Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2016 17:25
-šumák-

XXX.XXX.166.5

Zdravím,
Mám valacha alergického na prach. Ustájen venku, na noc je ve venkovním boxe s možností jít ven.
Máčené seno nežere ale s pravidelným pohybem a kvalitním senem je kašlání omezeno.
Zajímalo by mě zda máte někdo ozkoušeno co by mohlo průběh alergie ještě trochu zlepšit? Pokud nic nekvete zakašle párkrát na vyjížďce když kvete něco co mu vadí kašle i ve výběhu.
Zkoušela jsem měsíc řasu Spirulinu a pokrok tam byl viditelný ale našla jsem zatím jen jeden obchod kde ji prodávají + jestli třeba nemáte ještě někdo nějaký tip... přeci jen nemůžu mu dávat pořád jen jedno a to samé, chtělo by to mít aspon 2 věci na střídání + samozřejmě dobu kdy nebude dostávat nic.
Lizy a různé prášky na vykašlávání s Anýzem odmítá jinak sežere všechno
děkuji :).

Snowyp

23.6.2016 23:15
Snowyp

XXX.XXX.110.146

Nasadila bych normálně antihistaminika, poptejte se veterináře na dávkování.

23.6.2016 23:28
flyhigh

XXX.XXX.250.10

Je to blbost, ale dávala jsem ten doporučovaný klíčený ječmen s kvasnicema... Působit by měly ty enzymy, je to na způsob zeleného ječmene - prostě mladé rostliny plné vitamínů a všeho možného. :D
Spirulinu jsem dávala taky, byla fajn, nebo černuchu.
Hlavně se zaměřit na podporu imunity, nesnažit se řešit jen dýchání.

24.6.2016 07:54
makki

XXX.XXX.107.171

Mně se ječmen neosvědčil, v kombinaci s trávou se mi kobyla schvátila, a to dostávala opravdu jenom málo. Když kašle, dostává Ventolin sprej. Máčené seno taky nechtěla, ale má ho v síti s malými oky, takže v něm nemůže kutat čumákem a dýchat ten prach, což jí taky dost pomohlo, nedráždí jí to.

24.6.2016 19:09
-šumák-

XXX.XXX.166.5

Děkuji všem :)
Vet mi jen dala ACC na vykašlávání aby všechno vykašlal, antihistaminika mi jako možnou léčbu nenabízela, prý je hlavně nutné aby nestál a vykašlával.
Sítě jsme také zkoušeli ale bez efektu, na noc dostává seno vyprášené a přes den mají rozbalený balík, když je hezky je u něj chvilku a jde na stromy nebo na trávu, když prší je seno navlhlé takže tolik nepráší.
Na záchvaty kašle mu dělám Pulmoran jen s tou Spirulinou mu to nepomůže na chvíli ale opravdu na pár dní bud kašlat přestane nebo kašle jen minimálně po zahřátí v klusu/cvalu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík