Jsou v Chuchli tak zlí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tesimesi

16.6.2016 17:05
tesimesi

XXX.XXX.32.134

Ahoj doslechla jsem se o střední škole v praze ve velké chuchli hodně lidí říkalo že tam jsou mistři hrozně zlí a trenéři taky že vás nenechaj ani zajezdit pokud nemáte talent :o jaké to tam je doopravdy ? měla bych zájem tam chodit :)

Neregistrovaný uživatel

16.6.2016 17:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

tesimesi napsal(a):
Ahoj doslechla jsem se o střední škole v praze ve velké chuchli hodně lidí říkalo že tam jsou mistři hrozně zlí a trenéři taky že vás nenechaj ani zajezdit pokud nemáte talent :o jaké to tam je doopravdy ? měla bych zájem tam chodit :)

Kolik těch témat ještě chceš založit...?
O tom, že si nezajezdíš tu nikdo nepsal - naopak, zajezdíš si tak, že budeš počítat minuty, až budeš moct slézt (pokud neupadneš sama ).

16.6.2016 17:23
polárka.15

XXX.XXX.36.129

Dostihaci jedou

16.6.2016 20:50
Dostihaci jedou

XXX.XXX.32.134

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kolik těch témat ještě chceš založit...?
O tom, že si nezajezdíš tu nikdo nepsal - naopak, zajezdíš si tak, že budeš počítat minuty, až budeš moct slézt (pokud neupadneš sama ).

Jeste hodne a myslim ze je to snad jedno jestli jich ja napisu 20 nebo jestli se zepta 20lidi
A ptam se jelikoz lidi psali ze ti kteri neu.eli moc jezdit tak jen kydali a krokovali.

16.6.2016 21:07
polárka.15

XXX.XXX.36.129

Proboha a to chceš jít do školy jen proto, aby sis zajezdila? To nemáš dost vyžití ve volném čase? To si myslíš, že ti to dá víc než soukromý trénink pod trenérem, který se ti bude věnovat naplno a někam tě posune? Než ve škole, kde jseš pro ně jen spotřební zboží s číslem xxxx v řadě? Zajímavé uvažování

16.6.2016 21:21
Aristoz

XXX.XXX.211.60

Mám za sebou Kladruby a ted vim ze jjsem tam chodit nemela.Za prvé co se týká ježdění mi škola nedala vůbec nic Pokud jsi byla zacatecnik tak je to spatne i kdyz prezentuji ze maji zacatecniky radeji.. Vetsinou zacatecnici se k nicemu lepsimu nedostanou.A Samozrejme vyuka podle nejslabsiho jezdce takze pokrocilejsi jezdec se silne nudí.Doporucuju vystudovat lepsi skolu. Na kydani hnoje nemusi clovek byt vystudovany v oboru.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2016 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Dostihaci jedou napsal(a):
Jeste hodne a myslim ze je to snad jedno jestli jich ja napisu 20 nebo jestli se zepta 20lidi
A ptam se jelikoz lidi psali ze ti kteri neu.eli moc jezdit tak jen kydali a krokovali.

Kydají VŠICHNI - a i když jsem dostávala koně do dostihů, tak pro mě bylo vysvobození, když mě dali na klusáky (tam byli lidi i koně normální). To se bohužel nestávalo moc často, protože by na ty největší dárečky neměli koho dát. Přičemž stále platí, že koně byli hrozní, ale chování některých mistrů daleko horší
Ale myslím, že bys na tu školu jít měla - moc ti přeju, ať te vezmou, a pak nám písni, jak se ti tam líbí!

16.6.2016 21:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Stačí jeden nešťastný pád a absolvent jezdecké školy může jít hledat práci v supermarketu na kase.
Kolik je v Česku těchto škol a kolik absolventů každý rok vyjde a kolik je nabídek práce v tomto oboru.
Lepší je, udělat si pořádnou školu a doplnit si koňské vzdělání nádstavbou a pod. způsobem.
Ujišťuji všechny, že v padesáti dělat u koní může jen železný muž.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2016 21:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):
Stačí jeden nešťastný pád a absolvent jezdecké školy může jít hledat práci v supermarketu na kase.
Kolik je v Česku těchto škol a kolik absolventů každý rok vyjde a kolik je nabídek práce v tomto oboru.
Lepší je, udělat si pořádnou školu a doplnit si koňské vzdělání nádstavbou a pod. způsobem.

Takhle - já jsem nabídky práce měla, a mohla jsem si vybírat ke kterému trenérovi chci jít, ale Chuchle v tom nehrála žádnou roli, protože tam jsem se nenaučila VŮBEC NIC (tam jsem si šla jen pro licenci). Takže pokud je člověk šikovný, tak se do dostihového provozu dostane i tak, a může mít u toho normální důstojné vzdělání.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2016 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):

A s těma úrazama je to svatá pravda - když jsem se jednou rozřískala (úraz páteře), tak jsem si šla na 5 let sednout do kanclu za mnohem větší plat než na dostihovce. Kdybych neměla normální vzdělání, tak skončím za kasou nebo na sociálce

hanulinka

16.6.2016 21:49
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Ja bych kone ani mistry v chuchli nevidela zase tak cerne.
co vsak vidim velice cerne je ta spousta fetaku, kteri tam dostali solidni zaklad do sveho budouciho fetackeho Zivota.
a to nemluvim jen o marihuane.

ale na to staci se projit v den dostihu kolem staji a nekde tam urcite potkate zhulene ucne, nekteri jsou i tak drzi, ze kouri travu 20m od staje, kde to kazdy vidi a citi, a ani se nesnazi to skryvat.

ale jak rikam, trava by bylo jeste to nejmensi.

urcite bych nehazela vsechny do jednoho pytle, je i par vyjimek.

jinak-duvod proc chces jit na tuto skolu?
chces jezdit dostihy?
Kolik vazis?

a co az budes dospela, budes mit chlapa, nebo rodinu..prineses domu mizernou vyplatu a budes vecne v trapu.
jezdit dostihy neni jen o tom svezt si zadek.
je treba udrzovat nejakou kondicku, chodit behat, plavat, jezdit na kole, nebo proste provozovat i jiny dorovnavaci sport.
zpocatku bys jezdila treba 4-5 dostihu za rok.
nemuzes se spolehat, ze ti bude stacit kondicka jen z jezdeni.
mas zodpovednost, ten kdo ti kone do dostihu pujci s tim ma nemale naklady, prihlasky, startky, doprava..atd...a tvojim ukolem je byt co nejlepe pripravena a odvest na koni co nejlepsi praci.
a kdyz nemas zkusenosti, muzes to vylepsit pouze svoji pili, praci-co praci-drinou...
Makat na sobe.
neni moc holek, co to davaji.
ano je hodne holek, ktere jezdi dostihy, ale malo takovych, ktery opravdu drou.
a ktery u toho vydrzi, vetsinou, kdyz se nedostavuji brzy uspechy, vykaslou se na to.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2016 22:00

Je naivné myslieť si, že so vzdelaním z chuchle prerazíš v dostihovom športe a budeš mať jednu ponuku za druhou. Ženy jazdkyne sú veľmi vzácne, až na pár výnimiek si vo vyššej kategórii neškrtneš a žiť z toho, že ti raz za mesiac niekto dá odjazdiť koňa, to nie je budúcnosť. A aj na to by si musela byt´ extra šikovná, lebo ani tie šikovnejšie dievčatá z chuchle sa zatiaľ nepresadzujú, hoci mnohé z nich pracujú v dostihových stajniach.
Na prácu v dostihovej stajni naozaj nepotrebuješ mat´ vzdelanie z chuchle, robiť pracovného jazdca môžeš pokojne aj bez toho. Vkaždej druhej dostihovej stajni neustále niekoho hľadajú, možnosti je veľa, častokrát ponúkajú aj ubytovanie. Stredná konská škola ti nič nedá, resp nič, čo nezistíš za niekoľko rokov pri koňoch, vyber si zmysluplnejší odbor. Teraz sa ti to možno zdá ako hlúposť, ale za 10 rokov to budeš vidieť ináč.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2016 22:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

hanulinka napsal(a):
co vsak vidim velice cerne je ta spousta fetaku, kteri tam dostali solidni zaklad do sveho budouciho fetackeho Zivota.

ale na to staci se projit v den dostihu kolem staji a nekde tam urcite potkate zhulene ucne, nekteri jsou i tak drzi, ze kouri travu 20m od staje, kde to kazdy vidi a citi, a ani se nesnazi to skryvat.

chces jezdit dostihy?
Kolik vazis?

a co az budes dospela, budes mit chlapa, nebo rodinu..prineses domu mizernou vyplatu a budes vecne v trapu.
je treba udrzovat nejakou kondicku, chodit behat, plavat, jezdit na kole, nebo proste provozovat i jiny dorovnavaci sport.
mas zodpovednost, ten kdo ti kone do dostihu pujci s tim ma nemale naklady, prihlasky, startky, doprava..atd...a tvojim ukolem je byt co nejlepe pripravena a odvest na koni co nejlepsi praci.
a kdyz nemas zkusenosti, muzes to vylepsit pouze svoji pili, praci-co praci-drinou...
Makat na sobe.
a ktery u toho vydrzi, vetsinou, kdyz se nedostavuji brzy uspechy, vykaslou se na to.

A s tím jak se tam fetuje souvisí i to, jak se tam krade - nechat někde na intru nebo ve škole něco cenného (mobil, tablet apod) vteřinu bez dozoru, nebo nemít prachy neustále pod zámkem, tak jste bez nich. Tohle jsem z normální střední ani i z intru absolutně neznala.

hanulinka

16.6.2016 22:25
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Oh ano, to je pravda..na zlodejinu jsem zapomnela.

Dostihaci jedou

19.6.2016 09:02
Dostihaci jedou

XXX.XXX.32.134

Aristoz napsal(a):
Mám za sebou Kladruby a ted vim ze jjsem tam chodit nemela.Za prvé co se týká ježdění mi škola nedala vůbec nic Pokud jsi byla zacatecnik tak je to spatne i kdyz prezentuji ze maji zacatecniky radeji.. Vetsinou zacatecnici se k nicemu lepsimu nedostanou.A Samozrejme vyuka podle nejslabsiho jezdce takze pokrocilejsi jezdec se silne nudí.Doporucuju vystudovat lepsi skolu. Na kydani hnoje nemusi clovek byt vystudovany v oboru.

Co se tyce dostihu tak zacatecnik jsem ale co se tyce jezdeni na jizdarne mam 3roky praxi a vim co to je vykydat 20 boxu sama a na skolu chci jit hlavne kvuli tem dostihum netusim kde by byla dostihova staj ktera by me naucila jezdit a chci jit do chuchle uz jen z toho duvodu ze bych mela 3 roky praxi u koni a u jezdeni a podle planu skoly by se melo jezdit 15 hodin tydne aspon z toho co pisou takze si myslim ze pak budu mit vetsi uplatneni v nejake staji.

Dostihaci jedou

19.6.2016 09:10
Dostihaci jedou

XXX.XXX.32.134

hanulinka napsal(a):

chces jezdit dostihy?
Kolik vazis?

Makat na sobe.

Myslim ze by se to dalo nejak prezit.

Neregistrovaný uživatel

19.6.2016 09:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Co se tyce dostihu tak zacatecnik jsem ale co se tyce jezdeni na jizdarne mam 3roky praxi a vim co to je vykydat 20 boxu sama a na skolu chci jit hlavne kvuli tem dostihum netusim kde by byla dostihova staj ktera by me naucila jezdit a chci jit do chuchle uz jen z toho duvodu ze bych mela 3 roky praxi u koni a u jezdeni a podle planu skoly by se melo jezdit 15 hodin tydne aspon z toho co pisou takze si myslim ze pak budu mit vetsi uplatneni v nejake staji.

Víš, ono je kydat a kydat - věř tomu, že po 2 boxech ve kterých budeš vybírat ho... holýma rukama, kde nad tebou bude stát někdo, kdo si potřebuje srovnat nějaký komplexy, a bude se bavit tím, jako po tobě při tom kope a kouše nevychovaný kůň, tak budeš s láskou vzpomínat na to, kdy sis mohla v pohodičce kydat 20 boxů
A s ježděním je to tam úplně stejný - na zkaženým koni, u mistra, který ví s bídou na kterou nohu se vysedá se ještě nikdo jezdit nenaučil, a na uplatnění ve stáji klidně zapomeň (s jezdeckým "uměním" z chuchle na tebe opravdu v žádné stáji čekat nebudou)
Ale běž tam - to je škola přesně pro tebe!

Neregistrovaný uživatel

19.6.2016 09:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Myslim ze by se to dalo nejak prezit.

Jasně že dalo, mezi magorama a feťákama je fajn

hanulinka

19.6.2016 10:53
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Zadavatelko, ja stejne nechapu, proc se ptas, jaky to tam je, a proc se vubec na tuto skolu ptas, kdyz stejne, prestoze ti nekolik lidi nezavisle na sobe pise, ze to neni ok a ze ta skola ti do budoucna nic neda...tak to stejne zametas pod koberec.
v tom pripade mi prijde, ze stejne nic vedet nechces.

ani jsi mi neodpovedela, kolik vazis.
za starych casu, kdyz se ucni hlasili do chuchle, museli mit kolem 48-50 kg, jinak se s nima nikdo ani nebavil
dnes je Jim to v celku jedno, vezmou klidne i 65kg 15letou devcicu-s potencialem-kila nahoru jeste pujdou..
a je Jim to uplne jedno.protoze stejne vedi, ze ji ta skola bude uplne k HO..ho ho ho
ale oni maji studenta.
A vis co?
ono stejne spousta jezdcu, kteri dnes jezdi dostihy, jsou ti, kteri zacali jako amateri, a potom si dodelali chuchli dalkove..

byt tebou, a pokud mas kde zacit u dostihaku, tak chod nekam do staje, pomahat a jezdit, jestli jsi sikovna, kazdy to rad uvita..
zacni normalni skolu, ze ktere kdyz vylezes mas aspon sanci najit normalni zamestnani
a chuchli si muzes udelat dalkove, kdyz o to tak stojis, popripade si udelat amaterskou licenci.

pises, ze jsi ze severni moravy, tam je dostihovych staji opravdu pozehnane...tak to zkus nekam zacit chodit.

mozna taky, az s tebou poprvni zdrhne i ten nejhodnejsi kun ze staje a ty budes vlat zavesena na otezich s tak dlouhymi trmeny, ze budes to nebohe zvire kopat do karpu-oci ti polezou z dulku, jak budes mermomoci hledat misto-kde bys radeji seskocila, nebo kde bys toho chudaka o neco zastavila...mozna ti tak zalepi prdinka, ze si celou chuchli i dostihy rozmyslis.

ono nic neni tak jednoduche jak to vypada.
mrknout v televizi na dostihy je trosku neco jineho.
a znam holky, ktere zacaly svoji karieru velmi slibne, a talentovane holky, a dnes maji tolik dolamanych kosti a tolik urazu-ze jezdi bud uz jen se strachem, nebo vubec.
a vys co je to nejlepsi?
maji vystudovanou hnojarnu a vozemboucharnu...a ted je pomalu nechcou ani v supermarketu na vyskladavani zbozi.
BEEZVA VYHLIDKA

jak pise pisisvor
JDI TAM...a pak nam pisni
samozrejme jsou taci, kteri to zvladli a uchytili se, ale ti vsichni uz meli predchozi zkusenosti s plnokrevniky a vedeli, do ceho jdou.

19.6.2016 23:46
lenacia

XXX.XXX.51.4

Pracovní jezdci a to hlavně kvalitní pracovní jezdci jsou těžce nedostatkové zboží. Tady u nás pan Váňa pořád někoho shání... jezdecká škola ještě nikdy nikoho nevyškolila, vidím to tady od nás z Jezdecké akademie, tady žáci platí 30 000 ročně za to, aby skončili jako provozní a recepční na hotelech a u koní si max přivydělaj kydáním boxů a odježdění pár koní, a často ani to ne, protože se vždycky najde nějaká holka, která chce koníšky a je ochotná jim za to makat ve stáji a ještě si platit extra hodiny... Trenéři taktéž, pokud oni sami nevlastní tu stáj (kde tejnak vydělávaj na prodeji koní a chovu) tak musí objíždět několik stájí a stejnak si často přivydělávají ještě jinde jinou prací, aby jim to vyšlo. Kdepak... věř mi že v aždé stáji zkušenou jezdkyni přivýtají s otevřenou náručí, kor pokud ji tamní slepice nevyštípou (omlouvám se holkám z jízdáren co sou v pohodě, ale já na natakové pipiny narazila prakticky pokaždé, a jednou to skončilo až naříznutými řemeny na sedle, nebo naschvál splašeným koněm).

20.6.2016 17:45
kackam

XXX.XXX.218.31

Být tebou, vystuduji nějakou jinou střední školu a koním se věnuji volnočasově. Když by ti tohle nadšení vydrželo, pokusila bych se sehnat práci v Anglii u dostiháků... Kdyby se povedlo, budou to rozhodně lepší zkušenosti, než z nějaké "dostihové školy".

Dostihaci jedou

20.6.2016 23:00
Dostihaci jedou

XXX.XXX.32.85

hanulinka napsal(a):
Zadavatelko, ja stejne nechapu, proc se ptas, jaky to tam je, a proc se vubec na tuto skolu ptas, kdyz stejne, prestoze ti nekolik lidi nezavisle na sobe pise, ze to neni ok a ze ta skola ti do budoucna nic neda...tak to stejne zametas pod koberec.
v tom pripade mi prijde, ze stejne nic vedet nechces.

ani jsi mi neodpovedela, kolik vazis.
za starych casu, kdyz se ucni hlasili do chuchle, museli mit kolem 48-50 kg, jinak se s nima nikdo ani nebavil
dnes je Jim to v celku jedno, vezmou klidne i 65kg 15letou devcicu-s potencialem-kila nahoru jeste pujdou..
a je Jim to uplne jedno.protoze stejne vedi, ze ji ta skola bude uplne k HO..ho ho ho
ale oni maji studenta.
A vis co?
ono stejne spousta jezdcu, kteri dnes jezdi dostihy, jsou ti, kteri zacali jako amateri, a potom si dodelali chuchli dalkove..

byt tebou, a pokud mas kde zacit u dostihaku, tak chod nekam do staje, pomahat a jezdit, jestli jsi sikovna, kazdy to rad uvita..
zacni normalni skolu, ze ktere kdyz vylezes mas aspon sanci najit normalni zamestnani
a chuchli si muzes udelat dalkove, kdyz o to tak stojis, popripade si udelat amaterskou licenci.

pises, ze jsi ze severni moravy, tam je dostihovych staji opravdu pozehnane...tak to zkus nekam zacit chodit.

mozna taky, az s tebou poprvni zdrhne i ten nejhodnejsi kun ze staje a ty budes vlat zavesena na otezich s tak dlouhymi trmeny, ze budes to nebohe zvire kopat do karpu-oci ti polezou z dulku, jak budes mermomoci hledat misto-kde bys radeji seskocila, nebo kde bys toho chudaka o neco zastavila...mozna ti tak zalepi prdinka, ze si celou chuchli i dostihy rozmyslis.

ono nic neni tak jednoduche jak to vypada.
mrknout v televizi na dostihy je trosku neco jineho.
a znam holky, ktere zacaly svoji karieru velmi slibne, a talentovane holky, a dnes maji tolik dolamanych kosti a tolik urazu-ze jezdi bud uz jen se strachem, nebo vubec.
a vys co je to nejlepsi?
maji vystudovanou hnojarnu a vozemboucharnu...a ted je pomalu nechcou ani v supermarketu na vyskladavani zbozi.
BEEZVA VYHLIDKA

jak pise pisisvor
JDI TAM...a pak nam pisni
samozrejme jsou taci, kteri to zvladli a uchytili se, ale ti vsichni uz meli predchozi zkusenosti s plnokrevniky a vedeli, do ceho jdou.

No vazim 51 kg a ted na sobe hodne dru.

Dostihaci jedou

20.6.2016 23:03
Dostihaci jedou

XXX.XXX.32.85

No vazim 51 kg a ted na sobe hodne dru.

Bohuzel uz je to treti zprava ktera se vam odeslala jenom zacatek a uz na to nema nervy a peoto vam sem hazim sreen sice jen poloviny textu ale aspon neco.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2016 23:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Bohuzel uz je to treti zprava ktera se vam odeslala jenom zacatek a uz na to nema nervy a peoto vam sem hazim sreen sice jen poloviny textu ale aspon neco.

Ježiš, tak tam jdi! Chtěla jsi slyšet názory těch, co to tam absolvovali - ty jsi dostala (a světe div se. všichni napsali totéž, takže to asi výmysl nebude), ale jak naložíš s vlastním životem je Tvoje věc, a nám to může být ukradený

Sophii

21.6.2016 07:11
Sophii

XXX.XXX.205.245

Ty si to představuješ tak rozkošně... maturita je jen papír a když ji mám tak budu mít práci... no... nebudeš, oni totiž na to vzdělání koukaj. S dostihovkou tě možná přijmou na hnojárnu a ani to ne, protože nebudeš nic umět. To už jdi radši na plnohodnotnou zemědělku, tam aspoň zažiješ srandu že tě naučí jezdit traktorem.

hanulinka

21.6.2016 09:05
hanulinka

XXX.XXX.17.204

A neni to divny, ze vana shani lidi PORAD?
proc tam ti lidi, co tam byli nezustanou?
a proc takova kapacita a velkotrener shani lidi?

no ZAPREMYSLEJ..cim to asi bude..

21.6.2016 11:40

Buď si istá, že každý jeden profesionálny tréner, ktorý potrebuje veľa pracovných jazdcov veľmi dobre pozná úroveň, aká je na učňáku v chuchli a pred výučným listom odtiaľ na zadok nepadne. Ľudia, ktorí sa uplatnili z chuchle, tak buďto jazdili už dávno pred tým a učiliste vyštudovali až diaľkovo, alebo to boli príbuzní, ktorí mali miesta v dostihových stajniach isté. Šanca, že vychodíš chuchlu a stane sa z teba profesionálny jazdec je asi tak 20%. Si v prvom rade žena, dostihový šport je dosť o sile, hlavne priamo v dostihoch. Je to drina, úrazy, neustálne stráženie váhy. Ženy sa uplatnia predovšetkým kvôli váhe. Dve najčastejšie jazdiace jazdkyne jazdia najmä vďaka tomu, že navážia málo kíl, napríklad I.Janáčková má váhu 48. Ty máš 13 a vážiš 51 kíl. Kým vychodíš 4 roky školy, budeš mať tak okolo 55 určite. Nebudeš pre trénerov zaujímavá, lebo 56 kíl sú už schopný navážiť aj muži.
A na to, aby si robila pracovného jazdca, nebpotrebuješ školu v chuchli. Oveľa rozumnejšie bude ísť už teraz niekam v okolí do dostihovej stajne a učiť sa. Základy dostaneš určite ďaleko lepšie, než v chuchli a keď ťa to stále bude držať, môžeš skúsiť kariéru pracovného jazdca. V jazdeckom svete platia skúsenosti ďaleko viac, ako výučný list.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2016 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Buď si istá, že každý jeden profesionálny tréner, ktorý potrebuje veľa pracovných jazdcov veľmi dobre pozná úroveň, aká je na učňáku v chuchli a pred výučným listom odtiaľ na zadok nepadne. Ľudia, ktorí sa uplatnili z chuchle, tak buďto jazdili už dávno pred tým a učiliste vyštudovali až diaľkovo, alebo to boli príbuzní, ktorí mali miesta v dostihových stajniach isté. Šanca, že vychodíš chuchlu a stane sa z teba profesionálny jazdec je asi tak 20%. Si v prvom rade žena, dostihový šport je dosť o sile, hlavne priamo v dostihoch. Je to drina, úrazy, neustálne stráženie váhy. Ženy sa uplatnia predovšetkým kvôli váhe. Dve najčastejšie jazdiace jazdkyne jazdia najmä vďaka tomu, že navážia málo kíl, napríklad I.Janáčková má váhu 48. Ty máš 13 a vážiš 51 kíl. Kým vychodíš 4 roky školy, budeš mať tak okolo 55 určite. Nebudeš pre trénerov zaujímavá, lebo 56 kíl sú už schopný navážiť aj muži.
A na to, aby si robila pracovného jazdca, nebpotrebuješ školu v chuchli. Oveľa rozumnejšie bude ísť už teraz niekam v okolí do dostihovej stajne a učiť sa. Základy dostaneš určite ďaleko lepšie, než v chuchli a keď ťa to stále bude držať, môžeš skúsiť kariéru pracovného jazdca. V jazdeckom svete platia skúsenosti ďaleko viac, ako výučný list.

No, hlavně Inka je z dostihové rodiny, na dostihácích vyrostla, a to je její hlavní deviza - samotná váha 48kg + Chuchle by jí byla k ničemu.
A k tomu výučňáku - jako každý, kdo z tohohle ústavu vylezl, mám zkoušky a nárok na profesionální licenci i na klusáky. Ale světe div se - žádný super klusácký trenér (ani ten míň super) mi neleží u nohou, abych šla k němu pracovat. Čím to asi bude... ?
Jednoduše proto, že je to jenom kus papíru nepodložený žádnou praxí - umím jen nakšírovat, zapřáhnout, a tak max. zahřát hodný koně, a i to jsem se musela naučit soukromě mimo Chuchli, protože mi praxe vypisovali jen na cváláky, páč jim ty pokažený dárky neměl kdo jezdit

21.6.2016 13:18

A tak hlavne, situácia pri klusákoch je katastrofálna, tréneri nie sú schoppní uživiť ani seba, nieto ešte zamestnancov- väčšina v momentálnom stave funguje na rodinných príslušníkoch, ináč by to mohli rovno zabaliť. Ešte pár rokov dozadu sa nejakí jazdci uplatnili u Verči Chaloupkovej, pamätám si nejakych u Svobodu, občas niekto praxoval u Dobrovolného, u Kalčíkov, ale nevybavujem si nikoho z učilisťa, kto by bez zázemia vyštudoval učňák a aktívne ďalej jazdil. Max. tak Veronika Poršová, ale tá jazdí skôr kone z Chuchle. A pri tých klusákoch fakt chýbajú mladí ľudia, ale tak situácia je zlá, priam kritická, je to jeden s dôsledkov.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2016 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Tak Váňa je tvrdej a musí se tam makat ne že ne. sama jsem tam jako dítě byla dva roky. Chtěl po lidech hodně ale nic co by nešel a neudělal sám a stejně nebo víc. A ano, nejedná s lidma v rukavičkách a nepochlebuje jim. Nemakáš, nelíbí se ti to, neumíš nemůžeš? tak jdi. proč by se měl s*át vyloženě piplat s lidma co na to nemaj nebo za to nestojej? Já na ty roky vzpomínám ráda, i na to občasný řvaní a sprostý slova, ale dalo mi to ty dva roky u něj hodně a ne že ne.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2016 13:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A tak hlavne, situácia pri klusákoch je katastrofálna, tréneri nie sú schoppní uživiť ani seba, nieto ešte zamestnancov- väčšina v momentálnom stave funguje na rodinných príslušníkoch, ináč by to mohli rovno zabaliť. Ešte pár rokov dozadu sa nejakí jazdci uplatnili u Verči Chaloupkovej, pamätám si nejakych u Svobodu, občas niekto praxoval u Dobrovolného, u Kalčíkov, ale nevybavujem si nikoho z učilisťa, kto by bez zázemia vyštudoval učňák a aktívne ďalej jazdil. Max. tak Veronika Poršová, ale tá jazdí skôr kone z Chuchle. A pri tých klusákoch fakt chýbajú mladí ľudia, ale tak situácia je zlá, priam kritická, je to jeden s dôsledkov.

Já jsem měla vždycky lidi od klusáků ráda, a když jsem byla v Chuchli, tak jsem jim na dostizích pomáhala, protože oni se chovají tak nějak jinak, a dokážou si lidí i pomoci vážit

Neregistrovaný uživatel

21.6.2016 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak Váňa je tvrdej a musí se tam makat ne že ne. sama jsem tam jako dítě byla dva roky. Chtěl po lidech hodně ale nic co by nešel a neudělal sám a stejně nebo víc. A ano, nejedná s lidma v rukavičkách a nepochlebuje jim. Nemakáš, nelíbí se ti to, neumíš nemůžeš? tak jdi. proč by se měl s*át vyloženě piplat s lidma co na to nemaj nebo za to nestojej? Já na ty roky vzpomínám ráda, i na to občasný řvaní a sprostý slova, ale dalo mi to ty dva roky u něj hodně a ne že ne.

Tohle je u dostiháků všude, nejenom u Váni

Přidejte reakci

Přidat smajlík