Myslíte, že může mít kůň "divoké sny"? Mám koníky doma a jednoho, který není můj. Teď jsem měla menší šok. Koníci si chodí do stodoly k domu jak chtějí. lehávají často, to mě nepřekvapí. Teď jsem slyšela delší dobu divné kopání. Když mi došlo, že je to divně dlouho na obyčejné válení, tak jsem tam běžela. Vteřinku jsem zahlédla, jak jeden koník (zrovna ten od kamarádky) leží uprostřed stodoly a hrabe nohama jako když by utíkal. Když jsem promluvila, tak vyskočil a chtěl vyjít ze stodoly ven. Zadní nohy se mu pletly a vypadalo to, že padá. Rachle jsem běžela pro telefon, chytla ho na vodítko, vodila a volala majitelce. Koník normálně reagoval, chodil, v břiše mu škrundalo, teplotu si změřit nenechal, kadil normální světlé bobky, ale vodnatější. Nic suchého ani průjem. Potentěný zadek ale má, takže něco před tím asi tekutěšího bylo. Potom jsem volala raději veterinářce a konzultovala. Mezi tím ostatní koně odešli zase na pastvu a to už jsem ho nemohla udržet, jak chtěl za nimi. Když jsem ho pustila odcválala a naprosto v klidu tam s nimi stojí, žere a popochází. Ani náznak, že by mu bylo zle. Samozřejmě ho budu i dál sledovat... Veterinářka mě uklidnila už dost, ale asi bych ještě další uklidnění, že jsem jen magor a stresař :). Mohou mít koně takové ty "živé sny"? Třeba jako pes a že se jim zdá, že utíkají.