Kikiliki

XXX.XXX.95.74
Ahoj, má tu někdo ke svému koni jako společníka kozu nebo ovci? Jak spolu vycházejí? Prosím pište jenom ti co mají společníka kozu nebo ovci ke koni, NE rýpalové...
Kikiliki

XXX.XXX.95.74
Mě ale zajímalo, kdo chová koně s kozou a ne jestli to stačí
Kikiliki

XXX.XXX.95.74
Každý má na to úplně jiný názor
Kikiliki
napsal(a):
Každý má na to úplně jiný názor
Chodievala som pred 15 rokmi za kobylou ktorú mal majiteľ doma samú s kozami. Kobyla asociálka, nafixovaná na človeka, bola rada všetkému čo ju vytrhlo z nudy. Vtedy som ešte nemala také skúsenosti s koňmi tak som si myslela, že je to OK a aj som sa tomu tešila, no teraz keď to porovnám s naším síce ministádom 3 koní, je to úplne iná káva.
Kone sa navzájom ohryzkávajú, keď je hmyz tak stoja spolu a odháňajú si navzájom chvostami muchy. Keď prší, alebo fúka postavia sa dohromady a robia si závetrie. Vždy cez deň dve ležia a jedna "stráži" a potom sa vystriedajú. Občas majú medzi sebou aj šarvátky, ale aj to patrí do konského života a nemajú potom potrebu si dokazovať svoju silu na človeku. No ak je kôň sám alebo aj s kozou o toto všetko prichádza a dnes už po 20 ročných skúsenostiach s koňmi si trúfam napísať, že takýto kôň nikdy nebude dostatočne šťastný. Zvyknúť si samozrejme môže, jeden to bude znášať lepšie, iný horšie, ale pripravíte ho tým oveľa.
Nikola777

XXX.XXX.165.142
Ahoj, měli jsme roční kobylku s kozou. Vycházely spolu bez problémů, akorát koza se ji někdy pletla pod nohy. Koze to nevadilo :D, TAKY JE TO KOZA ZE.. Myslím ze koza není spatnej společník ke koni.chodily spolu ven, všechno bylo v pořádku, žádný konflikt nic. Jen když se seznamovaly tak se trošku nahanely. Jinak dva tři dny a vše bez problémů.
kokoooo
napsal(a):
Ale nějáký miniponík stejně jak koza nedokáže ohryzávat velkému koni záda a ani mu udělat zábranu proti dešti nebo větru apod. Tím nechci říct, že je poník stejně dobrý společník jak koza, ale zas není nejlepší, nebo se pletu? :).
Může velkému kámoši drbat spěnky a vůbec celé nohy. Ve stádě byli 2 stejně velcí koně, kámoši, vždy si někam zalezli a s výrazem největší blaženosti si okusovali směnky na zadních nohách Tohle zvládne i minipony, ale koze se to vysvětlí těžko
lilip

XXX.XXX.95.74
Možná je to divné, ale viděla jsem dělat tohle i kozu