Ahojky. Mam poněkud zvláštní dotaz. Včera v noci se nám narodil hřebeček a doteď jsem neviděla jeho penis, ani při močení jej nevytáhne. Kdyz jsem se ho snažila najít "vevnitř", tak taky marně. Stalo se to už někomu? Je to nas čtvrtý hřebeček a ještě jsem to nezažila. Muze to byt problem? Případně napadá vás, jaký? Nebo se to srovná časem..? Děkuji moc za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi tak. Pokiaľ je to neriešiteľné, je navhodnejšie uspať koňa čím skôr. Nečakajte zbytočne pár dní, zavolajte si veterinára k sebe aby to videl, žiadne iné riešenie nie je.
Ale tak urcite bude nejaka moznost to resit. Ikdyz tohle jsem opravdu za 30 let u koni nezazila.
Nema cenu cokoli vymyslet bez diagnozi veta ktery to uvidi. Mozna bych i zavolala na kliniku a resila i s nimi. Poslat alespon detailni foto a konzultovat. Treba to bude treba resit operativne.
kelpie

XXX.XXX.19.26
Já myslím, že je možné, že mrňous penis má, jen ho třeba neumí vystrčit. Mě se to stalo u dospělého valacha, že jsem ho viděla čůrat, aniž by vystrčil penis. Samozřejmě jsem okolo něj jakožto lehce hysterická majitelka začala poskakovat, co se děje (napadalo mě jestli mu vevnitř nějak opuchl a teď ho chudinka nemůže vystrčit...), naštěstí při dalším čůrání už bylo vše v pohodě. To, že ho normálně nenahmatáte taky nemusí nic znamenat, kluci ho umí zastrčit až do břicha. Možná proto veterináři vyčkávají, když nemá problém se vyčůrat... Pokud opravdu máte velký strach můžete veta urgovat, nic jiného než, že bude řešit problém nebo si zaklepe na čelo a pomyslí něco o hysterkách se nestane. A vy budete mít jistotu! Ale já pevně věřím že je hříbek v pohodě.