatá kopyta a přesto se Vám přetáčejí, tak to asi zas taková hitparáda nebude, ne? Jaké přezky? Píšou, že nic jiného, než na nich je, nepotřebují...

Máme tyto boty
http://www.boty-pro-kone.cz/alenkavostatkova-yahoo-com-au/eshop/1-1-EASYCARE/0/5/36-Easyboot-Glove-siroka-verze

a mají na nich být tyto přezky
http://www.boty-pro-kone.cz/alenkavostatkova-yahoo-com-au/eshop/1-1-EASYCARE/0/5/37-Power-strap-pro-Easyboot-Glove-a-Glue-on

boty se přetočily v bahnitém terénu v úvoze do kopce a ve cvalu.
Jinak dobré.

18.4.2016 22:10

Právě jsem taky uvažovala kdysi o botičkách, nechtělo se mi kovat. Nakonec máme na předky. Kobyle dorůstaly kopyta v zimě míň než bylo potřeba, ač nechodí nikterak často pod sedlo. Ale zas máme náročný tvrdý terén.
Když jsem pořídila mladou, tak chodila jak na jehlách a už se ochodila a v pohodě. Jen teď jí kovář zastříhl trochu víc, tak chodí opatrněji, ale jinak už odrostly otlaky, co měla z minulého ustájení a kopyta vypadají daleko vitálněji, než byly...
Nebyla bych schopná nejspíš do botek upravovat dostatečně často kopyta - mám velmi šikovného kopytáře, ale je hodně vytížený a jezdí na knop, takže nějaké strouhání jednou do měsíce bychom fakt nedaly :( škoda. Ale až mě naštve časté ztrácení podkov (kdyby se dělo), tak to stejně sundám a budu muset řešit botkama

jarmiska

19.4.2016 07:12
jarmiska

XXX.XXX.41.2

Jsem také na vážkách. Můj valach našlapuje na každém kamínku. Našlapoval teda vždycky, nasadili jsme podkovy, protože se to fakt nedalo vydržet. Nastal markantní rozdíl, očividně se mu ulevilo. Ale má obří a kulatější kopyta (měřila jsem zatím pouze podkovu a vychází mi cca pro představu 17x17cm) a skoro každou podkovu mi asi po měsíci ztratí. Pak mám akorát problém sama sundat tu druhou, protože to není žádná podkovička, ale poklop od kanálu smajlík smajlík Navíc se mu od té doby, co koveme, kopyta strašně ničí.
Ani mi tak nejde o peníze, nebo "přírodnost", jen chci prostě valáškovi ulevit. Ale s podkovama se furt jen zlobíme. Napadlo mě tedy přemýšlet také o botkách, ale nemáme s tim také žádné zkušenosti, neznám nikoho v okolí a ani nejsem z místa, kam paní jezdí běžně zkoušet..
Tak nevím, zda to risknout, přeci jen to není nejlevnější záležitost a obávám se, že svou velikost bych časem jentak neprodala smajlík. Nemáte někdo také obříka, na kterém byste měli botičky ? smajlík

19.4.2016 10:49
rebeks

XXX.XXX.208.14

Kamarádka má velkého koně a protože měl abscesy, tak mu na ochranu koupila botičky. Jak je kůň těžký, tak je viditelně opotřeboval velmi rychle. Já měla botky na araba jednu sezónu a opotřebení malé, vydrželi by ještě tak 2 sezóny. Kamarádčin kůň má taky dost špatné kopyta, které skoro nerostou, ale bez podkov jednak nechodil a jednak se mu i dělají abscesy. Už asi půl roku žere výživu na kopyta a je vidět zlepšení, kopyta se nedrolí a méně lámou.

19.4.2016 18:48
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Řešil sem boty pro mojí kobylku ale ani velikostně ani materiálově se nevejdeme k žádnému výrobci nakonec nás zachránil náš kovář a dává nám podkovy na tmel ( máme křehkou rohovinu ) kobča je spokojená a já taky

Alb

20.4.2016 12:24
Alb

XXX.XXX.231.1

Teď moc nerozumím tomu materiálově.. Jde o to že vám žádný materiál nepřipadal vhodný nebo o to že materiály z nějakého důvodu nevyhovovaly koni? Případně z jakého důvodu?

20.4.2016 14:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud si zavoláte nebo napíšete na
http://www.boty-pro-kone.cz/
seženou vám na koníka boty určitě.

20.4.2016 19:38
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Mi je prostě rošlapem ( dle reakce dodavatele ) to k materiálu a nevyrábí naši velikost dotaz zodpovězen na stánkach co mi nabízí sisi

20.4.2016 20:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

tony-jcb napsal(a):
Mi je prostě rošlapem ( dle reakce dodavatele ) to k materiálu a nevyrábí naši velikost dotaz zodpovězen na stánkach co mi nabízí sisi

Rozšlapete nebo prošlapete?
Tak zkuste napsat do ciziny přímo výrobci, že máte problém, třeba se budou chtít ukázat a nějaké vám pošlou.
Manželovi takhle výrobce poslal lulkový tabák a to on ani moc anglicky neumí, ale rozuměli mu

Alb

21.4.2016 20:50
Alb

XXX.XXX.136.181

A můžu se zeptat jaké botičky jste tedy prošlapali, když píšete, že žádné nevyhovují velikostí? Nemohlo poškození vzniknout právě špatně zvolenou velikostí, nikoliv nevhodností materiálu? Nějak mi to nesedí...

21.4.2016 21:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

tony-jcb napsal(a):

A jste si jistý, že máte koně?
Kdyby něco, kůň je to zvíře na obrázku

21.4.2016 21:25

Sisi, neříkej mi, že nevíš - vždyť sem dává Tony docela často fotky svojí (i koňské) rodinky. Má chlaďasy a poníky pro děti.

21.4.2016 21:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sisi, neříkej mi, že nevíš - vždyť sem dává Tony docela často fotky svojí (i koňské) rodinky. Má chlaďasy a poníky pro děti.

Bylo to spíše popíchnutí
Ale nevěřím, že na jeho koníka/ky nejsou někde botičky.
Jen to bude delší hledání

22.4.2016 07:02
haribo86

XXX.XXX.230.15

Tak já mám boty odtud: http://www.konikum.cz/boty-pro-kone-c705/ a spokojenost smajlík odolaly i velkému bahnu..po roce používání stále v pohodě.

Alb

22.4.2016 07:54
Alb

XXX.XXX.235.129

haribo86 napsal(a):
Tak já mám boty odtud: http://www.konikum.cz/boty-pro-kone-c705/ a spokojenost smajlík odolaly i velkému bahnu..po roce používání stále v pohodě.

A jak často a v jakém terénu (po jakém povrchu) jezdíte, jestli se můžu zeptat?

22.4.2016 08:03
haribo86

XXX.XXX.230.15

Jezdím v lese, kde je i nějaký štěrk, bahno, do kopečka, z kopečka, ve cvalu...kobča je měla i pár dní v bahnitém výběhu, kde fakt bylo bahna až po kotníky. Jezdíme teda asi jen třikrát-čtyřikrát týdně na hodinu a půl asi..zespod botiček je pevný plast (opravdu pevný, žádný štěrk ani kámen jej neprorazil)..Dají se do nich dát i vložky pro tlumení nárazů. boty jsou kožené s opravdu silným sucháčem, tak drží bez problému..pokud jsou od bahna, stačí pouze omýt vodou a botky jako nové. Mám typ Cavallo Sport Boots.

Jinak jedna známá v těchto botách jezdí i na týdenní čundry po horách a taky je spokojená.

Alb

22.4.2016 08:34
Alb

XXX.XXX.235.129

haribo86 napsal(a):
Jezdím v lese, kde je i nějaký štěrk, bahno, do kopečka, z kopečka, ve cvalu...kobča je měla i pár dní v bahnitém výběhu, kde fakt bylo bahna až po kotníky. Jezdíme teda asi jen třikrát-čtyřikrát týdně na hodinu a půl asi..zespod botiček je pevný plast (opravdu pevný, žádný štěrk ani kámen jej neprorazil)..Dají se do nich dát i vložky pro tlumení nárazů. boty jsou kožené s opravdu silným sucháčem, tak drží bez problému..pokud jsou od bahna, stačí pouze omýt vodou a botky jako nové. Mám typ Cavallo Sport Boots.

Jinak jedna známá v těchto botách jezdí i na týdenní čundry po horách a taky je spokojená.

Moc děkuji za odpověď, pokud můžu ještě jeden dotaz, tak mne ještě zajímá zda řešíte strouhání častěji než v době, kdy jste botičky nepoužívali..?

22.4.2016 08:51
haribo86

XXX.XXX.230.15

No, dobré je pasovat boty na nevystrouhané kopyto (aby pak boty netlačily). Po vystrouhání nám jsou boty malinko větší, proto používám tu vložku..ale suchým zipsem se ty botky dají fakt utáhnout, tak nepadají ani na kopytě nelítají. Takže jsme strouhali víceméně ve stejných intervalech. Člověk zase díky botičkám nemůže nechat kopyto přerůstat, protože by se pak boty nedaly nazout smajlík

22.4.2016 09:08
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Sisi ten druhej obrázek je nám o moc blíž doma co je pod tunu jsou poníci

22.4.2016 15:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

tony-jcb napsal(a):
Sisi ten druhej obrázek je nám o moc blíž doma co je pod tunu jsou poníci

Tažáci sou krásní koně, ale asi bych takového neuživila

Alb

24.4.2016 17:26
Alb

XXX.XXX.136.181

A je tady někdo kdo je schopen porovnat kvalitu botiček cavallo a easyboot?

24.4.2016 18:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mela jsem pro koníka napřed cavallo botičky,
https://www.cavallo-inc.com/product/simple-hoof-boot-red/
ty jsem prodala a koupila easy.
http://www.boty-pro-kone.cz/alenkavostatkova-yahoo-com-au/eshop/1-1-EASYCARE/0/5/36-Easyboot-Glove-siroka-verze

Cavallo botičky jsou těžší, hůř se obouvají, hlavně pokud používáte ponožky, a údržba je u nich náročnější.
Za mně určitě easy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík