Aby mě kůň opět chtěl

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2016 19:27
RasTafari

XXX.XXX.0.166

Zdravim, chtěla bych radu.Před rokem mi přivezli koně(hřebec 7let).Měl hojící se zadní nohu po přetrhaných šlach.To už má v pořádku.Ale v čem je problém?Je to tak necelý měsíc co mě odmíta jak tak poslouchat.Na voditku ze stáje do výběhu jde to samé zpět.Ale když mu chci dát ohlávku tak musí vždy něco žrát aby si ji nechal nandat.Ve výběhu se mnou odmítá spolupracovat.Dříve to šlo i na lonži, to jsem ho někdy musela přemlouvat ale teď ani prd.Když ho na té lonži mám a stojím u něj tak dává uši dozadu a nenechá se skoro pohladit.Před měsícem takový nebyl ani když tu byl nový.Když jdu k ohradě tak přijde a nic nedělá a necha se drbat na zadech i kohoutku.Jinak má ke mě celkově neochotu.Na přítele toto nedělá když jde k vrátkům u boxu.Už si vážně nevím rady.Nechci nějaké drahé kurzy za tisíce.Budu ráda za vaše rady.A pokud se mezi vámi najde osoba, která by mi s ním pomohla budu jedině ráda.Děkuji.

20.6.2016 10:20
lexi7892

XXX.XXX.168.4

Mě přijde že si ho neumíte srovnat do latě a dělá si z vás srandu. Nic víc, nic míň.

SnowyCZ

20.6.2016 12:55
SnowyCZ

XXX.XXX.235.225

Byla bych opatrná, zdá se mi, že se prostě nadřazuje a to nemusí být postupem času bezpečné, když to neustojíte. Co zkusit pomoc nějakého zkušeného člověka - ideálně ženy, když chlap nemá problém?

20.6.2016 14:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud to není cenný plemeník, tak vykastrovat. Nebo prodat a najít si koníka, co se nepotřebuje nadřazovat.
Než ho zkazit?!

ff12345

20.6.2016 15:32
ff12345

XXX.XXX.179.169

Zjevně máte úplně špatný přístup. Není to žádný koníček miminko, ale pubertální hřebec, který vás kdykoli může zašlápnout, když si to usmyslí. Základem každého vztahu člověk - kůň je respekt. Není třeba zacházet s koněm od základu hrubě, ale je nutné nastavit určitá pravidla vzájemné spolupráce. Pokud se bude chlapec chovat tak, jak vy diktujete, může přijít pohlazení, dobrota atd. pokud ne, přijdou donucovací prostředky - práce navíc, napomenutí, lopata..
Vždycky si trvejte na svém, nedělejte ústupky. Užitečné je jakékoli jednoduché cvičení, například správná chůze na vodítku bez předbíhání, couvání či ustoupení na jemný tlak.. jsou to blbinky, ale kůň se při tom učí, že je výhodnější vás poslouchat.
Zdá se mi, že v tuhle chvíli koně v nějaké nesmyslné snaze vydobýt si u něj oblibu spíš odměňujete za nevhodné chování a tím problém prohlubujete.

20.6.2016 16:53
koně

XXX.XXX.205.252

RasTafari napsal(a):
Zdravim, chtěla bych radu.Před rokem mi přivezli koně(hřebec 7let).Měl hojící se zadní nohu po přetrhaných šlach.To už má v pořádku.Ale v čem je problém?Je to tak necelý měsíc co mě odmíta jak tak poslouchat.Na voditku ze stáje do výběhu jde to samé zpět.Ale když mu chci dát ohlávku tak musí vždy něco žrát aby si ji nechal nandat.Ve výběhu se mnou odmítá spolupracovat.Dříve to šlo i na lonži, to jsem ho někdy musela přemlouvat ale teď ani prd.Když ho na té lonži mám a stojím u něj tak dává uši dozadu a nenechá se skoro pohladit.Před měsícem takový nebyl ani když tu byl nový.Když jdu k ohradě tak přijde a nic nedělá a necha se drbat na zadech i kohoutku.Jinak má ke mě celkově neochotu.Na přítele toto nedělá když jde k vrátkům u boxu.Už si vážně nevím rady.Nechci nějaké drahé kurzy za tisíce.Budu ráda za vaše rady.A pokud se mezi vámi najde osoba, která by mi s ním pomohla budu jedině ráda.Děkuji.

Možná byste mohla upřesnit situaci.
Před rokem vám přivezli koně, hřebce po zranění ?Proč zrovna k vám ?Chtěla jste ho? Byl k vám přivezen na doléčení?Odkud a co mu zranění přivodilo?
Tudíž jste kolem něj rok běhala, on byl zavřený kvůli hojení?A to bylo všechno v pohodě, nechal se ošetřovat, čistit apod?
Vy osobně máte nějaké předešlé zkušenosti s koňmi?
Před měsícem vás ještě "poslouchal" To přesně znamená co?Zkuste popsat.
Co s ním teď chcete "spolupracovat" ve výběhu? A na lonži, po zranění šlach, co po něm požadujete konkrétně?
Že k vám má celkově neochotu a k příteli ne, se projevuje jak?

Přidejte reakci

Přidat smajlík