Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

viktorinka

23.5.2016 09:58
viktorinka

XXX.XXX.41.2

Jaké máte zkušenosti nebo co si myslíte o chovu pouze dvou koní?
Odjakživa mám valacha ve stádu 4 a více koní, puštěný ve výběhu víceméně neprojevuje žádné závislácké sklony (při odchodu ostatních koní na vyjížďku, do boxu atd..), sám odchází ven v pohodě, akorát v boxu není rád sám zavřený.

Mám teď možnost jej ustájit na super místo, levněji (u známé), ale měl by tam společnost pouze jednoho koníka, minimálně počítáme půl roku, pak se možná přiberou další koníci. Váhám akorát právě z důvodu, že tam budou dva koníci. Mám trochu obavy z toho, aby nezačal být na druhém závislý. Bojím se situací, kdy půjde druhý koník na vyjížďku a valach zůstane uplně sám.

Jak to zvládáte vy?

23.5.2016 11:46
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Ja síce dva kone nemám, ale poznám ľudí čo majú a nemajú s nimi problém. Dôležité je hneď od začiatku ich učiť, že musia existovať aj bez seba a ak budete pravideľne nosiť preč raz jedného, raz druhého nemyslím si, že si nezvyknú, hlavne ak ide o kone ktoré sú naučené chodiť von aj osamote. Problém býva ak ľudia kúpia dva kone, nechajú ich pol roka spolu vo výbehu a potom sa snažia na jednom z nich jazdiť von.

23.5.2016 13:56
cerysek

XXX.XXX.174.34

Mám dva koníky a je naprosto nemyslitelné se na jednom vzdálit. Ten druhý by zbořil ohradu. Takže nejezdíme, momentálně nemám na druhého jezdce

23.5.2016 14:12
makki

XXX.XXX.107.171

Dva koně je dost špatné číslo. Bohužel. Mám opakovaně dva koně, a po čase se z nich vždy stali závisláci. Záleží na povaze koně. Některý to neřeší, některý by rozložil box nebo ohradu a můžete je to navykat jak dlouho chcete. Většinou kůň, který jde ven, to prožívá méně afektovaně, než ten, co zůstal doma. I když jsme měli koně tři a doma zůstali dva, tak jedna kobyla hulákala na celou dědinu do doby, než se ten třetí kůň vrátil zpátky domů. Pokud budete důsledně od prvního dne brát každého koně jinak, pravidelně a často, může se to zdařit. Závislí na tom, na co jsou oba koníci zvyklí z dřívějška. Znala jsem případ, kdy koně takto ve stresu dostali i koliku.

23.5.2016 14:23
22verunka

XXX.XXX.134.64

Ja kdysi mela kone dva a nikdy nebyl problem aby jeden na pastve zustal a druhy sel na vyjizdku. Nekdy jsem brala oba na raz. Druhy vzdy bezel za nami. Kamaradka ma dve kobyly. Jednu jezdi druha vzdy zustava doma. Nikdy zadny problem nemela. I na celodenni vyjizdu muze v klidu odjet. Musi
Si zvykat odzacatku.

23.5.2016 14:30
m i s i c k a

XXX.XXX.98.180

22verunka napsal(a):
Ja kdysi mela kone dva a nikdy nebyl problem aby jeden na pastve zustal a druhy sel na vyjizdku. Nekdy jsem brala oba na raz. Druhy vzdy bezel za nami. Kamaradka ma dve kobyly. Jednu jezdi druha vzdy zustava doma. Nikdy zadny problem nemela. I na celodenni vyjizdu muze v klidu odjet. Musi
Si zvykat odzacatku.

Mám tu samou zkušenost. Vše bylo v pohodě.

23.5.2016 23:08
SanGei

XXX.XXX.148.138

Mám dvě kobyly, ven je beru po jedné, protože jezdím jen já. Ta která zrovna zůstane doma chvíli řehtá, obkluše pár koleček v ohradě a pak dá pokoj a v klidu se pase nebo zaparkuje u balíku se senem a dál nic neřeší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík